Имейл маркетинг - най-добри практики

Имейл маркетинг - най-добри практики, предимства и съвети

Какво е имейл маркетинг?

Имейл маркетингът е ефективна стратегия за дигитален маркетинг, която включва изпращане на имейли до потенциални клиенти и клиенти. Успешните маркетингови имейли превръщат потенциалните клиенти в клиенти и превръщат еднократните купувачи в ентусиазирани фенове.

Чудите се как да започнете с имейл маркетинг? Имейл маркетингът има няколко компонента, но това не означава, че трябва да бъде сложен. В следващите няколко раздела ще ви покажем как работи успешният имейл маркетинг!

Изградете списък за получаване на получатели

Повечето компании поставят обикновен формуляр за включване на уебсайта си и се надяват хората да се регистрират. За съжаление тази стратегия обикновено не работи много добре. За да разширите своя имейл списък, трябва да привлечете хора с убедително предложение. Имате нужда от оловен магнит.

Оловен магнит е нещо, което раздавате безплатно в замяна на имейл адрес. През повечето време това са цифрови продукти като PDF файлове или видеоклипове, които можете да създадете сами с минимални или никакви разходи. Тя може да бъде абсолютно всичко, стига да предоставя стойност на вашите посетители безплатно.

Някои популярни примери са: електронни книги, уебинари, обяснителни видеоклипове, контролни списъци, ръководства и съвети, бели книги или казуси, безплатни съвети или отстъпки.

Сегментиране на списъци с имейли

Сегментирането на списъци с имейли разделя вашите абонати на по -малки групи въз основа на определени критерии, така че да можете да им изпращате по -лични и подходящи имейли. Вместо да изпращате всеки имейл до целия си имейл списък, сегментирането ви позволява да изпращате конкретни имейли само до абонатите, които смятате, че са най -заинтересовани от това съдържание, което води до по -високи проценти на реализация . Целта при сегментирането трябва да бъде да разберете как потребителят е попаднал в списъка ви с имейли на първо място. Купувал ли е продукт? Или сте посетили конкретна страница? Има много различни начини да разделите списъка си на сегменти.

Ето няколко начина, по които можете да започнете:

 • Нови абонати
  Изпратете имейл за добре дошли на новите си абонати.
 • По предпочитания
  Разделете се на абонати, които искат да чуят за вашите записи в блога, и разграничете писмата до тези, които искат само продуктови оферти.
 • Интереси
  Абонатите, които харесват класическата музика срещу тези, които обичат поп музиката.
 • Местоположение
  Уведомете абонати, които живеят в района на вашите местни събития.
 • Повтарящи се
  клиенти Наградете по -ангажираните си абонати, напр. Б. купува от вас от година или повече със специално предложение.
 • Неактивност
  Напомнете на абонатите, които не са се ангажирали известно време за следващата стъпка, която трябва да предприемат.
 • Анулирана покупка
  Напомнете на абонатите, които са добавили артикули в кошницата си, че все още не са завършили поръчката си.

Създайте дизайн за вашия шаблон за бюлетин

Що се отнася до дизайна и оформлението на имейл бюлетини, има някои най -добри практики, които човек трябва да следва. Повечето доставчици имат готови шаблони, които можете да използвате като основно оформление, за да ги проектирате според вашите желания. Освен това има и възможност за създаване на дизайн на бюлетин от нулата, което обаче е свързано с по -големи усилия и умения за програмиране.

Когато проектирате бюлетин, трябва да имате предвид следните неща:

 • Поставете логото си в заглавната част на бюлетина.
 • Уверете се, че шаблонът отговаря на вашия корпоративен дизайн.
 • Цветът на оформлението на съдържанието трябва да контрастира с фона.
 • В шаблона не трябва да липсва отпечатък в долния колонтитул на бюлетина.

Планирайте съдържанието на кампанията си

Може да мислите, че когато абонат отвори имейла ви, успешно сте завършили критичната фаза. Въпреки това, действителното съдържание на имейла ви също играе важна роля в скоростта на отваряне.

Това е така, защото ако абонатите ви са доволни от съдържанието ви, е по -вероятно да отворят имейла ви в бъдеще. Те дори могат да започнат да очакват с нетърпение вашия имейл. И обратно, ако абонат е недоволен от това, което е получил в имейла ви, той вероятно ще спре да отваря имейлите ви и дори може да се отпише.

И така, как да се уверите, че абонатите ви са доволни от вашето имейл съдържание? Това е просто: предлагайте ценно съдържание, което вдъхновява целевата група.

Най -важното е да се уверите, че използвате само имейл маркетинг за изпращане на имейли. Всеки път, когато изпращате имейл на вашия списък за разпространение, трябва да доставяте нещо с реална стойност. Колкото по -висока е стойността на всеки имейл, който пишете, толкова по -лоялни ще бъдат абонатите ви и толкова по -отворени цени ще получите с течение на времето.

Обърнете внимание на темата на пощата

Трудно е да се определи перфектната дължина на темата. В крайна сметка на настолния компютър се показват много повече символи, отколкото на смартфона - винаги в зависимост от избрания пощенски клиент, разбира се. Препоръчваме в имейли редове с дължина 30-40 знака . Поради краткостта, първите три до четири думи, разбира се, са важни!

Оптималната тема за тема предоставя информация за съдържанието на имейла и създава мотивация за отварянето му. Когато погледнем в пощенската си кутия, в рамките на няколко минути решаваме дали да отворим имейл или не. Ето защо е важно да покажете на абонатите си, че си струва да ги прочетете.

Във всеки случай, избягвайте повтарянето на подателя в темата и не използвайте типични за СПАМ подозрителни думи. Това означава: думи, написани последователно с главни букви и двойни препинателни знаци и изрази като „Половин цена“, „Специална оферта“, „Гарантирано!“ или "Спри!" са абсолютно не на място в темите. В този контекст също е особено препоръчително да се използва сертифициран сървър и да се обърне внимание на белия му списък.

 

Не забравяйте да включите подканваща фраза

След като вашите абонати са отворили и действително са прочели вашия имейл, следващото предизвикателство е да ги накарате да реализират. С други думи, време е да действате. Думите и снимките, които използвате, за да поискате това преобразуване, се наричат ​​подканваща фраза или CTA. Той моли читателя да направи следващата стъпка, напр. Б. „Открийте най -новия ни продукт“ или „Научете повече сега“ в статиите в блога.


Забележка: Използвайте графични елементи, като стрелки, за да привлечете вниманието към вашия CTA и да отделите време, за да създадете текстовете за бутоните.

Анализирайте кампаниите си с отчети

Имейл маркетингът е една от най -измеримите маркетингови тактики в света. Можете да следите всичко - от това кой е отворил и щракнал върху кампаниите ви до мястото, където живее абонатът и какви връзки е щракнал. Целта е да разберете как се представят имейлите ви , но също така и да получите представа за поведението и ангажираността на абонатите .

Отчетите за анализ на ефективността обикновено включват повечето от традиционните показатели и отчети, които можете да използвате за определяне на KPI от кампания. Те ви дават представа колко добре вървят вашите имейл кампании и какви са възможностите за подобрение. Най -добрите KPI за разглеждане са процентът на отваряне на кампанията, процентът на кликванията и процентът на отписване.

Предимства на бюлетин кампании

Вече разгледахме най -важния въпрос, какво е имейл маркетингът и как работи, но всъщност не сме разбрали защо имейл маркетингът е толкова важен за вашия бизнес. Има много причини, поради които трябва да направите маркетинга по имейл една от вашите маркетингови стратегии.

Ето първите три предимства на имейл маркетинга:

1. Електронната поща е най-важният комуникационен канал, защото в днешния свят в цифрова мрежа вашите клиенти актуализират своите входящи кутии денонощно. Ето защо имейлите са правилният канал за изграждане на лоялност на клиентите.

2. Вашият пощенски списък е ваш. На всяка платформа за социални медии акаунтът ви може да бъде хакнат, блокиран или изтрит по всяко време без предизвестие. Вие обаче притежавате своя имейл списък; никой не може да открадне вашите контакти от вас.

3. Преди всичко резултатите от имейл маркетинга с несравнима ефективност. Изпращането на имейл с бюлетина обикновено струва между 0,01 и 2 цента. Всеки, който все още иска да прави класически аналогов директен маркетинг, плаща до 40 цента на флаер и също така замърсява околната среда.

Съвети за имейл маркетинг - 7 полезни съвета за вашия бюлетин

Имейл маркетингът цели да предоставя на клиентите приятна и ценна информация, която да ги свърже с вашата марка и продукт. Събрахме някои от най -добрите съвети за имейл маркетинг, които да ви помогнат да подобрите ефективността на кампаниите си.

 • Ограничете офертата си
  Ограничаването на оферта до определена група хора може да предполага, че продукт или услуга е ценен и оскъден. Изследвания на психолога д -р Робърт Сиалдини показва, че хората са склонни да пожелават неща, които са в недостиг, и да им придадат повече стойност. Използването на този принцип на недостиг чрез изключителни оферти е добра практика в имейл маркетинга, която помага за увеличаване на ангажираността и конверсията на клиентите.
 • Предложете нещо специално на
  вашите имейли абонатите получават десетки, ако не и стотици, други имейли всеки ден. Ще бъдете помолени отново и отново да изтеглите безплатна пробна версия, да прочетете електронна книга или да следвате някой в ​​социалните медии. Има огромно количество претоварване с информация във входящата поща. Когато предлагате нещо специално на потребителите си, ще извървите дълъг път в изграждането на тяхното доверие.
 • Добавяне на стойност и предоставяне на информация
  Изпращането на повтарящи се имейли с полезна информация е чудесен начин за привличане на клиенти. Редовните пощенски съобщения могат да се използват за предоставяне на персонализирани отчети и съвети въз основа на взаимодействието на клиентите с вашия уебсайт или приложение.
 • Използвайте метода 1-2-3 Методът
  1-2-3 е доказана и изпитана най-добра практика по имейл маркетинг, която позволява бързи действия. Предлагайки на читателите си три ясни следващи стъпки, можете да облекчите страха им от неизвестното.
 • Използвайте „Социално доказателство“
  Социалните доказателства, като отзиви на клиенти, оценки и генерирано от потребители съдържание, могат да помогнат на клиентите ви да спечелят доверие и да се приближат една стъпка по-близо до вземането на решение за покупка.
 • „Gamify“ съдържанието на вашия бюлетин Използването на
  малки трикове в имейл маркетинга може да бъде ефективен начин за изграждане на лоялност на клиентите. Starbucks е добър пример, защото те вече прилагат тази най -добра практика в имейл маркетинга, като насърчават клиентите да печелят звезди, като купуват напитки. Следователно клиентите се възнаграждават от звездната система, когато купуват избрани стоки.

Агенция за имейл маркетинг | Партньорска агенция Sendinblue

Работим заедно със Sendinblue като партньор на агенция в имейл маркетинга. Sendinblue е не само пълен софтуер за бизнес имейл маркетинг, но и софтуер за маркетинг чрез SMS. И всичко това на една лесна за използване платформа с инструменти за плъзгане и пускане, които да ви помогнат да създавате привлекателни имейли, да създавате автоматизирани работни потоци и да сегментирате потребителите. Като експерти във всичко, свързано със софтуера, ние можем да се погрижим за целия процес на маркетинг по имейл за вас. От концепцията и планирането на кампанията до изготвянето и създаването на успешна имейл кампания.

 

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu