Как да използваме TikTok за дигитален маркетинг

Как да използваме TikTok за дигитален маркетинг

TikTok нараства популярността си, с над 500 милиона потребители на TikTok по целия свят и достига 150 пазари. Много търговци започват да забелязват ползите от популяризирането на продукт или услуга чрез приложението, което го прави идеалният инструмент за собствениците на бизнес. Доскоро много собственици на фирми не виждаха предимствата на TikTok. От гледна точка на марката обаче тя предоставя широк спектър от възможности за реклама.

Ако обмисляте да добавите TikTok към вашата дигитална маркетингова стратегия, продължете да четете, за да научите повече за приложението за кратко видео.

Какво е TikTok?

Ако някога сте използвали приложението Vine, трябва да сте запознати с TikTok. Включва създаването на кратки видеоклипове, които се споделят между потребителите. По-рано приложението беше известно като Musical.ly, където потребителите просто качваха видеоклипове, на които синхронизират устните си с музикални видеоклипове. В крайна сметка инфлуенсърите започват да правят присъствие в приложението, където ще качват видеоклипове с оригинално съдържание.

Обикновено видеоклипът на TikTok може да бъде дълъг до 15 секунди, но потребителите имат възможността да свързват множество клипове, създавайки видеоклип, който е с общ запис до 60 секунди. Освен това, ако сте заснели видеоклип извън приложението, потребителят може да качи видеоклип, който е по-дълъг от препоръчаните за приложението 60 секунди.

Предаването на живо е друга опция, подобна на Instagram и Facebook. Има множество филтри, които могат да се използват за подобряване на качеството на видеото или презентацията, което го прави изключително модерен по отношение на тенденциите на използване. TikTok обслужва онези, в които търсят нови и вълнуващи начини за свързване.

С влизането на COVID-19 потребителите на TikTok се увеличиха експоненциално. Сега е моментът да се възползвате от тази тенденция в дигиталния маркетинг и прочетете, за да разберете 8 начина, по които вашият бизнес или марка могат да използват TikTok за вашата дигитална маркетингова стратегия.

Ако сте марка, която иска да използва TikTok, това са три ключови опции, които трябва да имате предвид за популяризиране на вашия продукт или услуга.

 • Създайте канал за вашия бизнес или марка, където можете да качвате видеоклипове, които са от значение за вашия бизнес.
 • Възползвайте се от маркетинга на инфлуенсъри и използвайте инфлуенсъри, за да отворите съдържанието си за много по-широка аудитория.
 • Платете за реклама, където можете да използвате новите опции на кампанията на TikTok.

Що се отнася до създаването на увлекателно и креативно съдържание, препоръчваме да забавлявате нещата. Ето няколко препоръки, които имаме, от които можете да черпите вдъхновение.

 • Вместо да отделяте време да редактирате вашите видеоклипове на TikTok , поддържайте нещата реални и показвайте хората, използващи вашата марка в ежедневието си.
 • Представете задкулисното или актуално съдържание, което най-добре представя вашия бизнес или марка. Например:
  1. Направете срещи или тренировъчни сесии на живо в TikTok и създайте интерактивно изживяване за вашите участници и последователите на TikTok.
  2. На вашия уебсайт могат да се създадат конкретни целеви страници, които след това да се използват за привличане на трафик и генериране на потенциални клиенти.
  3. Потребителите на TikTok обикновено са по-млади демографски групи, което го прави полезно приложение за маркетолози във висшето образование и студенти в колежи и университети.
  4. Ако сте магазин за търговия на дребно или бутик, TikTok е прекрасен инструмент, който може да се използва за демонстриране на дрехи, бижута, обувки и др. Можете да заснемете цяла есенна колекция със собствена хип музика.
  5. Ако вече сте добре позната марка, но искате да разширите усилията си за дигитален маркетинг, можете да използвате TikTok за популяризиране на конкретни кампании. Например Guess беше първата марка, която TikTok си сътрудничи в рамките на Съединените щати за кампанията си #inmydenim.
 • Ако имате продукт или услуга, които изискват сглобяване или разопаковане, можете да създадете видео стъпка по стъпка, което може да бъде създадено и демонстрирано на TikTok с връзка за закупуване на вашия продукт или услуга.
 • Ресторантите се борят поради настъпилата глобална пандемия, но TikTok хвърля малко светлина върху трудностите, пред които са изправени фирмите. Например, Chipotle беше първата голяма верига, която скочи на платформата, освобождавайки две големи кампании. Последната кампания се фокусира върху предизвикателството #GuacDance, където феновете бяха помолени да покажат своите танцови движения с тематика на авокадо.
 • Вашият бизнес или марка трябва да създаде #HashtagChallenge, за да подтикне ангажираността. Те са лесни за участие и е забавно. Ако нямате добре утвърдена марка, помислете дали да използвате влиятелни лица, за да стартирате кампанията си.

След като вече знаете как TikTok може да се използва за дигитален маркетинг, горещо препоръчваме да опитате . Като маркетолог и като потребител, който лесно се влияе от маркетинга, е важно да тествате нови маркетингови инструменти като TikTok.

Въпреки че самото приложение има много растеж и развитие в бъдещето си, определено си струва да се обмисли стратегията на кампанията ви за тази година. Най-важното е, че TikTok предоставя на бизнес или марка способността да се свързва с аудиторията си по нови, забавни и вълнуващи начини. 

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu