Как да намерите идеалната си бизнес идея само за един уикенд

Как да намерите идеалната си бизнес идея само за един уикенд

Има много малки и големи бизнеси, които започват да се базират изключително на това дали ще донесат високи печалби. Но печалбите трябва ли да са основната причина за започване на бизнес? Не мисля така. Изграждането на успешен и смислен бизнес трябва да започне с намирането на идеалната идея - тази, която надгражда всички неща, които ви харесва да правите, като същевременно ви позволява да постигнете и дори да надхвърлите финансовите си цели.

Има много хора, които смятат, че намирането на страхотна бизнес идея е сложна задача. Всъщност това може дори да накара някои хора да отхвърлят своите предприемачески мечти.

Ако идеята за идеална бизнес идея ви е смазала или ако имате списък с идеи и не знаете върху коя да се съсредоточите, разработих много ефективна система, която ще ви отведе до фазата на внедряване само след няколко дни. Сега отидете в тиха стая, вземете химикалка и лист хартия и поемете дълбоко въздух. Искам да кажа. . . затворете очи и поемете дълбоко въздух. . . не започвайте, докато не направите това. То ще подготви мозъка ви за това упражнение.

Стъпка 1: ЗАЩО искате да започнете бизнес? (20 минути)

Всичко започва с ВАС. Първо трябва да запишете мотивацията си за стартиране на бизнес. Може да не изглежда като валидна първа стъпка, но повярвайте ми - много е важно да сте наясно с голямото си ЗАЩО. Вероятно вашият стартъп няма да генерира много пари през първите няколко месеца (или дори години) и ще отнеме много усилия и непрекъснато посвещение - и в един момент може дори да искате просто да се откажете от всичко. Но ако имате силна ЗАЩО, това ще ви помогне да продължите, докато стигнете до успеха.

Стъпка 2: В какво си добър? (до 60 минути)

Помислете за нещата, в които сте добри. Това могат да бъдат:

  • Умения, които сте разработили (напр. Владеене на Excel)
  • Знания, които сте придобили (напр. История на изкуството, статистика, финансово управление или как да използвате големи данни в подкрепа на бизнес решения)
  • Предизвикателства, които сте преодолели (напр. Преодоляване на хронична болка, превръщане в ефективна социална мрежа, ако сте интроверт)

Не се самообричай тук. Нещо, което може да ви се стори лесно и естествено без добавена стойност, може да е нещо, за което някой друг с удоволствие би платил! И не, не е нужно да сте експерт по темата - просто запишете всичко.

Ако не можете да намерите много неща, в които сте добри, винаги можете да попитате семейството, приятелите, колегите си, клиентите си. Не забравяйте, че в тази фаза това е просто упражнение за мозъка, така че, моля, запишете всичко, дори ако нещо изглежда безполезно.

Първият път, когато направих това, записах неща като „печене на бисквитки за децата ми“ и „изготвяне на списъци със задачи“. Така че тук няма място за самооценка - просто се опитайте да уловите всичко, което ви минава през ума. Не спирайте, докато не запишете 20 бизнес идеи. Знам, че в момента може да звучи много, но можете да направите това, повярвайте ми.

Стъпка # 3: Какви видове бизнес харесвате? (до 2 часа)

След това включете в списъка си всеки бизнес, на който се възхищавате. Освен това влезте в мрежата и прегледайте бизнес идеи, които ви харесват. Не забравяйте да запишете всичко, дори ако бизнесите изискват много капитал за стартиране и нямате такъв бюджет. Вие не избирате бизнес идеята си точно сега, а просто мозъчен штурм на всичко. Тук трябва да генерирате поне 10 до 15 бизнес идеи.

Стъпка # 4: Какво обичате да правите за забавление? (Един час)

Сега добавете към списъка всички неща, които обичате да правите. Това може да са хобита или други неща, които правите през свободното си време. Също така, добро упражнение е да разгледате книгите на рафта си и да видите какви нехудожествени книги имате. Какви предмети ви интересуват? Какви уебсайтове следите? За кои блогове се абонирате? За какво бихте искали да научите, ако имате време? Какви неща обичахте да правите, когато бяхте на 10 години? Какво бихте направили, ако парите не бяха проблем?

Стъпка # 5: Бизнес модел? (40 минути)

Решете своя бизнес модел. Ще продавате продукт или услуга? Онлайн или офлайн? Малка или голяма? Домашна или офис сграда?

Стъпка # 6: Съкратете списъка си. (Един час)

След това ще премахнете онези бизнес идеи, които не са практични или не съответстват на избрания от вас бизнес модел. Това означава, че ако сте посочили, че се справяте добре с изготвянето на бизнес отчети на Excel, но не искате да прекарате следващите няколко години в това, зачеркнете го от списъка си.

Така че, за всяка бизнес идея, помислете за миг дали това наистина е нещо, с което резонирате и дали всъщност виждате себе си като кариера в дългосрочен план. Освен това, ако бизнес идея в списъка изисква много начален капитал, който нямате или не е в съответствие с избрания от вас бизнес модел, зачеркнете го от списъка. Целта тук е да останат само три бизнес идеи.

Стъпка # 7: Приоритизиране. (10 минути)

Запишете останалите три бизнес идеи по ред; номер 1 трябва да е идеята, която ви вълнува най-много. Това ще бъде окончателният списък, който най-накрая ще тествате.

Стъпка # 8: Тествайте идеята си. (4 до 8 часа)

За всяка бизнес идея, останала във вашия списък, задайте следния въпрос: „Има ли ясно определена нужда или пазар за този бизнес?“ Или по-просто: „Има ли хора, които вече харчат (много) пари за това?“ Това всъщност е най-важната част от процеса - и съм сигурен, че сте го чували и преди.

Добра техника би била да се запитате: „Кои са хората, които биха се заинтересували от това и биха ли похарчили парите си за моя продукт / услуга?“ Можете да разглеждате уебсайтове, продаващи същите видове продукти / услуги, каквито искате да продавате, и да проучите продажбите им, или можете да отидете на уебсайтове като Amazon и да видите какви видове продукти купуват хората. Например кои са най-купуваните книги?

Като бърз съвет, идващ от собствената ми фаза на изследване, трите широки категории продукти / услуги, за които повечето харчат парите си (поне онлайн), са запознанства, здраве и фитнес и печелене на повече пари (не непременно в този ред).

Готово, почвайте ...

Леле, това беше дълга статия, знам. Но ако все още четете това, поздравявам ви! Направили сте една крачка повече от много „искащи предприемачи“. И понякога една стъпка повече всъщност прави всичко различно.

Изграждането на вашия бизнес всъщност не е игра, така че трябва да сте сигурни, че вървите в правилната посока. Разбира се, това няма да гарантира, че ще успеете, но определено ще гарантира, че сте започнали добре. Приятно пътуване!

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu