Как да създадете календар за съдържание

Как да създадете календар за съдържание

Всички най-добри маркетингови кампании започват с план.

Знаейки колко страхотно може да бъде цялостното съдържание, много търговци създават календар на съдържанието (график за публикуване).

Календар за съдържание по същество е план, който в детайли насрочва специфичното време, когато съдържанието ще бъде публикувано. Независимо дали се използва за блогове, социални медии или и за двете, важно е да останете организирани и да имате план. Той се нарича още Редакторски календар или график за публикуване. 

Редакторският календар или графикът за публикуване се използва от блогъри, издатели, фирми и групи за контрол на публикуването на съдържание в различни медии, например във вестници, списания, блогове, електронни бюлетини и в социалните медии.

Често пъти се публикуват блогове, публикации в социалните медии, бюлетини по имейл и дори печатни медии според календара на съдържанието.

Вижте ощеСоциални медии: Как да разширите своя малък бизнес

Графикът ви може да включва различни форми на съдържание и може да обхваща период от време, независимо дали е седмица или дори месеци. Изграждането на график изисква да знаете как да координирате проучването и създаването на съдържание с прогнозираните дати на публикуване.

Подобно на повечето бизнеси, Izrabotkanasait има свой уникален подход, когато става въпрос за създаване на календар за съдържание. Днес сме тук, за да споделим нашия подход с вас.

Преди да започнем, искаме да разберете пълния процес на разработване на съдържание . Независимо дали вършите по-голямата част от работата си въз основа на планирането, създаването или управлението на нещата, трябва да сте наясно как работи процесът.

Планиране на съдържание

Първата съществена стъпка е планирането на съдържание. Това се състои от много изследвания, включително тематични изследвания, изследвания на ключови думи и изследвания на конкуренти . Когато съдържанието във вашия календар е фокусирано върху тема или поредица от теми, едно и също количество изследвания може да предложи множество предимства.

Създаване на съдържание

Следващата фаза е създаването на съдържание. Тази стъпка се състои от настройка на шаблони, копирайтинг, графичен и видео дизайн, заедно с редактиране. Тази част от процеса е от решаващо значение, тъй като си струва да се създадат части от съдържание, които се съчетават добре. В дългосрочен план това ще доведе до по-добър резултат, като същевременно ще изисква по-малко работа от поредица от отделни, несвързани парчета съдържание.

Издателска дейност

Последната фаза в процеса е публикуването. Това е мястото, където вашето съдържание всъщност се пуска на публиката. Имайте предвид, че никога не е добре да карате аудиторията да чака съдържание. Крайните срокове, които сте си поставили, са фокусна точка на календара, макар че те не символизират непременно края на работата. Не забравяйте, че след публикуването на съдържанието ви все още трябва да го наблюдавате, актуализирате и популяризирате.

Критични решения за вашия календар за съдържание (график за публикуване).

Календарът ви за съдържание представлява това, което искате да доставите на аудиторията си. Има три важни решения, които трябва да вземете в предвид относно календара на съдържанието си, като всяко ще повлияе на общия успех и резултат.

На какъв тип съдържание ще се съсредоточите?

Независимо дали се фокусирате върху един тип съдържание или множество типове съдържание, помислете за съдържание, което си пасва добре заедно. Може би издавате списания или планирате дългосрочен бюлетин по имейл. Дайте на календара си разнообразие и подчертайте най-важните точки с данни с намерението да изградите информираност.

Кога ще публикувате съдържание?

Установихме, че най-важната част от вашето съдържание е определянето на времето, в което съдържанието ще бъде публикувано. Освен това придържането към избраното от вас време е от решаващо значение. Ако имате нужда от помощ при определяне на графика си, обърнете се към процеса на разработване на съдържание.

Запитайте се колко време би ви отнело да проучите и създадете съдържание за избраната от вас тема. Въз основа на това време можете да получите приблизителна идея за дата на публикуване. Тук планирането напред може да помогне. За поредица от свързани парчета съдържание много изследвания и дори създаване на съдържание може да се припокриват. В крайна сметка това изисква по-малко работа и по-малко ресурси.

Как ще адаптирате календара си в бъдеще?

Докато разработвате календара си, създайте структура и организация, която позволява лесно адаптиране. Може би правите открития за предизвикателства с текущия си формат или дори възможности за подобряването му. Отделете време, за да прегледате резултатите си и да прецените дали всяко парче от календара на съдържанието предлага някакъв вид връщане.

Ако имате три публикации в блога на седмица и няколко публикации в Twitter на ден и решите да внедрите нова социална платформа, имате ли ресурси, необходими за успешен резултат и положителни резултати?

Ако вашите резултати не са това, което сте очаквали, можете да промените посоката , тона и стила от вашето съдържание, за да промените резултатите си.

Избор на опция за шаблон за вашия календар за съдържание

Ако нямате време да създадете календар на съдържание изцяло от нулата, има много налични шаблони , на които можете да разчитате, за да ви помогнат. Използването на шаблон за календара на съдържанието ви е чудесно по няколко причини.

В първата е, че той ви дава възможност да започне планирането на по-бързо. На второ Причината е, че тя ви помага да напътства и ще ви даде насока.

Много компании имат страхотно съдържание, но не знаят как да изготвят перфектния график.

Вижте ощеКак да изберем съдържание, което да превърне посетителите в клиенти

Общ преглед на календара на съдържанието

Може би сте свикнали да работите по график. Календарите на съдържанието поставят вашите публикации в същия строг срок, като същевременно осигуряват страхотни резултати. Не забравяйте, марката (бранда) трябва да действа последователно.

Последователността по отношение на маркетинга на съдържание е от ключово значение.

Това означава редовно публикуване, така че вашата аудитория да очаква съдържание. В крайна сметка това ще доведе до повече трафик, потенциални клиенти и последователи, които вашата марка търси. Всички тези неща ще стимулират възвръщаемостта на инвестициите, която търсите.

Копирайтинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu