Joomla срещу Drupal: Сравнение на двете най-добри системи за управление на съдържанието

Joomla срещу WordPress: Коя е по-добрата възможност за вас?

Повечето уебсайтове днес се захранват от системи за управление на съдържанието, които ви позволяват лесно да създадете много мощен уебсайт. WordPress и Joomla са широко използвани и могат да ви помогнат да създадете перфектния уебсайт за вашите нужди.

Изборът на правилната CMS може да бъде трудно решение, най-вече защото всички те са добър избор. Въпреки че платформите са невероятно сходни, има някои разлики, които вероятно ще наклонят везните за Вашия избор. 

По-долу разглежадаме силните и слабите страни както на WordPress, така и Joomla, за да ви помогнем да решите коя платформа е най-добрият избор за вашите нужди.
 

Какво Е WordPress?

WordPress е може би най-популярната CMS на пазара. Това, което започна като нищо повече от обикновена платформа за блогове, се превърна в изключително мощен и гъвкав конструктор на уебсайтове.

Това е чудесна платформа за начинаещи и има редица уроци и форуми, които могат да ви помогнат да изчистите всички проблеми, които може да имате.
 

Предимства На WordPress

1. Много лесен за инсталиране

WordPress е невероятно лесен за настройка. Можете буквално да създадете и стартирате сайт за около пет минути. Като плюс, повечето съществуващи хостове предлагат инсталиране с едно кликване.


2. Силно персонализируем

WordPress има хиляди теми и приставки, които улесняват персонализирането на вашия сайт толкова просто, колкото щракването върху бутон. Тъй като е толкова популярен, много разработчици са създали безплатни приставки и теми, които ви позволяват да създадете професионално изглеждащ сайт с нулев бюджет.


3. Голяма общност

Ако срещнете някакви проблеми при настройването или персонализирането на вашия сайт, има милионна общност за поддръжка, които са готови да ви помогнат. Освен това почти всяка тема или приставка, които ще използвате, има специален екип от разработчици зад себе си.
 

Какво Е Joomla?

Joomla е невероятно гъвкава CMS и в момента се използва като "гръбнак" за няколко от най-големите сайтове в интернет. Той идва на второ място след WordPress по отношение на броя на сайтовете, задвижвани от CMS. Всички видове уебсайтове могат да се възползват от използването на тази невероятна "рамка", от нестопански организации за предприятия, корпорации до училища и др.

Joomla обаче е по-техничен и не толкова приятелски настроен към начинаещите. Това означава, че можете да създадете някои невероятно мощни персонализирани функции, но ако не сте добре запознат с тънкостите, може би Джумла не е точно за вас.
Joomla изглежда обезсърчаващо за начинаещите, защото има много контролери и менюта. Този контрол ви позволява лесно да правите неща в Joomla, които са трудни за WP. С WP е по-лесно да започнете и бързо да го надраснете.

Предимства На Joomla

1. Може да създадете дори и социална мрежа

Joomla ви позволява лесно да създавате уеб сайтове за социални мрежи от нулата. Можете да създадете социална мрежа, като използвате друга CMS, но тя няма да е толкова бърза и безпроблемна. Джумла е направена, за да се надгражда, а и очакваме Джумла 4, с която възможностите са без край.


2. Лесно създаване на магазин за електронна търговия

Наред със социалните мрежи, Joomla улеснява създаването на магазини за електронна търговия. Разбира се, можете да създадете и онлайн магазин за електронна търговия с WordPress (Woo Commerce е един от най-разпространените модули за онлайн магазини), но Joomla улеснява процеса.


3. Изисква се средно ниво на техническа способност

Ако не се изплашите в началото на обучението и не решите, че Джумла не е за вас, ще Ви се открият безкрайни възможности. С Джумла може да създате прекрасни, безопасни и практични сайтове, които ще Ви накарат да се гордеете, че не сте се отказали.
 

Как Да Определите Най-Добрия Вариант За Вас

Няма най-добър вариант. По-скоро има най-добрият вариант за вашите нужди и цели. Отделете малко време, за да определите какъв вид сайт се опитвате да разработите и какви функции искате да изградите.

Ако сте напълно начинаещ и искате да създадете сайт и да стартирате възможно най-бързо, тогава определено трябва да използвате WordPress.

Ако обаче сте по-напреднали от техническа гледна точка и искате да създадете уебсайт за социални мрежи или електронна търговия или по-сложен сайт с специални функции, вероятно е добра идея да започнете със сайт на Joomla.

Надяваме се горните съвети да ви помогнат да вземете по-добро решение за CMS. Не забравяйте, че няма грешно решение. Изберете CMS и стартирайте с нея, винаги можете да преминете към друга CMS на по-късна дата, ако е необходимо.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu