Има ли значение броят на думите наистина за SEO съдържание?

В света на оптимизацията за търсачки (SEO) водещите стратегии за копирайтинг непрекъснато се променят, докато се адаптираме към актуализациите на алгоритъма на Google.

Може да сте се натъкнали на експерти по дигитален маркетинг, които предлагат насоки как да подобрите мястото си в класацията за търсене, като следвате техните препоръки за диапазона на броя на думите.

Имаше множество дебати относно това дали броят на думите има значение в SEO и е време да стигнем до дъното на това.

Дали броят на думите е фактор за класиране?

 1. Дали броят на думите е фактор за класиране?
 2. Защо дългосрочното съдържание има тенденция да се класира по-високо
 3. Как да определите правилния брой думи за вашето съдържание
  1. Започнете със стратегията си за ключови думи
  2. Вижте класирането
  3. Обърнете внимание на намерението за търсене
  4. Прегледайте представянето си
 4. Допълнителни фактори, които влияят на вашето класиране
  1. Структура на съдържанието
  2. Качество на информацията
  3. Визуална поддръжка и изображения
  4. Оптимизиране за блокове със специално съдържание
 5. Последни мисли: Защо броят на думите е важен за SEO стратегията?

Джон Мюлер от Google потвърди, че броят на думите не е фактор за класиране на алгоритъма за търсене.

По-конкретно, той заявява, че „просто сляпото добавяне на текст към страница не я прави по-добра“.

Вместо да гледат броя на думите на страницата, алгоритмите на Google търсят подходящо, оригинално и висококачествено съдържание.

Защо дългосрочното съдържание има тенденция да се класира по-високо

Въпреки потвърждението на Google, че броят на думите не влияе пряко на ранга, все още можете да намерите много статии и инструменти за ключови думи, които предлагат по-дълъг брой думи.

И така, защо инструменти като Yoast и Clearscope предоставят препоръчителен брой думи, ако числата на страницата не оказват пряко влияние върху ранга?

Има няколко причини, поради които по-високият брой думи може да подобри непряко вашето класиране.

Някои от тези инструменти базират препоръките за броя на думите на конкурентен анализ.

Писането на по-дълго съдържание улеснява алгоритъма на Google да разбере за какво е вашата страница.

Добре написаните изчерпателни части също ви позиционират като авторитет по темата и ви позволяват да се класирате за варианти на ключови думи с дълга опашка.

Как да определите правилния брой думи за вашето съдържание

Няма правило, което да следвате по отношение на ограничението на думите за SEO.

Вместо това можете да разгледате проучването на ключовите си думи, конкуренцията и минали резултати, за да определите най-добрия диапазон на броя на думите в съдържанието си.

Започнете със стратегията си за ключови думи

Можете да създадете ново съдържание с една целева ключова дума.

Но проучване на Ahrefs установи, че по-дългото съдържание е по-вероятно да се класира в топ 10 за множество ключови думи.

Като увеличите дължината на статията си, можете да покриете основната си тема от различни ъгли, което означава, че можете да класирате за повече ключови думи.

По-специално, по-дългите статии имат по-висок шанс да се класират за дълги вариации на основната Ви ключова дума, с по-ниска конкуренция и по-висок процент на реализация.

Например, вариантите с дълга опашка на „Microsoft Word“ могат да включват „Microsoft Word за Mac“ и „шаблон за резюме на Microsoft Word“.

Така че, ако сте идентифицирали ключови думи с дълга опашка, към които искате да се насочите, помислете за увеличаване на броя на думите си, за да отговорите на тези по-конкретни заявки.

Вижте класирането

Можете също да използвате броя на думите като показател за сравнение, когато сравнявате съдържанието си с конкуренцията.

Много инструменти за изследване на ключови думи и оптимизиране на съдържанието предоставят броя на думите на най-ефективните статии за всяка дадена ключова дума.

Ако не знаете колко дълга трябва да бъде дадена статия, погледнете броя на думите на настоящите най-добри изпълнители е добро място да започнете.

Обърнете внимание на намерението за търсене

Освен да гледате какво прави конкуренцията, винаги трябва да обръщате внимание на намерението за търсене , свързано с вашата целева ключова дума.

Намерението ще помогне да се определи какво прави съдържанието полезно и подходящо за потребителя.

С други думи, помислете какво иска вашата целева аудитория, когато въвежда ключова дума в лентата за търсене.

Ако искат изчерпателна информация, може да се стремите да посрещнете или надхвърлите броя на думите на вашите конкуренти.

Обратно, може да изберете да създадете по-кратко съдържание, което да стига по-бързо до точката за ключови думи, при които аудиторията иска бързи отговори.

Що се отнася до броя на думите, намерението за търсене може да ви помогне да решите дали искате да следвате преднината на конкуренцията или да разграничите съдържанието си по дължина.

Прегледайте представянето си

И накрая, можете да разгледате миналото си представяне, за да откриете каква дължина на съдържанието работи най-добре за вас.

Преглеждайте редовно SEO ефективността си и вижте дали възникват тенденции.

Има ли сладко място за броене на думи, където сте склонни да се класирате по-високо?

Или може би имате някои по-кратки статии, които не се класират толкова високо, колкото бихте искали.

В такъв случай опитайте да се върнете към проучването на ключовите си думи и да разберете как можете да удължите съдържанието с по-полезна и подходяща информация.

Допълнителни фактори, които влияят на вашето класиране

Можете да използвате броя на думите, за да подобрите проучването на ключовите си думи и конкурентната си стратегия, но това няма да бъде окончателният решаващ фактор за алгоритмите за търсене.

Ако искате да подобрите ефективността на SEO, ето няколко допълнителни съвета за писане, които да имате предвид:

Структура на съдържанието

Google разглежда структурните елементи, като маркери за заглавия , като начин да разберете по-добре съдържанието си и да изпратите правилните потребители към вашата страница.

Форматирането на вашето съдържание с ясна, логична структура на вашето съдържание също подобрява четливостта и полезността за хората, търсещи в Google.

Вместо просто да пълните заглавните си тагове с ключови думи, помислете за най-доброто изживяване за вашия читател.

Използвайте заглавия, за да разделите големи парчета текст и да улесните някого да намери информацията, която иска.

Качество на информацията

Качеството на информацията остава основен определящ фактор за класирането на страниците с резултати от търсачките (SERP).

С други думи, добавянето на куп пухчета, за да увеличите общия ви брой думи, няма да ви помогне.

Според Google алгоритъмът за търсене дава приоритет на надеждна информация и страници, които „демонстрират експертиза, авторитетност и надеждност по дадена тема“.

Архивирайте изявления и твърдения с връзки към съответните външни източници на данни, за да подобрите качеството на съдържанието си.

Трябва също така да се уверите, че съдържанието ви е оригинално, като правите проверки за плагиатство и избягвате дублиране на съдържание във вашия домейн.

Визуална поддръжка и изображения

Изображенията и друга визуална поддръжка могат да ви помогнат да демонстрирате уместност към вашата целева ключова дума, друг основен фактор, който алгоритъмът използва.

Например, ако се насочите към ключовата дума „Хари Потър“, Google ще търси сигнали за уместност , като снимки на героя или видеоклипове, свързани с книгите или филмите.

Добавянето на медия може да подобри потребителското изживяване чрез разбиване на големи блокове текст и обслужване на визуално обучаващите се.

Висококачествените оригинални изображения също ви позволяват да се класирате в Google Images .

Оптимизиране за блокове със специално съдържание

Google продължава да прави своите SERP страници по-интуитивни и достъпни за разглеждане чрез специални типове съдържание и представени фрагменти .

Тези блокове с ресурси за съдържание се появяват в горната част на SERP страниците и често дават на потребителите бърз отговор на техните запитвания.

Оптимизирането на вашето съдържание за представени фрагменти може да издигне съдържанието ви до нулева позиция над всички други резултати.

Около 70% от всички представени фрагменти са типове абзаци, което може да бъде отлично място да започнете да експериментирате.

Стремете се да отговорите на въпроса с ключова дума, като използвате 50-250 знака.

Последни мисли: Защо броят на думите е важен за SEO стратегията?

Оптимизирането на съдържание за SEO не е толкова просто, колкото да преминете през контролен списък със споменавания на ключови думи и дължина на статията.

В крайна сметка трябва да разберете аудиторията на всяка ключова дума и да публикувате съдържанието, което най-добре обслужва техните нужди.

Броят на думите няма да бъде факторът, който избутва съдържанието ви на върха, но може да ви помогне да определите какво е „уместно и полезно“ за конкретна ключова дума.

Използвайте съветите и въпросите за писане по-горе, за да намерите оптималната си начална точка за броя на думите, но имайте предвид, че всичките ви думи трябва да предоставят стойност на вашите читатели.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu