Как да използвате LinkedIn, за да привлечете клиенти към вашия сайт

Как да използвате LinkedIn, за да привлечете клиенти към вашия сайт

Статистиката разкрива, че дигиталният маркетинг се нуждае от LinkedIn. Той допринася 46 % от социалния трафик към всички корпоративни уебсайтове и 50 % от социалния трафик към B2B уебсайтове и блогове . Тъй като входящият маркетинг може да спести до 62 процента от маркетинговия бюджет, LinkedIn също се очертава като рентабилна платформа. 

За да привлечете трафик към вашия уебсайт, блог или подкаст, трябва да поставите обратни връзки и призиви за действие (CTA) в различни страници на LinkedIn. Обратните връзки са връзки към вашите уеб страници извън социалните медии, а CTA са съобщения, които насърчават потребителите да предприемат действие, т.е. да кликнат върху обратната ви връзка.

По -малко технологични и по -лесни за изпълнение, отколкото звучат, опитайте следните функции за „направи си сам“ и най -добри практики, за да пренасочите аудиторията на LinkedIn към вашия уебсайт.

Използвайте тези функции.

Попълнете своите страници в LinkedIn с всичките си данни. В случай на профил, попълнете всички раздели и добавете URL адреса на уебсайта, подкаста или блога към вашата информация за контакт. Ако сте създали и фирмена страница, добавете URL адреса към връзката Посетете уебсайта. През следващите няколко дни можете да оптимизирате тези страници, за да привлечете по -голям трафик. Обратните връзки и CTA могат да изпращат този трафик към основния ви уебсайт. Например, можете да използвате иконата за редактиране, за да актуализирате профила или страницата на компанията си с изображения на банери, които носят името на вашия уебсайт, и съобщение, за да проверите информацията си за връзка за връзката. Това съобщение може да посочи CTA, който насърчава зрителя да посети вашия сайт.

Освен това можете да използвате инструмента за произношение на име, за да запишете аудио файл за вашето име, сайт на компанията и CTA, за да проверите информацията за контакт. Подобни инструкции могат да бъдат включени и във видео въведението, вградено във вашата снимка на профила.

 Използвайте тези най -добри практики. 

Генерирането на трафик чрез маркетинг на съдържанието изисква комбинация от инструменти и най -добри практики. В идеалния случай вашият маркетинг в LinkedIn не трябва да възпрепятства класирането на Google за вашата страница с резултати от търсачката (SERP). Следователно трябва:

Избягвайте дублирането на съдържание между LinkedIn и други цифрови ресурси, особено вашия уебсайт. Съдържанието на LinkedIn трябва да бъде оригинално и оптимизирано за Google SEO.

Препроектирайте вашите статии и ежедневни публикации, за да предизвикате любопитство към уебсайта на компанията или публикацията в блога.

Използвайте откъси от основната си статия в публикациите и помолете читателя да посети вашия уебсайт чрез връзката в коментарите чрез текст или прикачени файлове, т.е. видео, аудио или въртележка.

Обобщете също блога или визуализацията на видео, ако използвате публикация с въртележка, т.е. слайдшоу, което е качено като видео в LinkedIn Posts.

Освен това можете да увеличите видимостта и класирането на SERP за съдържание в LinkedIn. Следните съвети ще ви помогнат в това отношение:

LinkedIn обича видеоклипове и PDF документи. Забравете сладки котенца и бебета, можете да запишете 1- или 2-минутен промо видео, за да обобщите блога си или да посочите ценна причина да посетите уебсайта си.

Когато прикачвате PDF файлове към публикации, споменавайте уебсайта си в PDF, за да привлечете хората, които го четат, към вашия уебсайт. Само си помислете, че тези членове на LinkedIn, които след това посещават вашия уебсайт, може в крайна сметка да генерират обратни връзки от повече хора, което би могло да създаде верижна реакция на забавно връщане !!

Създавайте кратки аудио резюмета на вашите статии и ги изпращайте като гласови прикачени файлове чрез LinkedIn съобщения, които съдържат вашия URL адрес. Избягвайте спам на други потребители и следвайте разумна стратегия за съобщения.

Продължавайте да преглеждате анализите на вашите LinkedIn и уеб страници, за да оцените успеха на вашите публикации и статии. След това добавете връзките към добре представящото се съдържание към представения раздел на вашия профил и канала за новини на вашата фирмена страница (и го закачете в горната част на страницата като статична публикация). Ако сте потребител на Twitter, интегрирайте LinkedIn с вашия акаунт в Twitter чрез настройките на профила. Това може да помогне за създаването на допълнителна фуния за Twitter за съдържанието на LinkedIn и вашия уебсайт.

Ако прилагате последователна стратегия за ежедневно създаване на ценни целеви връзки, ще се окажете с ангажирана група, изпълнена с добра воля, която потенциално ще споделя и споделя вашите публикации и може би дори връзва вашия сайт от техния. Печеливш-печеливш!

Същността на всички успешни кампании в LinkedIn създава вълнение около вашия продукт, услуги и вас самите, така че погледнете дълго, отделете време и поемете отговорност за присъствието си в LinkedIn.

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu