Определението на SEO в 100 думи или по-малко

Определението на SEO в 100 думи или по-малко [често задавани въпроси]

Оптимизацията за търсачки (SEO) изглежда доста ясна. Избирате няколко ключови думи и voilà! Страницата ви е оптимизирана за SEO, нали?

Все още не.

Много хора разбират основните принципи на SEO, но много се промени през последното десетилетие.

SEO, който познаваме и обичаме днес, не е същото SEO, което познавахме и обичахме (или мразехме) преди 10 години. И затова SEO е нещо, което маркетолозите трябва да продължат да определят и предефинират. Ето кратко определение под 100 думи:

Какво е SEO?

SEO означава оптимизация за търсачки - това е останало същото. Той се отнася до техники, които помагат на вашия уебсайт да се класира по-високо в страниците с резултати от търсачките (SERPs). Това прави вашия уебсайт по-видим за хората, които търсят решения, които вашата марка, продукт или услуга може да предостави чрез търсачки като Google, Yahoo! И Bing.

Това, което не остана същото, са техниките, които използваме, за да подобрим класацията си. Това има всичко общо с алгоритмите за търсене, които тези компании постоянно променят.

Ето някои други често задавани въпроси за тази критична практика днес.

Как работи SEO?

Как работи SEO?

SEO работи, като оптимизира страниците на уебсайта, провежда проучване на ключови думи и печели входящи връзки. Обикновено можете да видите резултатите от усилията за SEO, след като уеб страницата е обходена и индексирана от търсачка

Нека погледнем по-дълбоко: Все пак има много начини да подобрите SEO на страниците на вашия сайт. Търсачките търсят елементи, включително заглавни маркери, ключови думи, маркери на изображения, вътрешна структура на връзките и входящи връзки (известни също като обратни връзки). И това е само малка част.

Търсачките също разглеждат структурата и дизайна на сайта, поведението на посетителите и други външни фактори извън сайта, за да определят колко високо класиран трябва да бъде вашият сайт в техните SERP.

Какво е органично търсене?

Какво е органично търсене?

Органичното търсене се отнася до някой, който извършва търсене чрез търсачка и кликва върху неплатен резултат. Органичното търсене е маркетингов канал за търсене, който може да се използва като част от входящия маркетинг за увеличаване на трафика на уебсайта.

Нека погледнем по-дълбоко: В днешното SEO не можете просто да включите възможно най-много ключови думи, за да достигнете до хората, които ви търсят. Всъщност това всъщност ще навреди на SEO на уебсайта ви, защото търсачките ще го разпознаят като "пълнене" на ключови думи - или като акт на включване на ключови думи специално, за да се класира за тази ключова дума, вместо да отговори на въпроса на човек.

В днешно време трябва да използвате ключовите си думи в съдържанието си по начин, който не се чувства неестествен или принуден. Няма магическо число - всичко зависи от дължината на вашата ключова дума и статия - но ако усещате, че  прекалявате с ключовите думи, по-добре е да игнорирате наколко думи и да продължите да пишете естествено.

Какво е SEO стратегия?

Какво е SEO стратегия?

SEO маркетинговата стратегия е изчерпателен план за привличане на повече посетители на вашия уебсайт чрез търсачките. Успешното SEO включва стратегии на страницата, които използват ключови думи, основани на намерения; и извънстранични стратегии, които печелят входящи връзки от други уебсайтове.

Нека погледнем по-дълбоко: Преди да създадете нова страница в сайта или публикация в блог, вероятно ще се замислите как да включите ключовите си думи в публикацията си. Това е добре, но това не трябва да бъде единственият ви фокус - или дори основният ви фокус. Всеки път, когато създавате съдържание, фокусът ви трябва да бъде върху намерението на вашата аудитория, а не колко пъти можете да включите ключова дума (независимо дали е дълга опашка или къса опашка) във вашето съдържание.

За да задоволите намерението и да се класирате добре в дългосрочен план, изградете вашата маркетингова стратегия за SEO около теми, а не ключови думи. Ако го направите, така или иначе ще откриете, че можете естествено да оптимизирате за важни ключови думи. Разбирането на вашата целева аудитория (известна още като личност на купувача) и това, което ги интересува, е от ключово значение за привличането на подходящи посетители на вашия уебсайт чрез търсачките.

Какво е органичен трафик?

Какво е органичен трафик?

Органичният трафик е неплатен трафик, който идва от търсачки като Google или Bing. Платеният маркетинг в мрежата за търсене не увеличава броя на органичния ви трафик, но можете да оптимизирате уебсайта си, като използвате софтуер за входящ маркетинг, за да спечелите повече посетители.

Нека погледнем по-дълбоко: Една от най-големите промени през последното десетилетие е начинът, по който поведението на други потребители оформя SERP, които потребителят вижда в търсачките. Днес социалните медии могат да окажат голямо влияние върху вашата линия за органичен трафик. Само преди няколко години Гугъл не направеше разлика кой намира вашето съдържание чрез социално търсене. Но сега SEO отчита туитове, ретуити, авторство в Google+ и други социални сигнали.

Социалното търсене също дава приоритет на съдържанието и хората, които са свързани с вас. Това може да означава чрез приятел във Facebook, последовател в Twitter или връзка чрез друга социална мрежа. Понякога социалното търсене дори ще даде приоритет на съдържанието, споделено от инфлуенсъра.

Всичко това означава, че когато мислите за вашата SEO стратегия, трябва да помислите как вашата стратегия за социални медии също се вписва в пъзела.

Какво е директен трафик?

Какво е директен трафик?

Директният трафик се състои от посетители на уебсайта, които идват на вашия уебсайт, като въвеждат URL адреса в браузъра си, вместо да идват от друг уебсайт, търсачка или социални медии.

Нека погледнем по-дълбоко: Мислете за оптимизацията на търсачките като за „оптимизация на преживяване“. Не е важно вашите потребители да намерят уебсайта ви - важно е да останат на уебсайта ви, да взаимодействат с вашето съдържание и да се върнат по-късно. Директният трафик не просто увеличава „авторитета на страницата“ в очите на Google; създава повече възможности да превърнете някого, който първо ви е открил органично, в клиент.

SEO всъщност отчита дали посетителите Ви остават на Вашия уебсайт или не и се ангажират с друго съдържание. Ако се класирате добре за ключова дума и привлечете посетител, който не е от значение, това всъщност няма да помогне на вашия уебсайт.

Помислете за посетителите си и за съдържанието, което търсят, повече от това колко хора можете да привлечете към вашия уебсайт.

Важно ли е SEO?

Важно ли е SEO?

SEO е важно, защото помага на хората да намират информация и да откриват страници в световната мрежа. SEO е особено важно за бизнеса, тъй като гарантира, че те отговарят на най-големите въпроси на своята аудитория в търсачките, като същевременно насочват трафика към техните продукти и услуги.

Нека погледнем по-дълбоко: В миналото успехът в SEO се измерваше с това дали сте били класирани високо на първата страница на Google. Но дори и да сте се класирали добре за определен срок, това всъщност означава ли, че ще видите резултати?

Не винаги. Може да се класирате наистина добре за термини, които не са идеални за вашия бизнес. Така че изглеждате високо в търсачките, получавате много трафик, но след това посетителите на вашия уеб сайт осъзнават, че вашата компания не е това, което търсят. Вие не конвертирате клиенти от този трафик и класирането на високо място за тази конкретна ключова дума е по същество безплодно.

Освен това не е задължително да сте в първите три слота, за да успеете. Всъщност, ако се класирате добре на следващите страници, все пак може да имате висока честота на кликване, макар и по-малко трафик. Това е чудесна новина за търговци, които изглежда не могат да въведат страници в тези най-добри слотове или са извън втората страница.

Казахме го преди и ще го кажем отново: Количеството трафик към вашата страница е по-малко важно от това колко е квалифициран този трафик.

Колко струва SEO?

Колко струва SEO?

SEO може да струва между 100 лв и 500 лв на месец, ако го направите сами с инструмент за изследване на ключови думи. Но може да струва между 75 лв и 150 лв на час за консултант и до 10 000 лв на месец, ако наемете маркетингова агенция с пълен набор от услуги. Малкият бизнес обикновено харчи по-малко за SEO, отколкото големите марки.

Нека погледнем по-дълбоко: Разходите за SEO могат да означават едно от двете неща: инвестицията във вашата стратегия за органично търсене или колко плащате за платени услуги за маркетинг на търсачки (SEM) като Google AdWords. Ако плащате за инструмент, консултант или маркетингова агенция, които да ви помогнат да оптимизирате уеб съдържанието си, сметката ви може да варира силно в зависимост от дълбочината на услугите, които получавате.

Да, 10 000 лв звучат страшно, но 80% от бизнеса днес всъщност харчат по-малко от 1000 лв на месец за SEO.

Какво е платена реклама в търсачките (SEM)?

Какво е платена реклама в търсачките (SEM)?

Платеният маркетинг в търсачките се отнася до реклама с плащане на клик (PPC). Това ви позволява да платите на търсачката за текстови реклами, показвани в горната и долната част на страниците с резултати от търсачката, след като някой извърши търсене. Използва се за увеличаване на трафика на уебсайта и спечелване на повече клиенти.

Нека погледнем по-дълбоко: Всъщност можете да платите за най-добрите класирания в Google SERPs, като се регистрирате за безплатен акаунт в Google AdWords. След това ще изберете различни ключови думи, по които искате да се класирате, и ще плащате на Google всеки път, когато потребител кликне върху вашия резултат. Това се нарича PPC маркетинг с търсачки и вашите реклами ще бъдат забележимо различни по външния си вид от органичните резултати под тях.

Средната цена на платена кампания за търсене в Google може да бъде под 10-20 стотинки на кликване, но, естествено, колкото по-популярна е ключовата дума, толкова повече ще трябва да платите. Като цените стигат до 2-3 лева на кликване.

Как да направя SEO?

Как да направя SEO?

1. Проведете одит на съдържанието на вашия уебсайт.

2. Използвайте инструмент за изследване на ключови думи, за да идентифицирате ключовите думи, с които хората ви намират.

3. Насочете се към нови ключови думи, за които искате да се класирате.

4. Създайте ново съдържание и оптимизирайте съществуващото съдържание.

5. Следете ефективността на уебсайта си.

6. Купете входящ маркетинг или SEO софтуер.

7. Разгледайте уеб страниците, които се представят добре.

8. Потърсете възможности за печелене на входящи връзки от подобни уебсайтове.

9. Наблюдавайте промяната в класирането и трафика

СЕО е все още е същото нещо, което беше преди 10 години - куп тактики, които, ако ги използвате, ще ви помогнат да се класирате по-добре в търсачките. Просто са се променили тактиките, които сега използваме.

От нас зависи да останем на върха на бързо променящите се тенденции и не забравяйте, че в крайна сметка целта на търсачките е да предоставят възможно най-доброто изживяване на крайния потребител - търсещите. Ако имате предвид тази цел със стратегията си за SEO, ще откриете, че изборът ви се изплаща, дори ако не сте напълно в крак с всеки нюанс на алгоритмите на търсачката. Вижте и нашите услуги за СЕО оптимизация.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu