Как да създадем ефективни целеви страници

Как да създадем ефективни целеви страници. Полезни съвети

Целевите страници се появяват след онлайн реклама, имейл връзка, резултат от търсене или конкретен промоционален URL адрес и играят важна роля за успеха на онлайн кампания. Тези страници, специално проектирани за посетители, предлагат първия шанс да убедите посетителите си и да ги превърнете в печеливши клиенти и клиенти.

В тази статия ще разберете от какво се нуждае перфектната целева страница, как да я създадете и как да я използвате успешно.

Какво е целева страница?

Целева страница е една уеб страница, която е специално оптимизирана, за да превърне посетителите на вашия уебсайт в клиенти. Целевата страница е първата стъпка в генерирането на потенциални клиенти. С него можете да превърнете простия потребител на Google в един от вашите клиенти. Перфектната целева страница обикновено е проектирана да привлича трафик от определена платена кампания от източници като Б. Генерирани реклами от Google или Facebook. Но това може да бъде и статична страница, която съществува във вашия уебсайт, за да улавя потенциални клиенти (например контакт или попълнен формуляр за консултация). Лошите целеви страници често водят до висок процент на отпадане, така че не подвеждайте посетителите си!

Най -важните въпроси, които трябва да си зададете, преди да създадете целева страница, са:

 • Защо моите посетители в момента не осъществяват реализация?
 • Каква цел искам да постигна с целевата страница?
 • Кой е моята конкуренция

Различни видове целеви страници

Има два основни типа целеви страници:

 1. Целевите
  страници за генериране на потенциални клиенти (понякога наричани Lead Gen или Lead Capture Pages) използват уеб формуляр като подканваща фраза за събиране на данни за потенциални клиенти, като имена и имейл адреси. Това е най -често срещаният тип целева страница, използвана за B2B маркетинг.
 2. Целевите страници с кликване
  обикновено се използват в електронната търговия и имат прост бутон като подканваща фраза.

Може би вече сте чували термина „холистична целева страница“ и се чудите за какво става въпрос. Холистичен по отношение на целевите страници означава, че страницата има за цел да представи конкретна тема по всеобхватен начин. На всички въпроси, които потребителят задава относно продукта и т.н., трябва да се отговори възможно най -изчерпателно на целевата страница, така че потребителят да не трябва да търси отговори на други страници. Увеличеното време, прекарано от потребителите в холистична целева страница, има положителен ефект върху класирането на Google.

Уебсайт срещу целева страница

Целевата страница не е същата като действителния ви уебсайт. Следователно, за да разберете разликата, е важно да разберете, че всички целеви страници са уебсайтове, но не всички уебсайтове са целеви страници.

Целевите страници приличат на всеки друг уебсайт, но работят малко по -различно. В индустрията за онлайн маркетинг те се използват, за да накарат посетителите да реализират, като ги накарат да кликнат по пътя си към конкретно действие. Така че вашият уебсайт представлява обща информационна платформа, докато целевата страница е специално подготвена страница, която z. Б. рекламира продукт.

Създайте целева страница

Готовите услуги за целеви страници заемат твърдо място в днешната електронна търговия, но не са подходящи за всички. Ако искате да избегнете плащането на месечни такси за прост шаблон , създайте своя собствена страница „от нулата“.

Ето как работи целевата страница

Целта на добрата целева страница е да превърне потребителите от търсачи в потенциални клиенти. Вие конкретно предлагате продукт или услуга, за да генерирате потенциални клиенти.

Посетителят ще попълни формуляр на целевата страница, защото смята, че съдържанието, до което има достъп, е ценно за него. От другата страна на монетата, компанията с удоволствие предоставя на посетителите на сайта съдържанието, тъй като ценната информация, която иска, е информацията, която посетителят предоставя във формуляра за бъдещи рекламни цели. Така че това е печеливша ситуация.

Предимства на целевата страница

Приходите поколение Целеви страници увеличат приходите си чрез конвертиране на посетителите на уебсайта си в клиенти.

 • Фокус върху конкретни оферти
  Посетителите се фокусират върху офертата и не е нужно да кликват върху вашия уебсайт.
 • Подобряване на потребителското изживяване
  Целевата страница избягва разсейването и предлага ясна подканваща фраза.
 • Гъвкаво използване
  Различни варианти на целева страница могат да бъдат създадени за различни целеви групи.
 • Изграждането на
  целеви страници на доверие ви помага да изградите доверие с посетителите си.
 • Увеличаване на процента на реализация
  Повече потребители извършват желаното целево действие (конверсия).

Структурата на целевата страница

Ако познавате клиентите си достатъчно добре и имате добър продукт, който да ги обслужва, тогава изграждането на вашия уебсайт с правилната структура е от ключово значение за правенето на добро впечатление. Става въпрос за справяне с впечатленията от вашия продукт. 

Следователно всички добри целеви страници повече или по -малко следват определена структура.

Лого

Това, което не бива да липсва на всяка целева страница, разбира се е логото на вашата компания! В идеалния случай това трябва да е в горната част на целевата страница. Най -често се поставя в горния ляв ъгъл и се свързва с общата начална страница. Следователно логото трябва да обобщава всички асоциации и емоции, които са важни за една марка, и да ги обобщава в намалена форма. Тук се крие изкуството на дизайна на лого .

Заглавие

Заглавията на целевите страници, както всяко заглавие, трябва да бъдат ясни и стегнати и да предават ясно и разбираемо послание на посетителите на уебсайта. Значително заглавие трябва да осигури незабавно решение на проблема с посетителя на уебсайт, за предпочитане преди потребителят дори да разбере, че е имал проблема.

Снимки или видеоклипове

Изображенията и видеоклиповете могат да направят целевата страница още по -ефективна. Въпреки че не трябва да прекалявате с това, изборът на подходящо изображение или видео може да бъде чудесен начин да предадете съобщението си и да изградите доверие. Видеоклипът задържа хората на целевата страница по -дълго, така че те имат повече време да разгледат офертата. Кратките, висококачествени видеоклипове могат да осигурят необходимата добавена стойност.

 

USP и ползи

Какво ви отличава от конкуренцията? Какво прави вашия продукт уникален? Успехът на задълбочена маркетингова кампания зависи от способността да дефинирате какво отличава вашия бизнес. USP, (съкращение от Unique Selling Preposition) е кратко, конкретно изявление, което обяснява уникалността на вашата компания. В целевата страница USPs в идеалния случай са в заглавието и подзаглавието.

Вашите ползи могат да се проявят по няколко начина. Понякога те са изброени като точки. Понякога те се показват като снимки или са интегрирани в заглавието или в самия USP.

Призив за действие (CTA)

Въпреки че е малка част от цялостния план за оптимизация на целевата страница, бутонът ви за призив за действие все още е един от най -мощните елементи на страницата. Правилно изработените, оптимизиращи бутони за подканваща фраза могат да окажат невероятно влияние върху кликванията и процента на реализация. Самият бутон не бива да се пренебрегва. Включете думи, които показват спешност, като „купувайте сега“ или „започнете днес“.

Ясен дизайн

Що се отнася до уеб дизайна, обикновено по -малко е повече. Най -добрите предпоставки за успех: запазване на шрифтовете и цветовете фини и модерни, избягване на плътен текст или изображения и изясняване на целта на вашия уебсайт във всеки детайл на вашата целева страница.

Елементи на доверие

Доказано е, че простото добавяне на надеждна икона към целева страница увеличава реализациите. Прегледите в социалните медии работят по същия начин, като доказват автентичността на вашия продукт или компания. Хората, особено потребителите на социални медии (от които идва по -голямата част от трафика на вашата целева страница), ценят думата на своите колеги или реномирана агенция. Елемент, който предизвиква доверие у потребителя, не трябва да липсва. Пример за това са достоверни препоръки, препратки или мнения на потребители, които предполагат сигурност.

Как да насоча посетителите към целевата си страница?

За да може целевата страница действително да изпълни предназначението си, трябва да стимулирате трафика. Сега може би се питате: Как насочвате посетителите към целева страница?

Следните канали са подходящи за генериране на трафик:

 • Платени реклами
 • Органични резултати от търсенето
 • Вътрешни връзки
 • Бюлетин и имейл маркетинг
 • Социална медия
 • Офлайн реклама (печат, телевизия, радио, QR кодове)

Има много начини да привлечете трафик към целева страница, но няколко канала ще увеличат броя на посетителите и трафика към целевите ви страници. Това, което работи днес, може да не работи утре, така че ще трябва да тествате стриктно нови канали.

Принципът на AIDA

Често пъти, когато целевите страници се провалят, това е така, защото различните етапи от цикъла на покупка, в които се намират посетителите, не са взети под внимание. Добрата новина: можете лесно да разрешите този проблем, като приложите принципа AIDA, за да подобрите структурата на съдържанието на целевата си страница. AIDA е съкращение за 4 -те фази - Внимание, Интерес, Желание и Действие.Внимание

В този момент перспективата просто научава за вашата марка или уебсайт. Може би сте чували за това от друг блог или линк. Все още няма мнение за вашата компания. Следователно целта на вашата целева страница трябва да бъде да демонстрирате своя професионализъм по начин, който ще им бъде от полза.

Интерес

Тук клиентът вече е чул от вас и може да е на прав път към вашата оферта. Той обаче все още не е започнал сериозно да претегля плюсовете и минусите или да взема решение. Досега обаче вашата реклама е привлякла вниманието им - така че сега трябва да предоставите аргументи, които ще спечелят клиента.

Желание

Перспективите се интересуват от това, което предлагате, така че в този момент те сериозно обмислят да правят бизнес с вас. Досега първите етапи бяха успешни - затова целевата ви страница трябва да продължи тези положителни емоции. Създайте усещане за сигурност, като споменете вашите гаранции (например препратки, препоръки).

Действие

Последната стъпка - преобразуването! Трябва да накарате посетителя да приеме офертата ви. Сега е моментът да осребрите обещанията, които сте дали в раздела „Интереси“ отвъд страницата „благодаря“. Трябва да информирате клиента, за да се надяваме, че той ще се озове сред следващите доволни препоръки.

SEO за целеви страници - на какво трябва да обърна внимание?

Целевите страници за SEO са оптимизирани за използване от търсачките - с функции, които я правят особено привлекателна за алгоритмите, които решават дали дадена страница е ценна за търсещия или не.

Когато създавате целева страница, трябва да имате предвид следните съвети:

 • Изберете подходящ URL адрес
 • Уверете се, че всички свързани с SEO мета тагове, както и заглавия на страници, заглавия и алтернативни атрибути на изображенията са зададени
 • Уверете се, че имате работещи връзки и CTA.
 • Попълнете своето мета описание и SEO заглавие.
 

Оптимизирайте, оптимизирайте, оптимизирайте!

Ако целевата страница е готова за момента, резултатите трябва да се имат предвид, защото: работата по целева страница почти никога не свършва!

С цел подобряване на процента на реализация или минимизиране на степента на отпадане, трябва да извършите оптимизация на целевата страница, тъй като по този начин можете да увеличите реализациите на уебсайта си и в същото време да намалите разходите за кампанията в Google Ads. Като често срещан метод тук се препоръчва A / B тестване .

A / B тестове (тестове А/Б или разделен тест) са произволно генерирани тестове с два варианта. Те предоставят начин да се сравнят две версии на една страница и да се определи коя от двете е по -ефективна.

Контролен списък на целевата страница

 • Премахнете всички връзки, които водят от целевата страница
 • Поставете поне 2 CTA на ясно видима позиция
 • Свържете целевата страница с PPC реклами
 • Премахнете ненужното съдържание
 • Не забравяйте отпечатъка + защита на данните
 • Извършете тестване

Заключение

Целевите страници са метод за насочване на трафика на уебсайта към желаното действие. Без вас не можете да се обърнете към целевата си аудитория почти толкова конкретно.

Преди да създадете целевата си страница, отделете време да помислите върху кого се насочвате и каква е целта ви. След като създадете желаната страница, е време да я популяризирате. Споделете връзка в социалните си мрежи или по имейл. Но не предполагайте, че сте избрали автоматично най -добрите изображения и CTA. A / B тествайте целевата си страница, анализирайте успехите и, ако е необходимо, коригирайте целевата си страница, за да постигнете най -добри резултати.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu