Как изглежда уеб дизайнът на първо място от клиента

Как изглежда уеб дизайнът на първо място от клиента

Целта на уебсайта е да достигне до нови клиенти и да поддържа настоящите ангажирани. Следователно клиентът на първо място трябва да бъде в горната част на вашия списък за дизайнерски характеристики. В края на краищата, без вашите клиенти вашият бизнес няма да расте или да успее.

Клиентът на първо място е модна дума от няколко години насам. Накратко, лесно е да си представим какво означава дизайнът, ориентиран към клиента. Нуждите на потребителите са преди всичко. Концепцията обаче не е толкова проста на практика. В уравнението влизат много нюанси.

Какво точно означава да имаш уеб дизайн на първо място за клиента? Какво трябва да имате, за да достигнете до потребителите на тяхното ниво и да задържите вниманието им в дългосрочен план?

Прегръщането на качествени клиентски изживявания е стимулирало лоялността откакто се помни някой. Сега обаче живеем във време на несигурност и когато хората напускат компаниите на стотинка, ако не са доволни от някой аспект. Така че трябва да удряте високите тонове на всяка песен – уебсайтът ви е най-чистата ви онлайн личност и трябва да ангажира потребителите и да ги забавлява.

Независимо дали прегръщате каузи, които са важни за вашите клиенти и споделяте информация за тях, или променяте дизайна си, за да отговаря на насоките за достъпност, много фактори влизат в игра с ориентирания към клиента дизайн.

В скорошен доклад изследователите установиха, че около 88% от лидерите на компании смятат, че ангажираността на клиентите влияе върху приходите. Не можете да контролирате всяка променлива, но можете да гарантирате, че вашият уеб сайт постига всички силни страни за ориентиран към клиентите уеб дизайн, който ги грабва и ги задържа на вашата страница.

Ето нашите любими съвети за създаване на подход на първо място към клиента. Може би вече правите някои от тези неща. Изберете това, което е най-разумно за вашия бизнес модел. Дори малки промени могат да имат голямо въздействие.

 

1. Познавайте клиентите си

Преди да създадете уебсайт, фокусиран върху нуждите на вашите клиенти, трябва да знаете кои са те. Каква е демографията на вашите типични клиенти? Проучете ги и разберете какви са техните нужди и очаквания. Как най-добре можете да им помогнете?

Може също да искате да ги анкетирате за вашия уебсайт. Какво липсва, което може да им помогне? Има ли нещо, което обичат? Какво мразят? Колкото повече знаете, толкова по-добре вашият дизайн може да отговаря на техните очаквания. Създайте личности на купувачи въз основа на техните предпочитания.

В същото време купувачите понякога казват едно, но всъщност се чувстват по друг начин. Никой не е съвсем сигурен защо хората правят това, когато са анкетирани. Един от начините за заобикаляне на този проблем е да направите някои A/B тестове, за да видите как те всъщност се чувстват относно различни промени. Те реагират ли така, както си мислите? Какви други корекции трябва да се направят?

 

2. Намерете правилната цветова палитра

Различните индустрии имат тенденция към различни нюанси. Например фирмите в банковата индустрия са склонни към сини и понякога червени. Синьото предизвиква доверие у потребителите и има успокояващ ефект. От друга страна, модната индустрия може да използва по-ярки нюанси, като лайм зелено. Помислете какви цветове очакват хората във вашата индустрия и след това намерете своята цветова палитра.

Всеки нюанс има своето емоционално въздействие. Например червеното е цвят на силата и може да предизвика вълнение у зрителя. Изберете вашите нюанси по съответния начин, за да получите възможно най-емоционалния удар.

 

3. Приемете обратна връзка

Един от най-добрите начини да подобрите сайта си с течение на времето, за да отговаря на нуждите и предпочитанията на вашата аудитория, е като позволите обратна връзка. Добавете рецензии, поставете формуляр за обратна връзка в долния колонтитул и дори изпратете заявки за обратна връзка до вашия пощенски списък.

Също така е добра идея да намерите ментор, който е успял да ръководи бизнес. Помолете ги да разгледат вашия сайт и да ви дадат съвет. Можете също така да привлечете помощта на специалист по маркетинг.

 

4. Придържайте се към познатото

Чували ли сте за закона на Якоб? Основното правило гласи, че хората предпочитат общи дизайнерски модели, с които са най-запознати. Така че, когато видят модел, който познават, като например оформление на лентата за навигация, това повишава настроението им и подобрява паметта им за сайта.

Когато правите редакции, не правете значителни промени. Вместо това прилагайте малки корекции с течение на времето, за да дадете на последователите си шанс да се привикнат към промяната.

 

5. Намалете безпорядъка

Ако искате потребителите да се почувстват очаровани от вашата страница и да се ангажират, трябва да ограничите техния избор. Добавете твърде много опции и те може да не знаят къде да отидат първо.

Започнете, като изберете цел за страницата. Изрежете всичко, което не насочва потребителя към целта. В идеалния случай ще имате малко информация, изображение и бутон с призив за действие (CTA). Това обаче може да варира в зависимост от това къде се намира вашият купувач във фунията на продажбите и от колко информация се нуждае, за да реши да премине от браузър към клиент.

 

6. Изберете Mobile Friendliness

Последните доклади показват, че около 90% от хората използват мобилни устройства, за да влизат онлайн понякога. Тъй като телефоните придобиват по-големи възможности и 5G осигурява по-високи скорости на общностите, очаквайте хората да използват своите мобилни устройства още по-често за сърфиране в интернет.

Да се ​​уверите, че вашият сайт се превежда добре на по-малки екрани, има смисъл за вашата компания и за вашите клиенти. Не пропускайте да тествате всичко. Кликнете върху всички връзки. Попълнете формуляри. Уверете се, че изображенията и текстът се настройват автоматично до правилния размер, така че хората да не се налага да превъртат безкрайно.

 

7. Направете множество целеви страници

Като повечето фирми, вие вероятно имате няколко персони на купувач, докато сегментирате аудиторията си. Не създавайте само една начална страница и очаквайте тя да изпълни целта на всеки читател. Вместо това създайте уникални страници за всяка личност, за да отговорите най-добре на техните нужди.

Уверете се, че всяка целева страница говори на естествения език на вашата конкретна аудитория. Помислете за уникалните нужди на всяка група. Как се различават точките им на болка? Как можете най-добре да посрещнете техните нужди?

 

8. Съхранявайте важна информация на видимата на екрана част от страницата

Хората са заети. Те работят, имат семейства и може да посетят вашия сайт в 15-минутната почивка, която получават следобед. Повечето потребители искат информацията, от която се нуждаят, за да вземат решение, и не искат да се занимават с други неща.

Поставете основните заглавия и информацията, от която се нуждаят, на видимата на екрана част от страницата, така че те да я видят първи. Направете го възможно най-четлив, като използвате заглавия и подзаглавия. Добавете няколко точки. Хората също усвояват информацията по-лесно във видео формат, така че добавете видеоклип, подчертаващ основните предимства на вашия продукт или услуга.

Трябва също така да поставите CTA бутон над сгъвката, ако има смисъл за цялостния ви дизайн. Имайте предвид, че хората може да са посетили и вече да са прочели част от информацията. Някои потребители се връщат само за да се регистрират и искат бързо да намерят CTA.

 

Влезте на мястото на клиентите си

Погледнете сайта си през очите на вашата аудитория. Какво работи добре? Какво трябва да се коригира? С течение на времето ще разработите ориентиран към клиентите уеб дизайн, който говори на тези, които е най-вероятно да купуват от вас. След това продължете да правите промени и да настройвате сайта си, докато постигне перфектния баланс за вашите клиенти.

Имате въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас още сега..

Please type your full name.
Invalid email address.
Моля, изберете дата, на която да се свържем с вас.

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu