Интегрирайне полето за търсене на Google Sitelinks в уебсайт

Интегрирайне полето за търсене на Google Sitelinks в уебсайт

Полето за търсене на връзки към сайта е поле за търсене, което се появява в фрагмент в SERP на Google . Това позволява на потребителите да търсят съдържание директно в списъка с резултати от търсенето на желаната страница. Поради това полето за търсене често се нарича „търсене в рамките на търсене“. Полето за търсене на връзки към сайта се активира със специална маркировка в изходния код. 

Ревизираният алгоритъм за търсене от Google вече трябва да може да разпознава, когато потребител търси на страница в определена област.

Ако случаят е такъв, Google автоматично добавя допълнителното търсене между действителния резултат от търсенето и списъка с връзки към сайта (ако има такъв). Уеб администраторът използва маркировката на схемата, за да определи, че посетителят е пренасочен директно към вътрешното търсене чрез полето за въвеждане.

Предупреждение: Google не може да гарантира, че полето за търсене на връзка към сайта ще се появи в резултатите от търсенето. Също така използването на маркиране в полетата за търсене на връзки към сайта не увеличава вероятността такова поле да се появи.


Не всеки може да вгради поле за търсене на връзка към сайта

Дори ако кодът е интегриран напълно и без грешки, Google си запазва правото да не активира страницата за полето за търсене на връзки към сайта. Само когато алгоритъмът на Google сметне за подходящо, съответното търсене ще се появи в резултатите от търсенето.

Въпреки това Google съветва всеки уеб администратор да интегрира това търсене. В крайна сметка това няма никакви недостатъци и има поне шанс за оптимизирано показване в резултатите от търсенето.

Ето как да приложите полето за търсене на връзки към сайта

  1. Инсталирайте работеща търсачка 
  2. Внедрете WebSite елемента на  структурираните данни в началната страница на вашия уебсайт
  3. Тествайте структурираните си данни с  богат инструмент за тестване на резултатите от търсенето
  4. Проверете изпълнението на търсачката
  5. Задайте  предпочитан каноничен URL адрес  за началната страница на вашия домейн

Подробни инструкции за прилагане на полето за търсене на Google Slink: Внедрете полето за търсене на връзки към сайта

Деактивирайте полето за търсене на връзки към сайта

Уеб администраторите могат да деактивират показването на полето за търсене във връзките към сайта . За тази цел към мета информацията в раздела <head> на уебсайта се добавя следният ред:

<meta name = "google" content = "nositelinkssearchbox" />

Това известие се разпознава от Googlebot, докато обхожда. Потребителите обаче трябва да имат предвид, че промените могат да отнемат няколко седмици, за да станат забележими.

SEO ефекти

Уебсайтовете обикновено могат да се възползват от богатите фрагменти. Обогатените резултати от търсенето могат да повишат интереса на потребителите и по този начин CTR в SERPs . Подобни ползи могат да се очакват при използване на полето за търсене на връзки към сайта. Уеб администраторите обаче трябва да се чудят дали има смисъл потребителите да прилагат търсене и да се върнат на страницата с резултати от търсенето. Въпросът дали Google в крайна сметка се свързва директно към уебсайта или към друга страница с резултати от търсенето зависи както от внедряването, така и от индексирането на съответните страници за търсене.

Може би полето за търсене на връзки към сайта има предимството, че връзките към сайта стават още по -обширни. В случай на заявки за търсене, които се отнасят само до марката, тази марка доминира още повече в резултатите от търсенето и потребителите са поканени да търсят директно на уебсайта, използвайки търсенето с Google. Потенциалният недостатък на интегрирането на полето за търсене на връзки към сайта е, че Google поема голяма част от трафика, генериран от директно търсене на продукти на уебсайта.

Заключение

Полето за търсене на Google е друг фрагмент, който трябва да помогне на потребителя да намери подходящ резултат от търсенето възможно най -бързо. Търсенето предлага голяма добавена стойност и от двете страни и не трябва да се изоставя.

Проблемът тук е, че Google не предоставя точна информация, когато оператор на уебсайт е обявен за "достоен" от алгоритъма и след това също се активира за този инструмент.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu