Как да създадем уебсайт, използвайки Craft CMS шаблони

Как да създадем уебсайт, използвайки Craft CMS шаблони

 1. Какво представлява Craft CMS?
 2. Как работи Craft CMS?
   1. Записи, раздели и полета
 3. Шаблониране в Craft CMS
  1. В: Какво е TWIG?
  2. Въпрос: Предлага ли Craft CMS предварително изградени шаблони?
  3. В: Предлага ли Craft CMS поддръжка за разработчици?
  4. Въпрос: Поддържа ли Craft CMS по-ранни версии на PHP, т.е. 5.6?
 4. Заключение

Известен факт е, че WordPress контролира 63% от CMS индустрията. Въвеждането на нова CMS на този труден пазар е рисков ход, но Брандън Кели има различни идеи. Екипът му разработи CMS система, която получи огромна похвала от потребителите - днес може да я знаете като Craft CMS.

 В тази статия ще ви преведем през Craft CMS и как работи и накрая ще обсъдим как можете да създадете Craft CMS шаблони за вашия уебсайт.

Какво представлява Craft CMS?

Craft е създаден, за да осигури пълно дигитално изживяване на създателите на съдържание, разработчиците и фронт-енд дизайнерите. Основната характеристика, която отличава Craft CMS, е гъвкавостта, която предлага на разработчиците. Разработката на уебсайта може да бъде мащабирана, за да побере цялата функционалност на приложението. Craft CMS предлага набор от усъвършенствани функции за разработчици, за да рационализира процеса на уеб разработка.

Craft CMS хостинг се счита за фактор, който се обслужва от няколко водещи доставчици на хостинг решения, тъй като новата CMS изисква подходяща среда за инсталиране и свързани променливи.  

Craft CMS се захранва от PHP v7.0 и по-нови версии и е изграден върху рамката на Yii2 . Craft CMS шаблони могат да бъдат изградени с помощта на механизма за шаблониране Twig.

Как работи Craft CMS?

Craft CMS се отказа от традиционните CMS системи, които се предлагат с предварително изградени теми, CSS рамки и готови за работа шаблони за страници. В резултат на това разработчиците имат специално решение за изграждане на решения от ниво. Craft CMS не предлага нито страници, нито публикации, нито някакви теми и функции за стартиране, за да изгради интерфейса.

Ако сте нов в Craft CMS, може да ви е трудно да работите с тази идея. Скоро обаче ще разберете същността на чистите системи, където можете сами да изградите всичко и да персонализирате решения с комбинация от HTML, CSS и JavaScript (React и Vuejs също).

Ако няма структура като страница / публикация, как тогава разработчиците могат да изграждат сайтове, използвайки Craft CMS Theme / Websites? Вижте някои от градивните елементи, за които трябва да знаете.

Записи, раздели и полета

Нека споменем първо записите с някои примери за по-ясно разбиране.

Записите са като кофи, които съдържат данни за съдържанието, които искате да покажете на уебсайт. Можете да добавите множество записи за съхранение на различни набори от съдържание и да ги използвате повторно на уеб страници. Освен това записите съдържат името на автора, състоянието и съдържанието, което добавяте. Всеки запис има отделен URL; следователно можете да извлечете всеки запис само с URL адреса. Можете да зададете URL на записи според изискванията на сайта.

Типичният URL адрес на влизането изглежда така: {{author.username}} / {{slug}}

Можете да разделите цялата уеб страница на различни записи като избрани изображения, абзаци, плъзгачи, характеристики на продукта и т.н. Сега, къде и как можете да покажете тези записи?

Преди да създадете записи, трябва да създадете секциите, за да ги задържите. Всеки раздел може да съдържа множество записи (със или без URL адреси) с прикачен шаблон. Но колко секции можете да използвате с Craft CMS? Има три вида раздели:

1- Сингли: Използва се за страници като начална страница, информация и страница за контакти.

2- Канали: Използва се за потоци с подобно съдържание, като раздел, показващ свързани блогове.

3- Структури: Използва се за съхраняване и организиране на множество записи в определен ред.

Някои други важни характеристики, които трябва да имате предвид:

Полета: Инжектирайте персонализирани данни и могат да бъдат присвоени на съдържание

Категории: Позволяват ви да добавяте таксономии за записите, потребителите и активите

Активи: Управление на документи и мултимедийни файлове или всеки файл с възможност за изтегляне

Може да се търси : Всички елементи могат да бъдат индексирани и автоматично търсени

Маршрутизация: За да проверите входящата заявка и да върнете отговор с шаблони за клонки.

Шаблониране в Craft CMS

Подобно на други PHP рамки, Craft CMS също използва Twig за шаблониране поради пълния контрол над HTML кода. Обърнете внимание, че когато изпълните браузъра за настройка в браузъра за достъп до Craft CMS сайта, показаният шаблон ще бъде index.html, който ще дойде от папката / templates.

Можете да създадете множество Craft CMS шаблони с помощта на Twig. Да кажем, можете да създадете папка, наречена функции, и в нея да създадете файл, наречен cloudways.html. Можете да добавите малко HTML код към него и да получите достъп до него в браузър като http://mycraftsite.com/features/cloudways.html. Там можете да видите HTML оформлението. Може да имате въпрос: как мога да покажа записи в браузъра? За целта трябва да работите с динамични URL адреси.

Първо, трябва да създадете раздел, наречен Функции. Тъй като не създавате пълна страница, а раздел със съдържание, можете да зададете Тип раздел -> Канал. Сега, в раздела за настройка на сайта, Форматът на URL адреса за въвеждане ще бъде features / {slug}, и накрая в раздела за шаблон ще извикате шаблона, който е: cloudways.html

Нека поставим някои записи в съдържанието като заглавия и да ги присвоим на раздела Функции. Отворете раздела Entries от левия панел и щракнете върху създаване на нов запис. От падащото меню изберете features / {slug}, за да сте сигурни, че шаблонът изглежда като features / cloudways.html.

Сега нека създадем някои други записи в съдържанието и да ги присвоим на раздела Характеристики. Щракнете върху раздела Entries в левия панел, щракнете върху Create Entry и изберете Feature от падащото меню. Ще видите страницата Създаване на нов запис, въведете заглавието и ще отбележите плъзгача, създаден от дясната страна. Запазете записа.

Сега отворете cloudways.html файла от шаблоните и добавете следния код на Twig, като добавите атрибут за заглавие на записа за получаване на съдържанието на заглавието.

<h1> {{entry.title}} </h1>

В браузъра въведете следния URL:

http: // app-url / features / my-first-feature-of-cloudways

Ще видите съдържанието на заглавието на записа в браузъра. Сменете охлювите и проверете всички записи.

Това е основният механизъм за шаблониране на раздели и записи в Craft CMS. Можете да откриете това в повече подробности в официалните документи за шаблони на Craft CMS.

често задавани въпроси

В: Какво е TWIG?

О: Twig е мощен механизъм за шаблони с отворен код за PHP. Синтаксисът, използван в Twig, произхожда от шаблоните Jinja и Django.

Въпрос: Предлага ли Craft CMS предварително изградени шаблони?

О: Не, Craft CMS няма предварително изградени уеб шаблони. Ще трябва да използвате Twig - Template Engine за разработка на персонализирани шаблони.

В: Предлага ли Craft CMS поддръжка за разработчици?

О: Да, Craft CMS предлага безплатна и премиум поддръжка за разработчици в зависимост от вашите нужди и обхват на работа.

Въпрос: Поддържа ли Craft CMS по-ранни версии на PHP, т.е. 5.6?

О: Не, Craft CMS се захранва от PHP 7.0 и е изграден с помощта на Yii Framework.

 

Заключение

В тази статия съм обсъдил подробностите за това какво е Craft CMS и как се различава от традиционния CMS и как Twig е отговорът за изграждането на Craft CMS шаблони, тъй като няма да намерите предварително изградени теми за Craft CMS и шаблони. С Twig ще имате свободата да създадете шаблон по начина, по който искате. 

Ако планирате или започвате работа с Craft CMS, помислете за платформата Cloudways и използвайте най-добрата среда за хостинг в облак за вашите проекти, без да се притеснявате за управлението или производителността на сървъра.

Ако имате някакви допълнителни въпроси или въпроси относно тази статия, моля не се колебайте да се свържете с нас. Ако имате нужда от професионална изработка на сайт може да разгледате нашите услуги. Вижте и нашите цени за изработка на сайт

 1. Какво представлява Craft CMS?
 2. Как работи Craft CMS?
   1. Записи, раздели и полета
 3. Шаблониране в Craft CMS
  1. В: Какво е TWIG?
  2. Въпрос: Предлага ли Craft CMS предварително изградени шаблони?
  3. В: Предлага ли Craft CMS поддръжка за разработчици?
  4. Въпрос: Поддържа ли Craft CMS по-ранни версии на PHP, т.е. 5.6?
 4. Заключение

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu