Какви оформления на сайтове са тенденция през 2021 г.

Какви оформления на сайтове са тенденция през 2021 г.

Дизайнът на уебсайтове непрекъснато се развива и се адаптира към новите тенденции и желания. Досега през 2021 г. виждаме огромно количество технически възможности, както и дизайнери, играещи с крайности, преоткриващи предишни стилове и експериментиращи с нови техники.

Въпреки че винаги ще има някои популярни стилове, които просто не изчезват, и е време да започнете да мислите за препроектиране на вашия уеб сайт или редизайн, за да се впише в новата ера. Има много нови изисквания и опции, всяка от които трябва да бъде изпълнена с точност. 

За щастие, нашият екип от Izrabotkanasait може да ви помогне с това.

Така че, може би се питате какви точно са новите тенденции за уеб дизайн през 2021 г. Ние сме тук, за да ви изложим на най-новите и най-големите тенденции в уеб дизайна, разкрити от топ дизайнерите в общността.

Тъмен режим

Режим на тъмно (Dark Mode) е доста модерно в момента! Това е разрешено за потребителите, за да накарат дизайнерските елементи да изпъкнат повече, създавайки по-високо съотношение на контраст с използването на други цветове. Уеб дизайните в тъмен режим изглеждат ултрамодерни, но са лесни за очите и правят цветовете и елементите на дизайна лесно различими.

Често най-привлекателните уеб дизайни имат практическо начало. Тъмните теми са по-добри за OLED екраните и те пестят енергия и удължават живота на екрана, но това не им пречи да изглеждат прекрасно.

Големи надписи

Големите букви и удебелената типография набират популярност. Тъй като собствениците на уебсайтове се стремят да опростят уеб дизайна, те клонят към типография. Огромната типография има някои ярки предимства, включително можете да привлечете вниманието към името на вашата марка или бизнес целта, като я показвате в голям шрифт на главната страница на вашия уебсайт. 

Освен това посетителите на уебсайта няма да забравят написаното с получер шрифт и е по-вероятно да се върнат на вашата платформа, когато търсят вашия продукт или услуга.

3D дизайн

Друг модерен дизайн на уебсайтове са 3D елементи. 3D визуализациите винаги са били популярни сред някои собственици на уебсайтове, но преди технологията не е била достатъчно развита, а цената е била твърде скъпа. В днешно време технологията е налице и можете да проектирате в 3D без оборудване от ниво НАСА, отваряйки вратите за все повече дизайнери.

В крайна сметка очакваме VR да бъде по-широко разпространена и рентабилна. Междувременно реалистичният 3D дизайн е най-добрият начин да създадете завладяващо изживяване за вашия уебсайт. С разгръщането на технологиите очакваме да видим по-завладяващи 3D уеб дизайни, които привличат потребителите и визуално разбиват границите между цифровото пространство и реалността.

Асиметрични оформления

По-голямата част от съществуващите уебсайтове са базирани на мрежа. Решетката е направена от въображаеми линии, които определят елементите на оформлението на страницата и им помагат да останат на място. Собствениците на уебсайтове, които искат да бъдат уникални, обикновено започват да прилагат техника на счупена мрежа и хаотично поставят елементи от дизайна. Тази специфична техника прави уебсайтовете да изглеждат по-креативни и ще бъде водещата тенденция за уеб дизайн за 2021 г.

Ултра минималистична навигация

Има много носими устройства като интелигентни часовници, което прави уеб дизайна като цяло много по-малък. Най-засегнатата от това област е навигацията, лепилото, което държи целия уеб сайт заедно. През последните няколко години навигацията става все по-опростена. Това е за настаняване на изключително малки устройства и обхват на вниманието.

В допълнение, минималистичната навигация отнема голяма част от трудността, която идва с използваемостта. Колкото по-малко потребител трябва да мисли за придвижване, толкова повече време прекарва потопен в уебсайта. В същото време изображенията стават все по-важни, правенето на мащабни снимки и видеоклипове е вашият шанс да открадне вниманието на потребителя.

Гласов потребителски интерфейс

Гласовите команди стават все по-необходими. Гласовият потребителски интерфейс (VUI) прави това възможно, като позволява на потребителите да взаимодействат с уебсайт чрез гласови команди. Въпреки че не е строго свързан с дизайна, той ще добави използваемост и функционалност към вашия уебсайт и ще гарантира, че всички елементи на уебсайта са достъпни за хора с увреждания.

Солидни рамки на бялото пространство

През 2021 г. забелязахме, че уеб дизайнерите мигрират към използването на солидни структури и играят с различни начини да използват много бяло пространство (и пространство от всякакъв цвят), за да придадат на дизайна си по-голяма структура и да използват чисто рамкиране. Това позволява техните дизайни да бъдат стабилни.

Сега можем да очакваме да видим широки рамки от бяло пространство, които осигуряват солидна структура. Това позволява на всеки елемент на страницата да има голямо пространство. Рамкирането създава перфектната основа за блясък на визуалните елементи. Структурираната рамка около уебсайт също създава чувство за ред и помага да се определят приоритетите и да се отделят всички различни части на страницата.

Уеб дизайн на Паралакс

Тази тенденция през 2021 г. първоначално идва от видео игрите. Техниката за превъртане на паралакс става все по-популярна и ще видим, че ще надделее през 2021 г. Нейната тайна се крие във фона, който се движи с различна скорост по време на превъртането на уеб страницата. В крайна сметка създава привлекателен псевдо-3D ефект.

Форми на цял екран

Онлайн формулярите играят неразделна роля в толкова много от нашите уеб взаимодействия. Независимо дали става въпрос за регистрация в услуга, попълване на информация за доставка за онлайн магазин или финализиране на формуляр за контакт. Понякога тези формуляри се чувстват досадни и потребителите често се въздържат да ги попълнят.

Вярвате или не, простият акт на разширяване на формуляра, така че да заема повече място на страницата, ще го направи по-привлекателен за взаимодействие. В резултат на това екранните форми на цял екран могат да помогнат за подобряване на практическата работа на потребителите.

Разделено съдържание

Когато решите да разделите съдържание на вашия уебсайт, можете да покажете повече от едно важно съобщение наведнъж на една страница. Тази техника е важна тенденция за 2021 г. и също така прави уебсайта Ви да изглежда по-привлекателен и добре организиран. Трябва да се обмисли много добре за вашия нов и подобрен уебсайт, който навлиза в новата ера.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu