Как да увеличим ефективно продажбите на онлайн магазин през 2021 г.?

Как да увеличим ефективно продажбите на онлайн магазин през 2021 г.?

 1. Причини, поради които не можете да увеличите продажбите при електронна търговия
  1. 1. Насочвате се към грешните хора
  2. 2. Не сте настроили правилно фунията
  3. 3. Клиентите не се доверяват на вашия уебсайт
  4. 4. Уебсайтът не е правилно оптимизиран или е труден за използване
  5. 5. Нямате имейл списък
  6. 6. Вашето обслужване на клиенти е лошо
  7. 7. Времето за доставка е скандално
 2. 6 най-добри начина за бързо увеличаване на онлайн продажбите
  1. 1. Изградете доверие на вашата марка
  2. 2. Определете правилно цените си
  3. 3. Създайте уникално предложение за продажба (USP)
  4. 4. Оптимизиране и разделяне на тестовия уебсайт
  5. 5. Предлагайте изключително обслужване на клиентите
  6. 6. Намалете времето за доставка
 3. Експерти по въпроса защо магазините за електронна търговия не получават продажби
  1. 1. Не предлагате изключителен продукт
  2. 2. Вашият магазин не получава трафик
  3. 3. Проблеми със сайта или лош потребителски опит
  4. 4. Грешен целеви пазар
  5. 5. Грижа за съдържанието на сайта
  6. 6. Започнете с Основите
  7. 7. Направете лесно решението
 4. Заключение

Тази публикация в блога е насочена само към собствениците на онлайн магазини, които са били в бизнеса от известно време, но все още не са генерирали достоен брой продажби.

Като самия собственик на магазин често наблюдавам как други собственици на магазини за електронна търговия се хвалят с броя продажби, които ежедневно генерират. В същото време е разочароващо за собствениците на магазини, които правят всичко, но все още не могат да генерират осезаем брой продажби.

В действителност няма правило HARD & FAST, за да получите повече продажби във вашия магазин за електронна търговия. Всичко зависи от вида на магазина за електронна търговия, който управлявате, от аудиторията, която насочвате, и от начина, по който управлявате магазина си.

Причини, поради които не можете да увеличите продажбите при електронна търговия

Нека да разгледаме списъка и да разберем причините, които ви пречат да продавате повече от вашите продукти и услуги онлайн.

1. Насочвате се към грешните хора

Една от най-важните причини защо вашият магазин не генерира добри продажби за електронна търговия е може би защото може би насочвате към грешния пазар. Възможно е хората да не се интересуват от вашите продукти или да не са вашият целеви пазар. Трябва да държите на фокус всички тези фактори, докато пускате на пазара своите продукти .

„Познавайки своята аудитория, марките могат да проектират продукти и услуги според своите клиенти“, казва Мери Хо, вицепрезидент по стратегията и управлението на акаунтите на Little & Company.

2. Не сте настроили правилно фунията

Друга причина, която може да попречи на вашите сметки за електронна търговия, е фактът, че не сте настроили правилно фунията за продажби. Повечето хора, идващи на вашия уебсайт, не могат да намерят продуктите, които търсят.

Ето как протича типичното пътуване на потребителя:

 • Посетителят вижда реклама / търси продукт
 • Посещава уебсайта за съответните продукти
 • Търси продукта на уебсайта и след това проверява цената му
 • Харесва продукта и прави поръчка

Сега, ако посетителят не намери продукта на страницата, той / тя няма да направи крачка напред. Вместо това посетителят вероятно ще щракне върху бутона „назад“ и ще се премести на друг уебсайт, което ще доведе до повече степен на отпадане и намалено класиране.

3. Клиентите не се доверяват на вашия уебсайт

Ако клиентите не вярват на вашия уебсайт, те няма да купуват от вас. Това е истината. Опитайте се да разберете причината за недоверието. За да разрешите проблема с доверието, трябва да вземете предвид:

 1. Добавяне на SSL сертификат към вашия уебсайт. SSL сертификатите гарантират, че вашият уебсайт е безопасен за транзакции.
 2. Искате от клиентите си да ви популяризират положително в социалните медии. Те могат да добавят положителна рецензия за вашия магазин на уебсайтове за оценка на рецензии.
 3. Трябва да сте сигурни, че обработвате покупките веднага след постъпването им. Това ще намали отрицателната обратна връзка срещу вашия онлайн магазин.
 4. Вашите цени са просто твърде високи

Повечето собственици на магазини трудно разбират, че продажбата на продукт на по-висока цена няма да им свърши работа. Проблемът е, че хората ще купуват само от уебсайтове, които предлагат продукти на разумна цена. Ако някой продава продукт на по-висока цена от обикновено, хората няма да купуват от този онлайн магазин. Налични са много уебсайтове за сравняване на цени, които клиентите използват, за да сравняват цените на продуктите, налични онлайн. Те правят всички изследвания, преди да закупят какъвто и да е продукт. Уверете се, че цената на вашите продукти е точна.

4. Уебсайтът не е правилно оптимизиран или е труден за използване

Обърнете специално внимание на пътуването на потребителя на вашия уебсайт. Изследванията показват, че купувачите вероятно ще платят повече, ако изпитат безупречно потребителско пътуване в уеб магазин. 57% от потребителите на интернет са на мнение, че няма да препоръчват бизнес с лошо проектиран уебсайт за мобилни устройства , според проучване, проведено от Sweor.

5. Нямате имейл списък

Маркетинговите експерти са на мнение, че имейл маркетингът все още е един от най-добрите начини за увеличаване на продажбите при електронна търговия. Проблемът обаче е, че повечето собственици на онлайн магазини нямат имейл списък. Те не инвестират в генериране и разчитат единствено на органични или платени канали. Според Finances Online, имейл маркетингът генерира най -високата възвръщаемост на инвестициите (ROI).

Източник: Финанси онлайн

6. Вашето обслужване на клиенти е лошо

Онлайн отзивите могат да направят или прекъснат вашия бизнес за електронна търговия. Ако вашите клиенти ви дават лош отзив, това означава, че не са доволни от вашата услуга. Трябва да взаимодействате с тези клиенти и да им предложите извинение за лошата услуга и след това да ги попитате как можете да ги удовлетворите / какви оплаквания са имали? Можете лесно да намерите отзиви на клиенти на уебсайтове като TrustPilot, HostAdvice и много други. Просто потърсете „ИМЕТО НА ВАШАТА МАРКА“ + Отзиви в Google Търсене.

Screengrab на Cloudways hostadvice страница за преглед

7. Времето за доставка е скандално

Възможно е да не получавате продажби за електронна търговия, защото времето за доставка е значително. Повечето хора искат да получат своите продукти в рамките на ден или два. Тъй като Amazon предлага първокласна доставка (еднодневна доставка), хората предпочитат нейните услуги. Освен ако не изпращате продукти от Китай, вашите продукти трябва да бъдат изпратени за по-малко от седмица.

Не забравяйте да споменете ясно всички подробности за доставката на страницата за плащане и на страницата с описание на продукта, така че хората да знаят кога трябва да очакват да получат желания продукт.

6 най-добри начина за бързо увеличаване на онлайн продажбите

След като знаете за често срещаните причини, които допринасят за намаляване на онлайн продажбите, ето няколко начина, по които можете да увеличите продажбите на електронна търговия във вашите магазини.

1. Изградете доверие на вашата марка

Вижте някои от тактиките, които можете да използвате, за да изградите доверие сред клиентите относно вашата марка:

 1. Подобрете качеството на вашите продукти. Продавайте това, което пише в описанието на вашия продукт. Това показва, че сте честни с клиентите си.
 2. Поддържайте клиентите ангажирани на вашите страници в социалните медии. Можете да провеждате уеб семинари, да снимате видеоклипове на живо от вашия склад / офис и да инициирате лотарии. Всички тези дейности ви помагат да ангажирате клиентите си.
 3. Споделяйте генерирано от потребителите съдържание във вашите блогове, страници в социалните медии, уебсайт. Това могат да бъдат препоръки за вашите продукти или туитове на вашите потребители, които са имали прекрасно изживяване при пазаруване от вашия уеб магазин.
 4. Помолете потребителите да предоставят честен преглед на вашата услуга на уебсайтове за ревюта.
 5. Изберете надежден хостинг за електронна търговия, който е оптимизиран за бързо време на зареждане.

2. Определете правилно цените си

Сега, когато сте изградили известно доверие, хората ще посетят вашия онлайн магазин. Време е да зададете правилните оферти, така че тези хора да могат да купуват от вашия магазин.

 1. Научете за цената, която други магазини таксуват за същия продукт. Може би можете да се възползвате от цената като уникална точка за продажба.
 2. Променете вашия търговец на едро, ако той / тя продава продукта на по-висока цена. Може да се наложи да търсите по-дълго на пазара за това, но в дългосрочен план ще си струва
 3. Помислете за намаляване на цените за доставка или за осигуряване на безплатна доставка, ако хората похарчат повече от определена сума във вашия магазин, да речем 100 лв.

3. Създайте уникално предложение за продажба (USP)

Задайте си следните въпроси:

 1. Какво ви отличава от останалите онлайн магазини?
 2. Каква е цената на вашия продукт?
 3. Какво е качеството на продукта?
 4. Какъв тип обслужване на клиентите предлагате?

Сега се възползвайте от тези точки.

Понякога дори не осъзнавате какъв е вашият USP. Ако случаят е такъв, посетете уебсайтовете за прегледи и вижте какво пишат вашите клиенти за вас и какви ключови думи използват. Това са ключовите думи, които описват вашата услуга за вашата аудитория. Използвайте ги в маркетинговия си материал, тъй като те са ДУМИТЕ на вашите клиенти.

4. Оптимизиране и разделяне на тестовия уебсайт

Имате само 15 секунди, за да привлечете вниманието на потребителя. Ако не можете, ги губите. Това се нарича 15-секундно правило за използваемост на уебсайта . Второто най-важно правило за оптимизация на обменния курс (CRO) е правилото за 3 щраквания. Той казва, че потребителят на сайта трябва да изисква само три кликвания, за да стигне до страницата за плащане. Уверете се, че оптимизирате уебсайта си според вашите нужди.

5. Предлагайте изключително обслужване на клиентите

Хората са по-склонни да купуват от тези компании, които разрешават ефективно жалбите на потребителите. Ето защо вашият магазин трябва да предлага ефективно обслужване на клиентите на вашите клиенти. Трябва да свършите малко работа:

 1. Добавете опция за чат на живо към вашия онлайн магазин.
 2. Позволете на чатботовете да отговорят на повечето въпроси, които хората задават. Това ще намали броя на чатовете, на които трябва да отговаряте ръчно, и ще увеличи броя на поръчките, които получавате.
 3. Изпращайте персонализирани имейл съобщения до клиентите си и им отговаряйте незабавно в случай на оплаквания
 4. Използвайте денонощна поддръжка по телефона, тъй като това може да увеличи фактора на доверие за вашия магазин.

6. Намалете времето за доставка

Какво правят хората, когато не получават поръчките си навреме? Те имат няколко възможности. Те могат да анулират своите поръчки или да публикуват отрицателен отзив за магазина за електронна търговия.

В електронната търговия времето за доставка играе важна роля в оценките на вашия магазин. Трябва да сте сигурни, че изпращате поръчки за бързо време. Можете да намалите броя на закъснелите доставки, като:

 1. Осигуряване на безплатна доставка. Вашите клиенти трябва да имат възможността да изберат вида на доствка, който желаят. Ако искат по-бърза доставка, трябва да платят повече за това. В противен случай те винаги могат да изберат опцията за безплатна доставка.
 2. Използване на логистика на трети страни (3PL) за управление на логистиката и доставките на вашия магазин.

Експерти по въпроса защо магазините за електронна търговия не получават продажби

Тази статия не би била пълна без коментарите на други собственици на магазини за електронна търговия. Нека прочетем какви решения са използвали, за да генерират повече продажби в своите магазини.

1. Не предлагате изключителен продукт

YungiChu, собственик на продукта, HeadsetPlus.com

Основната причина, поради която магазин за електронна търговия не получава продажби, е, че не е в състояние да отговори на пазарното търсене. В днешното свръхконкурентоспособно пространство за електронна търговия, човек ще изисква огромен бюджет, за да излезе навсякъде по маркетинговите канали. Това включва първокласен магазин, конкурентна ценова стратегия, уникален продукт с голямо търсене и търпение да задържите и тествате вашата печеливша стратегия.

2. Вашият магазин не получава трафик

JohnFrigo, главен изпълнителен директор, My Best Price Nutrition 

Най-очевидната причина вашият магазин да не получава продажби за електронна търговия е, че не получава трафик. Ако имате по-малко от 10 посетители в магазина си на ден, шансовете да реализирате продажба са много ниски. В случай на дропшипинг, ако продавате същите продукти, които другите продават от AliExpress, няма да можете да продадете повече от тях, тъй като конкуренцията е трудна.

3. Проблеми със сайта или лош потребителски опит

Дейвид Хоос, главен изпълнителен директор, The Good

Когато уебсайтовете за електронна търговия имат проблеми с генерирането на продажби за електронна търговия, това вероятно се дължи на няколко основни проблема с опита на сайта.

 • Вашето предложение за стойност не обяснява зоната на фокусиране през първите 3 секунди.
 • Навигацията на вашия сайт е лоша. Посетителите на сайта имат проблеми с бързото стесняване на търсенето.
 • Не им се предоставя достатъчно информация за продуктите. Ако не успеят да получат необходимите детайли, ще ги потърсят другаде.
 • Не сте намалили достатъчно риска. Каква е вашата политика за връщане, ако продуктът не е подходящ? Сигурна ли е информацията за кредитната им карта? Трябва да вдъхнете същото доверие, което биха имали вашите клиенти, ако влязат в магазин за продажба на дребно.
 • Няма стойностно предложение

CallowayCook, главен изпълнителен директор, Illuminate Labs

Много магазини за електронна търговия не успяват да генерират продажби при стартирането на техния магазин. Това е така, защото те не обясняват правилно своите ценни предложения на клиентите. Ако клиент разглежда вашата продуктова страница, той трябва да знае точно какво отличава вашия продукт и марка от конкурентите.

4. Грешен целеви пазар

Джули Стар, Всичко за самостоятелната заетост

Повечето магазини не се продават добре, защото или не карат никакъв трафик, или карат грешни хора към сайта си. Ще разкажа за моя магазин. Това, което прави собствения ми магазин успешен, е, че се фокусирам върху стимулирането на целеви органичен трафик. Този тип трафик е по-вероятно да се превърне в продажби за електронна търговия.

Ето няколко начина, които препоръчвам да стимулирате органичен трафик:

 1. Оптимизирайте своя акаунт в Pinterest.
 2. Напишете публикации в блога, които решават проблем за вашата аудитория, използвайки вашия продукт.
 3. Обърнете внимание на вашата SEO.
 4. Имейл пазар, използващ специфично сегментиране.

5. Грижа за съдържанието на сайта

PeterWilfahrt, корабоплавателен гигант

Най-голямата грешка, която виждаме често, е, че собствениците на сайтове не се интересуват от съдържанието. Потребителите и Google обаче се интерсуват. Ако сте в бизнеса с дропшипинг, създайте привлекателни изображения на продукти и описание на продукта. Ако и двамата резонират с вашите посетители, лесно ще ги превърнете в купувачи. Освен това, за да измервате, проследявате и подобрявате поведението на вашия сайт, трябва да използвате Google Analytics.

6. Започнете с Основите

StefanStonem, мениджър, PayKickstart

Причината, поради която вашият магазин за електронна търговия не прави препоръчителни продажби, понякога е трудно да се идентифицира. Винаги обаче е най-добре да започнете с основите. Уверете се, че имате висококачествени изображения и описания на продукти, лесна навигация и функция за търсене, за да намерите това, което търсят вашите клиенти. Задайте цените на продуктите, които са съобразени с пазарната и клиентската стойност, и предлагайте опростено изживяване при плащане. Другата страна на уравнението е от маркетингова гледна точка. Насочвате ли правилните клиенти? Предоставяте ли адекватна поддръжка на клиенти? Имате ли много отрицателни отзиви и оценки? Не увеличавате ли максимално стойността на транзакциите, които имате? Така че първа стъпка е идентифицирането на проблема, така че да можете да създадете план за действие за отстраняването му.

7. Направете лесно решението

AlexKehoe, Caveni Digital Solutions 

Клиентите могат лесно да преценят колко добре се поддържа уебсайт. Така че, предлагайте им съдържание, което ги подготвя да вземат лесно решение за покупка. Тези неща често се разглеждат като по-субективни и не универсални. Това обаче са необходими показатели в цифровия свят, така че не забравяйте да ги следвате.

Заключение

Това е всичко, което трябва да знаете за това как да увеличите продажбите на електронна търговия. Обсъдихме всичко - от нисък трафик до уникална стойност.

Само не забравяйте, че увеличаването на броя на поръчките, които получавате във вашите магазини за електронна търговия, е постепенен процес. Няма да видите промяна след ден-два. Ще видите обаче значително увеличение на обема на поръчките във вашия магазин, ако следвате съветите, които споменахме в статията, и останем посветени на вашия магазин. 

А ако се нуждаете от професионална изработка на онлайн магазин, не се колебайте да се свържете с нас. 

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu