Каква е цената на SEO? Цени и бюджети за професионално SEO

Каква е цената на SEO? Цени и бюджети за професионално SEO

Каква е цената на SEO? От какъв бюджет си струва SEO? Като уеб и SEO агенция за пълно обслужване, ние се сблъскваме с тези въпроси ежедневно и забелязваме, че все още има голяма несигурност от страна на клиента. С тази статия искаме да ви дадем възможно най -добрия преглед на разходите за SEO и да обясним неутрално какво да очаквате от професионалната оптимизация за търсачки и какви са реалистичните разходи.

Струва ли си да инвестирате в SEO?

SEO все още е един от най -важните канали за трафик в онлайн маркетинга. Може да се каже, че SEO е станало значително по-трудно и следователно по-голямо усилие / разходи през последните години, но SEO е много ценен и ТОП доставчикът на трафик в мрежата. В сравнение със SEA, т.е.поставянето на реклами чрез Google Ads, SEO не е подходящ за краткосрочна стратегия, но предлага още по-голяма стойност в дългосрочна стратегия.

Ако имате необходимия бюджет, доверие и търпение , SEO се изплаща със стабилен ръст на трафика , който след това може да се превърне в директни продажби. Освен това SEO може да бъде измерен много добре и има траен ефект върху цялостния проект. Така че можете да кажете: SEO е инвестиция в бъдещето на една компания и един от най -силните двигатели за цифровия успех на компаниите.

Евтино ли е SEO?

Простият отговор на този въпрос е категорично НЕ . Не рядко получаваме запитвания и сравнително бързо забелязваме, че очакванията за разходите за SEO са далеч. Повечето заинтересовани страни са разбрали, че оптимизацията за търсачки е редовна услуга, която има за цел да оптимизира уеб проект за дълъг период от време. Най -добрите класации и произтичащият от тях ценен трафик са резултат от много работа и следователно в никакъв случай не са „лесни“ или „евтини“ за постигане.

Защо SEO не може да работи за 500 лева / месец? 

След първоначална SEO консултация и няколко конкретни заявки, ние установяваме сравнително бързо, че идеите за разходите за SEO често са в сегмента от около 500 лева/ месец. Това е изчисление, което обаче не може да се получи при по -внимателна проверка.

За да изясним, първо трябва да разгледаме кои теми включва оптимизацията за търсачки за дисциплини. По -долу е извадка от услугите, които са подчинени на SEO областта:

 • Анализ и картографиране на ключови думи
 • Тема на съдържанието и анализи на конкурентите
 • Съдържателен маркетинг (създаване на ново съдържание)
 • Анализ и мониторинг (KPI на SEO, класиране и др.)
 • Настройка на проследяване, реализации и индивидуално отчитане
 • Технически SEO (обхождане и индексиране, скорост на страницата и т.н.)
 • Съдържание SEO (качество на съдържанието, изображения, ключови думи и т.н.)
 • Структурен SEO (мета данни, връзки и т.н.)
 • Linkaufbau / Linkmarketing

SEO почасова ставка / почасова заплата

SEO агенциите обикновено са чисто обслужващи компании, които се възнаграждават според усилието / работното време. Часовата заплата на SEO агенция е между 80 и 150 € на час . Ако направите изчисленията сега, ще забележите, че SEO агенцията ще работи по проекта за около 3 - 5 часа на месец за 500 лв / месец . Ако погледнете точките, които трябва да изпълните от предишния списък, бързо ще разберете, че това изобщо не може да работи!

Откъде идват грешните идеи?

Погрешната представа за разходите за SEO много вероятно не идва единствено от липсата на разбиране за самата дисциплина онлайн маркетинг, тъй като има подобни погрешни схващания в основата на цифровата област . Наблюдаваме също подобни предположения, когато става въпрос за уебсайтове, рестартиране и други подобни. Тъй като запитвания с идеи от 1500 лева за професионален уебсайт или онлайн магазини за 5000 лева не са необичайни.

В Германия все още се борим с цифровите промени; това е известно. И всеки, който има затруднения с разбирането или дори приемането на цифрова промяна, разбира се, няма да види нуждата да инвестира съответно в тази област.

От какъв бюджет си струва SEO? [Примери за разходи]

Както установихме, SEO е трудно или дори невъзможно да се направи ефективно при много нисък бюджет. Но какъв бюджет можете да започнете със SEO? Тъй като SEO трябва да отговаря индивидуално на целите на уебсайта или компанията зад него и е силно зависим от конкуренцията, незадоволителният отговор на това е: "Зависи". За съжаление и тук няма общо изявление и първо трябва да се изясни обхватът на мерките. Въпреки това бихме искали да дадем поне приблизителна насока за бюджета за SEO.

Типичният бюджет за SEO започва от 1000 до 5000 лева на месец.
По -малките компании с локален фокус например позволяват и по -ниски бюджети.


Колко струва SEO според целта и вида на компанията?


Бюджет за SEO

SEO целева аудитория

Вид на бизнеса

750 - 1.200 лв

Съсредоточете се върху регионална целева група

Малки предприятия с малък географски обхват: лекари, ресторанти, занаятчийски магазини и др.

1.200 - 2.000 лв

Съсредоточете се върху регионална целева група

Компании с малък географски обхват и по -големи транзакции: агенти по недвижими имоти, адвокати, медицински центрове, асоциации и др.

2.000 - 5.000 лв

Съсредоточете се върху национална целева група

Компании на национална пазарна ниша: агенции, по -малки онлайн магазини и др.

5.000 - 10.000 лв

Съсредоточете се върху международна целева група

Компании на международна пазарна ниша: агенции, по -малки онлайн магазини и др.

Над 10 000 лв

Съсредоточете се върху международна целева група

Големи компании / корпорации на масов пазар: индустрия, франчайз компании, големи онлайн магазини и др.

Какви са разходите за изпълнение зад месечния бюджет за SEO?

За да стане по -ясно как се прави подробно бюджетът за SEO, имаме няколко примера по -долу за това колко усилия изисква определена услуга за SEO и каква е конкретната дейност зад услугата.

мощност

разходи

задача

Създаване: статия в блога

приблизително 10-15 часа

За да се създаде изчерпателна статия в блог / съвет (напр. 1 път на месец), темата трябва да бъде проучена и анализирана предварително (например за обема на търсене). След това съдържанието трябва да бъде написано, проверено, оптимизирано, пуснато онлайн и, ако е необходимо, подобрено с графики и т.н. Всичко това отнема много време, но ако смятате, че само най-доброто съдържание печели с Google, това е инвестиция, която трябва да вземете предвид.

Мониторинг на страница

приблизително 2 - 4 часа

За да се идентифицира потенциалът на SEO OnPage, са необходими редовен анализ, мониторинг и извличане на препоръки за действие.

Прилагане на мерките за SEO OnPage

приблизително 4 - 8 часа

Изпълнението на препоръките за действие зависи до голяма степен от сложността на уеб проекта и конкретната мярка. Примери са оптимизирането на фрагменти, оптимизиране на връзки, оптимизиране на скоростта на страницата, оптимизация в областта на обхождане и индексиране и много други.

Изпълнение на кампания за изграждане на връзки

приблизително 16 - 24 часа

Създаването на малка кампания за изграждане на връзки (например 3 връзки на месец) включва проучване на опциите за връзки, комуникация с лицето за контакт, писане на статия и всички разходи за публикуването на статията.

Какво прави една агенция за SEO бюджета?

Често ни питат какво точно правим в областта на SEO. Разбира се, въпросът се основава на незнанието и липсата на доверие в областта на оптимизацията за търсачки. Понякога вече са направени лоши преживявания с друга SEO агенция, поради което този въпрос е напълно оправдан. И тук много зависи от това как работи агенцията или колко добре са координирани процесите. Професионална SEO агенция се занимава интензивно с постигането на вашите SEO цели. Подробният анализ, правилните заключения и изпълнението на мерките играят централна роля. Следващата графика показва процеса на SEO от reDim и има за цел да ви даде преглед на обхвата и очакванията в областта на SEO.

 

Искаме да представим нашите услуги на клиентите възможно най -прозрачно. Разделянето на отделните услуги на различни модули помага да се поддържа по -добър преглед на отделните „пакети услуги“ и разходите. Например при нас също е възможно да резервирате само отделни модули независимо един от друг. Например, по желание поддържаме клиенти с рестартиране на уебсайт или със създаването на оптимизирани за SEO целеви страници . Разбира се, ние винаги даваме индивидуална препоръка кои модули имат смисъл за конкретен проект. Тук обаче всяка агенция работи по различен начин и не е необичайно те просто да предлагат месечни фиксирани пакети, които в най-лошия случай изобщо не са ефективни. 

Какви са разходите на SEO агенция?

Съвсем различна, но доста интересна гледна точка по въпроса: „Каква е цената на SEO?“ Разходната страна е на агенцията. Основните разходи на SEO агенция, както във всяка сервизна компания, са персоналът. Един SEO специалист струва около 40 000 - 60 000 лв годишно (в зависимост от професионалния опит). Тъй като областта на SEO е технически много широка, тук се изискват различни умения. Спектърът на SEO включва аналитични умения (анализ и мониторинг), творчески умения (концепция за съдържание) и технически умения (техническа SEO / оптимизация на скоростта на страницата).

В допълнение, има много инструменти, които SEO трябва да събират валидни данни и да ги използват, за да ръководят правилните мерки. В допълнение, тези инструменти обикновено формират основата за SEO отчитане, което е необходимо за наблюдение на напредъка и целите на SEO. Това включва инструменти за проверка на класирането на ключови думи, инструменти за анализ и мониторинг на връзки, както и инструменти за обхождане на качество на уебсайтове и страници.

Месечните разходи за инструменти за анализ и SEO са около 2000 - 8000 лева.

Струва ли си да наемете SEO агенция?

Преди да се отговори директно на този въпрос, всеки трябва да е наясно, че SEO основно е важна част от маркетинговата стратегия или би трябвало да бъде. Според нас няма сценарий, при който SEO да не се препоръчва. Защото кой иска да бъде намерен - и кой оператор на уебсайт не иска това? - логично трябва да направи нещо за това. Не е нужно да обяснявате, че Google обикновено е първото пристанище за всякакъв вид заявка за търсене. Следователно вече не е въпросът дали SEO трябва да се направи, а кой ви подкрепя със стратегията за SEO.

Тук има три варианта

 1. Вътрешен SEO екип: От определен размер на компанията си струва да създадете свой собствен SEO екип. Това ви дава значително по -голям капацитет и SEO екипът е много по -близо до продукта или услугата на компанията. Въпреки това, тъй като повечето SEO са специализирани, екипът трябва да се състои от поне технически SEO, стратегически SEO и експерт по маркетинг на съдържанието.
 2. SEO агенция: Ако една компания все още не е достатъчно голяма или ако не искате да създадете вътрешен SEO екип по други причини, в повечето случаи изборът пада на SEO агенция. Една агенция вече съчетава всички необходими компетенции за професионално подпомагане на компаниите и също така предлага предимството, че разходите остават контролируеми и управляеми благодарение на кратките срокове на договора (обикновено 6 или 12 месеца).
 3. Изградете своя собствена SEO експертиза: Ако нямате финансови ресурси за вашия собствен SEO екип или агенция, трябва сами да се „приспособите“ в тази област. Това не е напълно безрисково, защото много може да се направи погрешно в тази област. Ако обаче посетите добър SEO семинар, в рамките на 1-2 дни ще получите най-важните основи в работилница. Така че имате възможност сами да се занимавате с темата за еднократни разходи от приблизително 1,000 -  2000 лв. Тъй като Google непрекъснато се променя, няма как да се заобиколи редовното обучение и все пак трябва да планирате в подходящ капацитет за собственото си внедряване.

  В заключение въпросът зависи от това дали си струва да наемете SEO агенция, върху структурата в компанията. В Германия малките и средни предприятия доминират на пазара, което означава, че средната част, т.е. пускането в експлоатация на SEO агенция , често е най -добрият избор.

Защо SEO е толкова скъп, но все пак толкова ценен?

Много компании са „шокирани“, когато чуят, че трябва да се съобразят с разходите за SEO от поне 1000 до 5000 лева на месец. Като се вземат предвид работното време, производителността и ноу-хау, които са необходими за професионалната оптимизация на търсачките, те трябва да бъдат разбираеми.

Освен това винаги трябва да имате предвид следните фактори в SEO:

 • Конкурентите също правят SEO и може би вече имат преднина.
 • Критериите за класиране на Google непрекъснато се променят и трябва да се извлекат подходящи мерки.
 • В областта на SEO е необходимо допълнително обучение, за да се разпознаят новите тенденции и функции.
 • Позициите за класиране трябва да се спазват и „защитават“.

За съжаление, няма класиране №1 в Google безплатно и трябва да работите усилено за това. Предимството на това е, че след като стигнете до върха, няма да загубите тази позиция толкова бързо. Освен това органичният SEO трафик е безценен. Защото не само, че кликванията в Google са безплатни; качеството на заявка или посетител също е многократно по -високо (в сравнение с кликванията в Google Ads). 

Имате ли въпроси или имате нужда от помощ?

Като интернет агенция, ние се радваме да помогнем
и очакваме с нетърпение вашето необвързващо запитване.

СВЪРЖИ СЕ, СЕГА

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu