Какво е Nofollow Link

Какво е Nofollow Link | Как да използвате и проверите връзките Nofollow

Профилът на връзката към уебсайта на вашата компания е един от най-важните елементи на екологията на вашата оптимизация за търсачки (SEO). Важно е да знаете как вашият сайт се свързва в рамките на многото му страници, както и как се свързва към и от външни сайтове. Един от най-важните, но най-често пренебрегвани аспекти на профилите на връзките на уебсайтовете са техните връзки nofollow.

Профилът на връзката ви е изключително ценен. Солидният профил на връзката може да увеличи честотата на показванията на страницата на посетител , да повиши класацията на вашата търсачка и в крайна сметка да развие повече авторитет на домейн за вашия уебсайт. Връзките Nofollow играят съществена роля за изграждането на силен профил на връзките за уебсайта на вашата компания.

Много добра идея е да преразгледате текущите си настройки за връзки nofollow за вашия уебсайт. Класирането на търсачките е по-трудно да се подобри благодарение на многобройните актуализации на алгоритъма за търсене на Google през последните години и е жизненоважно за вас да знаете как уебсайтът на вашата марка може да се възползва от липсата на връзки в следващата конфигурация.

Какво е Nofollow Link?

Nofollow link (rel = ”nofollow”) е HTML таг за връзка, който инструктира ботовете на търсачката да игнорират конкретната връзка. Връзките Nofollow не преминават PageRank. Освен това, нито помага, нито вреди на класирането на вашата търсачка. Търсачки като Google и Bing съставят профила на връзките на вашия сайт въз основа на връзките, включени във вашия сайт, както и връзки към външни сайтове, които водят обратно към вашия сайт.

Обикновеният потребител все още може да щракне върху връзка nofollow, за да го последва и да използва съдържанието на целевата страница, точно както би направил всяка друга страница. Връзките nofollow изобщо не се отчитат в историята на обратните връзки на даден сайт, което помага на собственика на сайта да избегне всякакви свързани санкции за класиране, които биха се натрупали иначе.

Вижте още: 200-те фактори за класиране на Google: Пълният списък

Някои може да се чудят защо изобщо съществуват връзки nofollow. Какъв е смисълът да имате връзка към вашия уебсайт, ако това не прави нищо за класирането на вашата търсачка? В крайна сметка, етикетът nofollow съществува за борба със спама от коментари в блогове - проблем, който се запазва в безброй сайтове в продължение на години до създаването на маркера nofollow. Преди връзките nofollow, спамът от коментари в блогове може драматично да повлияе на резултатите от търсачките, негативно засегнати сайтове, които иначе биха имали по-благоприятно класиране.

Структура на връзката Nofollow

 

Пълна уеб страница Nofollow пример:

<meta name = ” robots ” content = ” noindex, nofollow “ />

Пример за единична връзка nofollow:

<a href="https://www.spinxdigital.com/blog/" rel="nofollowassign>

Как да проверите връзката nofollow?

 

1. Щракнете с десния бутон върху която и да е уеб страница и щракнете върху „Проверка“ или „Преглед на източника на страницата“.

2. Разгледайте HTML източника на уеб страницата:

3. Ако видите атрибут rel = ”nofollow”, тогава тази връзка е nofollow link. В противен случай връзката е dofollow връзка.

Връзката Nofollow изглежда така:

50

Връзката Dofollow изглежда като обикновена връзка.

</a>

Как да използвам връзки NoFollow

Връзките Nofollow са невероятно лесни за използване. Докато одитирате свързващия профил на уебсайта си, разгледайте внимателно всяка връзка, включена във вашия профил. Ако забележите нещо, което смятате, че може да навреди на оценката на вашия профил на връзката, просто ги маркирайте като връзки nofollow. Това е относително ясен процес и последните промени на Google направиха връзките nofollow още по-важни. Ще бъде много важно за собствениците на сайтове да маркират своите връзки по подходящ начин през 2020 г. и ботовете за търсене на Google вече няма да обмислят отпадане на връзки, спонсорирани връзки и връзки към генерирано от потребителите съдържание (UGC) под същия чадър.

Кога трябва да използвам връзки NoFollow? 

Днес коментарите в блогове са основното място за дизайнерите на сайтове и SEO екипите да използват nofollow връзки. Например, ако притежавате уебсайт с блог раздел, който позволява на читателите да оставят коментари и да забележат куп нежелани връзки към други уебсайтове, просто ги маркирайте като връзки nofollow, за да не навредят на собственото ви SEO. Спамерът не получава кредит от гледна точка на SEO и вие можете да защитите собствения си профил на връзка от спама. Също така е лесно да използвате маркери nofollow в раздели на форума, за да предотвратите претоварването им със спам коментари.

Вижте още: Как да класирате сайта си в Google: Съвети от 7 експерти по SEO

Връзките Nofollow служат и на друга функционална цел: да дефинират платени връзки, така че да не влияят отрицателно на SEO. Ако плащате за връзка към вашия уебсайт от друг уебсайт, не можете да го считате за органичен трафик. Трябва да маркирате връзката като връзка nofollow, в противен случай изглежда, че плащате, за да надуете изкуствено профила си на органична връзка. Google наскоро обяви промени в тази система, които всички собственици на сайтове трябва да знаят за 2020 г.

Предимства на връзките Nofollow

През 2005 г. Google пусна маркера nofollow в отговор на огромния спам от коментари в блога в интернет. Собствениците на сайтове осъзнаха, че включването на връзки към техните сайтове в секциите за коментари на блогове и други уебсайтове засилва тяхното SEO, така че много недобросъвестни компании започнаха да разпращат сектори с коментари с връзки към собствените си уебсайтове, за да надуят изкуствено класацията си в търсачките. Тагът nofollow съществува, за да предотврати това.

Връзките Nofollow предотвратяват нежеланите коментари и нежеланите връзки да затрупват SEO успеха на вашия сайт. SEO оптимизацията е безспорно важна част от съвременния дигитален маркетинг; ако вашата марка не се появява в най-добрите резултати от търсенето на думи за търсене, свързани с вашата индустрия, продукти, услуги и съдържание, значи сте зад кривата. Нежеланите връзки могат бързо и лесно да намалят вашите SEO резултати и да плъзгат съдържанието ви все по-надолу и по-надолу в класацията.

Вижте още: Как да печелите връзки органично и да се противопоставяте на тъмната страна

Връзките Nofollow по същество укрепват авторитета на вашия домейн, подобряват осведомеността за марката и насочват трафика към вашия уебсайт. Те също така помагат за нормализиране на вашия профил на връзки, така че не е нужно да се притеснявате за спам или подозрителни връзки, които увреждат класацията на вашата търсачка. В крайна сметка, разумно използване на nofollow връзки е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да подобрите органично SEO на вашия сайт.

Бъдещето на връзките NoFollow след последните актуализации на Google

 

Кредит за изображение: Google

Въпреки че използването на връзки nofollow е относително просто, откакто Google пусна актуализацията, наскоро технологичният гигант обяви нови промени в начина, по който собствениците на сайтове трябва да използват nofollow връзки , включително нови маркери като „спонсорирани“ и „UGC“ тагове. Тези маркери имат за цел да направят създаването на профил на връзки по-лесно, като добавят лесен метод за собствениците на сайтове да маркират спонсорирани връзки и връзки към UGC.

По същество тази нова промяна означава, че алгоритъмът за търсене на Google вече разглежда маркера nofollow като „намек“, а не като посока. Той може или не може да включва връзката в профила на връзката на сайта, така че собствениците на сайтове трябва да предприемат още една стъпка, като използват новите маркери „спонсорирани“ и „UGC“, където е подходящо. От 1 март 2020 г. ботовете за търсачки на Google вече не игнорират автоматично връзките nofollow при съставяне на профили на връзки и вместо това ще ги използват като указания за търсене на допълнителни маркери.

Вижте още: Всичко, което трябва да знаете за изграждането на вътрешни връзки

Ще бъде възможно тези етикети да се използват в комбинация. Например можете да маркирате връзка като „nofollow спонсориран“ или „nofollow ugc“. В зависимост от това как използвате и комбинирате тези маркери, алгоритъмът за търсене на Google може да ги използва като подсказки и в крайна сметка да ги вземе за индексиране. Тази промяна може да изглежда неинтуитивна, но логиката зад нея е Google да има способността да компилира по-точни профили на връзки за по-големи уебсайтове. Поради промените в маркирането, въведени през 2005 г., много сайтове просто маркираха всяка връзка като nofollow, за да се избегнат потенциални санкции. Те не спечелиха нищо за собствените си SEO цели, но това направи големи части от графиката на връзките неизползваеми за Google.

Увеличете резултатите си от SEO с подходящо използване на връзки Nofollow

В крайна сметка системата за маркиране на връзки nofollow е чудесен инструмент за управление на вашия профил на връзката, като ви позволява да имате по-голям контрол върху връзките, които влияят върху вашия профил на връзката и класирането на резултатите от търсачката. Обърнете голямо внимание на обявените от Google промени и започнете да мислите как да подходите към маркирането на връзки. Използването на връзки Nofollow има голям потенциал за всеки собственик на сайт, който иска да повиши информираността за марката, да стимулира органичен уеб трафик и да стимулира цялостния SEO успех в новата година.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu