Как да достигнете до своята аудитория с насочване по местоположение

Как да достигнете до своята аудитория с насочване по местоположение

Насочването въз основа на местоположение е, когато доставяте съдържание на потребител чрез мобилно устройство или мрежа чрез използване на информация, базирана на местоположението за това лице. Бизнесът може да се насочи към конкретно местоположение като град или област и да събере по-значима информация за своята аудитория, като техните желания, нужди или интереси.

Маркетингът, базиран на местоположение, не е нов. Вече десетилетия маркетолозите успяват да достигнат до целевата си аудитория в точното време и на точното място. Обаче, тъй като мобилните устройства станаха по-изтъкнати в живота ни, базираният на местоположение маркетинг стана по-лесен и по-ефективен от всякога.

Географията играе огромна роля при създаването на персонализирани и целенасочени маркетингови кампании, като над 70% от потребителите са готови да споделят информацията за местоположението си, за да получат нещо ценно, като купони или точки за лоялност. Тъй като мобилната употреба нараства и данните за местоположението стават по-точни, геонасочването ще продължи да се подобрява.

Маркетингът, базиран на местоположение, не се отнася само до района около физическия ви бизнес, но също така и към другите места, които потенциалните ви клиенти или клиенти могат да ангажират с вашата марка. Като маркетолог може да искате да насочите към области, които вашата аудитория често посещава, като местни ресторанти или онлайн местоположения, намерени в Instagram. Можете също да насочвате към места, където вашата аудитория е вероятно да инвестира във вашия продукт или услуга.

След като вече знаете колко важно е насочването въз основа на местоположението, важно е да знаете някои от най-големите предимства на маркетинга, базиран на местоположение, и как можете да се настроите за успех.

 

Достигнете до клиентите

С насочването по местоположение можете да се ангажирате с хора, които всъщност желаят да инвестират във вашия продукт или услуга. Вместо да харчите пари, убеждавайки хората да закупят вашия продукт или услуга, можете да покажете съобщението си пред точните хора и в точното време. В крайна сметка това ще доведе до по-голяма възвръщаемост на инвестициите.

 

Премахва бариерите пред продажбите

Когато потенциален клиент или клиент са физически близо до вашия бизнес, имате по-голям шанс да ги убедите да купуват от вас. Импулсът е по-вероятно да се превърне в продажба, тъй като в точния момент съобщението ви, базирано на местоположение, достига до вашата аудитория чрез мобилното им устройство, с оферта, на която няма да могат да устоят.

 

Изграждане на връзки

Като маркетолог, вашата цел е да създадете трайни връзки с клиенти или други бизнеси. Когато насочвате към хора на определени места, имате възможност да популяризирате подходящо съдържание, което отговаря на техните потребителски нужди. Чрез доставката на вашето съдържание към целевия пазар, вашата аудитория ще се почувства по-свързана с вашия бизнес, следователно изграждайки доверие и трайна връзка.

Вижте още: Как да използваме Google My Business, за да привлечем повече клиенти

 

Подсилва бизнеса по време на затишие

Има определени дни от седмицата и часове през целия ден, когато бизнесът ще бъде по-натоварен. След това има моменти, които са толкова тихи, че едва ли знаете какво да правите. Насочването въз основа на местоположението дава възможност за привличане на клиенти през спокойните периоди и поддържане на връзки с клиентите през по-натоварените периоди. 

Например, ако бизнес продажбите ви достигнат връх от понеделник до петък между 8:00 и 12:00 ч., Имате възможност да развиете отстъпка, насочена към аудитория на желаното от вас място по време на спокойното ви време. 

 

 

Настройте се за успех

 

След като обсъдихме предимствата на маркетинга, базиран на местоположение, за вас е важно да разберете как да приложите стратегия, която да работи за вашия бизнес.

 

Помислете за клиента

Клиентът винаги трябва да бъде на първо място. Когато потенциален клиент или клиент влезе в съдържание, базирано на местоположението, те не търсят да бъдат засипани с реклами. Вместо това те търсят причина да ви се доверят и да правят бизнес с вас. Не го отблъсквайте! Помислете как можете да предоставите стойност на вашия клиент, като същевременно подобрите цялостното изживяване на клиентите. Ако успеете да ангажирате клиента си и да го информирате, те са по-склонни да бъдат лоялни към вашата марка.

 

Бъдете креативни

Вместо да приемате, че вашата аудитория ще влезе в дадено местоположение и незабавно ще бъде задействана да закупи продукт или услуга, трябва да помислите за други форми на съдържание, управлявано от местоположението. Например можете да популяризирате съдържание, което ще достигне до вашата аудитория в една част от магазина или когато те са на път да излязат от магазина. Това маркетингово съдържание, базирано на местоположение, е уникално и ще даде най-добри резултати.

 

Проба и грешка

Това, което работи за една марка, не е задължително да работи за друга. Отделете време за оценка на вашите показатели около вашите маркетингови усилия, базирани на местоположение, и направете корекции, за да сте сигурни, че достигате до аудиторията си в точното време и с правилното съобщение. Освен това имайте предвид, че стратегията ви трябва постоянно да се развива поради факта, че базираният на местоположение маркетинг е бърз и винаги се променя.

 

Ако се интересувате да научите повече или да работите с екипа на Izrabotkanasait за разработване на маркетингова стратегия, базирана на местоположение, свържете се с нас днес!

 

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu