Колко време отнема SEO, за да покаже резултати?

Колко време отнема SEO, за да покаже резултати?

Обикновено са необходими между 3–6 месеца, за да може SEO да покаже резултати.

Това е според ~4300 души, които са отговорили на анкети на Ахрес в LinkedIn и Twitter .

СТРАНИЧНА БЕЛЕЖКА.
Анкетирана е и Facebook група само за клиенти, Ahrefs Insider . Там са отговорили само 82 души, като най-популярният отговор е 6-12 месеца.

Но реалността е, че няма окончателна времева рамка. Зависи.

Защо SEO отнема толкова време?

SEO не е реклама. Не можете да платите пътя си дотам. Така че, ако искате да се класирате на #1 за ключова дума, трябва да демонстрирате на Google, че сте най-добрият резултат. 

Google има два вида резултати: органични и платени

Това означава, че колко време отнема SEO, за да „работи“, зависи от много фактори. Ето някои фактори, които трябва да имате предвид:

1. Нов срещу стар уебсайт

Най-общо казано, тъй като съществуват от по-дълго време, по-старите уебсайтове са склонни да имат повече обратни връзки (и следователно повече авторитет на уебсайта ), повече страници, повече съдържание, както и класиране за повече ключови думи. 

От друга страна, по-новите уебсайтове се нуждаят от повече усилия и ресурси, за да стартират. Всъщност някои SEO специалисти дори смятат, че Google има „ пясъчна кутия “, която не позволява на новите уебсайтове да се класират. 

Така че, ако работите върху нов уебсайт, може да отнеме повече време преди SEO да покаже резултати. 

2. Конкуренцията

SEO не съществува в балон. Вашите конкуренти вероятно също правят SEO. Ако ключовите думи, към които се насочвате, са силно конкурентни, класирането ще ви отнеме повече време. 

Например, бихме искали да се класираме за ключовата дума „seo“. Но страниците, класирани за тази ключова дума, имат десетки хиляди обратни връзки:

Общ преглед на SERP за заявката „seo“, чрез Ahrefs' Keywords Explorer

Всъщност резултатът за трудност на ключовата дума (KD) за тази ключова дума е цели 97:

Резултатът за трудност на ключовата дума за заявката „seo“

Ако искаме да се състезаваме, това ще ни отнеме много време и усилия. От друга страна, много по-лесно е да се конкурирате за „seo за стартиращи фирми“. Ние го направихме и сега класираме #1:

Общ преглед на SERP за заявката „seo за стартиращи фирми“, чрез Ahrefs' Keywords Explorer

За справка, „seo за стартиращи фирми“ има средна трудност от 22:

Резултатът за трудност на ключовата дума за заявката „seo за стартиращи фирми“
ПРЕПОРЪКА

Ето как да намерите ключови думи, които са по-малко конкурентоспособни:

  1. Въведете подходяща ключова дума в Keywords Explorer на Ahrefs
  2. Отидете на отчета за съвпадение на термините
  3. Задайте KD филтър на максимум 20 (или число, което ви харесва)
Отчетът за съвпадащи термини с филтрирана трудност на ключовите думи чрез Ahrefs' Keywords Explorer

3. Вашите ресурси

Колкото повече ресурси можете да посветите и инвестирате в SEO, толкова „по-бързи“ ще бъдат вашите резултати. 

Например, можете да наемете повече автори на съдържание, които да създават висококачествено съдържание за вас. Или можете да инвестирате в инструменти за SEO и да направите работата си по-лесна, по-бърза и по-ефективна. Може дори да успеете да създадете екип за изграждане на връзки, който активно да изгражда връзки вместо вас. Възможностите са безкрайни.

4. Вашата стратегия

Добрата стратегия е половината спечелена битка. 

Ако имате подробен план за това как искате да се справите с целевите си ключови думи, ще имате по-голям шанс да постигнете по-бързи резултати. 

Например, може да имате куп важни ключови думи, за които искате да се класирате. Въпреки това, всички те са супер конкурентни. Така че, ако инвестирате всичките си ресурси в опит да се класирате за тези ключови думи, може да отнеме месеци или дори години, преди да видите някакви резултати. 

Като алтернатива можете бавно да изградите най-важните си ключови думи, като първо се насочите към теми с ниска конкуренция , които имат бизнес стойност. По този начин все още можете да генерирате някакъв органичен трафик към сайта си, като същевременно натрупвате връзки, авторитет на уебсайта и много повече за в бъдеще. 

5. Вашата екзекуция

За да спечелите другата половина на битката, ще трябва действително да екзекутирате. 

Няма смисъл да измисляте най-добрата SEO стратегия в света, ако нищо не бъде направено. По същия начин, ако постоянно трябва да обосновавате пред вътрешните заинтересовани страни дали SEO си струва усилието , това може да попречи на усилията ви да изпълните. 

Така че колкото по-последователно изпълнявате, толкова „по-бързо“ вероятно ще видите резултатите. 

Имате въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас още сега..

Please type your full name.
Invalid email address.
Моля, изберете дата, на която да се свържем с вас.

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu