Как да оптимизирате публикациите си в блога за Google като професионалист

Как да оптимизирате публикациите си в блога за Google като професионалист

Искате ли да оптимизирате съдържанието на вашия блог за Google? Тази публикация съдържа всички съвети за вашата SEO стратегия, за да се класирате високо в търсачката. Научете как да оптимизирате публикациите в блога си за класиране в Google, използвайки ключови думи с дълга опашка, отговаряйки на потребителски въпроси и предоставяйки стойност.

Планирайте съдържанието си с правилно изследване на ключови думи

Преди да започнете да пишете публикацията си в блога, разгледайте ключовите думи, които са подходящи за това, за което искате да говорите. Има ли нови или актуални събития в бранша? На техните специфични въпроси ли отговаряте непрекъснато за вашия клиент? Помислете за други начини да се свържете с хората и да включите тези думи в съдържанието си.

Идентифицирайте вашата целева аудитория

Какъв тип публика ще чете тази статия? Какво е нивото им на опит по темата? Планирайте колко обяснения трябва да влязат във всеки раздел, за да не ги затрупа, докато все още предоставя стойност. Това уводно парче само за начинаещи, които се нуждаят от повече информация, преди да могат да вземат решение, или съдържа идеи от експерти, които все още може да не знаят нищо, но биха могли да се възползват от изслушването на някои мнения? По този начин читателите имат представа какво да очакват и могат да решат дали искат да прочетат статията или не.

Не презаписвайте съдържанието на публикацията си в блога

Това, че разполагате с много информация, не означава, че тя трябва да бъде в публикацията ви в блога! Ако включвате твърде много подробности, опитайте да разделите този раздел на две публикации с връзки напред-назад между тях, така че читателите да не се изгубят от цялата информация.

Или ако се окажете, че кондензирате съдържание повече от веднъж, помислете дали да не напишете електронна книга, където няма натиск всяка дума да бъде отчетена - просто помислете колко хора биха могли да се интересуват да видят този материал в печат спрямо онлайн.

Намерете семантични ключови думи за вашата ключова дума

Когато се опитвате да оптимизирате вашия блог за резултати от търсачките, може да бъде изкушаващо просто да използвате целевите си ключови думи на възможно най-много места.

Но ако искате по-високо класиране за SERP-ите на Google (органични резултати от търсачките), опитайте да включите ключови думи, които се отнасят конкретно до това, което се обсъжда - тези думи ще имат по-голяма тежест при класирането, отколкото една обща ключова дума и може също да помогнат на хората да намерят вашето съдържание органично, когато търсят със свързани запитвания.

Чудесен начин да направите това е чрез създаване на ключови думи с дълга опашка, които са фрази или изречения, създадени от определен термин като „как блоговете влияят на SEO?“ вместо просто да използвате „ефектите от блоговете“. Това не само помага на потребителите, които знаят точно какво търсят, но може да помогне на съдържанието ви да се класира по-добре.

Вижте още: Как да създадете SEO стратегия за 2021 г

Заглавието на публикацията ви в блога е изключително важно за класирането при търсене.

Заглавието на публикацията ви в блога е първото нещо, което търсещият вижда. Наличието на запомнящо се, добре написано заглавие може да помогне на читателите да кликнат върху публикацията ви в блога.

Дайте на публикацията в блога си SEO заглавие. Поставете ключови думи в заглавието, които някой може да търси, за да го намери, и се уверете, че те не са твърде дълги или объркани, за да изглеждат спам.

Най-ефективните заглавия включват всички тези функции:

  • закачливо заглавие с личност
  • думи, свързани с това, което се обсъжда
  • активен глас вместо пасивен глас

Заглавията трябва да са по-малки от 65 знака (включително интервалите) за най-добри резултати. Заглавията под 60 знака ще се класират по-високо в Google, когато потребителите търсят от мобилните си телефони, където пространството на екрана е ограничено.

Добавете мета описание към публикацията си в блога

Мета описанието е кратък фрагмент от информация за съдържанието в публикацията ви. Той може да се покаже на видно място от страниците с резултати от търсачката (SERPS).

Изработването на ефективно мета описание за публикацията ви в блога може да бъде предизвикателство.

Ще искате да включите целевата си ключова дума в мета описанието и да се уверите, че тя съдържа поне няколко думи, за да могат хората да определят дали тази публикация в блога е това, което търсят. Важно е да помислите какво е намерението за търсене на потребителя, което може да вижда публикацията ви в блога в резултатите от търсенето.

Фокус върху вътрешното свързване

След като сте писали известно време, ще имате достатъчно публикации, които би си струвало някой да прочете. С вътрешно свързване можете да изпращате нови читатели към по-старите си съответни публикации в блога.

Вътрешното свързване е чудесен начин за развитие на връзките между вашите публикации, тъй като позволява прехвърляне на сок от по-стари публикации към по-нови.

Пример: Ако пишете за социални медии, свържете се с публикациите в блога си, в които се говори за Facebook и Twitter. По-новият пост ще получи някои от предимствата на класирането на по-стария, което е по-добре.

Когато пишем нова публикация в блога, едно от първите неща, които правим, е да се уверим, че в нея има поне вътрешна препратка към старата статия. Това може да изглежда като спам или самореклама, но когато хората търсят в Google, те често се интересуват от казаното от други блогъри по тази тема, така че това ви помага да се класирате по-високо.

Направете съдържанието ви по-лесно за четене

Четливостта е изключително важен фактор за класирането на вашия блог. Доказано е, че ниво от 5 клас е оптималното ниво на четене, което повечето хора да консумират. Това означава, че трябва да избягвате многословни изречения и да използвате разговорен тон без какъвто и да е индустриален жаргон.

Налични са много безплатни инструменти, като Grammarly или Hemingway Editor, които ще помогнат да се гарантира, че публикацията ви в блога се чете добре на това ниво. Те могат също така да предоставят удобна обратна връзка за това колко е четлива за някой с дислексия.

Вижте още: Как да класирате сайта си в Google: Съвети от 7 експерти по SEO

Ако имате редактор за вашия уебсайт, уверете се, че и те разбират тези принципи, така че стилът им на писане да не се сблъсква с вашия, когато редактирате съдържанието си в бъдеще. Заедно ще можете да създадете по-сплотено копие, което резонира по-добре с вашата аудитория и помага да се класирате проактивно, а не реактивно.

Стремете се да бъдете представеният фрагмент в резултата на Google

Google непрекъснато търси начини да отговори по-бързо на въпрос на потребител. Един такъв начин е чрез показване на "поле за отговор" в горната част на резултатите от търсенето, когато е намерил добър отговор на тяхната заявка.

Това поле за отговор се нарича още „представен фрагмент“ и може да бъде задействано от конкретно, висококачествено съдържание, което предоставя директни отговори на въпросите на потребителите. Няколко примерни фрази, които могат да задействат представения фрагмент, са: колко висок е Mt. Еверест ?; по кое време изгрява слънцето? или кой е изобретил тази технология?

Според изследване, проведено от Advanced Web Ranking , кутиите за отговори осигуряват почти 32,3% CTR (Click Through Rate). Така че това може да бъде мощен начин да привлечете повече трафик към вашия сайт!

Ако публикацията ви в блога включва информативен параграф, отговарящ на въпрос възможно най-подробно, вие ще увеличите шансовете му да бъде показан чрез алгоритъма за представяне на фрагменти на Google, ако някой търси свързана фраза по-късно (например колко висок е връх Еверест? ). Това ще помогне за органично връщане на трафика към вашия сайт от хора, които търсят полезна информация.

Оптимизирайте по-старите си публикации в блога

Много начинаещи правят грешката, като смятат, че публикацията в блога е пълна, когато е публикувана. Всъщност трябва да се стремите непрекъснато да оптимизирате вашия блог, след като той бъде пуснат в публичното пространство.

Вижте още: Как да използваме обърнатата пирамида за SEO копирайтинг

Можете да започнете, като се върнете към по-старите си публикации в блога и се уверите, че имате необходимите ключови думи в тях. Някои хора ще спрат, след като добавят няколко важни SEO фрази, но това може да не е достатъчно, за да го забележат алгоритмите на Google.

Отделете малко време, за да преформулирате нещата, така че те да са по-фокусирани върху това, което вашите читатели искат. Можете също така да помислите за създаване на ново съдържание около същата тема като актуализация или последваща статия, ако все още има интерес към тази тема. И не забравяйте да свържете тези статии вътрешно.

Това помогна ли?

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да оптимизирате публикациите в блога си за класиране в резултатите от търсенето с Google като професионалист. 

Следващият път, когато публикувате публикация в блог, помислете за горната стратегия за оптимизиране на вашето съдържание и ключови думи. По този начин, когато хората търсят в Google, те ще намерят това, което търсят, по-бързо и лесно. Ако имате някакви въпроси за това как да оптимизирате публикациите си в блога или се нуждаете от помощ при разработването на SEO-приятелска стратегия за блогове, обърнете се към нас днес!

SEO оптимизация, Маркетинг, Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu