Как да получите повече харесвания в Instagram

Как да получите повече харесвания в Instagram

С над 700 милиона активни потребители на Instagram , ние знаем колко е важно да се ангажираме много в публикация в Instagram. Също така знаем, че не винаги е лесно постижимо. Има много хора, които публикуват селфита и снимки на залез, защото всеки е фотограф, когато става въпрос за Instagram.

Хората се радват на публикуване на снимка и гледане на известията. Те обичат да гледат как последователите им се увеличават и се опитват да определят алгоритъм, който да увеличи общото ангажиране на страницата.

Въпреки че получаването на повече харесвания и последователи може да бъде трудно, все пак е възможно. Нашият екип в Izrabotkanasait.eu е тук, за да увеличи максимално времето, прекарано в Instagram и да ви предостави съвети и трикове, които ще ви позволят да станете свидетели на забележим растеж. 

Споделяйте висококачествени изображения

НЕ подценявайте важността на това като на висококачествени изображения. Избягвайте да публикувате снимки, които са ниско качество, размазани, пикселизирани или твърде тъмни. Вероятно няма да получите толкова много харесвания. Силно препоръчваме да използвате софтуера за редактиране на снимки на Instagram, който е вграден в самото приложение, но НЕ прекалявайте с редактирането.

Освен това, когато публикувате графики на страницата си в Instagram, не препоръчваме да използвате твърде много различни шрифтове или да оставяте място за празно пространство в графиката. Твърде много МОЖЕ да е лошо нещо.

Не казваме, че трябва да сте професионален фотограф или графичен дизайнер, но трябва да положите усилия за увеличаване на размера на ангажираността на публикация. Фокусирайте се върху качеството на публикациите, независимо дали това означава надграждане на камерата или снимане в стая с по-добро осветление. 

Напишете ангажиращи заглавия

Перфектното заглавие е трудно, защото всичко зависи от вашата аудитория. За да извлечете максимума от висококачественото си изображение, трябва да го сдвоите с висококачествен надпис. Направете го интересно, увлекателно и ценно. Може би вашата публика се радва на хумор, не се страхувайте да инжектирате част от хумора си в надписа. Освен това задавайте въпроси и подсилвайте ангажираността на своите последователи.

Избягвайте надписи с една дума или едно изречение и вместо това направете всичко възможно, за да вдъхновите и предизвикате емоция, като разкажете история, споделите изявление или предоставите съвети и трикове. Вашата цел е да провокирате хумор, носталгия или вдъхновение. Улеснете аудиторията си да се постави на мястото ви и да се свърже с вашия надпис и снимка. 

Вижте още: 10 ефективни стратегии за електронна търговия в Instagram през 2021 г.

Използвайте призив за действие

Да НЕ прекалявайте с тази стъпка. Опростете го, като включите ред в края на текста си, като например „Харесайте тази публикация, ако сте съгласни!“ или „Следвайте връзката в биографията ми.“ Бъдете много ясни на аудиторията си, защото тя няма да може да прочете мислите ви. Трябва да сте точни, ако искате да ги накарате да правят това, което искате.

Познайте своята аудитория

Сигурно сте чували за това много, но познавайте аудиторията си, за да можете да приспособите съдържанието си, за да я успокоите. Ако знаете какви са интересите им, какво обичат да правят за забавление, по-лесно ще ги докоснете чрез вашето изображение и текст.

Instagram е по-прост, отколкото знаем. Изберете ниша и действайте с нея. Ще привлечете публика и ще можете лесно да й дадете това, което търсят. Оттам нататък последователите ще се влеят и харесванията ще се увеличат. 

Добавете GEO-местоположение към всяка публикация

Вярвате или не, добавянето на GEO-местоположение към публикацията ви в социалните медии ще направи огромна разлика. Улеснява последователите да ви намерят, защото публикацията ви се появява под това място и може да увеличи обхвата ви и вашите харесвания.

НЕ забравяйте да добавите GEO-местоположение към публикацията си в Instagram, това е първото нещо, което трябва да направите, когато създавате публикация. Това местоположение може да бъде някъде, където не сте вие, някъде, където е направена снимката, или всяко друго място по ваш избор. Най-важното е да обмислите кои места биха се заинтересували най-много от вашата целева аудитория. 

Вижте още: Как работят алгоритмите на Instagram

Харесвайте и коментирайте ежедневно

Това е решаваща стъпка, но все пак стъпка, която много хора не правят от мързел. За да получавате харесвания, трябва да сте готови да ги дадете! Когато проявите истински интерес към чуждо съдържание, е по-вероятно да получите няколко харесвания и може би дори нов последовател.

Instagram пусна информация, която доказва, че колкото повече се ангажирате с други потребители на Instagram, толкова по-вероятно е да ви възприемат като истински човек и ще спечелят повече последователи и харесвания. Ежедневното ангажиране за 15-30 минути ще подобри вашето положение в алгоритъма на Instagram и ще увеличи вашите харесвания и достигане за нула време. 

Използвайте правилните хаштагове

Избягвайте да използвате произволни хаштагове. Това е жизненоважно за не само увеличаване на харесванията, които получавате на снимка, но и за цялата ви стратегия в Instagram. Ако използвате хаштаг, който не отговаря на публикацията ви, ще пропуснете огромно количество ангажимент и ангажиментът, който получавате, вероятно ще бъде от конкуренти или хора, които не отговарят на вашата целева аудитория.

Силно препоръчваме да използвате поне 30 хаштага в публикация. Това звучи много, но ще достигне до по-голяма аудитория. Не забравяйте да избягвате използването на хаштагове, които са твърде популярни (мисля, че 1 милион или повечето публикации), защото изображението ви ще бъде погребано за броени минути.

Насърчавайте хората да „маркират приятел“

За да получите повече харесвания в публикация в Instagram, публикацията ви трябва да бъде видяна от възможно най-много хора. Увеличете трафика си, като използвате прост призив за действие, който насърчава аудиторията ви да маркира (тагва) приятел или двама и да хареса последната ви публикация. Това ще добави стойност за вашата аудитория и ще я насърчи да се ангажира с публикацията ви, като маркира (тагва) приятел.

Не забравяйте да имате предвид аудиторията си, когато правите това, защото искате да приспособите тази заявка към конкретен потребител.

Използвайте Instagram Stories

Да, НЕ забравяйте за Instagram истории! Той става все по-популярен сред населението на Instagram, като 500 милиона активни потребители ежедневно по целия свят използват истории за Instagram, за да споделят публикации и да изпратят съобщение до своята аудитория. Те могат да се използват както за излъчване на вашето съдържание, така и за увеличаване на трафика към скорошната ви публикация и лесно повишаване на вашите харесвания.

Това е много лесно, но много важно. Споделете последната си публикация в историята си в Instagram и насърчете аудиторията си да я провери. Не забравяйте да включите действителната публикация, връзка с плъзгане нагоре или с @ споменаване за себе си, за да могат лесно да имат достъп до вашата емисия в Instagram.

Използвайте любимата си марка

Ако наскоро сте намерили акаунт, който обичате, и искате да привлечете вниманието им, използвайте го във вашата публикация или история в Instagram. Не забравяйте да ги маркирате в надписа и на снимката. Всеки, който е маркиран във вашето съдържание, ще получи известие и може да го сподели със своя акаунт. Това ще доведе до повече последователи и харесвания в публикацията ви.

Маркирайте съответните акаунти в публикацията си

С много малко усилия можете да маркирате съответните хора и марки в публикациите си в Instagram, да ги намерите и да ги маркирате в публикацията. Това ще им остави известие и ефективно ще привлече вниманието на тяхната марка и аудитория.

Често собственикът на акаунта ще ви хареса и вие също ще останете в секцията „маркирани публикации“, където техните последователи могат или не могат да попаднат във вашия акаунт.

Маркирайте само акаунти, които са свързани с вашите публикации, защото ако не е уместно, може да излезе като измама и да има обратен ефект. 

Бъдете Домакин на giveaway

Направете нещата леки и забавни с раздаването (giveaway) на Instagram. Това също ще увеличи харесванията и последователите във вашия акаунт, защото казва на участниците, че трябва да следват публикацията ви, за да бъдат усведомени за раздаването (Гивауей). Можете да добавите няколко допълнителни изисквания, като например да ви следят и да маркирате приятел или двама, което ще увеличи общата ангажираност на вашия акаунт и броя на последователите.

Използвайте кръстосана промоция

Отново, НЕ прекалявайте с това и промотирайте съдържанието си, за да получите повече харесвания в Instagram. Вашата аудитория не винаги ще вижда вашите публикации поради потока от други, затова искате да сте сигурни, че съдържанието ви в Instagram е достъпно за членовете на аудиторията във всяка платформа за социални медии.

В допълнение, за кръстосано популяризиране на публикации в социални медии, можете също да рекламирате страниците си в социалните медии. Например можете да споделите името си в Twitter в историите си в Instagram и да увеличите броя на последователите на всичките си платформи. 

Публикувайте  последователно

Публикувайте редовно и експериментирайте с времената. Няма да получите повече харесвания, ако аудиторията ви не вижда публикация, с която да се ангажира. Поддържайте нещата последователни, за да запазите марката си на върха на ума и за да следвате добре алгоритъма на Instagram.

Това не означава, че трябва да публикувате повече от веднъж на ден, но трябва да имате последователен график. Проверете данните за профила си, за да видите дали това е подобрение на рейтинга за ангажираност на профила ви. 

Използвайте платена промоция

Не на последно място горещо препоръчваме платена промоция. Обикновено насърчаваме платената реклама като начин за увеличаване на трафика към безплатна регистрация или страница за продажби, но рекламите могат да помогнат за увеличаване на харесванията.

За да популяризирате публикация, просто натиснете бутона „Популяризиране“ под изображенията и следвайте стъпките. Имайте предвид, че това струва пари. Това се използва най-добре, когато насочвате аудиторията си към обект, генериращ печалба, като вашия уебсайт.

Да початим?

Искате ли да разговаряте за вашата стратегия в Instagram? Може би вашият бизнес дори още не използва Instagram? Да планираме чат !

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu