Как да структурирате категориите за онлайн магазин за SEO

Как да структурирате категориите за онлайн магазин за SEO

Страниците с категории за електронна търговия са вашите производители на пари!

Те осигуряват най-голям трафик и имат най-големия потенциал да увеличат значително крайния резултат.

Те обаче не винаги са лесни за получаване.

Може би сте забелязали, че понякога посещавате магазин и там просто има списък с продукти без реално съдържание ...

Докато другите страници ще са пълни с изображения и връзки към различни категории.

Има причина за това и тя е свързана с намерението на потребителя на ключова дума и е от съществено значение да се вникне в това при формирането на вашите страници за електронна търговия.

Но не се страхувайте, това ръководство ще ви помогне да го направите правилно.

Как да категоризирате ключовите си думи въз основа на намерението на потребителя?

Така че простият въпрос, който трябва да зададете, е следният:

Какво искат да постигнат моите потребители чрез търсене на тази ключова дума?

След това можете да изчислите как вашата страница трябва да бъде структурирана така, че да обслужва най-добре различните намерения на потребителя.

Но как можем да направим това?

Любимите ми начини да компилирам тази информация са:

1. # 1- # 3 в резултатите от търсенето с Google

RankBrain автоматично определя страниците, които потребителите ценят най-много, и ги класира най-високо в резултатите.

Това означава, че първите 3 резултата вече трябва да бъдат структурирани по сравнително добър начин, за да може потребителят да намери това, което търси, и затова трябва да отбележите всяко от обслужваните потребителски намерения, особено над страницата.

 

2. Google автоматично предлага най-доброто търсене

 

Това са често срещаните търсения, които хората правят по темата, на които много хора, които извършват първоначалното търсене, ще искат отговора.

Можете да ги намерите, като въведете в полето за търсене ключовата си дума, последвана от интервал и друга буква, например „купете телевизори a“, която ще покаже резултати за автоматично предлагане, които са най-подходящи за тази комбинация от ключови думи / букви, като „ купувайте телевизори Самсунг” и т.н.

Преминете през всяка буква от азбуката, за да създадете изчерпателен списък, или използвайте автоматизиран инструмент като Uber Suggest.

3. Свързани Търсения

 

Това е мястото, където ще намерите хора, които прецизират своите търсения, тъй като първоначалните резултати не отговарят на техните нужди

Той може да бъде намерен в самия край на резултатите от търсенето, където ще има списък с 8 връзки.

4. НОВО Google Предложено търсене на изображения

Нова функция в изображенията на Google ще предложи свързани фрази в цветни полета, когато търсите ключови думи в търсенето на изображения в Google.

Те могат да ви помогнат да разберете кои визуални ефекти хората очакват, а също и по-нататъшни потребителски намерения, които може да не сте взели другаде.

Следващата стъпка: намерения на потребителя на клъстерна база

Сега трябва да имате изчерпателен списък с ключови думи, силно свързани с темата на вашата категория, заедно с намеренията, показани от първите 3 резултата в SERP.

Сега трябва да групирате ключовите си думи въз основа на потребителското намерение и да ги добавите към вашите намерения, изброени от горните 3.

Това ще създаде малка селекция от намерения, които можете да се стремите да обслужвате в страницата си с категории за електронна търговия.

3 видове оформления на страници на категории за електронна търговия

 

Ако имате потребителски намерения, трябва да стигнете до едно от трите заключения за оформлението на вашата страница:

1. Списък с продукти със специфични филтри.
2. Навигационна страница с множество подкатегории / информационни връзки.
3. Смес от двете.

Следващите примери ще имат за цел да дадат известна яснота за избора.

Пример # 1 - „32 инчови телевизори“ - Списък с продукти и филтри
В този пример търсим фразата „32 инчови телевизори“.

Нашите топ 3 резултата са от Емаг, Технополис и Техмарт. Всеки от тях има списък с телевизори с лента за филтри в дясната страна.

Това предполага, че търсачите на тази ключова дума предпочитат оформлението на страницата с категория и затова нашата страница трябва да има подобен формат на продукти и филтри.

Предложените търсения показват, че цената е важна за потребителя (продажби и цена).

Разделът „прецизиране по марки“ предполага, че марката на телевизора е важен филтър за потребителя.

Можем да заключим, че най-изявените филтри на нашата страница със списък трябва да бъдат марката и цената на телевизорите.

Пример # 2 - „купете телевизори онлайн“ - страница за навигация
В този пример търсим ключовата дума „купувайте телевизори онлайн“.

От топ 3 резултата можем да видим, че страниците са фокусирани върху навигацията на потребителя към по-специфична категория за неговите нужди (което има смисъл, тъй като това е доста общо търсене). Те се фокусират върху области като цена, размер, характеристики и марки.

Затова трябва да се стремим страницата ни с категории да има това навигационно оформление и да се фокусираме върху бърза и лесна навигация до всяка от тези области.

От свързаните търсения можем да видим, че цената и размерът са основен фактор. Може би наличието на най-добра цена или връзка за сделки би могло да послужи най-добре на тези потребители, тъй като това, което е по-горе, може да намали степента на отпадане.

От раздела „прецизиране по марки“ можем да видим, че много потребители искат да филтрират този резултат по марката на телевизора.

Една от автоматично предложените фрази беше „и плати по-късно“, което предполага, че търсещият може да оцени финансовите възможности. Може би банер, в който се споменават финансови опции, би успокоил посетителя над страницата.

Смесени сценарии

Страниците със смесени категории често се появяват, когато влезете дълбоко в ниша и обикновено това е, когато ключовата дума има смесени едновременно търговски и информационни намерения.

В такива случаи можете да обобщите информационното съдържание (използвайки кратки заглавия и структурирани данни, за да се надявате да получите богат резултат) и да препоръчате продукти за свързаното съдържание под това.

Потребителски опит на мобилни устройства

Това е един от проблемите с прекъсването на уебсайтовете за електронна търговия, начинът, по който потребителите взаимодействат на мобилни телефони.

Премахнете цялото съдържание, което не преминава стойност, направете заглавието на страмоцата възможно най-малка (като същевременно запазвате ключови икони като кошница, търсене и обаждане) и добавете най-важните опции за навигация или филтриране като първите неща след заглавието на страницата.

Промени с течение на времето

Едно последно нещо, което трябва да имате предвид, е, че намеренията на потребителите могат да се променят значително с течение на времето и това може да е една от причините, поради която сайт номер 1 може да отпадне на номер 4 - 9, тъй като намерението се е изместило и сайта не се е адаптирал.

Ако забележите спадане в класирането от предишните 3 страници, помислете за повторно анализиране на фразата, за да сте сигурни, че все още сте подходящ за нея.

Заключение

Разбира се, нещото, което може да потвърди или оспори тези промени, са статистическите данни на Google за анализ, така че извършването на разделени тестове и мониторинг на ангажираността на потребителя със страницата ви, както и коефициентите на конверсия трябва да ви помогнат да установите кой тип страница е предпочитан.

Ако се нуждаете от професионална СЕО оптимизация може да се свържете с нас по всяко време

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu