Коя е най-добрата стратегия за локално SEO за 100+ градове?

Коя е най-добрата стратегия за локално SEO за 100+ градове?

В тазседмичното издание на Ask An SEO, Мехмет от Адана, Турция, пише:

"Здравей. Притежавам бизнес, който предоставя услуги за почистване и обслужва около 120 различни квартала и няколко града.

Искам да създам отделна статия за всяко от търсенията за град, район, квартал и услуга. Това правилната местна стратегия ли е и как трябва да изглежда структурата на връзките?”

Страхотен въпрос.

Вашият въпрос се отнася до статии и структура на връзките, така че ще се съсредоточим върху това днес.

Но искам да се уверя, че това не е единствената ви стратегия за локално търсене .

Цялостната локална SEO стратегия също ще включва:

 • Вашият бизнес профил в Google (бивш GMB) и други местни обяви в търсачки, директории и др.
 • Мониторинг и управление на местни прегледи.
 • Проучване на локални ключови думи и локализирано съдържание .
 • Изграждане на локални връзки .
 • Платено търсене или социални мрежи, ако е необходимо, за да увеличите органичното си представяне.

Където и клиентите да търсят услуги като вашата, вие искате да сте там и или да ги конвертирате незабавно, или да ги насочите към желания от вас URL адрес, за да научите повече.

Така че нека поговорим за идеята да съставим отделна статия за всеки град, област, квартал и услуга.

Местни статии за всяка услуга и област?

Това звучи като много работа, а не страхотно потребителско изживяване за бъдещите ви клиенти.

Статиите и публикациите в блога могат да бъдат страхотни информационни части за генериране на информираност и разпространение на името на вашата марка.

Те могат да бъдат страхотни и за етапите на разглеждане и оценка , особено при дълъг цикъл на продажби или за артикули с голям билет.

Нека обаче първо помислим за намерението на местните търсачи, които може да търсят услуги за почистване.

Разбира се, ще намерите някои, които са супер любопитни за определен тип услуга, как работи, какви продукти се използват и т.н.

Но много други, които просто искат да знаят неща като:

 • Отворен ли си, когато имам нужда от теб?
 • Колко ще струва това?
 • Обслужвате ли моя район?
 • Мога ли да запиша консултация?
 • Имате ли място, където мога да отида?
 • Кой друг е използвал вашите услуги?
 • Какво казват хората за работата с вас?
 • Колко далеч си от мястото, където трябва да бъдеш?
 • Какви видове оборудване използвате?
 • Имате ли някакви специализации?

Не искате да ги карате да преглеждат 800+ думи от написана статия, за да намерят простите отговори, които могат незабавно да ги превърнат в резервирана среща, телефонно обаждане или друго желано действие.

Също така е огромна задача да излезете с достатъчно уникална информация за всяко място, за да създадете ангажираща и качествена статия за него.

Ако разполагате с бюджет (сега или в бъдеще) и искате да инвестирате в създаване на съдържание, което да отговаря на различни видове намерения на търсещите във всеки регион, това ще бъде част от отлична промоционална стратегия.

Но не искате да използвате статии като основна, всеобхватна дестинация за местните търсещи.

Вместо това използвайте местни целеви страници

Има много по-убедителни начини за предаване на тези отговори, отколкото в статия.

Една интегрирана карта дава възможност на търсещия да се прецени до каква степен те са от местоположението на фирмата и дали обслужва техния район.

Един вградено видео може да им даде възможност за бърз преглед на вашите съоръжения, оборудване, техники и персонал.

Местните отзиви могат да покажат най-новите ви отзиви от клиенти и да предоставят това социално доказателство кога и къде обмислят да използват вашата услуга.

Висококачествените снимки могат да им помогнат да разберат изживяването, което предлагате.

 

Местното съдържание и оферти могат да обслужват нуждите на вашите посетители от информация и конверсия.

Функцията за обаждане, резервация или връзка (или дори чат на живо) улеснява тези, които са готови да конвертират, да го направят.

Всичко това са елементи на качествено изживяване на местната целева страница.

От тук можете да направите връзка към вашите по-задълбочени ресурси.

И да, определено можете да използвате шаблона на целевата си страница, за да създадете специални страници за определени видове услуги, бизнес линии и т.н.

Най-важното е, че вашите местни страници са:

 • Отзивчиви - Респонзив.
 • Оптимизиран както за търсене, така и за преобразуване.
 • Създаден, за да осигури следващите стъпки за всички различни видове местни търсещи.
 • Маркирани правилно със съответната схема, така че Google да разбере как и защо вашата страница е най-добрият отговор за подходящи заявки.

Вижте контролния списък за SEO на Джон Макалпин до страницата за идеално местоположение за още съвети какво прави страхотна местна целева страница.

Сега привлечете хората към местните си страници

Използвайте локатор, за да помогнете на търсещите да намерят правилното местоположение. Обратното свързване към локатора гарантира, че клиентите могат да се върнат и да изследват и други местоположения и услуги.

Вашият локатор може да живее в главното меню и да бъде представен на началната страница, а всяка локална страница е само на няколко щраквания.

Хлебните трохи са добър инструмент за навигация тук.

Изображение от автор, ноември 2021 г

Можете да използвате шаблон за местните си страници, за да поддържате външния вид, усещането и изживяването последователни, както и да намалите натоварването при създаването им.

Дублираното съдържание няма да повлияе на класирането ви , така че не се притеснявайте, ако в началото са общи и добавяте локализирано съдържание с течение на времето, колкото можете.

Обърнете се към местни забележителности и пресечни улици, споделете снимки на интериора и екстериора, обяснете всякакви специални услуги, предлагани от това място и т.н.

Връзка към подходящата локална страница от всеки бизнес профил в Google и онлайн малка обява. Това е много по-добро потребителско изживяване, отколкото изпращането на хора от локализирано търсене към началната ви страница.

Вижте кой друг се класира органично и локално при условията, които искате да доминирате. Това могат да бъдат конкуренти, информационни портали, местни обществени организации и медии, директории, социално съдържание и др.

Запитайте се:

 • Мога ли да ги изпреваря?
 • Мога ли да бъда в списъка или да рекламирам с тях?
 • Мога ли да ги накарам да препратят към моя сайт?

Ако не можете да намерите начин да се показвате органично или в първите 3 резултати на MapPack, може да искате да стартирате местна PPC кампания, насочваща хората към съответната страница за тази географска област.

Можете също да използвате статии и публикации в блогове, за да подадете тези по-информационни запитвания и да насочите хората към вашия локатор, за да намерят най-близкото до тях местоположение.

Вижте 8 начина за стимулиране на местен бизнес на конкурентни пазари с търсене и гледайте нашите доказани местни маркетингови стратегии за стимулиране на клиентското изживяване и уебинар за възвръщаемост на инвестициите при поискване за още съвети.

Вземете системи и процеси, за да управлявате нарастващото си присъствие

И накрая, имате някои допълнителни предизвикателства като бизнес с няколко локации и обслужван район.

Създаването на цялото това съдържание и тези целеви страници е едно нещо.

Но тогава трябва да можете да поддържате всичко точно, да измервате ангажираността и ефективността, както и да правите редакции и актуализации.

Дори промяната на работното ви време за празниците се превръща в голяма работа, когато трябва да го направите в 120 профила в Google и местни целеви страници.

Освен това всички видове неточности се въвеждат в местните списъци от агрегатори на данни, използващи остаряла информация, потребители на Google, предлагащи редакции, конфликти за собственост и др.

Няма да навреди да разгледате някои локални SEO инструменти и опции за платформа, за да улесните работата по това.

Сравнете разходите за инструмента с труда, който ще спестите, и ползите за бизнеса от подобряването на вашата локална SEO ефективност в този мащаб.

Изграждането на местно присъствие не е бърза работа. Но ако можете да автоматизирате част от работата по наблюдение, актуализиране и намиране на нови възможности, ще бъдете много по-напред. Вижте и нашите услуги за локална СЕО оптимизация.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu