Как да ускорите уебсайт в 9 лесни стъпки

Как да ускорите уебсайт в 9 лесни стъпки

Съдържание:

 1. Значението на оптимизацията на скоростта
 2. Какво е добро време за зареждане?
 3. Как да измерим времето за зареждане?
  1. GTMetrix
  2. Тест за уеб страница (Web Page Test)
  3. Пингдом
  4. Google PageSpeed ​​Insights
  5. K6.io (Предишно въздействие на натоварването)
 4. 9 начина за подобряване на скоростта на уебсайта
 5. 1. GZIP компресия
   1. Как да включите GZIP?
 6. 2. Компресиране на изображения
  1. Как да компресирам изображения?
 7. 3. Мрежи за доставка на съдържание (CDN) - скорост и сигурност
   1. Разстояние на CDN Negates
  1. CDN повишава сигурността
 8. 4. Премахнете безполезни приставки
 9. 5. Използвайте добър Хостинг
 10. 6. Минификация
  1. Как да минимизирам текстовите файлове?
 11. 7. Кеширане
  1. Как да активирам кеширането?
 12. 8. Асинхронно зареждане
 13. 9. Отложете JavaScript файловете
   1. Как да активирам асинхронно зареждане и да отложа Javascript файлове?
 14. Заслужава ли си оптимизацията на скоростта?
 

Как се чувствате, когато поръчаната от вас храна се сервира след дълго чакане? Или когато зад гишето в супермаркета има голяма опашка?

Просто е ужасно.

Знаете ли какво, посетителите ви не се чустват по-добре, когато сайтът ви се зарежда бавно.

По-лошото за вас е, че те показват своето недоволство, като дават на вашия сайт по-малко посещения и продажби.

Всяка втора секунда, която вашият сайт изисква за зареждане, води до:

 • 11% загуба при показвания на страници
 • 7% по-малко конверсия
 • 87% изоставяне на количката за пазаруване
 • 43% от купувачите отиват директно към конкуренти

Бавният сайт влияе значително на способността Ви да привличате клиенти и да генерирате продажби.

Ако сте онлайн, скоростта на зареждане е от решаващо значение.

Как да ускорим уебсайта тогава? Радваме се, че попитахте.

Просто следвайте корекциите на скоростта, обсъдени в тази публикация. Не е толкова трудно.

Виждате ли, противно на това, което мнозина вярват, създаването на бърз, елегантен сайт не надхвърля възможностите на обикновения човек.

Дори и да не знаете кодиране, можете лесно да подобрите ефективността на сайта си.

Ще ви покажа как да го направите.

Но преди да обсъдя каквито и да е стъпки за оптимизиране на скоростта на уебсайта, първо нека да изясним абсолютно едно: Бавната скорост, ако не се оправи бързо и ефективно, е проблем, който може да насочи вашия онлайн бизнес към пропастта.

Значението на оптимизацията на скоростта

Как скоростта на уебсайта влияе на реализациите? По-трудно ли ви е да убедите посетителите да пазаруват на вашия сайт?

Степента на изоставяне на вашата количка се покачва до 87% само със закъснение при зареждане от 2 секунди по време на транзакция.

Бавна скорост = ниски нива на конверсия

Но става по-лошо ...

Забавеното зареждане на страницата превръща купувачите ви за първи път в такива, които никога повече няма да се върнат при вас.

Изследванията показват, че 64% от онлайн купувачите , които не харесват ефективността на вашия сайт, няма да се върнат.

И ако това не беше достатъчно, 43% от недоволните клиенти ще пазаруват в конкурентния сайт следващия път.

Това означава, че вашата загуба е печалба на конкурентите.

Това е последното нещо, което искате. Знам.

Работата е там, че не трябва да е така. Можете също така да превърнете повече посетители в платени клиенти, да ги задържите лоялни към вашата марка и да вървите гордо към онлайн успех, ако от този момент се запознаете сериозно, наистина сериозно с оптимизацията на скоростта на уебсайта.

Какво е добро време за зареждане?

Ако сайтът ви се зареди за 3 секунди или по-малко, това е приемливо. Всичко след 3 секунди води до рязко покачване на степента на отпадане.

Вероятността за отпадане се увеличава до 32%, когато времето за зареждане се увеличи от 1 секунда до 3 секунди. Този брой обаче за страници с време за зареждане от 5 секунди достига до 90%.

Друго проучване разкрива, че 75% от потребителите няма да посещават отново страница, която отнема повече от 4 секунди.

Ако времето за зареждане на страницата ви надвишава 3 секунди, трябва да поставите подобряването на уеб ефективността за ваш приоритет номер едно.

Но преди да работите върху скоростта, има още нещо, което трябва да направите ...

Разберете текущото средно време за зареждане на вашия сайт.

Как да измерим времето за зареждане?

Времето до първия байт (TTFB) и времето за зареждане на страницата са два различни начина за измерване на скоростта на страницата.

TTFB измерва времето, необходимо на браузъра на потребителя да получи първия байт от вашия сървър след подаване на HTTP заявка към него.

TTFB дава известна представа за времето за реакция на сървъра, но не означава много за потребителите.

Посетителят е по-загрижен кога браузърът й ще зареди цялата страница, отколкото кога последният ще получи първата част от отговора на сървъра.

Въпреки това, изключително високата стойност на TTFB в теста за скорост на уебсайта ви може да възвести лоши новини. Ако вашият сървър отнема много време, за да изпрати само първия байт, цялата уеб страница може да отнеме цяла вечност, за да се зареди.

И така, какъв е добрият резултат на TTFB?

Стойността на TTFB по-малка от 200 милисекунди е напълно приемлива, докато всичко над 500 милисекунди е бавно започва да забавя цялостната производителност.

За разлика от това, времето за зареждане на страницата измерва времето, необходимо на браузъра на потребителя да изтегли и обслужва цялата уеб страница. Тази метрика, както вероятно се досещате, е по-важна за потребителския опит.

Трябва да се опитате да го поддържате възможно най-ниско, защото всичко над 3 секунди е твърде високо .

Има няколко безплатни софтуерни приложения, които не само измерват времето за зареждане на страницата, но и идентифицират скрити проблеми в производителността и предлагат проницателни отговори на най-важното как да ускорите въпроса за уебсайта.

Ето 5 най-добри безплатни инструмента за наблюдение на скоростта на уебсайта. Тъй като тези инструменти тестват скоростта на уебсайта малко по-различно, предлагам да използвате всички тях, за да получите най-точната картина.

С изключение на Load Impact, всички те възпроизвеждат опита на крайния потребител. Първият, от друга страна, се фокусира върху това как вашият сървър реагира на увеличено натоварване.

GTMetrix

Мощен и лесен за използване, GTMetrix.com ви дава впечатляващ отчет за всичко, свързано със скоростта на страницата.

Можете да изберете типа на браузъра (Firefox или Chrome), да тествате от 7 различни местоположения и да проверите ефективността на сайта за различни видове връзки (широколентова, кабелна или мобилна).

GTMetrix присвоява на вашия сайт оценка от F до A и изброява най-важните подробности за страницата.

Прегледайте различните записи в отчета един по един, за да научите как се представя вашият сайт на всяко отделно нещо, което влияе на времето за зареждане.

Ще трябва да инвестирате малко време, за да разгледате всички ресурси. Ако обаче искате много приложими как да ускорите препоръки за уебсайтове, инвестицията във времето определено си заслужава.

Тест за уеб страница (Web Page Test)

WebPage Test е също толкова подробен, колкото GTMetrix, но предлага повече опции ( над 40 местоположения на сървъра и над 25 вида браузъри , включително мобилни).

Използването му е трудно. Поставете URL адреса на вашия сайт, изберете местоположението на сървъра и браузъра и натиснете бутона Start Test.

Този безплатен инструмент с отворен код улавя редица полезни показатели и каталози и ги показва в различни таблици и диаграми, за да ви помогне да забележите забавяне на производителността и да увеличите скоростта на уебсайта.

Пингдом

Pingdom е една от най-популярните услуги за наблюдение на уебсайтове днес.

Подобно на WebPage Test и GTMetrix, той позволява на потребителите да избират местоположението, от което искат да стартират теста. Въпреки това, Pingdom не ви позволява да провеждате тест за скорост с различни браузъри.

Pingdom обхваща всички основни аспекти на скоростта на страницата и показва информация по изчистен, компактен начин. В сравнение с първите два инструмента той е по-малко изчерпателен.

Google PageSpeed ​​Insights

Искате ли да знаете как да ускорите уебсайта веднага?

Използвайте този безплатен инструмент, за да знаете текущата производителност на вашия сайт и, което е по-важно, да получите разширени съвети, базирани на най-добрите най-добри практики в индустрията за подобряване на ефективността на сайта.

За разлика от някои други инструменти, Google Page Speed ​​предоставя отчети както за настолната, така и за мобилната версия на вашия уебсайт.

Инструментът оценява вашия сайт по скала от 1 до 100. Колкото по-висок е резултатът, толкова по-добре.

Всичко над 85 е доста добро . Ако резултатният ви лист гласи 85+, можете да се потупате по гърба, за да представите добро шоу.

K6.io (Предишно въздействие на натоварването)

Инструмент, базиран на облак, K6 провежда тест за скорост на уебсайт, като използва виртуални потребители, до 50 в безплатната версия, за да запише производителността на вашия сървър, когато е под напрежение.

Можете да създадете тестови сценарии, за да изследвате всички кътчета на вашия сървър и сайт. Той е добре подкрепен от подробен раздел за помощ, където ще намерите обширна информация за всяка част от инструмента. Имайте предвид, че инструментът е доста труден за настройване, особено след като е ребрандиран и има много нови функции. Обаче възможностите за тестване и прозрения, които можете да получите, са фантастични.

Тук обаче липсва функцията за различни браузъри. K6 е предназначен предимно за проверка на тесни места в кода и да види кои части да оптимизира, за да избегне скокове на трафика - не е предназначен да даде точно представяне на това как изглежда уебсайтът на посетителите. Ако искате да изпълнявате тестове с различни браузъри, ще трябва да опитате друг инструмент.

9 начина за подобряване на скоростта на уебсайта

Първото нещо, което ще разберете, когато пуснете тестове за скорост, е, че тези инструменти отчитат някои често срещани проблеми.

Това е така, въпреки че множество неща влияят на скоростта на сайта, няколко техники за подобрение работят във всички ситуации.

Също така не забравяйте, че спретнато кодиран сайт, WordPress или който и да е друг, козира лошо кодиран, по всяко време и всеки ден.

Потребителите на WordPress не трябва да се притесняват от проблеми с лошо кодиране, стига да използват първокласни теми и тествани приставки.

От друга страна, ако имате персонализиран уебсайт, уверете се, че използвате писмен код, който следва най-добрите практики, и редовно почиствайте текстовите и графичните си файлове.

Ето девет най-добри начина за ускоряване на хакове на уебсайтове, които могат да дадат на производителността на сайта ви шанс в ръката.

1. GZIP компресия

Разархивираните текстови файлове могат да изплашат уеб браузъра. В края на краищата изтеглянето на HTML файл с размер 100 KB не може да бъде много забавно.

Можете да улесните живота на браузъра, като помолите сървъра си да компресира файлове, преди да ги предаде.

Файловете с цип означават по-малко работа за браузъра. И така той зарежда вашия сайт бързо.

Въпросът обаче е: коя техника на компресия да използвам?

Вашият уеб сървър не може да изрязва файлове по какъвто си начин. Това ще доведе до харакири.

Ако браузърът на потребителя не е в състояние да направи главата или опашката на компресираните файлове изтласкани надолу, нищо на екрана няма да се зареди.

Зрителят ще се изпари, ще се закълне, че няма да губи нито секунда повече на вашия сайт някога, и ще натисне страшния бутон за връщане назад.

Ето защо винаги използвайте техника за компресиране, която популярните браузъри могат да четат с лекота.

В същото време се уверете, че файловете са компресирани значително, за да подпомогнат цялостната оптимизация на скоростта на страницата.

GZIP може да направи това лесно.

Повечето хостове и уеб браузъри поддържат тази техника на компресиране. Освен това може значително да намали размера на вашите текстови файлове, като HTML и CSS файлове.

Текстовите файлове съдържат много подобен код. GZIP временно замества низовете от повтарящ се код и празно пространство във вашите HTML и CSS файлове, което ги прави по-леки за миг.

Как да включите GZIP?

Всичко, което потребителите на WordPress трябва да направят, е да инсталират W3 Total Cache, безплатен плъгин за WordPress, и следвайте тези стъпки.

 1. Отворете страницата с настройки на W3 Total Cache
 2. Щракнете върху Кеш на браузъра
 3. Поставете отметка в квадратчето преди Активиране на HTTP (gzip) компресия

Това е.

Само с три стъпки можете да активирате GZIP и да увеличите скоростта на уебсайта. Според доклад тази техника на компресия намалява времето за натоварване с почти 70% .

Ако вашият сайт е статичен HTML, можете да активирате Gzip компресия, като добавите фрагмент от код във файла .htaccess. Вашият домакин може да ви каже точния код, затова препоръчвам да се свържете с неговия екип за поддръжка.

2. Компресиране на изображения

GZIP е добър, много добър, но не може да изтъни вашите изображения.

Това е така, защото те не се компресират по същия начин като текстовите файлове.

Но компресирайте изображенията, които трябва, тъй като те оказват значително влияние върху скоростта на вашия сайт.

Файловете с изображения обикновено са големи и като такива могат сериозно да забавят скоростта на зареждане. Без да ги подрязвате, винаги ще се борите да постигнете много оптимизация на скоростта на страницата.

Изтриването им обаче е напълно изключено, особено ако имате сайт за електронна търговия.

В доклад 66% от онлайн купувачите казват, че обичат да виждат поне три изображения на продукти, преди да купуват.

Приятно щракани продуктови снимки могат да ви помогнат да подобрите конверсията - при условие че се зареждат бързо.

Точно това е установено в едно проучване. В него 39% от онлайн купувачите казват, че напускат даден сайт, ако изображенията му отнемат много време или изобщо не се зареждат.

Можете да използвате Pingdom или друг инструмент за тестване на скоростта на уебсайта, за да получите точна картина на вида на въздействието на изображенията върху определена уеб страница.

Ето стъпките, които трябва да следвате:

 1. Копирайте URL адреса на страницата, която искате да тествате
 2. Отиди на Pingdom официалния сайт, поставете този адрес в URL полето, изберете сървър място и накрая щракнете върху Start Test бутона
 3. Изчакайте няколко секунди, за да завърши тестът и след това прегледайте Заявки по тип съдържание, за да получите желаната информация

Електронната търговия и други сайтове с големи изображения ще спечелят изключително много от компресирането на изображения, но това може да промени света за общото време на зареждане на страницата за всяко визуално съдържание.

Как да компресирам изображения?

Ако сте потребител на WordPress, препоръчвам ви да използвате WP Smush . Той е лек, лесен за инсталиране и работи като чар. За секунди той може да персонализира всички ваши нови изображения. Това е един изключително полезен отговор за това как да ускоря въпроса си за уебсайта.

След като качите инструмента, просто изберете опцията Автоматично размазване на моите изображения при качване .

WP Smush също ви позволява да зададете максимална ширина и височина. Ако заредите изображение, което е по-голямо от определените граници, инструментът автоматично ще го компресира.

Ако вашият сайт не работи на WordPress, ще ви трябва нещо като Compressor.io , онлайн инструмент за компресиране на снимки и изображения.

Просто отидете на този сайт, качете или плъзнете и пуснете изображение и изберете вида на компресията, който искате, със загуба или без загуба. Инструментът избира по подразбиране загуби.

Когато изберете компресия със загуба, се губят малко данни. Невъоръженото око обаче наистина не може да засече разликата.

От друга страна, при компресиране без загуби няма загуба на данни.

Естествено, компресираните изображения със загуби са по-малки.

Ако дадена уеб страница съдържа много изображения, може да искате да изберете компресия със загуби, за да сте сигурни, че ще получите максимална полза от този прост „Направи си сам“ как да ускорите върха на уебсайта си.

Когато отчетливите детайли и ясните линии са основен приоритет, трябва да използвате компресия без загуби.

Инструментът започва да компресира изображението в момента, в който го заредите и отнема само няколко секунди, за да завърши работата.

Сега просто изтеглете компресирания файл с изображения на вашия работен плот и след това го качете на вашия сайт.

Като алтернатива можете просто да използвате софтуер за редактиране на изображения като Адобе Фотошоп и да го направите ръчно. Такива системи обикновено имат опция за компресиране на снимки за уеб публикуване, след като приключите с всички редакции.

Компресирането на изображения ви позволява да ускорите много зареждането на изображения, така че не пренебрегвайте тази корекция.

3. Мрежи за доставка на съдържание (CDN) - скорост и сигурност

Вашият уеб сървър харчи изчислителна мощност, за да обработва всяка получена заявка за достъп до сайт.

Когато трафикът е нормален, всичко е наред. Той може бързо да изпрати исканата уеб страница до браузър, без да се поти.

Обаче целият ад се разпада, когато трафикът скочи.

След това сървърът се издишва и работи неуморно като пехотинец, но все пак отнема повече време за изпълнение на всяка заявка.

Как не може?

Все още не сте приели проверените във времето съвети за оптимизиране на уебсайтове, а сървърът разполага с ограничени ресурси. Има само толкова много неща, които може да направи с един часовник.

В резултат времената на зареждане за всички потребители се увеличават по време на пътища с голям трафик.

Това изобщо не е добре, защото потребителите мразят сайт, който не реагира. Ако заявената уеб страница не се зареди на екраните им след няколко секунди, те ще си тръгнат - ядосани.

И вместо доволни клиенти, ще останете с недоволни посетители, които няма да пропуснат възможност да кажат на другите, че вашият сайт е мързелив като муле.

Проучване разкрива, че за 52% от клиентите времето за зареждане на страници е важно за потенциални бъдещи посещения.

В същото време 44% от купувачите казват, че споделят лошия си онлайн опит с другите чрез един или друг сайт за социални мрежи.

Тогава е ясно. Трябва да намерите начин да помогнете на вашия сървър да се справи по-ефективно с потока от заявки, които получава в пиковите часове.

В противен случай подобряването на уеб ефективността ще остане мечта.

Разстояние на CDN Negates

Освен висок трафик, има още нещо, което може да доведе до покачване на времето за натоварване - по-голямо физическо разстояние.

Дори ако сървърът ви отнеме едно и също време за обработка на всяка заявка, отговорът му ще отнеме повече време, за да достигне до зрителите, разположени по-далеч, тъй като информацията трябва да измине по-голямо разстояние.

При равни други фактори времената за зареждане за тези зрители винаги ще бъдат по-високи, отколкото за зрителите, които са физически по-близо до вашия сървър.

Тук нищо не може да направи вашият уеб сървър. Законите на физиката спират добрите й намерения.

Но можете да направите нещо. Всъщност много повече от просто нещо.

Можете да помогнете на сървъра да помогне и да увеличите скоростта на уебсайта, като се уверите, че има повече от една двойка рамене, споделящи отговорностите за обработка на трафика на сайта.

Чували ли сте някога за мрежа за доставка на съдържание (CDN)?

Това е система от разпределени сървъри, която може да ускори доставката на вашето съдържание в пиковите часове и на потребители, които са много далеч от вашия сървър.

По принцип, когато използвате CDN, кеширате статичното си съдържание на различни сървъри, разпространени по целия свят.

Сега, когато потребител направи заявка да види съдържанието ви, сървърът, който е най-близо физически обработва заявката.

Сървърите в CDN, т.е. кеш сървърите, работят рамо до рамо с вашия основен сървър и спомагат за подобряване на скоростта на уебсайта, точно както показва това изображение.

CloudFlare е сред най-добрите CDN-и, но има и други добри опции. Той е много полезен и лесен за използване.

Много от най-добрите доставчици на уеб хостинг работят в тясно сътрудничество с CloudFlare и интеграцията е невероятно проста.

CDN повишава сигурността

Друго голямо предимство от използването на CDN е повишената сигурност, тъй като CDN сървърите могат да смекчат DDoS атаките .

Те имат вградени механизми срещу подобни атаки. Разбира се, най-добрите доставчици на уеб хостинг използват силна DDoS защита, но добре организираната атака все още може да свали един сървър с относителна лекота.

CDN може да компенсира притока на трафик, тъй като самото присъствие на сървърна мрежа, която обработва входящия трафик, смекчава наводненията в трафика.

Освен това, ако вашият сайт не работи за поддръжка, CDN сървърите все още могат да показват кеширани копия от него на крайните потребители, което помага значително за цялостното време на работа.

4. Премахнете безполезни приставки

Знаете ли, че WordPress има повече от 50 000 приставки?

Лесно е да бъдете небрежни с тях и да инсталирате няколко твърде много.

Въпреки че много приставки за WordPress не струват и стотинка, те идват с цена, защото увеличават натоварването на вашата база данни.

Винаги, когато дадена страница на WordPress е поискана от потребителите, тя проверява базата данни за информация. Обработката на тези заявки към база данни отнема време и ресурси.

Повече приставки карат вашата база данни да обработва по-голям брой заявки , т.е. тя работи по-трудно напразно.

Освен че натоварват огромно базата данни, допълнителните плъгини карат базите данни да се раздуват. Това може да повлияе на тяхната ефективност и следователно увеличава времето за натоварване.

Освен това приставките, които често остават неизползвани, се пренебрегват при актуализиране на WordPress. Остарелите приставки сериозно компрометират сигурността.

Накратко, твърде много плъгини никога не е добра идея. Когато се чудите как да ускорите работата на уебсайта, изтриването на всички неизползвани плъгини винаги е добро начало.

5. Използвайте добър Хостинг

Всички домакини не са равни. Някои са значително по-добри от други. Ето защо ги тестваме внимателно.

Изборът на правилния хост е от първостепенно значение. Без достоен домакин няма да успеете да се възползвате много от съветите, споделени в тази публикация.

Времето за реакция на сървъра може да варира значително в зависимост от хоста.

Всъщност, в един доклад се посочва, че докато добрите хостове имат скорост на зареждане от 0,7 - 0,8 секунди, бавните хостове могат да удвоят това .

Бавното време за реакция на сървъра може да попречи на вашия сайт да влезе в желания клуб под три секунди, независимо от това колко други съвети за оптимизация на уебсайта прилагате.

Ако свръхбързата скорост на зареждане на страница е най-важният ви приоритет, трябва да помислите за Hostinger . След месеци на тестване, той е класиран сред най-добрите тук в Hosting Tribunal, тъй като осигурява звездна производителност по всички важни параметри, включително скорост на зареждане, скорост на зареждане под напрежение и време на работа Освен това екипът за поддръжка е добре осведомен и полезен и може да помогне много за оптимизиране на скоростта.

Разбира се, когато избирате хост, винаги е препоръчително да проверите повече отзиви, за да получите по-ясна представа дали хостинг доставчикът ви подхожда или не.

6. Минификация

Текстовите файлове, като HTML, CSS и JavaScript файлове, могат да бъдат доста големи.

Един лесен начин да подобрите производителността на сайта си е да намалите размера на тези файлове, като премахнете нежелания код, пространство и форматиране.

Важно: Архивирайте файловете си, преди да опитате тази и други усъвършенствани корекции на PHP оптимизация. Ако нещо се обърка, можете да възстановите вашите файлове с едно щракване. Можете да използвате безплатен плъгин за архивиране на WordPress като BackupBuddy, за да направите резервни копия или съветника за архивиране на cPanel, който е включен в повечето планове за споделен хостинг.

Как да минимизирам текстовите файлове?

Ако вашият сайт е кодиран по поръчка, разработчиците е трябвало да го направят възможно най-просто и чисто. И все пак има онлайн инструменти за минимизиране, които могат да премахнат ненужните символи и празните интервали в даден екземпляр.

С WordPress нещата са още по-лесни.

Изтеглете и инсталирайте WP Rocket или друг подобен плъгин.

Ако използвате WP Rocket, щракнете върху раздела Статични файлове и изберете типовете файлове, които искате да минимизирате (HTML, CSS и JS).

Някои доставчици на хостинг, като SiteGround, може дори да предлагат собствена приставка, така че дори това не е задължително.

7. Кеширане

Ако ме попитате как да ускоря вашия уебсайт и трябваше да ви дам един-единствен отговор, кеширането вероятно би било това. Ако искате бърз, отзивчив сайт, няма начин да кажете „не“ на кеширането.

Въпреки че кеширането е доста техническа тема, основният му принцип е доста прост. И това е всичко, от което се нуждаете, за да разберете значението на кеширането.

Какво е кеширането? Как помага за подобряване на скоростта на сайта?

На прост, обикновен английски, кеширането позволява на вашия уеб сървър да изпраща уеб страница с много по-бързо темпо до браузър, след като вече е била доставена веднъж.

Бързото предаване на информация от вашия сървър до браузъра на потребителя гарантира, че вашите уеб страници се зареждат бързо.

Сега виждате защо включването на кеширането е чудесен начин за ускоряване на зареждането на уеб страници.

Но как уеб сървърът може да достави уеб страница по-бързо втори път? Защо не може да обслужва страницата бързо за първи път?

Да предположим, че потребител иска да посети началната ви страница и въведе съответния адрес в браузъра си.

В момента, в който сървърът получи заявката, той изчислява параметрите на страницата, за да достави съответната информация. За да може да обработи тази заявка, сървърът трябва да извърши определени действия, които отнемат време (милисекунди, но все пак) и ресурси.

Няколко мига по-късно друг потребител подава заявка за началната страница.

Тъй като новата заявка е същата като предишната, сървърът вече знае какво трябва да бъде предоставено; той вече е съхранил „отговора“, цялата страница в кеш паметта си . Не е необходимо да правите сложните изчисления отново.

Вместо това той просто предава отговора на браузъра. Това, както се досещате, помага за подобряване на скоростта на уебсайта.

Отговорът, който сървърът дава на втория браузър, всъщност е статичен HTML файл, който по същество е моментна снимка на вашата начална страница.

И в двата случая предоставеното съдържание е едно и също, но сървърът го доставя много по-бързо втори път.

Как да активирам кеширането?

Ако вашият сайт е кодиран по поръчка, най-добре е да намерите хост, който има активирано кеширане от страна на сървъра. Независимо дали това е Varnish, добра конфигурация на nginX или нещо друго, можете да получите отлични резултати.

Има множество безплатни плъгини за кеширане на WordPress, може би нито един по-популярен от W3 Total Cache.

Инсталирайте го и отидете на кеш на страница (Той е под Общи настройки ) и поставете отметка в квадратчето до него.

Ако търсите бърз съвет как да увеличите скоростта на уебсайта на WordPress сайт, това е точно това, което трябва да направите.

За да получите още повече подробности за оптимизирането на скоростта на WordPress, можете да разгледате нашето обширно ръководство по темата.

8. Асинхронно зареждане

Браузърът може да зарежда скриптове като JavaScript и CSS файлове синхронно или асинхронно.

Когато изберете синхронно зареждане, браузърът ще зарежда по един скриптов файл наведнъж. Тоест няма да зареди нищо друго, докато зарежда CSS или JavaScript файл.

Файловете със скриптове са по-обемни от много други елементи на страницата и браузърите обикновено отнемат повече време, за да ги заредят.

При синхронно зареждане зрителят може да създаде впечатлението, че страницата се зарежда бавно, тъй като по-важните неща се зареждат по-късно.

За разлика от това, избирането на асинхронно зареждане дава на браузъра лиценз за зареждане на други елементи заедно със скрипт файловете.

Ако се чудите как да увеличите скоростта на уебсайта в PHP, асинхронното зареждане е пътят . Някои уеб хостове като FastComet го предлагат готово, но често се налага да инсталирате правилния плъгин или да добавите правилното кодиране, за да постигнете тази оптимизация.

9. Отложете JavaScript файловете

Когато отложите файл, браузърът го зарежда след други елементи на страницата. Отлагането на големи файлове като JS файлове има много смисъл, защото те могат да забавят зареждането на друго съдържание.

Тази стъпка всъщност не ускорява времето за зареждане на JavaScript. Въпреки това гарантира, че браузърът дава по-голям приоритет на останалото съдържание.

Как да активирам асинхронно зареждане и да отложа Javascript файлове?

Ако искате да ускорите зареждането на JavaScript, използвайте приставка за WordPress като WP Rocket или друга.

Ако използвате WP Rocket, щракнете върху раздела Статични файлове и изберете тези три опции в секцията за блокиране на визуализацията CSS / JS :

 • Заредете CSS файлове синхронно
 • Заредете JS файлове отложено
 • Безопасен режим (препоръчително)

Най-добрият начин да отложите Java в кодиран по поръчка сайт е да заредите javascript точно преди маркера </body> на HTML документа. Друг метод е да добавите атрибута defer към скрипта.

За асинхронно зареждане добавете асинхронност към вашите скриптове. Това ще гарантира, че браузърът зарежда HTML, който идва след асинхронния скрипт, заедно с него.

Заслужава ли си оптимизацията на скоростта?

Ако не получавате толкова трафик, колкото очаквате, или ако посетителите ви не прекарват достатъчно време на вашия сайт, време е да си зададете един важен въпрос - как да подобрите скоростта на зареждане на уебсайта?

Скоростта засяга всички неща, които са важни за вашия бизнес, от трафика на страници до степента на отпадане, удовлетвореността на клиентите и лоялността на клиентите, реализациите и честотата на повторни покупки.

Накратко, ако пренебрегнете ефективността на уебсайта, Вашият бизнес ще пострада .

Много.

Множество фактори влияят върху скоростта на страницата, но не е нужно да ги поправяте наведнъж.

Изпълнете тестове за скорост, използвайки безплатни инструменти за сравнение, за да идентифицирате най-дълбоките вратички в производителността, които възпрепятстват скоростта на вашия сайт.

Започнете с тях, за да получите максимална полза за минималното време. Много от хаковете за това как да ускорите уебсайт, обсъден по-горе, всъщност са много лесни за изпълнение, дори и за сайтове с кодиране по поръчка.

Затова не позволявайте на скоростта да ви държи далеч от осъществяването на мечтата ви да станете успешен онлайн предприемач или блогър.

Всичко, от което се нуждаете, е бърз сайт. Ние предлагаме изработка на сайтове, който са ултра бързи, използваме най-новите технологии за кеширане, както и чист и валидиран код.

Може да разгледате и други наши услуги като СЕО оптимизация или Поддръжка на сайтове

Уеб дизайн, SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu