Добре ли е да имате няколко типа схеми на една страница?

Добре ли е да имате няколко типа схеми на една страница?

Google всъщност отговори на този въпрос още през 2019 г.

Нека да разгледаме този туит от Google Webmasters и ще видим, че те действително са отговорили на този въпрос.

Да, наличието на няколко типа схеми на една страница наистина не е голяма работа, въпреки че може да създаде някои конфликти.

Схемата не е пряк фактор за класиране

Първо, нека започнем с това, че схемата не е фактор за класиране.

Това е нещо, което помага на Google да разбере за какво е страница, ако се нуждаят от помощ.

Примерът, който съм използвал, който съм чувал преди, е, че ако имаме страница, която е за Jaguars, това може да им помогне да разберат, че говорим за футболен отбор, автомобили или животни или вероятно за друг номер потенциални приложения на Jaguars.

Но в повечето случаи нещата не са толкова двусмислени.

Така че те наистина ще го използват наистина за богати откъси, богати резултати.

Google използва схема за богати фрагменти

В случай на подобна рецепта, например, тя може да извлече информация, доколкото като снимки или стъпки или време за подготовка, схема "как да", която съм виждал да се появява малко тук и там в резултатите от търсачката може да покажат стъпките, които може да се наложи да преминете.

Една страница с продукти може да посочва колко струва продуктът, независимо дали е на склад или не, може да включва отзиви.

Конфликтът може да възникне, ако имаме множество типове схеми, например да речем, че имаме страница с рецепти, която показва схема с рецепта, но също така има схема с често задавани въпроси.

Google може да не знае точно кой да покаже предвид конкретна ситуация.

Така че, ако поставите и двата типа схеми на страницата, може да имате ситуация, в която наистина се надявате да покажете снимката на ястието за вашата рецепта и стъпките за преминаване през нея или че потребителите искат това. И това е по -вероятно да кликнат върху тях.

Но вместо това показва нещата с често задавани въпроси, което всъщност не е това, което хората търсят, когато търсят рецепта за карбонара, например.

Така че в крайна сметка не е краят на света, когато включвате два типа схеми, стига да не се конкурират помежду си за някакъв богат фрагмент в резултатите от търсенето.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu