Как онлайн отзивите помагат на вашия местен бизнес

Как онлайн отзивите помагат на вашия местен бизнес

В днешно време, когато клиентите притежават безпрецедентна власт да диктуват с кого и как искат да правят бизнес, отзивите, които получавате, са по-важни от всякога.

91% от хората влизат в мрежата, за да прочетат подробно какво казват хората за вашия бизнес и начина му на работа. И 84% от хората се доверяват на тези отзиви, колкото и на препоръките, които получават от приятели .

Така че е достатъчно да се каже, че не можете да си позволите да не се интересувате от това, което хората казват за вашия бизнес онлайн.

Отзивите могат да бъдат доста смесени

Като местен бизнес, който се опитва да изгради репутацията си онлайн, вероятно знаете, че отзивите могат да вървят в двете посоки. В добрите дни получавате блестящи отзиви от доволен клиент, който не може да спре да хвали, докато в лошите дни една грешка може да бъде всичко, което е необходимо, за да предизвика остра тирада във Фейсбук, Гугъл Май Бизнес или Букинг.

Не се обезсърчавайте от всичко това. Знайте, че отрицателните отзиви тук и там са неизбежни и също няма да имат ефект, ако преобладаващото мнозинство от отзивите са положителни.

Предимства на получаването на отзиви

Освен огромния прилив на допамин, който получавате, когато четете, че хората говорят добре за вашия бизнес онлайн, има и няколко други причини, поради които получаването на отзиви е важно:

Отзивите са чудесни за изграждане на доверие

Живеем в ера, в която онлайн проучванията са на върха на всички благодарение на смартфоните. По-голямата част от потребителите провеждат проучвания онлайн, за да се информират за всяка покупка и по-голямата част от тези изследвания се провеждат на сайтове за ревюта и сравнения.

Вече видяхме, че за по-голямата част от хората онлайн отзивите са толкова надеждни, колкото препоръките на приятели. Така че наличието на положителни отзиви за вашия бизнес е един от най-добрите начини за изграждане на доверие за вашия бизнес.

Положителните отзиви ще внушат и затвърдят всички правилни идеи като доверие, авторитет и лидерство на мисли в съзнанието на вашия целеви клиент.

Отзивите са чудесни за SEO

Органичният трафик от търсачките е нещо добро за всеки бизнес с онлайн присъствие, следователно и необходимостта да инвестирате в SEO оптимизация.

По този начин онлайн отзивите придобиват допълнително значение, когато осъзнаете, че те могат да повлияят на класирането в търсачките.

Например Google обобщава преглед на информация от много уебсайтове, когато решава къде да се класира бизнесът на страницата с резултати.

Сайтове като Facebook и Yelp също определят общото класиране на даден бизнес въз основа на броя отзиви и общия рейтинг на даден бизнес.

Отзивите са чудесни за установяване на правилните връзки с клиентите

Не губете отзив - дори и отрицателните. Бъдете проактивни относно създаването на взаимоотношения с вашите клиенти, като отделите време да отговорите на отзивите на клиентите по внимателен, полезен начин, който показва вашата благодарност и обяснява какви нерешени проблеми може да съществуват.

Това ще повиши не само доверието в очите на вашата аудитория, но и ще накара клиентите да искат да оставят отзиви - което е, което искате, като се имат предвид всички предимства на SEO и надеждността, и цялостната визия за марка.

Заключение

Мисълта да поискате отзиви от клиентите си може да изглежда плашеща в началото. Но ако направите всичко възможно, за да осигурите страхотно изживяване, вашите клиенти биха били твърде щастливи да говорят за това как са се наслаждавали на времето, прекарано с вашия бизнес. И не забравяйте да оставите внимателен отговор на тези клиенти, които не са доволни. Вижте и нашите услуги за Бранд Мактеринг. Ако се нуждаете от професионални съвети и грижи за вашия бизнес не се колебайте да се свържете с нас

 

Онлайн Бизнес

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu