Защо Google мрази моя сайт?

Защо Google мрази моя сайт?

Разбираме - чудите се „защо Google ме мрази?“. Можем да ви уверим, че Google не ви мрази. Може да не им хареса това, което правите, но те разбират. Шегувам се, не им пука. Сериозно, те имат толкова много неща, които не могат да се грижат за всички, за съжаление. Като собственик на малък бизнес, администратор на уебсайт, създател на съдържание или просто някой, който използва Google, е невъзможно да пренебрегнем влиянието им, когато отидете онлайн.

И така, има смисъл само, че от време на време Google може да направи нещо, което е супер разочароващо. И затова мисля, че всеки е мислил по един или друг начин, че Google може да ги мрази.

Като компания за уеб дизайн нашите клиенти могат буквално да растат или да излязат от бизнеса си в зависимост от алгоритъма за търсене на Google. Възможно е Google да направи промяна и уебсайтът им да спадне в класацията на тяхната търсачка. Ако никой не може да намери уебсайтовете на нашите клиенти, няма смисъл дори да имат уебсайт.

Това е важно и за нас! Ние получаваме голяма част от клиентите си от органични търсения и не бихме искали да загубим това. Но за повече от 5 години никога не сме имали проблем с каквито и да било промени, направени от Google. Мисля, че сме доста добри в това, което правим :)

Google е голяма компания, така че нека да ограничим това. Тъй като ние сме компания за уеб дизайн, нека поговорим защо Google може да мрази вашия уебсайт и причините, поради които той може да е загубил класиране или да не е класиран в тяхната търсачка. Има куп причини и аз ще ви дам някои практически прозрения за това какво можете да направите по тях.

Повече за търсачката на Google

Ще направя това кратко, защото съм сигурен, че всички знаят за Google и „Googling“ или използват търсачката на Google за търсене на нещо. Google има търсачка, обикновено наричана „Google“, която индексира и изброява уебсайтове от цял ​​свят. След това можете да „търсите“ през тези уебсайтове, които изброява, и Google ще направи всичко възможно да ви даде най -подходящите списъци с уебсайтове, които смята, че отговарят на вашата заявка за търсене.

Така че, ако въведете „защо Google ме мрази“, сте намерили тази статия, защото смята, че е уместна ... което е! Значи знаем, че работи.

Това е важно за собствениците на фирми, администраторите на уебсайтове и нашите клиенти, защото всички ние искаме нашите уебсайтове да се показват, когато някой търси нещо, свързано с нас. Това се усложнява, защото Google буквално пресява милиони/милиарди/трилиони уебсайтове от цял ​​свят. Това означава, че The 215 Guys във Филаделфия например се конкурира с други компании за уеб дизайн в Сан Франциско (технологичен център) и на други места по света. Така че задачата да се покаже високо в Google става обезсърчаваща, когато мислите за мащаба и конкуренцията за буквално всичко.

Има много причини Google да избере конкурент пред вашия уебсайт. Може да е опустошително, което може да бъде да видите някой над вас в класацията, когато знаете, че сте най -добрият, но Google не се интересува (както казах по -рано).

Google се интересува само от „правенето на страхотни неща онлайн“ - каза наскоро Джон Мюлер от Google. Ако това, което пускате онлайн, е гадно, Google ще помисли, че сте гадно. И по този начин Google ще ви мрази.

Нека да видим какво можем да направим по въпроса.

Защо Google мрази уебсайта ми?

Google вероятно ви мрази, защото вашият уебсайт е гаден - в частност вашето SEO.

Както и да е, това е голяма тема. Нека преминем през някои от основите. Ще приемем, че вече имате уебсайт и не го виждате никъде в Google или сте заровени дълбоко на 6 -та страница. Ще ги изброя по отношение на трудността от лесни до напреднали. Тези оценки не означават, че е лесно да се поправи, просто това е по -простите неща за диагностициране и коригиране.

Ако не сте технически човек, може да не успеете да направите нищо от това. В интернет има много хора, които могат да ви помогнат и ние сме един от тях. Просто се протегнете!

Така че, нека започнем с по -лесните.

Защо уебсайтът ми изобщо не се показва в Google?

Лесно

Ако изобщо не го виждате в Google, веднага разглеждам няколко неща. Това, че не го виждате, не означава, че Google не знае за него. Виждате ли разликата? Искаме да се уверим, че Google знае, че съществува и ако не го знае, защо не знае?

Проверете дали Google е индексирал вашия уебсайт

Можете да направите това, като отидете на тяхната страница за търсене и въведете: „Сайт: yourwebsite.com“

 

Това ще върне всички резултати, които Google има за вашия уебсайт. Ако не виждате резултати, това означава, че те не знаят за вашия уебсайт или има проблем. Ако видите резултати, трябва да преминете към следващата стъпка. Останалата част от този раздел няма да има значение за вас.

 

Така че, ако все още четете тази част, има голям шанс Google да ви мрази. Съжалявам. Нека видим дали можем да разберем защо.

Работи ли вашият уебсайт?

Знам, че това изглежда очевидно, но отидете на уебсайта си и се уверете, че е онлайн и работи.

Проверете за флага noindex във вашите мета тагове

Това изисква да проверите кода на уебсайта си. Флагът „noindex“ казва на търсачките да не индексират вашия уебсайт. По същество казвате: „Не влизайте в нарушение, не идвайте тук“, което не искате.

 

Така че, отидете на вашия уебсайт, щракнете с десния бутон и прегледайте изходния код на вашия сайт. Търсете в кода, като натиснете control + f (команда + f на mac) и въведете „noindex“. Ако го видите на страницата, значи Google мрази уебсайта ви и веднага си тръгна.

Ще трябва да премахнете този код, преди търсачките да обмислят връщане.

Наистина ли вашият уебсайт е нов?

Google мрази новите уебсайтове. Те все още не ви вярват и се нуждаят от известно време.

Има начини да го ускорите. Трябва да се изгради някакъв вид доверие, за да могат дори да мислят за вас. Един от най -добрите начини за изграждане на доверие във всяка връзка е препоръка от приятел. В този случай най -добрите приятели на Google са други уебсайтове. Неща като Facebook, Yelp, Twitter и т.н. Опитайте да публикувате за вашия уебсайт там. Ще поговорим повече за това по -късно, но това обикновено се нарича „обратни връзки“.

Как да накарам уебсайта си да се показва по -високо в Google?

Разширено

И така, вашият уебсайт е индексиран в Google и искате той да се показва по -високо и/или на първата страница с резултатите? Е, за момента изглежда, че Google те мрази ... но не прекалено много. Това, че сте на тази стъпка, всъщност означава, че ви харесват, но те наистина харесват повече други уебсайтове.

Отзивчив ли е вашият уебсайт за мобилни устройства?

Това се отнася до вашия уебсайт, който работи и изглежда добре на всички устройства - включително телефони и таблети. Наскоро Google премина към индексиране и класиране на мобилната версия на вашия уебсайт. Те дори не си правят труда да проверят какво е на работния плот, толкова ценят един уебсайт да бъде отзивчив.

Най -лесният начин да проверите дали уебсайтът Ви е отзивчив е да проверите уебсайта си на телефона си. Ако изглежда като глупости, значи Google ви мрази. Поправянето на това изисква разработчик. Обърнете се към този, който е направил вашия уебсайт, за да поправите това.

Наистина ли вашият уебсайт е бавен?

Бавното време за зареждане не е лошо само за SEO, но не е добре и за човека, който използва вашия уебсайт. Всяка страница, чието зареждане отнема повече от 3 секунди, има повишен риск потребителите да затворят страницата и да отидат някъде другаде.

Google иска да се увери, че тези уебсайтове изпращат хора, за да осигурят най -доброто изживяване, а бавният уебсайт не е добър. Можете да проверите скоростта на зареждане на вашия уебсайт, като намерите един от многото онлайн инструменти, които сканират за това.

Като цяло ще ви е необходим някой, който да ви помогне да поправите това. Това може да са различни неща от лошо кодирани до бавен хостинг на уебсайтове.

Има ли вашият уебсайт достатъчно думи/съдържание?

Вероятно можете да поправите това сами! Препоръчваме всяка страница, която искате да бъдете в Google, да има поне 300 уникални думи. Не можете просто да копирате думи от друг уебсайт и не може да бъде същата дума или фраза, повторена 300 пъти.

Разбира се, повече е по -добре. 300 е просто абсолютният минимум. Ако проверите конкурентите си, колко думи имат техните страници? Вероятно ще искате да имате поне толкова много ... и след това да вземете още 500. Това понякога може да бъде обезсърчително, ако имат 2000 думи - как да направите това? Е, може би е време да получите помощ, ако това е вашата ситуация.

Как да накарам уебсайта си да се показва още по -високо в Google?

Експертно

Така че Google вероятно изобщо не ви мрази, ако търсите предложения тук. Вероятно наистина ви харесват и сте се изкачили на страници 1-3 в резултатите на Google. Въпреки че ги изброявам като експерти, те не са най -трудните - има повече нива над експерт. Така че, ако направите някои от тях и не виждате промяна, можете да направите още (и тогава бихте включили SEO компания , като нас).

Отговаря ли вашият уебсайт на тези указания за SEO на страница?

SEO на страницата (Он пейдж СЕО) е набор от техники, които използвате за оптимизиране на страница на вашия уебсайт. Имате пряк контрол върху това и то включва код и други технически неща. Ето списък на някои от основните насоки за страниците, които следваме, когато оптимизираме страница за SEO. Google обича всичко следното:

 

  • SSL сертификат - това е функция за защита, която криптира данни от вашия уебсайт към сървъра, на който се хоства.
  • Основна ключова дума в заглавието на страницата
  • Основна ключова дума в таг H1
  • Частични ключови думи в тагове H2-H4
  • Частична или пълна ключова дума в силни тагове
  • Достатъчно съдържание - предлагаме абсолютен минимум от 500 думи и няколко изображения. Текстът трябва да се чете добре и да бъде уникален (използваме Copyscape). Изображенията трябва да са уникални (можете да тествате това, като направите търсене на изображения в Google).
  • Скорост на зареждане под 2 секунди - използваме приставки за кеширане, ръчно избрани хостинг компании, на които вярваме, и Cloudflare.
  • Трябва да е отзивчив за мобилни устройства

 

Имате ли достатъчно обратни връзки?

Ако нямате обратни връзки, Google вероятно ви мрази. Обратната връзка е всяка връзка от несвързан уебсайт към вашия уебсайт.

Запознати ли сте с идеята да цитирате източниците си, когато пишете доклад в училище или за работата си? След достатъчно от тези цитати, първоначалният източник започва да се превръща в авторитет и все повече хора ще се доверяват на този източник като на основно място за тази информация. Тази идея е точно как Google разглежда обратните връзки. С все повече и повече обратни връзки, първоначалният източник започва да изглежда като орган за тази информация.

Ако сте орган, Google може само да предположи, че вашият уебсайт ще предоставя най -добрата информация за потребител и те ще ви изкачат по -високо в класацията. Въпреки че Google никога не е казвал това, всички в индустрията за SEO знаят, че обратните връзки трябва да бъдат сред първите 3 фактора при решението им къде да класират уебсайт.

Обратните връзки са много важни. Получаването им не е лесно. Има обаче места, където можете да отидете, за да получите основите. Ако сте местен бизнес, не забравяйте да се регистрирате за всяка локална директория, която можете да намерите: Yelp, Yellowpages, Google Places/Maps и др. за статия за вас - може би скоро отваряте и искате да я обявите, или стартирате нова услуга, или може би дарявате за благотворителност. Всеки от тях би могъл да направи добра история и вероятно ще се свърже с вас в онлайн статията.

Има много методи за получаване на обратни връзки, но повечето са трудни за получаване. Ще искате да наемете някой, който да направи това, ако имате да правите други неща в живота. Въпреки че инвестицията би могла да бъде висока, в дългосрочен план си заслужава. Ако сте направили правилно, ще доминирате в Google.

Вашата ниша конкурентна ли е?

Така че, не за срам никой от хората, които се свързват с нас за уебсайтове и SEO, но получаваме хора, които искат да се класират за неща като играчки за кучета, социални мрежи, онлайн търг, тениски и т. Н. Само ако беше толкова лесно ...

Няма начин някой да изпревари гигантите в тези индустрии. Говорите за компании от милиарди и трилиони долари, срещу които биха се състезавали. Няма да стане.

Ще се изненадате обаче, че по -малките ниши също могат да бъдат силно конкурентни. Дори неща като бояджийски компании, озеленяване, счетоводители и т.н. могат да бъдат трудни за класиране. Предлагаме да направите търсене в Google за това, което искате да класирате, и да проверите конкуренцията си. А сега проверете тяхното SEO на страницата в сравнение със списъка, който споменах по-горе. Те следват ли това? Ако го направят, това вероятно означава, че те имат много обратни връзки. Ако случаят е такъв, вероятно ще искате да наемете някой, който да ви докладва защо се класират и как можете, ако е възможно, да ги победите.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu