Как да започнете бизнес: Ръководство стъпка по стъпка

Как да започнете бизнес: Ръководство стъпка по стъпка

Стартиране на нов малък бизнес? Разберете откъде да започнете и как да постигнете успех.

 • Искате да сте сигурни, че сте се подготвили старателно, преди да започнете бизнес, но осъзнайте, че нещата почти сигурно ще се объркат. За да управлявате успешен бизнес, трябва да се адаптирате към променящите се ситуации.
 • Провеждането на задълбочени пазарни проучвания на вашата област и демографията на потенциалната ви клиентела е важна част от изготвянето на бизнес план. Това включва провеждане на проучвания, провеждане на фокус групи и проучване на SEO и публични данни.
 • Преди да започнете да продавате своя продукт или услуга, трябва да изградите своята марка и да получите следване на хора, които са готови да скочат, когато отворите вратите си за бизнес.
 • Тази статия е за предприемачи, които искат да научат основните стъпки за започване на нов бизнес.

Задачи като наименуване на бизнеса и създаване на лого са очевидни, но какво ще кажете за по-малко известните, но също толкова важни стъпки? Независимо дали става въпрос за определяне на вашата бизнес структура или за изработване на подробна маркетингова стратегия, натоварването може бързо да се натрупа. Вместо да се чудите и да гадаете откъде да започнете, следвайте този 8-стъпков контролен списък, за да трансформирате бизнеса си от идея до реалност.

1. Прецизирайте идеята си.

Ако мислите за стартиране на бизнес, вероятно вече имате представа какво искате да продавате онлайн или поне пазара, на който искате да навлезете. Направете бързо търсене на съществуващи компании в избраната от вас индустрия. Научете какво правят настоящите лидери на марката и разберете как можете да го направите по-добре. Ако смятате, че вашият бизнес може да достави нещо, което други компании не (или доставят същото, само по-бързо и по-евтино), или имате добра идея  и сте готови да създадете бизнес план. 

Определете своето „защо“.

„По думите на Саймън Синек„ винаги започвайте с защо “, каза Глен Гутек, изпълнителен директор на Awake Consulting and Coaching, пред Business News Daily. "Добре е да знаете защо стартирате бизнеса си. В този процес може да е разумно да се прави разлика между [дали] бизнесът обслужва личен въпрос защо или пазарен пазарен въпрос защо. , обхватът на вашия бизнес винаги ще бъде по-голям от бизнес, който е проектиран да обслужва лични нужди. " 

Помислете за франчайзинг.

Друг вариант е да  отворите франчайз  на утвърдена компания. Концепцията, следването на марката и бизнес моделът вече са налице; всичко, от което се нуждаете, е добро местоположение и средства за финансиране.

 

Измисляне на името на вашия бизнес.

Независимо коя опция ще изберете, жизненоважно е да разберете причините, които стоят зад вашата идея. Стефани Десолние, собственик на Business by Dezign и бивш директор на операциите и женските бизнес програми в Ковац Център, предупреждава предприемачите да не пишат бизнес план или да не измислят име на бизнес,  преди да уточнят стойността на идеята.

Изяснете целевите си клиенти.

Десолние казва, че твърде често хората се впускат в стартирането на бизнеса си, без да отделят време, за да помислят кои ще бъдат клиентите им и защо биха искали да купуват от тях или да ги наемат.

„Трябва да изясните защо искате да работите с тези клиенти - имате ли страст да улеснявате живота на хората?“ Каза Десолние. "Или се наслаждавате на създаването на изкуство, за да внесете цвят в техния свят? Идентифицирането на тези отговори помага да се изясни вашата мисия. Трето, искате да определите как ще предоставите тази стойност на клиентите си и как да съобщите тази стойност по начин, който те са готови да платят . " 

По време на фазата на идей трябва да изгладите основните детайли. Ако идеята не е нещо, което ви вълнува, или ако няма пазар за вашия продукт, може би е време да обмислите други идеи.

СЪВЕТ: За да прецизирате бизнес идеята си, посочете „защо“, целевите си клиенти и името на бизнеса си.

2. Напишете бизнес план.

След като поставите идеята си на място, трябва да си зададете няколко важни въпроса: Каква е целта на вашия бизнес? На кого продавате? Какви са вашите крайни цели? Как ще финансирате началните си разходи? На тези въпроси може да се отговори в добре написан бизнес план . 

Много грешки се правят, когато нови фирми се втурват в нещата, без да размишляват върху тези аспекти на бизнеса. Трябва да намерите вашата целева клиентска аудитория. Кой ще закупи вашия продукт или услуга? Ако не можете да намерите отговорите, че има смислена стойност за вашия бизнес, тогава какъв би бил смисълът? 

Провеждане на проучване на пазара.

Провеждането на задълбочени пазарни проучвания на вашата област и демографията на потенциалната клиентела е важна част от изготвянето на бизнес план. Това включва провеждане на анкети, проучване на SEO и публични данни. 

Проучването на пазара  ви помага да разберете целевия си клиент - неговите нужди, предпочитания и поведение - както и вашата индустрия и конкуренти. Много професионалисти от малкия бизнес препоръчват събиране на демографска информация и провеждане на  конкурентен анализ,  за да се разберат по-добре  възможностите и ограниченията  на вашия пазар. 

Най-добрите малки предприятия имат продукти или услуги, които се разграничават от конкуренцията. Това има значително въздействие върху конкурентния ви пейзаж и ви позволява да предадете уникална стойност на потенциалните клиенти.

Помислете за изходна стратегия.

Също така е добре да обмислите изходна стратегия, докато съставяте бизнес плана си. Генерирането на някаква идея за това как в крайна сметка ще излезете от бизнеса ви принуждава да гледате към бъдещето. 

„Твърде често новите предприемачи са толкова развълнувани от бизнеса си и толкова сигурни, че всички навсякъде ще бъдат клиенти, че отделят много малко, ако изобщо отделят такова време, за да покажат плана за напускане на бизнеса“, каза Джош Толи, главен изпълнителен директор на Shyft Capital и Кавана. 

"Когато се качвате на самолет, кое е първото нещо, което ви показват? Как да слезете от него. Когато отидете на кино, какво посочват, преди филма да започне? Къде са изходите. Вашата първа седмица от детската градина, те подреждат всички деца и ги учат на противопожарни тренировки да излизане от сградата. Твърде много пъти съм бил свидетел на бизнес лидери, които нямат три или четири предварително определени изходни маршрута. Това е довело до по-ниска стойност на компанията и дори е унищожило много семейства. " 

Бизнес планът ви помага да разберете къде отива вашата компания, как ще преодолее всички потенциални трудности и какво е необходимо, за да я поддържате. Когато сте готови да вземите химикал на хартия,  тези безплатни шаблони могат да ви помогнат

3. Оценете финансите си.

Стартирането на всеки бизнес има цена, така че трябва да определите как ще покриете тези разходи. Имате ли средства за финансиране на стартирането си или ще трябва да вземете пари назаем? Ако планирате да напуснете настоящата си работа, за да се съсредоточите върху бизнеса си, имате ли събрани пари, за да се издържате, докато не почнете да печелите? Най-добре е да разберете колко ще бъдат разходите за стартиране . 

Много стартиращи фирми се провалят, защото остават без пари, преди да реализират печалба. Никога не е лоша идея да надцените размера на стартовия капитал, от който се нуждаете, тъй като може да мине известно време, преди бизнесът да започне да носи устойчиви приходи. 

Извършете анализ на рентабилността.

Един от начините, по който можете да определите колко пари са ви необходими, е да извършите анализ на равностойността. Това е съществен елемент от финансовото планиране, който помага на собствениците на бизнес да определят кога тяхната компания, продукт или услуга ще бъдат печеливши. 

Формулата е проста:

 • Фиксирани разходи ÷ (Средна цена - променливи разходи) = точка на равностойност

Всеки предприемач трябва да използва тази формула като инструмент, тъй като тя ви информира за минималните резултати, които вашият бизнес трябва да постигне, за да избегнете загуба на пари. Освен това, това ви помага да разберете откъде точно идват вашите печалби, за да можете съответно да зададете производствени цели. 

Ето трите най-чести причини за извършване на анализ на равностойността: 

 1. Определете рентабилността . Това обикновено е най-големият интерес на всеки собственик на бизнес. 

  Задайте си въпроса: Колко приходи трябва да генерирам, за да покрия всичките си разходи? Кои продукти или услуги носят печалба и кои се продават на загуба?

 2. Оценете продукт или услуга. Когато повечето хора мислят за ценообразуване, те обмислят колко струва техният продукт за създаване и как конкурентите оценяват техните продукти. 

  Задайте си въпроса: Какви са фиксираните ставки, какви са променливите разходи и какви са общите разходи? Каква е цената на всякакви физически стоки? Каква е цената на труда?

 3. Анализирайте данните. Какви обеми стоки или услуги трябва да продадете, за да бъде печеливша? 

  Задайте си въпроса: Как мога да намаля общите си фиксирани разходи? Как мога да намаля променливите разходи за единица? Как мога да подобря продажбите? 

Внимавайте за разходите си.

Не прекалявайте с разходите, когато стартирате бизнес. Изберете видовете покупки, които имат смисъл за вашия бизнес и избягвайте прекаляването с изискано ново оборудване, което няма да ви помогне да постигнете бизнес целите си. Следете бизнес разходите си,  за да сте сигурни, че оставате на верен път.

„Много стартиращи компании харчат пари за ненужни неща“, казва Жан Палдан, основател и главен изпълнителен директор на Rare Form New Media. „Работихме със стартъп, който имаше двама служители, но похарчи огромно количество за офис пространство, което ще побере 20 души. Те също така наеха професионален принтер от висок клас, който беше по-подходящ за екип от 100 души; Похарчете възможно най-малко, когато започнете, и то само за нещата, които са от съществено значение за бизнеса да расте и да бъде успешен. Луксозните стоки по-нататък. "   

Обмислете възможностите си за финансиране.

Стартовият капитал за вашия бизнес може да идва от различни средства. Най-добрият начин за придобиване на финансиране за вашия бизнес зависи от няколко фактора, включително кредитоспособността, необходимата сума и наличните опции.

 1. Бизнес заеми. Ако се нуждаете от финансова помощ, търговският заем чрез банка е добра отправна точка, въпреки че те често са трудни за осигуряване. Ако не можете да вземете банков заем, можете да кандидатствате за заем за малък бизнес 

 2. Бизнес субсидии. Бизнес безвъзмездните средства са подобни на заемите; те обаче не трябва да бъдат изплащани. Бизнес безвъзмездните средства обикновено са много конкурентни и идват с условия, които бизнесът трябва да изпълни, за да бъде разгледан. Когато се опитвате да  осигурите субсидия за малък бизнес , потърсете такива, които са уникално специфични за вашата ситуация. 

 3. Инвеститори. Стартъпите, които изискват значително финансиране предварително, може да искат да  привлекат инвеститор . Инвеститорите могат да предоставят няколко целия или от части нужен капитал на нововъзникваща компания, но така те ще имат практическа роля в управлението на вашия бизнес.

 4. Краудфандинг. Като алтернатива можете да стартирате кампания за краудфандинг с акции, за да съберете по-малки суми пари от множество поддръжници. Краудфандингът  е помогнал на много компании през последните години и има десетки надеждни платформи за краудфандинг, предназначени за различни видове бизнес. 
 

Изберете правилната бизнес банка.

Когато избирате бизнес банка , размерът има значение. Маркус Анвар, съосновател на OhMy Canada, препоръчва по-малки местни банки, тъй като те са в унисон с местните пазарни условия и ще работят с вас въз основа на цялостния ви бизнес профил и характер. - Това разира се не се отнася за България. Тук е добре да разгледате този онлайн справочник.

"Те са за разлика от големите банки, които гледат на вашия кредитен рейтинг и ще бъдат по-селективни да заемат пари на малкия бизнес", каза Ануар. "Не само това, но малките банки искат да изградят лични отношения с вас и в крайна сметка да ви помогнат, ако срещнете проблеми и пропуснете плащане. Друго хубаво нещо при по-малките банки е, че решенията се вземат на ниво клон, което може да бъде много по-бързо от големите банки, където решенията се вземат на по-високо ниво. " 

Anwar смята, че трябва да си зададете следните въпроси, когато избирате банка за вашия бизнес: 

 • Какво е важно за мен?
 • Искам ли да изградя близки отношения с банка, която е готова да ми помогне по какъвто и да е възможен начин?
 • Искам ли да бъда просто поредната банкова сметка, както големите банки ще ме гледат като? 

В крайна сметка правилната банка за вашия бизнес се свежда до вашите нужди. Записването на вашите банкови нужди може да ви помогне да стесните фокуса си към това, което трябва да търсите. Насрочете срещи с различни банки и задайте въпроси за това как работят с малкия бизнес, за да намерите най-добрата банка за вашия бизнес. 

Основен принос: Финансово ще искате да извършите анализ на равностойността, да разгледате разходите и възможностите си за финансиране и да изберете правилната банка за вашия бизнес.

Преди да можете да регистрирате вашата компания, трябва да решите какъв е субектът. Вашата  бизнес структура  засяга законно всичко - от начина, по който подавате данъците си, до личната ви отговорност, ако нещо се обърка. 

 • Едноличен търговец. Ако притежавате бизнеса изцяло сами и планирате да носите отговорност за всички дългове и задължения, можете да се  регистрирате за еднолично дружество . Имайте предвид, че този избор може пряко да повлияе на вашия личен кредит. ЕТ отговарят с цялото си лично имещество!!!

 • ООД. Като алтернатива,  дружество с ограничена отговорност , както подсказва името му, означава, че двама или повече души носят лична отговорност като собственици на бизнес. Не е нужно да го правите сами, ако можете да намерите бизнес партньор с допълнителни умения спрямо вашите. Обикновено е добра идея да добавите някого в микса, за да помогне на вашия бизнес да процъфти. Дружество с ограничена отговорност (ООД) се учредява от двама или повече съдружници, с капитал сформиран от дружествените им вноски. Капиталът не може да бъде по-малък от 2 (два) лева и може да представлява непарична вноска. Всеки от съдружниците отговоря за задълженията на дружеството до размера на дяловата си вноска. Управителят на дружеството може да е лице, различно от собствениците на капитала, или едновременно да е съдружник и Управител. Възможно е дружеството с ограничена отговорност да има и двама или повече Управители и те да управляват заедно и поотделно. Учредяването на дружество с ограничена отговорност се извършва чрез подписване на дружествен договор, в който се описват правата и задълженията на съдружниците и основната дейност, която ще извършват. Наименованието на дружеството трябва да е уникално на територията на Р България и да се съдържа съкращението ООД. При подаването на заявления в Агенцията по вписванията за обявяване на обстоятелства или актове, решенията за тях се взимат с протокол от общото събрание, чрез който всеки един от собствениците изявява писмено своето съгласие за взимане на решението и неговото обявяване.

 • ЕООД е много добър вариант за стартиране на малък бизнес, особено за случаите, в които собственика извършва цялата дейност на дружеството. Финансовата криза накара много специалисти, а и не дотам квалифицирани лица, които са изгубили работата си, да рискуват и да започнат собствен бизнес. За едни това е възможност да сбъднат мечтите си и да работят сами и за своя сметка това, за което се чувстват най-подготвени. За други просто е отчаян и прибързан ход. Всичко това може да прозвучи като сигнал, за съживяване на малкия бизнес, който е основен двигател на всяка модерна икономика. На практика обаче повечето малки фирми фалират до 2 години от регистрацията си.

В крайна сметка от вас зависи да определите кой тип обект е най-подходящ за вашите текущи нужди и бъдещи бизнес цели. Важно е да научите за различните налични правни бизнес структури. Ако се мъчите да решите, не е лоша идея да обсъдите решението с адвокат или юридически съветник.

5. Изградете своя екип.

Освен ако не планирате да бъдете единственият ви служител, ще трябва да наемете екип или поне един човек. Джо Завадзки, главен изпълнителен директор и основател на MediaMath, каза, че предприемачите трябва да обърнат същото внимание на елемента "служители", което отделят на своите продукти. 

„Вашият продукт е създаден от хора“, каза Завадзки. " Идентифицирането на вашия екип, разбирането на съществуващите пропуски и [определянето] как и кога ще се справите с тях трябва да бъде основен приоритет. Да разберете как екипът ще работи заедно ... е също толкова важно. Определянето на ролите и отговорността, разделението на труда , как да дадете обратна връзка или как да работите заедно ще ви спестят много главоболия. "

6. Изберете вашите доставчици.

Управляването на бизнес може да бъде поразително и вие и вашият екип вероятно няма да можете да направите всичко сами. Тук идват доставчици на трети страни.  Съществуват компании във всяка индустрия, от HR до бизнес телефонни системи, които да си партнират и да ви помогнат да управлявате бизнеса си по-добре. 

Когато търсите B2B партньори, ще трябва да избирате внимателно. Тези компании ще имат достъп до жизненоважни и потенциално чувствителни бизнес данни, така че е изключително важно да намерите някой, на когото да имате доверие. Нашите експертни източници препоръчват да попитате потенциалните доставчици за техния опит във вашата индустрия, техните резултати от съществуващите клиенти и какъв растеж са помогнали на другите клиенти да постигнат. 

Не всеки бизнес ще се нуждае от същия тип доставчици, но има общи продукти и услуги, от които почти всеки бизнес ще се нуждае. Помислете за следните функции, които са необходими за всякакъв вид бизнес.

Управление на финансите: Много собственици на бизнес могат да управляват собствените си счетоводни функции, когато стартират своя бизнес, но с нарастването на вашия бизнес можете да спестите време, като наемете счетоводител или сравните доставчици на счетоводен софтуер .

7. Брандирайте и рекламирайте.

Преди да започнете да продавате своя продукт или услуга, трябва да изградите своята марка и да "зарибите" хора, които са готови да купят ощр щом отворите врати, било то реални или онлайн.

 • Уебсайт на компанията.  Управлявайте репутацията си онлайн и изградете фирмен уебсайт . Много клиенти се обръщат към интернет, за да научат повече за бизнес, а уебсайтът е цифрово доказателство, че вашият малък бизнес съществува. Това е и чудесен начин за взаимодействие с настоящи и потенциални клиенти.

 • Социална медия. Използвайте  социалните медии, за да разпространите думата за новия си бизнес, може би като промоционален инструмент за предлагане на купони и отстъпки на последователи, след като стартирате. Най-добрите платформи за социални медии, които да използвате, ще зависят от вашата целева аудитория.

 • CRM. Най -добрите CRM софтуерни решения ви позволяват да съхранявате данни за клиенти, за да подобрите начина, по който ги предлагате на пазара. Добре обмислената маркетингова кампания по имейл  може да направи чудеса за достигане до клиенти и комуникация с вашата аудитория. За да успеете, ще искате стратегически да изградите  списъка си с контакти за имейл маркетинг.

 • Лого.  Създайте лого, което може да помогне на хората лесно да идентифицират вашата марка и да бъдат последователни при използването му във всичките ви платформи.

Освен това поддържайте тези цифрови активи в течение с подходящо, интересно съдържание за вашия бизнес и индустрия. Според Рутан Боуен, главен маркетинг директор в EastCamp Creative, твърде много стартиращи компании имат неправилно мислене за своите сайтове. 

"Въпросът е, че те виждат своя уебсайт като цена, а не като инвестиция", каза Боуен. "В днешната дигитална епоха това е огромна грешка. Собствениците на малкия бизнес, които разбират колко е важно да имаме страхотно онлайн присъствие, ще стартират много силно."  

Създаването на маркетингов план,  който надхвърля старта ви, е от съществено значение за изграждането на клиентела, като непрекъснато се разказва за вашия бизнес. Този процес, особено в началото, е също толкова важен, колкото и предоставянето на качествен продукт или услуга. 

Помолете клиентите да се включат във вашите маркетингови комуникации.  

Докато изграждате вашата марка, помолете вашите клиенти и потенциални клиенти за разрешение да общувате с тях. Най-лесният начин да направите това е чрез използване на формуляри за регистрация. Това са "форми на съгласие", дадени от уеб потребители, които ви позволяват да се свържете с тях с допълнителна информация за вашия бизнес, според Дан Едмонсън, основател и главен изпълнителен директор на Dronegenuity. 

„Този ​​тип формуляри обикновено се отнасят до комуникация по имейл и често се използват в електронната търговия, за да поискат разрешение за изпращане на бюлетини, маркетингови материали, продажби на продукти и т.н. на клиентите“, каза Едмънсън. „Хората получават толкова много Спам имейли и други съобщения в наши дни, че като ги накарате да се включат в услугите ви по прозрачен начин, вие започвате да изграждате доверие сред клиентите си.“ 

Вижте още: 7 ужасни първи изречения, които убиват вашите бизнес имейли

Формите за регистрация са чудесна отправна точка за изграждане на доверие и уважение към потенциалните клиенти. Още по-важното е, че тези форми се изискват от закона. 

СЪВЕТ: Създайте стратегическа маркетингова кампания, която съчетава различни маркетингови канали, като фирмен уебсайт, социални медии, бюлетини по имейл и формуляри за регистрация.

8. Разраствайте бизнеса си.

Вашето стартиране и първите продажби са само началото на вашата задача като предприемач. За да реализирате печалба и да останете на повърхността, винаги трябва да разраствате бизнеса си. Това ще отнеме време и усилия, но вие ще вземете от бизнеса си това, което сте вложили в него. 

Сътрудничеството с по-утвърдени марки във вашата индустрия е чудесен начин за постигане на растеж. Обърнете се към други компании и поискайте промоция в замяна на безплатна рецензия за продукт или услуга. Партнирайте си с благотворителна организация и доброволно отдавайте част от времето или продуктите си, за да покажете името си там. 

Въпреки че тези съвети ще ви помогнат да стартирате бизнеса си и ще се настроите да растете, никога няма идеален план. Искате да сте сигурни, че сте се подготвили старателно за започване на бизнес, но нещата почти сигурно ще се объркат. За да управлявате успешен бизнес, трябва да се адаптирате към променящите се ситуации. 

„Бъдете готови да се приспособите“, каза Стефани Мъри, основател на Fiddlestix Party + Supply. „В армията има поговорка, че„ нито един план не оцелява при първия контакт “, което означава, че можете да имате най-добрия план в света, но щом той е в действие, нещата се променят и трябва да сте готови да се адаптирате с бързо решаване на проблеми. Като предприемач вашата стойност е в решаването на проблеми, независимо дали това е вашият продукт или услуга, решаващи проблеми за други хора, или вие решавате проблеми във вашата организация. " 

Често задавани въпроси за започване на бизнес

Как мога да започна собствен бизнес без пари?

Можете да стартирате успешен бизнес без средства за стартиране. Работете върху бизнес идея, която надгражда вашия набор от умения, за да предложи нещо ново и иновативно на пазара. Докато развивате нов бизнес, продължете да работите на настоящата си позиция, за да намалите финансовия риск.

След като разработите бизнес идеята си и сте готови да започнете бизнес план, ще трябва да проявите креативност с финансиране. Можете да наберете пари чрез инвестиции, като насочите идеята си към финансови партньори. Можете също така да съберете финансиране чрез краудсорсинг платформи като Kickstarter или да отделите определена сума от седмичните си приходи, за да насочите към нов бизнес. И накрая, можете да потърсите опции за заем от банки и други финансови институции като начин за стартиране на вашата компания.

Кой е най-лесният бизнес за стартиране?

Най-лесният бизнес за стартиране е този, който изисква малко или никакви финансови инвестиции предварително, нито трябва да изисква задълбочено обучение за научаване на бизнеса. Един от най-лесните видове нов бизнес за стартиране е дропшипинг компания. Dropshipping не изисква управление на стоката, спестявайки ви неприятностите при закупуване, съхранение и проследяване на запасите. Вместо това друга компания ще изпълни вашите клиентски поръчки по ваше нареждане. Тази компания ще управлява инвентара, ще пакетира стоки и ще изпраща вашите бизнес поръчки. За да започнете, можете да създадете онлайн магазин, като изберете подбрани продукти от каталога, достъпен чрез партньори.

Кога е най-доброто време за стартиране на бизнес?

Идеалният график на всеки човек за започване на нов бизнес ще бъде различен. Първо и най-важно, трябва да започнете бизнес, когато имате достатъчно време, за да отделите внимание на старта. Ако имате сезонен продукт или услуга, тогава искате да започнете бизнеса си тримесечие преди прогнозираното заето време от годината. За несезонните компании пролетта и есента са популярни периоди от години за стартиране. Зимата е най-малко популярният сезон на стартиране, тъй като много нови собственици предпочитат тяхното ЕООД или ООД да бъде одобрено за нова фискална година.

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu