Защо резултатите от търсенето на вашата марка в Гугъл е най-ценният ви актив

Защо резултатите от търсенето на вашата марка в Гугъл е най-ценният ви актив

Онлайн впечатлението на даден бизнес се простира далеч отвъд съдържанието, което публикува на уебсайта си. Колкото повече вашият бизнес се разраства и повече хора чуват за вашите продукти и услуги, толкова по-често други хора в интернет ще публикуват съдържание, в което се споменава името на вашата марка.

От сайтове за рецензии на трети страни до публикации в социални медии, до блогове и новинарски статии, има много дигитални локации, където репутацията на вашия бизнес може да бъде накърнена. Но от всички дигитални местоположения най-важното е това, което се показва на първата страница на Google за вашите маркови търсения. 

Защо резултатите от търсенето на Вашия бранд са най-важният ви цифров актив

 

1. Хората търсят първо в Google, когато изследват марки и продукти

Проучванията показват, че 81% от всички потребители провеждат изследвания, преди да направят онлайн покупка. И тъй като Google притежава 92% от пазарния дял на търсачките , по-голямата част от това изследване започва с Google.

За разлика от социалните медии или новинарските уебсайтове, хората отиват в търсачките, когато имат голямо намерение за търсене и търсят конкретен отговор или информация. За повечето бизнеси пътуването на клиентите не започва, след като потребителите пристигнат на вашия уебсайт, а с всичко, което могат да намерят на тази първа страница на SERP, преди дори да кликнат. 

Ако не знаете какво се показва на първата страница на SERP, когато хората въвеждат името на вашата марка, тогава може да позволите на други издатели да оформят вашата онлайн репутация. 

2. Отрицателното съдържание, показвано на страница 1, ще Ви струва скъпо

Бихте ли изградили стратегическо партньорство с някой, който има куп негативни статии, показващи се за тях на първата страница с резултати от търсенето? Вероятно не. Така че не би трябвало да е изненада, че отрицателното съдържание с по-високо класиране при търсенията с марка може да ви струва потенциални клиенти. 

Само един отрицателен преглед може да има достатъчно въздействие, но загубите продължават да се усложняват оттам. Три отрицателни резултата от търсенето могат да загубят близо 60% от клиентите, които изследват вашата марка.

Истината е, че отрицателното съдържание има по-голямо въздействие върху клиента, отколкото положителната обратна връзка, но ако вашите SERP са чисти, клиентите ще се чувстват по-уверени в вземането на решение за покупка. 

3. Сайтовете с висок авторитет на домейн лесно се класират на страница 1

Сайтовете с висок авторитет на домейн (DA) много по-лесно се класират в търсачките. Това е така, защото авторитета на сайта е сигнал за Google за това колко добре да се доверява на уебсайт и да ги сравнява с другите в интернет. 

Обратните връзки, социалните сигнали и директният трафик дават тези сигнали за доверие. Така че, ако някой от онези издатели с висок DA спомене бизнеса ви в тяхното съдържание, има голяма вероятност той да се покаже на страница 1 за търсения по ключови думи, които включват името на вашата марка.

Някои примери за сайтове с висок DA включват:

 • Сайтове за преглед на трети страни (например Yelp, Trustpilot, Glassdoor и др.)
 • Акаунти в социалните медии
 • Новини
 • Страници в Уикипедия
 • Google Изображения
 • Резултати от видеоклипове в YouTube
 • Онлайн директории

Този тип уебсайтове често се класират на първа страница в търсенията на марката на бизнеса, така че да бъдете проактивни в наблюдението и оформянето на разказите за вашата марка, е от съществено значение за всяка стратегия за управление на репутацията.

В крайна сметка целта ви трябва да бъде да подобрите авторитета на собствения си сайт. По този начин съдържанието, което създавате, може да започне да се показва по-често на първата страница на SERP, когато хората извършват търсения с името на вашия бизнес.

Междувременно обаче вашият екип по маркетинг или връзки с обществеността трябва да свърши работата, за да гарантира, че вашият бизнес е добре представен от уебсайтове с по-висок DA. 

4. Резултатите от търсенето могат да продължат с години

Много бизнеси харчат много енергия и време, като се притесняват за публикациите в социалните медии или коментарите, в които се споменава името на тяхната марка. Реалността обаче е, че въздействието на негативното внимание върху социалните медии е малко надценено.

Алгоритмите в социалните медии имат силни сигнали за скорост, което означава, че споменаванията за вашия бизнес вероятно ще изчезнат след около седмица. Отрицателното внимание в социалните медии обикновено може да бъде смекчено чрез силен отговор на връзките с обществеността.

Но качественото съдържание може да оцелее на страница 1 на Google с години и влиянието върху тези резултати от търсенето не се случва за една нощ. Ето защо фирмите трябва да насочват повече ресурси и внимание, за да се уверят, че тяхната репутация изглежда добре на страница 1 от SERP. 

Нито една марка не може напълно да контролира това, което другите избират да казват или публикуват за тях онлайн, така че въпросът е как да се уверите, че резултатите от вашето търсене са положителни?

Използвайте градивните елементи на SEO, за да подобрите маркови резултати от търсенето

Добрата новина е, че основните градивни елементи на SEO могат да се използват като инструменти за управление на репутацията. SEO стратегии като изграждане на връзки, маркетинг на съдържание и оптимизация на страници могат да бъдат използвани, за да помогнат за подобряване на търсенията ви с марка. 

Ето няколко SEO стратегии, които можете да използвате:

 • Създайте оригинално съдържание : Всяко оригинално съдържание, което вашата марка публикува, може също да се класира в Google. Ако има заявка за търсене, която води до отрицателни резултати за вашата марка, опитайте да се класирате на тази първа страница с оригинално висококачествено съдържание

 • Инвестирайте в изграждане на връзки : Подобряването на авторитета на вашия сайт ще помогне на съществуващото ви съдържание да се класира по-добре и по-често при търсения с името на вашата марка.

 • Увеличете социалните си медии : Най-високите сайтове на DA имат социални платформи като Facebook и Twitter. Уверете се, че имате силно и положително социално присъствие, така че бизнес профилите ви да се класират на първата страница на Google.

 • Изграждане на връзки към положителна преса: Можете да използвате изграждането на връзки, за да издигнете съществуващите положителни цифрови местоположения, които искате да видите на страница 1.

 • Използвайте инструменти за връзки с обществеността: Инструменти като HARO (помогнете на репортер) могат да помогнат на вашия бизнес да бъде споменат в подходящи новинарски статии, които лесно се класират на върха на SERP.

 • Блог публикации: Приносът на лидерството на мисълта и експертните коментари към авторитетни уебсайтове е чудесен начин да помогнете за получаването на по-положителни резултати от търсенето с марка. Тези сайтове често са авторитети в техните индустриални ниши и лесно могат да се класират на страница 1.

Тъй като SEO агенциите могат да създават съдържание в мащаб, работата с експертите за вашия план за управление на репутацията може да означава по-бързи и по-въздействащи резултати. Но все пак всеки бизнес или дигитален маркетолог може да поеме собствеността върху своите маркови резултати от търсенето и стратегията за управление на репутацията. 

Защо вашият бизнес се нуждае от SEO план за управление на репутацията

Ако не обърнете внимание на баранд резултатите от търсенето, може да откриете, че усилията, които сте положили в маркетинга на вашия бизнес, отиват на вятъра. Уверете се, че сте задали Google Alert с името на вашата марка или имената на ключови лидери или заинтересовани страни, за да можете да следите как марката ви се появява в интернет.

Също така започнете да мислите по-креативно за това как SEO може да помогне за оформянето на онлайн прочита на вашата марка. Реалността е, че никой бизнес няма перфектна репутация, но как изглежда вашият бизнес на първата страница на Google е може би най-важният ви дигитален актив.

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu