Гласово търсене и SEO

Гласово търсене и SEO - как да направим нашето съдържание подходящо за гласово търсене

Какво е SEO за гласово търсене?

Гласовото SEO е оптимизиране на ключови думи и ключови фрази за търсене с помощта на гласови асистенти. За да могат уебсайтовете да се показват ефективно в резултатите от заявките за търсене, проведени чрез гласови асистенти, е необходима SEO за гласово търсене. Потенциалното значение на гласовото SEO ще нараства с увеличаване на използването на гласово търсене, което е много вероятно, тъй като все повече хора използват мобилни устройства за търсене в мрежата.

Как работи гласовото търсене?

Ето как работи гласовото търсене: Активирате гласовото търсене на гласовия асистент с кодовата дума „Hey Google“, „Alexa“ и т.н. и задавате въпрос. Тогава асистентът обикновено отговаря с подходящ отговор.

Понякога, когато зададете въпрос на Google за устройства като Google Home, ще получите съобщението „Изпратих ви връзка в Google Assistant“ (или нещо подобно) и след това ще получите връзка към уебсайта, който получи отговора в Google Assistant е прочетено.

Гласовите асистенти като Siri обаче са малко по -уникални. За много запитвания Siri не чете отговора на глас, а по -скоро ви казва какво е намерила в мрежата, което съответства на вашата заявка.

Но кой всъщност използва гласово търсене?

Все повече хора използват гласа си вместо клавиатурата си за търсене онлайн. Както Google наскоро обяви, 20% от заявките за мобилно търсене вече се извършват чрез гласово търсене.

И откъде гласовите асистенти получават информацията си?

За локално търсене Amazon Alexa си партнира с Yelp, Google се контролира от Google Maps, а Siri получава информация от Apple Maps. Cortana, интегрираната технология за гласово търсене за компютри на Microsoft, се управлява от Bing.

По какво се различава SEO с гласово търсене от "традиционното" SEO?

Обикновено търсенето при въвеждане използва една до три ключови думи . Говореното търсене обаче често съдържа пет или повече думи. Например, ако търсите интернет агенция във Франкфурт на вашия работен плот, можете просто да напишете „интернет агенция Варна“. Ако трябваше да направите същото със Siri, вероятно бихте казали: „Хей, Siri, къде мога да намеря интернет агенция във Варна?“.

Тази форма на търсене изисква по -разговорен подход за търсене и изисква онлайн съдържание, което имитира намерението на потребителя, като същевременно доставя правилния отговор по -бързо, така че тези програми да го разпознаят.

Как мога да оптимизирам уебсайта си, за да подобря видимостта за потребителите на гласово търсене?

Оптимизирането за гласово търсене означава използване на уникална стратегия за ключови думи. Както вече беше описано, заявките за търсене чрез гласово търсене са по -дълги. Съответно се изисква по -обширно съдържание от съответната търсачка, за да може да намери подходящ отговор за заявката за търсене на език.

Оптимизацията на търсачките за гласово търсене трябва да се съсредоточи върху използването на типични фрази и да предприеме по -разговорен подход. Например, някой, който търси зъболекар в района с гласово търсене, обикновено пита: „Къде мога да намеря най -близката си дентална клиника?“ чрез „Стоматологични клиники (местоположение)“. Така че, ако вашият уебсайт не е оптимизиран за това продължително търсене, най -вероятно страницата ви няма да се показва на потребителите.

Гласово търсене SEO - значение и въздействие

Докато гласовото търсене все още е в начален стадий, SEO и SEA е малко вероятно да бъдат изхвърлени през прозореца в резултат на промяната на парадигмата при гласовото търсене. Има три логически, преплетени начина, по които гласовото търсене влияе върху SEO и платените реклами.

1. Запитванията ще отнемат повече време

Въведени ключови думи <изречени ключови думи

Тъй като е по-лесно да се говори, отколкото да се пише, ключовите думи с дълга опашка ще станат по-важни. Вместо да се фокусирате върху оптимизиране за ключова дума или две, експериментирайте с по -дълги фрази в съдържанието на страницата си. Когато планирате съдържанието на вашия уебсайт, представете си идеалния си клиент, който седи срещу вас и говори за вашите продукти, услуги и конкуренти.

2. Намерението трябва да стане по -ясно

На теория гласовите заявки трябва да съдържат липсващи части от речта, които помагат да се разбере какво всъщност искат потребителите. За да утоли жаждата за знания на търсещия , Google най -вероятно ще възнаграждава все по -често онези уебсайтове, които предлагат подробно, информативно съдържание. Особено ако това съдържание се случи да съвпада точно с намеренията на търсещия.

Създаването на подстраница и оптимизирането й за вашите ключови фрази, определящи пазара, и очакването, че Google ще продължи да захранва вашия уебсайт с висококачествен трафик, за съжаление няма да бъде достатъчно. Трябва да разберете напълно и да се справите с намеренията на потребителя зад заявката за търсене. Марките, които ще привличат SEO за гласово търсене в бъдеще, няма да оставят камък върху разбирането на намеренията на потребителите.

Потребителите на Google Ads трябва да могат да премахнат ключовите думи с дълги опашки и да използват отчетите за ключови думи по-точно, за да избегнат грешно насочени кликвания и пропилени пари.

3. Местни запитвания

Тъй като ние буквално носим нашите смартфони със себе си, повечето търсения, базирани на местоположението, обикновено идват от тези устройства. Това означава, че разчитаме на тях, за да ни спасят, когато сме в движение.

За компании, където физическото местоположение е част от клиентския опит, присъствието в общите картографски услуги (Google Maps, Apple) и пълнотата на данните (Google MyBusiness) са от решаващо значение.

Другото важно нещо, което трябва да разберете за местното SEO, е спешната необходимост от търсенето. Никой няма да каже „Покажи ми най -популярния ресторант наблизо“, когато правите гласово търсене, ако нямат време, склонност и глад да се отбият до ресторанта в позиция за търсене за вечеря.

Гласовото търсене се използва точно когато настъпи глад и в този момент се търси ресторант. За вас това означава, че вашата локална стратегия за оптимизация трябва да обхваща всички основи. Използването на раздели с често задавани въпроси с задълбочени отговори на често задавани въпроси и използването на съдържанието на уебсайта за предвиждане на последващи въпроси ще ви помогне да превърнете локалните търсения в клиенти.

SEO за стратегия за гласово търсене

По -долу са петте стъпки, за да започнете със своята стратегия за гласово търсене SEO:

 1. Оптимизирайте бизнеса си с Google MyBusiness
  Наложително е да поддържате бизнеса си в MyBusiness, както и името, адреса и телефонната си информация последователни и актуални. Уверете се, че предоставяте на потенциалните си клиенти най -важната и най -важното, правилната бизнес информация.
 1. Ускорете вашия уебсайт Защо това е от значение за гласовото търсене? Тъй като потребителите на мобилно гласово търсене търсят незабавни резултати в движение. Ако даден уебсайт се зарежда твърде дълго, потребителят става нетърпелив и напуска вашия сайт. В допълнение, Google официално обяви, че неговата „актуализация на скоростта“, която позволява скоростта на страницата в класацията за мобилно търсене, сега се въвежда за всички потребители по целия свят. Средното време за зареждане на мобилна целева страница е 15 секунди. Оптимално обаче времето за зареждане трябва да бъде по -малко от 3 секунди. Ако не се класирате добре поради проблеми със скоростта на мобилното търсене, това може да повлияе на възможностите ви за гласово търсене.
 1. Стратегия за съдържанието: фокусирайте се върху въпросите
  Потребителите на гласови асистенти се отнасят към тях като към хора. Следователно начинът, по който извършват гласово търсене, също е различен. Те не казват само ключовите думи, които иначе биха поставили в Google. Те задават въпроси. Затова се съсредоточете върху използването на разговорни, дълги ключови фрази и W-въпроси в съдържанието си. Това ще ви помогне по -добре да отговорите на въпроси на естествен език. Така че трябва да идентифицирате ключовите фрази, които най -вероятно ще поиска вашата целева аудитория.
 1. Стратегия за съдържанието: Предоставяне на отговори
  Когато оптимизирате за фрагменти от функции, вие оптимизирате и за гласово търсене. По-голямата част от отговорите при гласовото търсене идват от така наречените „Представени фрагменти“.
 1. Тестване, тестване, тестване!
  Тъй като гласовото търсене е ново за него, трябва да го поемете, за да тествате проактивно функцията за гласово търсене. Тествайте различни устройства: интелигентни високоговорители срещу мобилни устройства или Google Асистент срещу Alexa срещу Cortana срещу Siri. Какви резултати се генерират? Къде и от кого се получават отговори? Единични срещу няколко обяви: Колко списъка ви предлага всяко устройство / асистент? Класации: Къде сте класирани за най -често задаваните въпроси? Къде са вашите конкуренти в класацията?


Ето още няколко неща, които можете да направите:

 • Създайте съдържание, което отговаря на въпроси (например страница с често задавани въпроси), за да поддържате реализациите на лесно четимо ниво.
 • Актуализирайте съдържанието си често. Език на маркиране: Въпросите трябва да бъдат правилно маркирани в <h2> заглавия.
 • Отговорете на всички съществуващи въпроси в секцията Въпроси и отговори в Google My Business.
 • Създавайте завладяващи въпроси за вашите продукти и услуги, които стимулират реализацията.
 • Ако нямате съдържание за начало, вижте вашите рецензии за идеи за съдържание за често задавани въпроси.
 • Отзивите, които вече имате, са написани на естествен език и ви предоставят съдържание, което да отговори на въпросите на клиентите ви.

Заключение

Факт е, че гласовите търсения чрез мобилни устройства и гласови асистенти (Google Assistant, Alexa и Co.) ще се увеличат. Това също е много лесно за разбиране, защото е по -лесно да изразите намеренията си чрез естествен, говорим език.

Гласовите асистенти също все повече се интегрират в крайните устройства (напр. Бордови компютри за автомобили, приемници на звук и др.). Google е най -силният двигател на гласовото търсене и всеки, който е гледал най -новите актуализации и нови функции около търсачката, може ясно да види, че Google не се страхува да прави големи промени, за да подобри потребителското изживяване. В заключение, става все по -важно да изградите разбиране за нуждите и намеренията на вашите потребители и да им отговорите с отлично съдържание. Ако се нуждаете от професионална СЕО оптимизация за гласово търсене, не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим Вашият проект.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu