Защо се нуждаете от live chat (чат на живо) на вашия сайт

Защо се нуждаете от live chat (чат на живо) на вашия сайт

Вероятно вече сте чували много за чата на живо. Но смятате ли го за нещо приятно или задължително за вашия бизнес? Ето няколко причини, поради които трябва да бъде задължително за вашия сайт:

Клиентите обичат чата на живо

Много проучвания показват, че клиентите реагират положително на чат на живо на уебсайтове. Например, според отчета за обслужване на клиенти на Maru / Matchbox  посетителите на уебсайта предпочитат чат на живо пред всеки друг канал за обслужване на клиенти, включително имейл и телефон.

Също така, доклад на Forrester Research, Създавайки проактивен чат , разкрива, че клиентите много оценяват помощта чрез чат на живо по време на процеса на продажби.

Независимо от начина, по който възнамерявате да използвате чат на живо за вашия уебсайт и бизнес, можете да очаквате клиентите да оценят взаимодействието в реално време и удобството без стрес, което предлага.

Чатът на живо е по-ефективен и по-евтин от телефонния център

Чатът на живо е много по-евтин канал за обслужване на клиенти от по-традиционните методи като телефон и имейл. Това е преди всичко защото телефонът и имейлът струват време и ресурси за правилна настройка.

Чатът на живо, от друга страна, е сравнително евтин за настройване и стартиране, а също така идва с куп допълнителни предимства като възможността да се адресират няколко запитвания наведнъж и да се спестят време и в крайна сметка пари.

Тази гъвкавост, която предлага чатът на живо, е и причината, поради която той е толкова ефективен в сравнение с други канали за обслужване на клиенти. Представител на обслужване на клиенти може да се справи само с един повикващ наведнъж; и това ги прави ограничени. Чатът на живо надхвърля това, като се справя с няколко запитвания наведнъж.

Фактът, че чатът на живо също е изцяло базиран на текст, дава възможност да се прегледа цялото взаимодействие, като се анализират преписи, което улеснява оптимизирането на пътуването на клиента и увеличаване на най-належащите проблеми на клиента.

Чатът на живо предоставя конкурентно предимство

Чатът на живо все още е сравнително нов. Това означава, че повечето фирми не го използват, а тези, които го използват, вероятно не се възползват максимално. Това е вашият шанс да влезете в празнотата и да използвате чата на живо, за да отделите бизнеса си от конкуренцията.

С предимствата, които предлага чатът на живо, това може да се превърне в предимство или конкурентно предимство, от което се нуждаете, за да доминирате в своята пазарна ниша.

Чатът на живо може да спести време

Бихте ли се радвали за по-бързо време за реакция на запитвания на клиенти? Е, трябва. Проучване, проведено от Drift, обхващащо 433 екипа за продажби, разкрива, че има 10-кратно намаление на шансовете за установяване на контакт с потенциален клиент само след петминутно закъснение в отговора на техните запитвания.

Хората просто нямат време да седят наоколо в очакване на отговор в днешния забързан свят.

Сега комбинирайте това с констатацията, че проучване, проведено от Zopim, което анализира над 85 000 чата и разкрива, че средният агент за чат на живо отговаря на заявка на клиент за по-малко от 23 секунди със средно време за разрешаване не повече от 42 секунди .

За да поставите това в контекст, чатът на живо ви позволява да отговорите и да затворите до 60 потенциални клиенти всеки час.

И обратно, средното време за реакция в други канали като Facebook и Twitter обикновено се простира от единадесет часа до цял ден.

Чатът на живо осигурява наличност и доверие

Посетителите на уебсайта със сигурност ще се чувстват успокоени, когато открият, че имате чат на живо. Това им дава да разберат, че сте отзивчиви, достъпни и се интересувате от това, което искат. Хората оценяват подкрепата по време на пътуването си до покупка.

Чатът на живо също ви дава възможност за по-дълги часове на обслужване - дори вечер и почивни дни, когато кол центровете обикновено са затворени.

Тази наличност в крайна сметка изплаща дивиденти от гледна точка на доверие и повече бизнес в дългосрочен план.

Чатът на живо увеличава продажбите и предоставя услуги

Кой казва, че трябва да ограничите функциите си за чат на живо само до поддръжка на клиенти? Можете да проявите креативност и да го включите в процеса на продажби.

Например, Forrester Research разкрива, че „44% от онлайн потребителите казват, че да имаш въпроси, на които човек отговаря на живо, докато е в средата на онлайн покупка, е една от най-важните функции, които уебсайтът може да предложи“.

Значи чатът на живо може да бъде приет като ефективен инструмент за продажби, ако сте достатъчно усърдни.

Помага още, че чатът на живо е достатъчно персонализиран, за да бъде насочен точно, така че особено сложни области от пътуването на клиента с висок процент на отпадане да бъдат насочени и фиксирани със специален агент за чат.

Има ли конкретна страница с голям трафик и нулеви продажби? Помислете за обръщане на нещата, като настроите чат на живо за тези посетители, за да помогнете да отговорите на въпроси и да се справите с възражения, когато е необходимо.

Накратко, ако управлявате бизнес, ориентиран към клиентите, който се грижи да осигури най-доброто обслужване, тогава имате нужда от чат на живо, създаден възможно най-скоро.

Свържете се с нас сега и можем да настроим демо на живо, за да ви покажем колко е лесно!

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu