Всеки създател на съдържание трябва да използва тези 9 инструмента

Всеки създател на съдържание трябва да използва тези 9 инструмента

Шестдесет и пет процента от общите сесии за електронна търговия  са генерирани чрез търсене през 2019 г., а световният пазар за електронна търговия се очаква да доведе  до продажби на дребно от 4,89 трилиона долара  тази година. Сред тези сесии за електронна търговия, генерирани от търсене, повече от половината са дошли от органични търсения, според данните на Statista. И тези органични търсения се ръководят от маркетинг на съдържание, управляван от SEO.

Въпреки това, за  да бъде ефективен този маркетинг на съдържанието , маркетолозите трябва да направят нещо повече от просто публикуване в фирмен блог - те трябва да достигнат до клиентите, където се намират, и да работят, за да насочат трафика обратно към техния сайт. Но с привидно безкрайното предлагане на  маркетингови инструменти там, може да бъде трудно да се разбере кои са най -добрите за използване. Умората е реална и може да претовари дори най-опитните маркетолози.

Свързани:  50 безплатни инструмента за разрастване на вашия малък бизнес

Като главен изпълнителен директор на агенция за маркетинг на съдържанието съм видял от първа ръка как подходящите инструменти могат да изведат маркетинговата стратегия на следващото ниво. За да ви помогна да избегнете умората от инструменти и да ви даде отправна точка, докато решавате кои инструменти да използвате, за да засилите маркетинговите си усилия, аз очертах девет от най-важните видове инструменти за маркетинг на съдържанието, заедно с някои съвети как да направите не забравяйте да изберете правилните за вас.

1. Система за управление на съдържанието (CMS)

WordPress е може би най-известната CMS, но много решения ви позволяват да управлявате онлайн съдържание и да предоставяте достъп до толкова участници, колкото ви е необходимо за създаване, редактиране и публикуване на съдържание. В моята компания използваме Joomla с Yootheme Pro, както и наш собствен вътрешен софтуер.

Добрата CMS ще има бек-енд редактор, който дава възможност за създаване на съдържание на сайта, без да е необходимо да сте експерт по кодиране. Той също така трябва да предлага SEO функции, като например възможността за създаване на чисти URL адреси; предлагат пренасочвания на URL адреси; и добавете заглавия на страници, мета описания и заместен текст на изображението.

2. Система за управление на взаимоотношенията с клиенти

Шестдесет и пет процента от специалистите по продажби използват CRM,  според LinkedIn . CRM се използва за управление на отношенията на компанията и взаимодействието с клиентите и перспективите за подобряване на тези взаимоотношения и в крайна сметка затваряне на повече бизнес. Редица компании предлагат CRM, включително Salesforce, HubSpot и Marketo.

Потърсете решение, което предлага управление на контакти, за да следите лесно клиентите и потенциалните клиенти. Той също така трябва да има проследяване, което прави възможно проследяването на следи от ангажиране чак до точката на продажба.

Автоматизацията на маркетинга е друга област, в която CRM може да бъде голяма помощ. Според проучване на HubSpot  61 % от високоефективните лидери  използват CRM за автоматизиране на части от процеса на продажби. Автоматизацията може да освободи продажбите и маркетинга, за да се съсредоточи повече върху намирането и осигуряването на нови клиенти и по -малко върху административните задачи. Препортъчваме новата CRM система на Zoho - Bigin.

3. Платформа за имейл маркетинг

Имейлът продължава да бъде популярна стратегия за маркетинг на съдържанието. Всъщност HubSpot установи, че  около 80 %  от маркетолозите са забелязали увеличение на ангажираността по имейл от 2019 до 2020 г. Ето защо платформата за имейл маркетинг като Mailchimp, HubSpot или Marketo е незаменим инструмент.

Добрата платформа за имейл маркетинг ще предложи CRM интеграция, която ще ви позволи да управлявате информация за клиенти и потенциални клиенти и да проследявате ключови показатели, като например кликвания и отворени проценти.

Удобството за мобилни устройства е друга важна характеристика, която може да има пряко въздействие върху успеха на вашите имейл маркетингови кампании. Според HubSpot 46 % от отворените  имейли  идват от мобилни устройства. Това показва колко е важно един имейл да изглежда добре и да функционира добре на мобилни устройства.

Свързани:  Защо се нуждаете от live chat (чат на живо) на вашия сайт

4. Система за автоматизация на маркетинга

В проучване на  MarketingProfs 92 % от маркетинговите агенции съобщават, че инвестират повече време, ресурси и бюджет в интеграцията на автоматизацията на маркетинга. Софтуерът за автоматизация, като този, предлаган от Pardot и HubSpot, може да автоматизира няколко аспекта на маркетинга, включително социални медии, електронна поща и генериране на олово. В идеалния случай той също трябва да бъде лесен за използване и интегриране с другите ви инструменти.

Тъй като създаването и функционирането на персонализирана система за автоматизация на маркетинга може да бъде предизвикателство, уверете се, че решението, което избирате, осигурява страхотна поддръжка на клиенти.

5. Проследяващ индикатор за ключов показател за ефективност на маркетинга

KPI са най -важните показатели, спрямо които се измерва вашата маркетингова стратегия. Предварително наличните тракери са налични, но можете също така да съставите свой собствен  шаблон в електронна таблица за проследяване на KPI проследяване , което ние избрахме да направим.

Нашият шаблон ни позволява да проследяваме важни показатели, които влияят върху нашите маркетингови и търговски екипи и как работят заедно. Някои от включените показатели са входящи и изходящи месечни повтарящи се приходи, изпратени формуляри за контакт, месечни обаждания за продажби и приключени продажби. Предварително подготвен шаблон като този ще работи за широк спектър от бизнеси. Но ако имате уникални KPI, вашата компания измерва успеха, създаването на ваш собствен шаблон може да е най -добрият начин.

6. Софтуер за управление на проекти

Софтуерът за управление на проекти се използва за планиране на проекти, планиране и разпределяне на ресурси. Asana, Monday и Trello са само някои от опциите. Тези платформи позволяват на екипите да си сътрудничат, да споделят файлове и да управляват качеството и бюджета на отделните проекти. Можете също така да създадете свой собствен софтуер за управление на проекти, който да отговаря на вашите специфични изисквания, което ние избрахме да направим.

Добрата система за управление на проекти ще ви позволи да възлагате задачи на колегите и на себе си, така че вашият екип да може да следи какво трябва да се направи и кога. Уверете се, че вашият софтуер за управление на проекти дава на екипа ви възможност да оставя коментари и бележки, свързани с конкретни задачи, които могат да се видят от всеки. Това дава възможност на всички да бъдат на една и съща страница и да гарантира, че нито един аспект от даден проект не бъде пропуснат или неправилно съобщен.

7. Софтуер за създаване на графики

Софтуерът за дизайн, като Canva или Adobe Creative Suite - и двете използваме - е ключов елемент от маркетинга на съдържанието. С подходящите инструменти за проектиране можете да се уверите, че съдържанието ви не прилича на всички останали и привлича вниманието на вашата аудитория.

Вашият софтуер по избор трябва да има подходящо ниво на персонализиране въз основа на нуждите на вашия екип и дизайнерския опит. Ако вашият екип е по-малко опитен в дизайна, може да се наложи да изберете платформа, която предлага шаблони и функционалност с плъзгане и пускане. От друга страна, ако искате да създадете по -персонализиран дизайн с екип, който има опит в графичния дизайн, може да е по -логично да използвате платформи като Adobe InDesign или Illustrator.

8. Софтуер за анализ

По -голямата част от маркетолозите отчитат как техните кампании влияят пряко върху приходите,  според HubSpot . За да докладвате правилно, имате нужда от софтуер за анализ. Това ви дава възможност да наблюдавате ефективността на вашия уебсайт и вашите маркетингови усилия. Освен това без софтуер за анализ няма да имате добри данни, които да въведете в тази удобна електронна таблица за KPI за маркетинг, спомената по -рано.

Google Analytics е може би най-известният инструмент, но има много други, от които да избирате. Изберете инструмент, който има удобен за потребителя интерфейс и се интегрира с другите ви инструменти за маркетинг на съдържанието.

9. Платформа за управление на социални медии

Semrush съобщава, че  94 % от маркетолозите  използват социалните медии за разпространение на съдържание. С такова число е безопасно да приема, че и вие го правите. Платформа за управление на социални медии прави това разпространение много по -лесно, като предоставя по -ефективен начин за създаване и насрочване на публикации в различни социални канали. HubSpot, Hootsuite и Buffer са някои от по-известните инструменти и всички те ще работят, за да свършат работата.

Когато решавате сред инструменти, изберете такъв, който има стабилна опция за планиране. Графикът позволява на вашия екип да създава публикации в социални мрежи на групи и да ги насрочва да излизат на живо по различно време през седмицата. Добрата платформа за управление на социалните медии също ще ви позволи да прегледате ефективността на вашите публикации в социалните мрежи, включително импресии и кликвания.

Може би сте забелязали, че когато изброявате най -важните видове маркетингови инструменти, много от същите марки продължават да се появяват отново и отново. Това е така, защото много компании признават стойността на наличието на една основна платформа, която може да изпълнява различни маркетингови функции. Този подход може да намали разходите и да опрости организацията на вашата работа. Например, ние използваме предимно комбинация от продукти на HubSpot и наш собствен патентован софтуер. Всеки случай обаче е различен и единната платформа може да не е подходяща за вас.

Когато избирате инструментите си, разгледайте внимателно възможностите си и вземете предвид уникалните нужди на вашата компания, специфичната динамика на вашия екип и силните и слабите страни на вашата компания. Оттам можете да съберете набор от маркетингови инструменти, които ще ви помогнат да постигнете целите си и да генерирате нов бизнес. Ако се нуждаете от професионални копирайтинг услуги не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим Вашия нов проект. 

Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu