Добър уеб дизайн - успехът в онлайн маркетинга?

Добър уеб дизайн - успехът в онлайн маркетинга?

Маркетингът на съдържанието, пътуванията на клиентите, социалните медии, влиятелният маркетинг и не на последно място AI, са сред водещите теми в света на онлайн маркетинга днес. Така те практически постоянно са в устните на всички. Въпреки това, много администратори на сайтове се чудят каква позиция заема някога толкова важният уеб дизайн в това отношение? Актуално ли е днес да създадете красив уебсайт или трябва да се фокусира повече върху социалните мрежи, съдържанието с добавена стойност, създателите на мнение и т.н.?

Бързият отговор е: Да – стратегически перфектно изравненият визуален дизайн на интернет присъствието все още е много важна предпоставка за всестранно успешен онлайн маркетинг и в крайна сметка за привличане на клиенти! Можете да прочетете защо това е така в тази публикация.

ЗАЩО ПРИВЛЕКАТЕЛНИЯТ УЕБ ДИЗАЙН, КОЙТО Е ФУНКЦИОНАЛЕН НА ВСИЧКИ НИВА, ВСЕ ОЩЕ Е МНОГО АКТУАЛЕН?

ДОБРЕ ПРОЕКТИРАНИЯТ УЕБСАЙТ ВИ КАНИ И ВИ НАСЪРЧАВА ДА СЕ ЗАБАВИТЕ

Ако клиентите на нашата агенция желаят да създадат уебсайт за тях, ще се радваме да ги насърчим по време на фазата на зачеване да се представят на бъдещите си посетители като гости, които освен всичко друго трябва да ги убедят с привлекателна атмосфера. Защото колкото по-привлекателен е уебсайтът, толкова по-дълго посетителите остават на него – и това има много предимства. Съдържанието и неговото целенасочено привеждане в съответствие с клиентското пътуване на (потенциалните) клиенти, разбира се, са изключително важни по отношение на продължителността на престоя и по този начин SEO. Без съответна визуализация обаче дори най-доброто съдържание никога не разгръща пълния си потенциал.

ДОБРИЯТ УЕБ ДИЗАЙН УВЕЛИЧАВА СКОРОСТТА НА СТРАНИЦАТА

Уебсайт, който е добре проектиран на всички нива, се зарежда бързо и без грешки. Това има положителен ефект върху използваемостта от една страна и върху класирането на Google от друга. Защото лидерът на търсачката наскоро официално нарече скоростта на страницата един от най-важните фактори за класиране. С този аргумент визуалният дизайн е преди всичко от второстепенно значение. Тук става въпрос преди всичко за безупречно програмиране. Въпреки това не бива да се пренебрегва и външният вид.

Тъй като уебсайт с много различни визуални елементи, анимации и т.н. има тенденция да не се зарежда толкова бързо, колкото тънка алтернатива, която се ограничава до най-важното. Особено по отношение на (SEO) важното всеобхватно разглеждане на мобилни устройства, които често са по-малко способни да прилагат ефекти, поглъщащи ресурси, „запазването е просто“ винаги е добро мото в уеб дизайна.

ДОБРЕ ПРОЕКТИРАНИЯТ УЕБСАЙТ Е ЛЕСЕН ЗА УПОТРЕБА

За много потребители на мрежата едва ли има нещо по-досадно от това да нямат достъп до информацията, която искат бързо и лесно. Става още по-неприятно, когато съответното съдържание е действително налично, но е трудно за използване или дори трудно за намиране. И двете са практически невъзможни благодарение на ясно структуриран уеб дизайн.

Използваемостта на даден уебсайт има голямо влияние върху това как потребителите го приемат – с други думи, дали наистина се занимават с предлаганото съдържание или бързо търсят другаде. За да поддържат възможно най-ниската степен на отпадане, която е подходяща за SEO, потребителите не трябва да мислят за това как различните функции на интернет присъствие, т.е. навигация, отпадане, функция за чат и т.н. бъде опериран. Трябва да е интуитивно, за да разберете как може да бъде достъпно и използвано предпочитаното съдържание. Добрият уеб дизайн постига точно това – привлича вниманието към най-важното и прави уебсайта разбираем и ясен.

САМИЯТ ДОБЪР УЕБ ДИЗАЙН Е УДОБЕН ЗА ТЪРСАЧКИТЕ И SEO

Актуалните уебсайтове - както вече беше посочено по-горе - винаги са базирани на Google. Тъй като де факто голяма част от посетителите днес достигат до конкретни страници от уеб присъствие главно чрез тази една търсачка. Следователно добре класирането е съществена предпоставка за максимално успешно привличане на клиенти.

Google разглежда многостранно уеб дейностите на онлайн търговците. Специален фокус всъщност е върху уеб дизайна или програмирането зад него. От една страна, за търсачката е важно съдържанието, предоставено на уебсайта, винаги да е безпроблемно достъпно за потребителите. Освен това тя също би искала да може да записва случващото се на уебсайта възможно най-бързо. И двата фактора оказват огромно влияние върху оценката. Само тези, чийто уеб дизайн се основава на безгрешно кодиране, могат да се справят добре тук.

ДОБРЕ ПРОЕКТИРАНИЯТ УЕБСАЙТ СЪЗДАВА ДОВЕРИЕ И НАДЕЖДНОСТ И СЛУЖИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МАРКА

Цялостният единен уеб дизайн не само носи визуално спокойствие на посетителя, но също така създава впечатление за компетентност и сериозност. В крайна сметка това благоприятства формирането на доверие. Последното разбира се винаги е решаващ фактор по отношение на привличането на клиенти.

Така че (в най-добрия случай) винаги трябва да се използват едни и същи оформления (тук може да има леки отклонения в определени контексти), както и цветове, символи, икони, надписи и т.н. за отделни страници. Наред с други неща, това отново увеличава използваемостта, тъй като потребителите не трябва напълно да се преориентират от едната към другата страна и също така насърчава ефекта на разпознаване, което в крайна сметка укрепва цялата марка.

ДОБРИЯТ УЕБ ДИЗАЙН СЪЗДАВА ЕМОЦИИ

Дизайнът на уеб сайт винаги буди емоции. За да насочат това в посока, която е максимално полезна за компанията, уеб дизайнерите трябва да следят внимателно целевата група на съответното интернет присъствие. Въз основа на специфични за индустрията характеристики и различни други фактори, оформленията, цветовете, формите, шрифтовете, иконите и други функции трябва да бъдат подравнени възможно най-ефективно (емоционално).

Това несъмнено е голямо предизвикателство. Въпреки това, изключително си струва да се изправите пред това. Защото ако (потенциалните) клиенти действително са положително засегнати емоционално, вероятността е много голяма те (отново) да използват марка или нейни продукти или услуги и дори да я препоръчат на други.

Представените факти не оставят съмнение, че стратегически ориентираният уеб дизайн не само все още е изключително актуален, но и има много по-сложен ефект, отколкото може би първоначално се предполагаше. Оптимизацията за търсачки е много важен фактор тук. Тъй като не само безупречното програмиране на уеб дизайн оказва положително влияние върху SEO, почти всички други описани факти имат пряк ефект - понякога повече, понякога по-малко - върху тях. Ако искате да научите повече за съвременния уеб дизайн, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu