Как да стартирате чисто нов уебсайт

Как да стартирате чисто нов уебсайт през 2021 г.

 1. Стъпка 1: Планирайте уебсайта си
  1. Поставете целите си
  2. Помислете за вашата аудитория
  3. Помислете за конкурентите  
 2. Стъпка 2: Брандиране
  1. Вашето лого
  2. Изберете вашето име и домейн
   1. Какво TLD да изберете?
   2. Купете вашия домейн
  3. Добавете забележително описание
 3. Стъпка 3: Изберете платформа 
  1. Как да стартирате уебсайт безплатно? (И трябва ли)
   1. Какво ще кажете за Google My Business ?
  2. Домакин или самостоятелно хостване?
   1. WordPress.org Vs. WordPress.com
 4. Стъпка 4: Хоствайте уебсайта си на NS1
  1. Отидете на Hostinger.com
  2. Помислете за бюджета си
  3. Разгледайте
 5. Стъпка 5: Започнете с WordPress
  1. Инсталирайте WordPress на Hostinger
  2. Отидете на вашия администраторски панел 
  3. Изберете вашата тема
  4. Настройка на темата 
 6. Стъпка 6: Създаване на страници
  1. Как да направите уеб страница в WordPress
  2. Законни задължителни
   1. Политика за поверителност
   2. Правила и условия
  3. Начална страница
  4. За страницата
  5. Страница за контакт
  6. Услуги / Магазин
  7. Блог
  8. Добър към Хейвс 
   1. Карта на сайта
   2. Страница за грешка 404
   3. ЧЗВ 
   4. Отзиви 
 7. Стъпка 7: Приспособете вашия дизайн
  1. Фина настройка на уебсайта 
   1. Персонализирайте темата си
   2. Персонализирайте страниците с Elementor
  2. Изображения
 8. Стъпка 7: Създайте навигация
 9. Стъпка 8: Започнете да продавате (по избор)
 10. Стъпка 9: Оптимизации
  1. Кеширане
  2. Компресия на изображението
   1. reSmush.it
  3. Оптимизация за търсачки
   1. Yoast SEO
   2. Yoast е най -популярният SEO плъгин в WordPress - и с основателна причина. Той ви помага да подобрите множество аспекти за повишаване на ранга на вашия сайт и той е интуитивен и лесен за използване, дори ако знаете малко за SEO.
   3. RankMath
  4. Сигурност
  5. Анализ
   1. MonsterInsights
   2. Анализирайте 
 11. Стъпка 10: Публикуване
 12. Следващи стъпки
  1. Поддръжка на сигурността
  2. Блог и SEO
  3. Монетизация
 13. Финални мисли
Наличието на онлайн присъствие е задължително в наши дни - независимо дали продавате тениски или Тесла. 

Но изграждането на уебсайт може да изглежда като огромен подвиг . Е, не е задължително. 

В тази статия ще ви покажа как точно да стартирате уебсайт . Стъпка по стъпка, от начало до край и удобно за начинаещи! Нека да започваме:

Стъпка 1: Планирайте уебсайта си

С подходящите инструменти можете да стартирате свой собствен уебсайт за 20 минути 

Но не искате просто някакъв уебсайт . Искате нещо, което отговаря на вашите нужди, не нарушава бюджета ви и работи за години напред 

И така, преди да ви покажа как да направите уебсайт, първият етап е бизнес планирането 

Поставете целите си

Запитайте се: 

За какво ми трябва онлайн присъствие?  

Ако създавате уебсайт за вашия бизнес, може да искате да продавате продукти онлайн , да се утвърдите като лидер във вашата индустрия или просто да предоставите данни за контакт 

Това са три съвсем различни неща (да.) 

Един прост уебсайт за малък бизнес е достатъчно добър за някои - например, пекарна може да се нуждае само от страница, която показва адреса, телефона и имейла . Това би било бързо и евтино да се направи, освен това няма да изисква много поддръжка. 

Ако искате да продавате своите продукти онлайн , вашият уебсайт ще бъде и магазин. Ще ви трябват функции за електронна търговия като управление на продукти и наличности, обработка на плащания и опции за доставка. 

Инструменти като WooCommerce или Opencart (ще поговорим малко след това) ви помагат да създадете онлайн магазин и да оптимизирате пътуването на клиентите - с по-добро плащане, управление на данни и дори разширения за маркетинг. 

Разбира се, това е повече работа, както при създаването на уеб сайт визитка, а също така и за поддържане. 

В крайна сметка „поставяне на цели“ просто означава да разберете какво точно искате 

Можете да правите тонове неща с уебсайт, но не са ви нужни всички. Започвайки с ясни очаквания, ще ви помогне да създадете уебсайт, без да бъдете затрупани с всички опции или преразход за функции, които няма да използвате. 

Помислете за вашата аудитория

За кого е предназначен този уебсайт? 

Ако сте собственик на бизнес, това е особено важен въпрос, който трябва да си зададете. Лесно е да се хванете за това, което искате или смятате за готино. 

Но въпросът, който трябва да зададете преди: 

Как да направя бизнес уебсайт? 

Е:

От какво се нуждаят моите клиенти?

Ако се нуждаят от място, където да ви намерят онлайн, тогава и вие имате нужда от това. 

Помислете за потенциалните си посетители и приспособете уебсайта, за да им осигурите най-доброто изживяване. Ще поговорим за това как Google да хареса страницата ви по-късно - засега изграждаме уебсайт за хората.

Как правите престоя им във вашия уебсайт възможно най-полезен и забавен ?

В зависимост от вашата аудитория отговорът ще бъде различен.

А сайт портфолио очаква много потенциални работодатели, клиенти или сътрудници. Искате да улесните те да видят вашата работа - това може да включва минимален дизайн и големи, скролируеми примерни проекти.

А сайт за фризьорски салон, от друга страна, е място, където хората Ви намират и запазват час например 

Някои потенциални клиенти биха искали да проверят и вашите умения. Направете пътуването им лесно - добавете бутон „Запазване на среща“ към частта от портфолиото и запазете този елемент от менюто колкото е възможно по-привлекателен на всички страници. 

Помислете за конкурентите  

Това ще ви помогне да видите как се сравнявате с другите.

Когато за първи път стартирате уебсайт , „преследвайте“ конкурентите си, за да получите идеи. Може да видите нещо, което сте пропуснали (напр. Сте стилист, но не сте добавили функция за настройка на срещата) или да разберете какво може да е по-добро 

Помислете какво ви отличава и ви прави по-добър вариант в сравнение с вашите конкуренти. Какво може да предложи вашият сайт, а други не? Защо това има значение за целевата аудитория? 

Ранното проучване на конкуренти ви дава огромно предимство, когато изграждате уебсайтове. Помага ви да обърнете инженерния успех, да подобрите това, което вече са направили другитеи да успеете от първия ден на старта.

Стъпка 2: Брандиране

След като вече сте наясно с целите на уебсайта целевата аудитория и конкурентите, е време да поговорим за това как да проектирате уебсайт. Нека започнем с марката.

Брандирането е свързано с това да бъдете признати и познати.

Подхождайте към брандирането по същия начин. Искате да бъдете запомнящи се (брандирането е „вашето нещо“), но също така да бъдете признати по правилните причини. След като установите визуалните елементи на марката, поддържайте ги последователни.

Всичко това изглежда много абстрактно, нали? Преди да започнете да мислите как да направите уебсайт, трябва да излъскате имиджа си. Така че това е стъпка, която не можете да пропуснете.

Един от начините да подходим към брандирането е чрез концепции. С Какви идеи се опитвате да общувате?

Например една марка кафе иска да даде да се разбере, че те продават кафе . Но те също искат да бъдат запомнени като етични и щадящи околната среда. Те могат да изберат маркови цветове, шрифтове и снимки, за да покажат това.

Да предположим, че създавате уебсайт за тази компания. В този случай бихте включили зелени нюанси за биологичните източници или снимки на общностите, които произвеждат кафе, за да напомните на хората, че всичко е етично.

Вашето лого

Ако стартирате бизнес уебсайт, логото е задължително .

Ако имате лого? Използвайте него.

Уверете се, че това е изображение с висока разделителна способност и го вземете и във векторна форма. Векторните изображения могат да се мащабират нагоре и надолу, без да се пикселизират. 

Имате ли нужда от лого? Има много евтини опции 

Пазарите на свободна практика като Fiverr и Upwork имат хиляди проверени дизайнери, готови да работят по вашия проект. Наличието на професионално изглеждащо лого е от съществено значение, особено ако искате да стартирате бизнес уебсайт .

Най-високо оценените продавачи на Fiverr ще свършат работата за около $ 50 (искате изображения и файлове с изход), но цената се покачва за допълнителни ревизии, макети, комплекти за социални медии и др. Можете да получите по- евтино лого с нагоре и бъдещ фрийлансър - някои ще го направят само за $ 5.

Направи си сам - дизайнерски платформи като Canva също работят. Ако искате да създадете уебсайт безплатно , това е чудесен начин да спестите пари.

Можете да използвате дизайни на Canva за търговски цели, но програмата все още не поддържа вектори . Следващото най-добро нещо е да направите логото си възможно най-голямо и да го експортирате като PDF с качество на печат .

Бъдете внимателни с логата Canva, все пак. Платформата е толкова популярна в наши дни, че най-добрите дизайни са били използвани и използвани повторно хиляди пъти. Това е точно обратното на наличието на уникална идентичност на марката - така че използвайте шаблоните като идеи , но винаги персонализирайте окончателната версия.

Изберете вашето име и домейн

Брандирането е свързано и с думи. Съставихме подробно ръководство, за да ви помогнем да изберете добро име на домейн. Но и тук ще разгледаме основите:

Изберете име, което ясно казва за какво става дума в уебсайта ви, и се опитайте да го съсредоточите около конкретни ниши ключови думи. Това не само ще помогне на хората да ви запомнят, но помага и при класирането в Google .

Ако искате да създадете бизнес уебсайт, използвайте името на вашата компания - това е сигурен залог.

Ако не, приоритизирайте включването на ключови думи - чудесно място за начало е Google или Pinterest. И двете са търсачки с автодовършване, така че можете да започнете с вашата тема и да видите кои са често срещаните термини за търсене около нея.

Когато измислите списък с ключови думи, прекарайте известно време в идеи за имена на уебсайтове. Генераторите на имена като DomainWheel , Wordoid и Panabee могат да помогнат много тук - и те са напълно безплатни.

Какво TLD да изберете?

Когато настройвате свой собствен уебсайт , ще трябва да закупите и свой собствен домейн 

След като влезете в това, ще разберете, че имате много повече опции за удължаване, отколкото сте предполагали .

Трябва ли да получите „.com“, разширението на кода на страната или по-екзотична опция като „.shop“ или „.accountant“?

Винаги когато е възможно, вземете името „.com“ . Той е изчистен, уважаван и ви кара да изглеждате професионално. 

В зависимост от вашия уебсайт „.net“, „.org“ или „.io“ също са солидни опции. Ако това е местен бизнес , избирането на разширение за държава добавя известна достоверност.

Ето един малък съвет, който не се появява често, когато научавате как да изградите уебсайт . Можете също да използвате разширения като част от името на вашия уебсайт .

Например „.ly“ е кодът на страната за Либия , но е и суфиксът на повечето английски наречия. Насочете възхода на сайтове като Bit.ly или Embed.ly .

Но има недостатък при използването на разширения за код на държава като това - не винаги можете да се доверите на държавата . Когато избухна война в Либия, санкциите на САЩ / ООН затвориха един от водещите регистратори на домейни.

.ly сайтове също са санкционирани за нарушаване на либийския закон, например чрез показване на материали за възрастни.

В крайна сметка изборът на разширение на домейна зависи от вас - но „.com“ няма да ви подведе и това е най-добрият вариант в 99% от случаите.

Преди да започнем да настройваме вашия уебсайт , има още една стъпка.

Купете вашия домейн

След като вече имате име, е време да го направите официално ваше 

Имате две възможности: 

 • Отидете до регистратор на домейни като NameCheap или за България NS1 (това е нашият избор №1), Domain.com или GoDaddy (практически всяка една от най-добрите компании за хостинг на домейни ще свърши работа)
 • Вземете хостинг план, който включва име на домейн

Началото на повечето .com от започва от 20+ лева плюс таксата за регистрация на ICANN (Интернет корпорация за присвоени имена и номера) - тази е само 0,18 долара. 

За да получите вашия домейн, просто отидете на уебсайта NS1, въведете желаното име и кликнете върху „Добавяне в кошницата“.

Регистрацията на домейн изисква някои лични данни, като вашия домашен адрес и телефонен номер, така че не се тревожете за това. Не е необичайно - ще попаднете на него, независимо коя хостинг компания използвате при изграждането на уебсайтове . Но NS1 включва защита WhoisGuard , която пази тази информация извън публичните записи.

Можете също така да получите хостинг и SSL сертификат с вашия домейн, но спрете да го купувате засега. Има по-евтини и по-добри възможности за хостинг и вашият доставчик може да предложи SSL безплатно .

В този урок ще използваме предимно хостинг на WordPress на Hostinger - евтина и висококачествена услуга. Ако се възползвате от тази опция, не е необходимо да купувате името на домейна си - планът за хостинг го включва. Разбира се, можете да изберете друг евтин хостинг доставчик - на пазара има много чудесни възможности.

Добавете забележително описание

Независимо дали създавате бизнес уебсайт или лична страница, описанието на уебсайта е от съществено значение за откриването .

Той обикновено се появява в резултатите от търсенето. Неговата основна функция е да информира потребителите за какво става дума във вашия уебсайт .

Напишете вашето описание, за да бъде възможно най- опростено и информативно . Опитайте се да включите и уникални бонуси и функции - те са това, което ви отличава (брандиране, помните ли?). Това е 101 от създаването на бизнес уебсайт .

Например „Груби ръководства“ е издател на пътеводители и описанието на техния сайт гласи: 

„Намерете дестинация, потърсете вдъхновение, прочетете функции и получете страхотни съвети за пътуване от Rough Guides - водещият издател на пътеводители и справочници.“

Той е кратък и завладяващ - виждате какво можете да направите на уебсайта („намерете дестинация, потърсете вдъхновение, прочетете функции“ и „получете съвет за пътуване“) и кои са хората зад него („водещият издател на пътувания и справки ръководства. ")

Стъпка 3: Изберете платформа 

След като вече знаете какво трябва да прави вашият сайт и как би изглеждал , е време да започнете да го настройвате.

Как да стартирате уебсайт безплатно? (И трябва ли)

В наши дни има много безплатни конструктори на уебсайтове - Wix, Weebly, конструкторът на уебсайтове на Google. И те стават все по-лесни за използване и по-добри в създаването на красиви сайтове .

И така, трябва ли да изградите уебсайт безплатно и да го наричате на ден? 

Вероятно не .

Използването на безплатен конструктор на уебсайтове означава, че няма да контролирате своя URL адрес . Името на вашия домейн ще бъде нещо като username.wixsite.com/sitename с конструктора на уебсайтове на Wix или sitename.weebly.com за Weebly.

Излишно е да казвам, че това не вдъхновява точно доверие - вашите посетители веднага ще разберат, че дори не сте инвестирали в име на домейн. И ако все пак решите да получите персонализиран домейн , свързването му с един от тези сайтове може да бъде много по-скъпо от другите опции.

Но какво, ако името не ви притеснява?

Безплатните уебсайтове все още имат много ограничения .

Например безплатен уебсайт на Wix получава само 500 MB съхранение на файлове и не ви позволява да създадете онлайн магазин . Плановете за електронна търговия започват от $ 23 / месец , което е много по-скъпо от използването на Woocommerce + WordPress (и двете са с отворен код и безплатни).

Освен това посетителите ви ще виждат избрани от Wix реклами, когато отидат на вашия уебсайт. Това не само ограничава още повече възможностите ви за осигуряване на приходи , но е и досадно за посетителите и изглежда много непрофесионално .

Безплатните уебсайтове са чудесни за игра с опции - например, ако правите проект за клас или изпробвате различни дизайни. В противен случай те просто не са достатъчно функционални и в крайна сметка са вредни за вашия бизнес .

Какво ще кажете за Google My Business ?

Google My Business създава безплатен бизнес уебсайт за вашата компания - по същество разширение на вашия бизнес списък. Той генерира прост сайт с една страница, който изглежда еднакво добре както за настолни компютри, така и за мобилни устройства 

И да, генерирането е правилната дума. В сайта създател Google предварително попълва вашия сайт с подробности от вашия бизнес обява, подобна на вашата информация за контакт.

Можете да персонализирате крайния продукт , въпреки че не получавате много опции за дизайн. 

Домейнът ще изглежда нещо като yourcompanyname.business.site . Можете да закупите име на домейн чрез собствения регистратор на Google - Google Domains, който ще се свърже автоматично. 

.com домейни струват 12 щ.д. годишно в Google Domains и цената не се покачва при подновяване . Въпреки че това не е най-евтиният вариант, той все пак е на прилична цена. 

А безплатен сайт Google е лесен начин за малкия бизнес, за да получите онлайн присъствие бут, ако имате нужда от нещо по-сложно (включително онлайн магазин), WordPress е все още по-добър избор .

Домакин или самостоятелно хостване?

Хостваните сайтове се създават с конструктор на уеб сайтове като Wix и те живеят на сървърите на конструктора .

Самостоятелно хостването означава изграждане на уеб сайт от нулата и наемане на услуга за хостване на файловете . Това означава по-голяма гъвкавост както по отношение на разходите, така и по отношение на персонализирането. Можете да изберете как да направите уебсайта - кой софтуер да използвате, как да настроите темата и т.н. - и къде да го поставите .

Хостингът е силно наситена индустрия, където компаниите винаги се опитват да надминат една друга. Това е отлична новина за вас - можете да избирате от много евтини и висококачествени опции . Има дори някои безплатни доставчици на уеб хостинг , но, разбира се, те идват с няколко ограничения.

Преди да научите как да създадете уебсайт , нека видим плюсовете и минусите на хостваните и самостоятелно хостваните уебсайтове:

В крайна сметка селф-хостет уебсайтовете са по-лесни за персонализиране и осигуряване на приходи. Освен това те често са по-евтини за изграждане и поддръжка .

Не са ли по-трудни за правене?

Вече не.

Създаването на уебсайт на WordPress и неговото хостване с лесен за употреба доставчик едва ли изисква никакви технически умения - определено няма да имате нужда от кодиране.

Но използването на хоствано решение все още има една основна полза :

Той държи всичко на едно място .

Не е необходимо да влизате в множество платформи, да се занимавате с изтегляне и инсталиране на теми или да настройвате сами електронната търговия. Това е най-надеждният начин да създадете свой собствен уебсайт , поради което толкова много хора го използват.

И все пак бих препоръчал самостоятелно хостване над хоствания всеки ден - особено след като WordPress става все по-лесен и по-лесен от минута.

Но преди да ви кажа как точно да настроите уебсайт с WordPress и доставчик на хостинг по ваш избор, нека покрием една често срещана заявка :

WordPress.org Vs. WordPress.com

Единият е хостет другият е селф-хостед. Ето как да ги различите: 

WordPress е система за управление на съдържанието (CMS) - софтуер за създаване, публикуване и управление на съдържание в Интернет. Това е проект с отворен код , поддържан от Фондация WordPress - и той е вечно безплатен за използване.

WordPress се създава главно от неговата общност - с отворен код и GNU General Public License всеки може да преглежда и модифицира софтуера. The Foundation WordPress съществува, за да пазят нещата организирани и да се гарантира, WordPress се настанява безплатно.

И така, WordPress.org е „оригиналният WordPress“ - това е мястото за изтегляне на софтуера. И това е .org, защото това е уебсайтът на WordPress Foundation .

WordPress.com, от друга страна, е създател на уебсайтове и платформа за публикуване, базирана около WordPress. Това е хоствано решение - конструктор на уебсайтове, точно като Wix или Squarespace. 

Предлага се със същите предимства и недостатъци - по-лесно е да започнете, но предлага по-малко възможности за персонализиране (и често е по-скъпо.)

Стъпка 4: Хоствайте уебсайта си на NS1

Ако не използвате конструктор на уебсайтове и хоствано дуо с решения , ще ви е необходим доставчик на хостинг услуги. Тук ще живеят файловете на вашия уеб сайт - нещо като отдадено под наем място за съхранение на всичко на вашия уебсайт.

Горещо препоръчвам WordPress за създаване на уебсайт и Hostinger за неговото хостване . Въпреки че има и други надеждни доставчици като BlueHost и Scalahosting (вижте пълния ни рейтинг за хостинг за 2021 г. за повече информация), Hostinger е нашият номер 1 .

С планове от евтино $ 0,99 на месец плюс впечатляваща скорост и ъптайм , това е най-добрата сделка за 2021 г. И е лесен за употреба и лесен за настройка - дори напълно начинаещ може да го накара да работи. 

В този урок ще ви преведа през процеса на създаване на уебсайт и го хостинг с Hostinger .

Нека започнем с настройка на вашия хостинг:

Отидете на Hostinger.com

Отидете на Hostinger.com, за да научите повече за тяхната оферта и да изберете плана си.

В зависимост от размера на вашия уебсайт може да се наложи споделен или специален хостинг. Когато за първи път отваряте уебсайт , споделеният план е повече от достатъчен.

Hostinger предлага и виртуални частни сървъри (VPS) и облачни решения - проверете ги, ако очаквате повече посетители или смятате, че вашият сайт може да изисква повече ресурси.

Тъй като правим WordPress сайт за този урок, препоръчвам един от споделените планове, оптимизирани за WordPress . За да ги видите, отидете на Хостинг> Хостинг на WordPress и проверете функциите.

Можете да избирате между Single, Starter, Business и Pro . За повечето бизнеси WordPress Starter е напълно достатъчен - можете да настроите 100 различни уебсайта и да получите безплатен домейн SSL и неограничена честотна лента, за да осигурите на всичките си посетители възможно най-добрата скорост.

Помислете за бюджета си

Въпреки че можете да създадете безплатен уебсайт , те идват с много ограничения.

С WordPress Starter получавате отлично съотношение цена-качество. Тя ще ви струва:

 • $ 14,99 / месец таксувани месечно
 • $ 5.99 / месец при еднократно плащане от $ 71.88 годишно
 • $ 3,99 / месец при плащане на $ 95,76 на две години
 • $ 2,99 / месец при $ 143,52 четиригодишно плащане 

Колкото по-дълъг е абонаментният ви период, толкова по-добра е сделката. С 48-месечен план спестявате 80% от първоначалната месечна цена и не е нужно да се притеснявате за хостинг дълго, дълго време.

Тъй като Hostinger предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите , препоръчвам да получите най-дългия план - той ви спестява пари и е безрисков.

Ако имате нужда от уебсайт на още по-ниска цена Единният план за хостинг на WordPress струва само $ 7,99 / месец . Но имайте предвид, че не включва име на домейн и можете да направите само един уебсайт .

Разгледайте

Сега, когато сте избрали плана си, е време да го купите. 

Щракнете върху Плащане сега и платете абонамента си с карта, PayPal или криптовалута .

Поздравления, имате място за хостинг за вашия сайт .

Сега най-накрая можете да започнете да изграждате своя уебсайт :

Стъпка 5: Започнете с WordPress

Независимо дали сте голяма компания или магазин за мама и поп, горещо препоръчвам да направите уебсайт с WordPress над всяка друга CMS.

Ето защо: 

 • WordPress разполага с над 1/3 от интернет!
 • Това е проект с отворен код с голяма общност от разработчици - това означава, че той непрекъснато се подобрява (и винаги има някой, който да попита дали имате проблем.)
 • WordPress е напълно безплатен за изтегляне и използване - плащате само за услуги на трети страни като хостинг или премиум теми. 
 • Той има непрекъснато разширяваща се библиотека от 7 700+ теми и 57 000+ приставки - можете да ги използвате, за да създадете красив и отзивчив дизайн.
 • С плъгини като Elementor създаването на собствен уебсайт и персонализирането му е напълно плъзгане и пускане и удобно за начинаещи .

Но трябва да признаем, че WordPress не е единствената CMS в света. Една доста добра алтернатива е Joomla .

Той има някои предимства като разширено управление на потребителите, различни шаблони за различно съдържание и гъвкавост за нетрадиционни типове съдържание.

И все пак в дебата за WordPress срещу Joomla заставам твърдо зад WordPress - това е по-лесният и по-евтин вариант. Освен това, с голяма екосистема и 38% от интернет, направен на WordPress , това е очевидният избор.

Същото важи и за други решения за управление на съдържанието - за обикновения потребител просто няма по-добра опция от WordPress. 

Инсталирайте WordPress на Hostinger

Hostinger улеснява настройването на WordPress:

 • Вземете вашия хостинг план и влезте с вашите идентификационни данни. 
 • Щракнете върху „Auto Installer“ и изберете WordPress .
 • Въведете URL адреса на уебсайта си. 
 • За достъп до уебсайта си създайте акаунт на администратор с потребителско име, парола и имейл адрес. 
 • Изберете езика на администраторския панел .
 • Въведете името на уебсайта си и щракнете върху Инсталиране .

Автоинсталаторът свърши цялата работа вместо вас. Сега имате WordPress на вашия сайт - конфигуриран и готов за работа.

Отидете на вашия администраторски панел 

Администраторският панел е вашата домашна база. Тук ще създавате и редактирате страници, проектирате сайта си и ще управлявате съдържанието .

За да влезете, въведете URL адреса на уебсайта си и добавете “/ wp-admin” в края . Ще видите страницата за вход в WordPress . Въведете с вашето потребителско име или имейл адрес и паролата, която току-що сте задали.

Вътре си!

Сега, нека да започне създаването на сайта .

Изберете вашата тема

Темите на WordPress улесняват дизайна на уебсайта ви, без да пишете един ред код. 

Темата е набор от файлове като шаблони, изображения и скриптове, които детайлизират дизайна на уебсайта. Вместо да създавате уебсайт от нулата , можете да изберете красива, готова тема и да персонализирате детайлите.

В момента вашият уебсайт има темата „ Двадесет и двадесет и една “ по подразбиране . Въпреки че няма нищо лошо в тази, тя е много елементарна и далеч не е професионална.

Когато избирате дизайн, се върнете към вашата визия за уебсайта 

За кого е предназначен и какво трябва да направи? Изберете тема, която отразява това - уебсайтът на адвокатска кантора ще изглежда много по-различно от онлайн магазин за маратонки.

Ето някои места, където можете да намерите първокласна тема, без да разбивате банката:

 • Официалната библиотека на WordPress има непрекъснато разширяващ се списък от 8 000+ безплатни и първокласни теми . Можете да ги сортирате по оформление, характеристики и предмет . Някои от любимите ми безплатни теми за уебсайтове са Deep, Bravada и Shapely .
 • ThemeForest е един от най-големите тематични пазари, като цените варират между $ 50 и $ 70 . Можете също така да се абонирате за Envato Elements само за $ 16,50 / месец и да имате достъп до неограничени изтегляния на графични елементи (не са включени всички теми на пазара.) Бестселърите като Avada и Enfold винаги са добро място да започнете търсенето си за перфектния дизайн.
 • Creative Market също разполага с тонове красиви, полирани дизайни за $ 50- $ 70 и някои бюджетни опции под $ 20 . Има тенденция да има по -фокусирани върху начина на живот дизайни , така че определено трябва да го проверите дали това е вашата ниша.

Elementor е друго място за дизайн на уебсайтове - това е плъгин за плъзгане и пускане за персонализиране на вашите страници, но има и пълни комплекти за уебсайтове . Подходящ е за начинаещи, така че е чудесен вариант, ако се научите как да направите уебсайт .

С безплатен профил получавате 30+ шаблона и 40+ основни джаджи. 

Премиум абонаментът струва само $ 49 / година и включва 300+ премиум шаблона плюс десет пълни комплекта уебсайт. Можете лесно да пропуснете закупуването на тема, ако изберете тази опция - и това улеснява редактирането и приспособяването .

Настройка на темата 

Преди да обясня как да изградя уеб страница , трябва да настроите темата, която сте избрали. Продължете и го изтеглете .

За да инсталирате темата на вашия уебсайт:

 • Отидете на администраторския панел на WordPress
 • Отворете Облик> Теми
 • Щракнете върху Добавяне на нов

Това ви изпраща в библиотеката с теми на WordPress . Можете да изберете такъв директно от тук или да качите дизайн на трета страна от Качване на теми .

За да го настроите, качете тематичния файл, който сте изтеглили, и щракнете върху Инсталирай сега . След като приключите, изберете Преглед на живо, за да видите как изглежда новото ви оформление. Ако ви харесва, щракнете върху Активиране, за да поставите новата тема онлайн.

Честито! Вече създавате свой собствен уебсайт - само още няколко стъпки.

Ако сте следвали инструкциите, вече имате свой собствен домейн, на сайт с WordPress , както и чист, професионална тема за него. 

Нека започнем да правим уеб страниците и да персонализираме дизайна .

Стъпка 6: Създаване на страници

След като имате основното оформление, е време да направите страниците на уебсайта и да ги попълните със съдържание .

Как да направите уеб страница в WordPress

За да създадете уеб страница :

 • Отидете на вашия администраторски панел и след това Страници> Добавяне на нов .
 • Ще видите редактора на визуални страници с подобен интерфейс на MS word и абсолютно никакъв код. Ако искате да видите HTML, вместо това отворете раздела Текст в редактора.
 • Въведете заглавието на страницата и съдържанието на текста тук.
 • Можете да запазите страницата като чернова или да визуализирате и публикувате . Има и функция за планиране, ако искате страницата ви да се появи по-късно.
 • В раздела за дискусии можете да решите дали искате да разрешите коментари, проследяване и pingbacks.

И voila - по този начин правите уеб страница . Ще видите публикуваните си страници в менюто Страници - от тук можете да ги редактирате, изтриете или архивирате.

Дори и да не редактирате кода, има една важна HTML концепция, която трябва да запомните - тагове . Те са по същество заглавия и подзаглавия за организиране на вашето съдържание.

В WordPress има шест h-тагове - заглавие 1 (H1), заглавие (H2) и т.н. H1 е най-важният , H6 е най-малкото.

Google използва заглавия за класиране - ето защо е толкова важно да организирате съдържание и да включите целеви ключови думи във вашите h-тагове. Имайте това предвид, когато създавате публикации за уебсайта си и се възползвате от предимствата на SEO.

След като знаете как да създадете уеб страница , ето тези, от които се нуждаете:

Законни задължителни

Това са най-важните нужди - тези, от които се нуждаете, за да управлявате уебсайта си законно и да избегнете потенциални проблеми.

Политика за поверителност

Декларацията за поверителност казва на посетителите как събирате техните данни и за какво ги използвате . Изгражда доверие между вас и вашите посетители - и това е законово изискване в много страни по света.

В Европейския съюз трябва да се съобразите с Общия регламент за защита на данните (GDPR) и Директивата за електронната поверителност (Закон за бисквитките) . Тези разпоредби се прилагат, ако: 

 • Вие се намирате в ЕС
 • Вие продавате на клиенти от ЕС
 • Имате посетители от ЕС и проследявате поведението им (например чрез бисквитки)

Нарушаването на GDPR правилата може да доведе до големи глоби - така че не забравяйте да го подредите, преди да отворите уебсайт за обществеността.

Използването на генератор на политики за поверителност е най-евтиният начин за сортиране на този документ.

Има и приставки за WordPress, които ви помагат да покриете законовите изисквания. Горещо препоръчвам WP AutoTerms или WPLegalPages , и двете от които обхващат широк кръг от правни рамки - GDPR, Закона за поверителност на потребителите в Калифорния (CCPA,) DMCA и др.

Правила и условия

Условията са като договор между вас и посетителите на уебсайта . Те включват общи инструкции като не нарушаване на авторски права и коментиране с уважение, но можете да добавите и други правила.

Ако използвате онлайн магазин, можете да включите политиката за възстановяване на средства в общите си Условия за ползване или да го направите отделна страница.

Подобно на политиката за поверителност, можете да използвате генератор за този - просто се уверете, че го имате, преди да отворите уебсайт за обществено ползване.

В зависимост от вашето законодателство може да се нуждаете и от страница с политиката за бисквитки , както и от Политика за защита на поверителността на децата онлайн (COPPA), която ясно посочва, че децата имат нужда от родителско съгласие за посещение на вашия уебсайт. 

Начална страница

Началната страница в основата на вашия уеб сайт - и двете търсачки и потребители ще започне тук. Така че изяснете за какво става въпрос в сайта ви - включете целеви ключови думи за вашата ниша, оптимизирайте заглавието и изображенията, свържете всички основни страници за лесен достъп.

Когато създавате уебсайт , можете да избирате между статична и динамична начална страница .

Освен ако не работите с голям и често актуализиран блог , препоръчвам да започнете със статична страница. По този начин е по-лесно да направите правилно съдържанието и оптимизацията .

Ето как да създадете начална страница на уебсайт, която повишава класацията ви в Google:

 • Заглавие : запазете го около 60 знака, въведете името на домейна си в началото, добавете най-важните си ключови думи.
 • Съдържание : уверете се, че имате текстово съдържание; добавете ключови думи и връзки.
 • Заглавия : използвайте заглавия, за да организирате съдържанието си; уверете се, че има само един H1; включете ключови думи в заглавията.
 • Изображения : изберете ясни, професионално изглеждащи снимки, които представят вашата марка; компресирайте ги за бързо зареждане.

За страницата

Страницата about разказва на посетителите за вашия бизнес . Ето как да създадете мощна уеб страница :

Възползвайте се от тази възможност, за да поговорите за своите ценности визия и мисия , както и за историята на вашата компания 

Ако това е личен сайт, това е чудесно място да се свържете с посетителите си . Не е задължително да е „всичко работи, без игра“ - добавянето на няколко забавни факта е чудесна идея. 

Страница за контакт

Страницата за контакт е задължителна, когато стартирате бизнес уебсайт . Искате хората да знаят как да ви намерят - така че добавете фирмения си адрес, имейл и телефонен номер 

Помислете дали да не добавите формуляр за контакт или да форматирате имейла си като company [at] companysite [dot] com, за да избегнете влизането в списъците със спам.

Услуги / Магазин

Друга съществена страница, ако искате да създадете бизнес уебсайт . 

Кажете на посетителите какви продукти или услуги предлагате . Ще покрием настройването на магазин за електронна търговия след малко. Дори и да не правите онлайн магазин , добре е да включите някои подробности за вашия бизнес - напр. Портфолио от миналата ви работа. 

Блог

Блоговете са чудесен начин да се рекламирате като авторитет във вашата индустрия, като ви помага да изградите доверие и да привлечете нови клиенти. Освен това е чудесен начин да бъдете открити в търсачките. 

Когато предоставяте стойност чрез полезно съдържание , хората ще идват при вас (вместо вие да ги търсите.) Ето как работи входящият маркетинг и блоговете са един от най-добрите начини да го направите. 

Ето как да получите уебсайт с отделна секция в блога на WordPress: 

 • Отидете на Pages> Add New и създайте празна нова страница 
 • Задайте заглавието на „Блог“ за лесно идентифициране. Уверете се, че началната страница се нарича „Начало“.
 • От таблото си за управление отидете в Настройки> Четене 
 • В секцията „Вашата начална страница се показва“ намерете опцията „Вашата начална страница се показва“ и щракнете върху „Статична страница“.
 • В менюто по-долу задайте началната си страница на „Начало“, а страницата на публикациите на „Блог“.

Сега вашата начална страница ще бъде статична , но когато някой отиде в раздела на блога във вашата навигация , ще види най -новите ви публикации там .

Публикациите в блога обаче няма да бъдат страници. Вместо това ще отидете на Публикации> Добавяне на нови и ще ги публикувате в този раздел.

Добър към Хейвс 

Тези страници не са задължителни , но са полезни и важни , но хората са склонни да ги забравят .

Карта на сайта

Първо направете уеб страница с вашата карта на сайта . Това помага на роботите на търсачките да се придвижват по-ефективно във вашия уебсайт . Те са жизненоважен елемент на SEO - и тъй като искате да бъдете намерени в търсачките, по-добре направете такъв вече.

Можете да направите основна XML карта на сайта с приставката Yoast (безплатен инструмент за SEO, който ще разгледаме малко.)

Също така е добра идея да добавите HTML карта на сайта, която помага на посетителите да се ориентират във вашия уебсайт. Просто отидете на Pages> Add New . Това ще бъде вашата страница на картата на сайта. Отидете в текстовия редактор (там можете да редактирате действителния HTML код) и поставете шорткода [wp_sitemap_page] . След това щракнете върху Публикувай и сте готови.

Страница за грешка 404

Друга ключова, но често забравена страница е грешката 404 .

Ето как да персонализирате съобщението с нещо по-полезно за вашите посетители: 

Ако вашата тема има предварително направен шаблон за грешка 404 , намерете документите за темата - папката, която сте изтеглили, когато сте получили темата за първи път. 

Отворете файла 404.php в текстов редактор и редактирайте съобщението . Не се притеснявайте за останалата част от кода; просто намерете текста „Ами сега, страницата не е намерена“ и го заменете със своя.

Всички теми имат страницата 404.php, но не всички имат шаблона. Можете да копирате шаблона за грешка 404 от друга тема като WordPress Twenty Thirteen. WordPress подготви подробно ръководство за това как да създадете уеб страница 404 по този начин.

ЧЗВ 

Ако създавате бизнес уебсайт , не пропускайте често задаваните въпроси. Това изгражда доверие във вас и вашия опит и облекчава закупуване тревоги клиент може да имате.

Ето как да създадете ефективна страница с често задавани въпроси 

 • Намерете въпросите, като разровите билети за поддръжка и входящата ви поща, както и уебсайтове на конкуренти, Quora, Reddit и други социални медии. 
 • Обмислете потенциалните възражения и ги адресирайте активно. Това е може би най-важната стъпка в своя уебсайт Отговори развитие страница . Например, клиентите може да се чудят защо вашият продукт е по-скъп от другите в тази категория - помогнете им да разберат неговите предимства, за да оправдаят ценообразуването.
 • Отговорете директно, вместо да поставяте връзки към други страници. Често задаваните въпроси са място за бърза справка (не пътна карта) с друго съдържание. 
 • Бъдете кратки и сладки - няма нужда да навлизате в подробности; придържайте се към най-важното. 

Страницата с често задавани въпроси е първата точка за контакт с клиенти, които се нуждаят от отговори. Забиването му спестява време за обслужване на клиенти и изгражда доверие между вас и вашите клиенти.  

Отзиви 

Това е друга ключова страница, когато стартирате бизнес уебсайт 

Отзивите на клиентите облекчават безпокойството на купувача, като уверяват потенциалния ви клиент, че другите са направили тази покупка преди тях - и те са го харесали. Той се вписва в манталитета на стадото и добавя легитимност към вашия сайт. 

Накратко - препоръките са от уста на уста на Интернет . 

Може да е изкушаващо да пишете фалшиви отзиви , особено когато започвате за първи път. Откъде биха знаели? 

Те биха знаели. 

Наличието на множество 5-звездни отзиви с перфектна граматика , абсолютно нула оплаквания и едни и същи похвали, рециклирани отново и отново, не вдъхва доверие - то крещи „Фалшиво!“ 

Как да стартирам уебсайт, който успешно популяризира вашата марка? Определено не с фалшиви отзиви. Фокусирайте се върху предоставянето на страхотно изживяване на клиентите и вместо това да събирате реални отзиви от реални хора .

Има множество приставки за WordPress, които можете да използвате, за да настроите страницата си с препоръки. Strong Testimonials е един от моите лични фаворити - включва както импортиране на рецензии, така и събиране по поръчка и позволява множество начини за показване на резултатите. 

Като алтернатива можете да събирате отзиви лично и да ги въвеждате сами 

Това работи добре за някои бизнеси - напр. Консултантска компания, която работи само с няколко големи фирми в даден момент, вероятно не се нуждае от отзиви от Facebook на уебсайта си. Те могат лесно да отидат при клиентите и да въведат отговорите им.  

Но отново, не се изкушавайте да фалшифицирате препоръките . Само защото можете, не означава, че трябва.

Ако бюджетът ви го позволява, можете да прибегнете и до професионални услуги за управление на репутацията .

Стъпка 7: Приспособете вашия дизайн

Почти сте готови за вземане вашия сайт . Ако сте следвали, сега имате: 

 • Домейн и хостинг
 • WordPress е инсталиран
 • Красива тема
 • Същественото съдържание

Остава да приспособите дизайна и да се уверите, че хората могат да се ориентират във вашия сайт, като настроят навигация. 

В този раздел ще се научим да изграждаме уебсайт с изключителен дизайн и персонализации: 

Фина настройка на уебсайта 

В момента имате стандартния дизайн на страницата - този от вашата тема. Ето как да персонализирате уеб страниците и да добавите нови елементи, от които може да се нуждаете: 

Персонализирайте темата си

Можете да правите промени в темата си чрез раздел Облик> Персонализиране . Ако сте влезли в администраторския си акаунт, можете също да отворите уебсайта и да кликнете Персонализиране в менюто на горната лента. 

Това стартира WordPress Customizer , където можете да промените шрифта, цветовете, логото и др. В зависимост от темата може да имате само няколко опции или да можете да прецизирате всеки детайл . Премиум тези обикновено позволяват повече персонализиране. Ако изберете безплатна тема на уебсайта , вероятно ще имате по-ограничени възможности.

Персонализаторът ви показва промените в реално време и можете да превключвате между настолен, мобилен и таблетен изглед, за да сте сигурни, че изглежда добре на различните платформи. Когато сте доволни от резултата, натиснете Publish и сте готови. 

Персонализирайте страниците с Elementor

Elementor е приставка за дизайн, която ви помага да редактирате страници и да създавате нови в изцяло плъзгане и пускане .

Той се предлага предварително инсталиран с някои автоинсталатори на WordPress. Ако го нямате, отидете на Plugins> Add New и намерете “Elementor” през лентата за търсене. Щракнете върху Инсталирай сега> Активиране .

След като инсталирате приставката, нека видим как да изградим уеб страница :

Менюто Elementor ще се появи в страничната ви лента - отидете там, за да гледате видеото за въвеждане (само три минути, проверете го.) За да персонализирате страниците си:

 • Отидете на Pages и отворете тази, която искате да редактирате.
 • Кликнете върху „ Редактиране с Elementor“. Това ще зареди конструктора за плъзгане и пускане.

В Elementor можете да плъзнете джаджи в страницата - всичко от прости текстови полета до галерии с изображения. Някои от елементите са само за първокласни потребители, но най-важното ще намерите в безплатната версия. 

Можете също да редактирате визуалните елементи, като щракнете върху тях и ги персонализирате от дясното меню. 

Когато приключите с редакциите, прегледайте на различни устройства и щракнете върху Актуализиране .

Изображения

Имате нужда от изображения, когато изграждате уебсайта си, но не можете просто да използвате каквато и да е снимка в Интернет.

Първо, ето какво не трябва да правите :

Не просто влизайте в Google Images , въведете ключовата си дума и използвайте първата снимка, която се появи . Това е кражба.  

Ако изображението не е ваше или не сте сигурни за точния лиценз, избягвайте. Използването на снимка на някой друг е нарушение на авторски права - само защото другите са го направили, не означава, че не можете да си създадете неприятности. 

За щастие има много инструменти, които да ви помогнат да изградите уебсайт безплатно . Ето няколко примера за безплатни, висококачествени изображения, които можете да използвате вместо това:

 • Unsplash е онлайн фотографска общност с хиляди свободно използваеми изображения. Предоставянето на кредит се насърчава, но не е задължително и всички снимки са ясни за търговска употреба и редакции.
 • Pexels е друга безплатна платформа за кадри - тук можете да намерите както снимки, така и видеоклипове. Отново не се изисква приписване и можете да модифицирате и оригиналните изображения.
 • Авторските права на изображенията за обществено достояние са изтекли (обикновено 70 или 95 години след смъртта на автора) или са пуснати за безплатно обществено ползване. Повечето класически изкуства са публично достояние. Можете да намерите тонове безплатни изображения на уебсайтове на музеи или да разгледате конкретни директории - например, наистина обичам илюстрациите на Old Book . 

Когато създавате уебсайт от нулата , ще ви е необходима голяма библиотека от изображения на ваше разположение. Препоръчвам да изтеглите много наведнъж и да ги организирате в папки. Ако използвате Photoshop за компресиране на файловете (повече за компресирането на изображения в следващия раздел), направете го на пакет - това спестява толкова много време!

Стъпка 7: Създайте навигация

Как се създава уебсайт, който хората всъщност искат да използват?

Уверете се, че те могат да се ориентират . WordPress улеснява създаването на менюта и подменюта - и те са от съществено значение за функционален, лесен за използване сайт. 

За да добавите менюта за навигация 

 • От таблото си за управление отидете на Облик> Менюта. 
 • В раздела Редактиране на менюта ще видите съобщението „Създайте първото си меню по-долу“ 
 • В структурата на менюто добавете име на менюто и щракнете върху Създаване на меню. 
 • От раздела Добавяне на елементи от менюто вляво изберете какво искате да добавите (страници, публикации и т.н.) 
 • Щракнете върху Добавяне в менюто. 
 • Под Настройки на менюто > Показване на местоположението , изберете мястото, където искате да се появи в менюто. 
 • Щракнете върху Save Menu.

И готово! Вече знаете как да създадете уебсайт, който е лесен за навигация. За да направите още една стъпка, можете да създадете падащи менюта за елементите на главното меню - просто изберете елементите от Добавяне на елементи от менюто и ги плъзнете под техния родителски елемент.  

Можете дори да създадете множество вложени падащи менюта - просто плъзнете всеки елемент под съответната родителска тема. 

Стъпка 8: Започнете да продавате (по избор)

Създаването на онлайн магазин е изненадващо лесно (и евтино) с WordPress. Ето как да създадете уебсайт за онлайн продажба:

За този урок ще използваме безплатната приставка WooCommerce - популярен избор сред онлайн продавачите и една от най-надеждните опции. 

За да го настроите: 

 • Отидете на Plugins> Add New> Search Plugins .
 • Въведете “ WooCommerce ” в лентата за търсене и щракнете върху Инсталиране> Активиране .
 • Ще получите подкана за съветника за настройка . Следвай стъпките.

В последната стъпка ще бъдете помолени да изберете тема - така ще изглежда вашият магазин. 

Можете да продължите с текущата си тема или да изберете нова за онлайн магазина.  Storefront е харесван безплатен дизайн с много разширения. Ако не е правилно за вас, има много други опции.

След това WooCommerce ще ви покаже списък с най -важните стъпки за създаване на собствен магазин за уебсайтове . Те включват добавяне на продукти и данъчна информация, извършване на плащания и др. Вижте и нашите услуги за изработка на онлайн магазин с Опенкарт.

Следвайте стъпките, за да създадете своя онлайн магазин и да започнете да продавате. 

Стъпка 9: Оптимизации

Вече разгледахме използването на приставки за разширяване на функционалността на уебсайта Ви или за добавяне на нови функции.

Можете да инсталирате всеки плъгин в директорията на WordPress, като отидете на Dashboard> Plugins> Add New. След това просто потърсете приставката и щракнете върху Инсталиране> Активиране .

Можете също така да получите разширения на трети страни или дори да ги кодирате сами и да ги качите в WordPress. Освен ако наистина не се доверявате на разработчика, това не е толкова добра идея - приставката може да създаде уязвимости в сигурността или дори да бъде самия зловреден софтуер .

В официалната директория има над 60 000 разширения - имате всичко необходимо там.

Ето основните приставки, от които се нуждаете за настройване на уебсайтове :

Кеширане

Кеширането прави сайтовете бързи - и това е чудесна новина както за потребителите, така и за алгоритъма на Google. 

Ако страницата ви отнема повече от три секунди , 53% от потребителите ще я изоставят. Google не харесва, когато хората бързо напускат сайта ви - така че класирането ви спада .

Скоростта е от съществено значение и кеширането е божи дар, който ще ви помогне да я увеличите. Без кеш , потребителите трябва да изтеглят всички файлове на страници, за да видят уебсайта. Приставките за кеширане създават по- лека версия, която се зарежда бързо и задържа посетителите на страницата ви.

Плъгинът за кеширане, който препоръчвам, е LiteSpeed ​​Cache - той е безплатен, харесван и много функционален . Ако имате нужда от ускоряване на скоростта на уебсайта , просто трябва:

 • Инсталирайте и активирайте LiteSpeed ​​Cache от менюто Plugins. 
 • Отидете на LiteSpeed ​​Cache на страничната лента. 
 • Щракнете върху кеш. 
 • Намерете Enable Cache и превключете на On. 

И ето го. Сега вашите потребители могат да се насладят на много по-бързи скорости на зареждане с почти нулеви усилия от ваша страна.

Компресия на изображението

Изграждането на уебсайт, който се зарежда бързо, означава, че няма големи файлове. А изображенията са едни от най-тежките елементи на уеб страница. Ето защо компресията на изображението е от съществено значение - без него снимките ще отнемат векове, за да се появят.

Най -добрият начин за компресиране на изображения е с Photoshop . Ако отивате по този маршрут, най-добре е да създадете действие на Photoshop и да обработите групово всичките си снимки, за да спестите време.

Но ако не сте доволни от Photoshop или не сте развълнувани от скъпия лиценз , има плъгини, които вършат работата вместо вас:

reSmush.it

reSmush.it е моето любимо разширение за компресиране на изображения. Той е безплатен, удобен за начинаещи и е много по бърз от Photoshop.

За да намалите размера на изображението, когато правите уебсайта си : 

 • Инсталирайте reSmush.it от директорията на приставката. 
 • Отворете приставката и изберете Оптимизиране на неразбъркани снимки> Оптимизиране на всички снимки .
 • Намерете Optimize при качване и активирайте опцията. 
 • Щракнете върху Запазване на промените .

reSmush.it ще компресира изображения под 5MB. Ако вашите файлове са по-големи, помислете за алтернативи на Photoshop като GIMP или Pixlr Editor .

Кеширането и компресирането на изображения не са единствените начини да увеличите скоростта на страницата си - вижте нашето изчерпателно ръководство за ускоряване на уебсайта ви за повече съвети.

Оптимизация за търсачки

Оптимизацията за търсачки е всичко, което правите, за да се откроите в Google (и други търсачки.) Това ви помага да се класирате по-високо и да получите целия този безплатен органичен трафик 

Как да стартирам уебсайт, който харесва Google ? Това са основните стъпки, които трябва да следвате:

Оптимизирайте за популярни думи за търсене - ключовите думи, които хората въвеждат в лентата за търсене. Поддържайте съдържанието и уебсайта си организирани с подходящи h-тагове, карта на сайта и лесни за навигация менюта . Трябва също така да се уверите, че се зарежда бързо и работи еднакво добре на настолни компютри и мобилни устройства .

Много е, знам. Но SEO приставките могат да ви помогнат с това . Ето две, които непременно трябва да проверите:

Yoast SEO
Yoast е най -популярният SEO плъгин в WordPress - и с основателна причина. Той ви помага да подобрите множество аспекти за повишаване на ранга на вашия сайт и той е интуитивен и лесен за използване, дори ако знаете малко за SEO.

Когато правите собствен уебсайт за първи път, безплатната версия е повече от достатъчна . Ако имате нужда от повече SEO функции, винаги можете да надстроите по-късно.

След като инсталирате Yoast, щракнете върху иконата в менюто на горната лента . Стартирайте съветника за конфигуриране, за да настроите бързо ключовите функции.

Всеки път, когато пишете нова публикация , Yoast ще се появи на страницата на редактора на WordPress и автоматично ще прочете съдържанието ви. Задайте целевата си ключова дума и следвайте съветите, за да сте сигурни, че статията ви се класира възможно най-високо.

Yoast също ви помага да създадете XML карта на сайта за вашия уебсайт. За да генерирате своя:

 • Отидете на таблото за управление на WordPress > SEO .
 • Щракнете върху Общи .
 • Изберете раздела Функции .
 • Превключете превключвателя XML Sitemaps на включен.
 • Щракнете върху Запазване на промените .

За да научите повече за SEO и как да направите своя собствен уебсайт по -висок чрез маркетинг на съдържание, вижте нашата статия за стартиране на блог .

RankMath

RankMath е по- лека, по-бърза алтернатива на Yoast , която набира скорост. Подобно на Yoast, той има безплатна и първокласна версия - а безплатната е достатъчна за повечето собственици на уебсайтове.

Освен кода по-слаб , RankMath има някои допълнителни предимства пред Yoast: 

 • Оптимизация за до пет думи с безплатната версия
 • Интеграция на Google Search Console, за да видите ефективността на уебсайта си в WordPress
 • Предложения за ключови думи въз основа на функцията за автоматично попълване на Google

Всичко звучи много по-добре от Йоаст, нали?

Е, в действителност няма голяма разлика в ефективността на класирането на уеб страниците на Google между двете приставки. Разбира се, RankMath може да е „следващото голямо нещо“, но засега това е просто още един SEO инструмент с някои приятни за използване функции .

Независимо дали използвате Yoast или RankMath, и двете ще ви покажат как да направите уебсайт, който се класира високо. Но SEO е дълга игра - така че останете в съответствие с нея, възползвайте се от който и инструмент да изберете и ще видите разлика.

Сигурност

Не просто научихте как да стартирате уебсайт, само за да го хакнете след няколко дни .

Ако мислите, че няма да ви се случи, помислете за следното: 

58% от атаките на зловреден софтуер засягат малкия бизнес . С нарастващите темпове на киберпрестъпления шансовете са доста подредени срещу вас - дори ако не сте голяма корпорация или банкова институция.

Вече знаете как да разработите уебсайт . Сега е време да се научите как да го защитите.

Започнете, като изберете силна комбинация от потребителско име и парола , настроите SSL на уебсайта си (безплатен е с абонамент за Hostinger) и актуализирайте WordPress и приставките всеки път, когато излезе нова версия.

Планът на Hostinger WordPress прави актуализациите вместо вас , което е отлична новина - повечето от хакнатите сайтове на WordPress са използвали по-стара версия.

Що се отнася до създаването на защитен уебсайт , аз лично обичам и препоръчвам тези две приставки: 

 • Jetpack от WordPress , който се предлага предварително инсталиран с вашия план за WordPress на Hostinger. Безплатната версия включва всички ключови функции като защита от груба сила (средният сайт търпи 5000+ атаки с груба сила през целия си живот, така че това е от решаващо значение.) Други функции включват удостоверяване на вход, регистрационни файлове на основните дейности, мониторинг на престой и автоматични актуализации на приставки.
 • WordFence е пълнофункционален плъгин за сигурност, който изпълнява редовно сканиране на вашия уебсайт и ви предупреждава, ако възникнат проблеми. Той също така включва защитна стена, удостоверяване на вход, злонамерени блокиращи трафик и други. Някои от функциите на WordPress са първокласни, но безплатната версия все още включва най-важното.

Анализ

Искате да знаете как е вашият уебсайт , нали? 

Приставките за Анализ ще ви помогнат да разберете всички подробности . Те са задължителни, особено ако искате да започнете бизнес с уебсайт .

Ранното създаване на анализи е чудесна идея. По този начин можете да проследите напредъка си от самото начало - и можете да подобрите въз основа на наученото.

MonsterInsights

MonsterInsights е безплатна, пълнофункционална приставка за Google Analytics, която ви дава задълбочена информация за вашата аудитория. И има всичко:

 • Подробни демографски данни за посетителите
 • Интеграции за електронна търговия (WooCommerce и след това)
 • Форми за проследяване и анализ на преобразуването
 • Изтегляне на проследяване
 • Анализ на различни устройства
 • Спазване на GDPR

Като цяло това е един от най -изчерпателните приставки за анализ, които можете да получите - и да, безплатната версия е повече от достатъчна. Сега можете да създадете уебсайт безплатно и да наблюдавате работата му - отново безплатно!

Анализирайте 

Analytify е друго популярно разширение за анализ с безплатна и първокласна версия. Той е супер лесен за инсталиране и използване и разполага с функции като: 

 • Автоматично докладване на вашия имейл
 • Проследяване на страници и публикации
 • Анализ на електронната търговия
 • Погледнете точно в таблото за управление на WordPress

Премиум версията Analytify добавя някои удобни функции , но лично аз съм доволен от безплатния анализ, който предоставя.

Стъпка 10: Публикуване

... и готово!

Сега знаете как да създадете уебсайт от нулата и, надяваме се, сте създали своя . Най-накрая е време да публикуваме - но първо, нека видим колко добре работи.

И Elementor, и WordPress Customizer поддържат визуализации на различни устройства 

Но никога не се знае със сигурност, докато не опитате сами . Когато стартирате уебсайта си за първи път, тествайте го на поне три различни устройства - настолен компютър, телефон и таблет. 

Накарайте приятелите и семейството си да откажат посещение също. Те могат да видят проблеми или проблеми , които дори не сте забелязали.

И ето го!

Току-що стартирахте първия си уебсайт - и той изглежда доста добре. Ето какво следва след това:

Следващи стъпки

Изграждането на уебсайт не е нещо като „задайте го и го забравете“ .

Дори един прост сайт се нуждае от поддръжка и разработка - ето как да продължите:

Поддръжка на сигурността

Вашата първа работа тук е да поддържате уебсайта в безопасност. Ако бъдете хакнати, не само ще загубите доверието на аудиторията си (и евентуално ценни лични данни и пари), но и класирането ви ще спадне.

Затова се уверете, че се връщате поне веднъж месечно и проверявате дали WordPress и приставките са актуализирани . WordPress планът на Hostinger върши работата вместо вас. Но ако сте използвали друг доставчик за изграждане на вашия уебсайт , това може да не е така.

Така или иначе, не можете да сте прекалено в безопасност.

Не пренебрегвайте сканирането на Wordfence, ако имате приставката. Можете да предотвратите много проблеми, като просто следвате прости мерки. 

И накрая, уверете се, че паролите ви не са компрометирани и уебсайтът работи както се очаква . Просто се върнете към добрия си стар уебсайт; не е твърде много да се иска.

Блог и SEO

Ако сте създали блог с цел SEO, поддържайте го актуализиран с редовно съдържание . Предоставяйте постоянно висококачествено съдържание оптимизирайте за ключови думи и наблюдавайте трафика. 

За да научите повече за нарастващия трафик чрез маркетинг на съдържание, вижте нашата статия за това как да създадете блог .

Монетизация

Стартирането на уебсайт може да бъде изгодно по повече от един начин . Не е нужно да сте собственик на магазин за електронна търговия, за да осребрите трафика си.

С нарастването на уебсайта Ви помислете за:

 • Реклами - можете да направите това от първия ден чрез платформа като Google Adsense . Ще получите 68% от това, което рекламодателите плащат на кликване. За някои ниши това може бързо да се добави.
 • Сайтове за членство —осигурявайте вашите знания, като предлагате ексклузивно съдържание на абонатите.
 • Партньорски маркетинг - поставете партньорски връзки в съдържанието си и печелете от комисионната. Само не забравяйте винаги да разкривате, че това са партньорски връзки.
 • Маркетинг на вашите други платформи - използвайте уебсайта си, за да популяризирате други разплащателни концерти като онлайн курс, уебинар или говорене на различни събития.

Финални мисли

Изграждането на собствен уебсайт изглежда обезсърчително - има толкова много работа. Но има само един начин да изядете слон - хапете го по една хапка и изведнъж няма да изглежда толкова невъзможно.

Използвайте тази статия като ръководство . Върни се обаче много пъти ви е необходимо, ние ще бъдат тук и ви показва как да направите свой собствен сайт .

В крайна сметка дори най-дългото пътуване започва с една стъпка . Не са ви необходими умения за програмиране или професионален уеб дизайнер, който да ви държи за ръка. Всичко, от което се нуждаете, е малко усилия и търпение . Късмет! Сигурен съм, че ще измислите нещо страхотно. Вижте и напите услуги за професионална изработка на сайт.

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu