Коя е най-ефективната стратегия за локално SEO

Коя е най-ефективната стратегия за локално SEO

Един въпрос, който ми задават много, е „как локалното SEO се различава от обикновеното SEO?“ И отговорът ми винаги е един и същ.

Оптимизацията за търсачки е обширен чадър от дейности, които можете да извършвате, за да помогнете на вашия уебсайт да се класира в органичното търсене. Под този чадър ще намерите създаване на съдържание (блогове), изграждане на връзки, местно SEO, технически одити и др.

Мислете за местното/локално SEO като за специализирана част от SEO чадъра. Целта му е подобна: да се класира високо в местните търсения за това, което предлага вашата компания. Но той е много специфичен за класирането в Google Map Pack за ключови думи, които се отнасят до вашия бизнес.

МЕСТНО SEO И COVID-19

Местното SEO (оптимизация за търсачки) стана по-важно от всякога, тъй като местните фирми се опитват да получат нов бизнес по време на пандемията COVID-19. Тъй като все повече потенциални клиенти във вашия район се обръщат към местното търсене по време на пандемията, по -важно от всякога е да се уверите, че присъствате в резултатите от местните търсачки.

Най -важното е, че трябва да се стремите да сте на върха на търсенето, така че да не бъдете пренебрегвани.

Google разбира важността на ролята си за подпомагане на малкия бизнес да успее (в края на краищата, по -голямата част от света използва Google, за да търси повечето неща - особено местни стоки и услуги). Като такива, те стартираха поредица от функции, които да помогнат на бизнеса да актуализира своята информация. Този списък е изтеглен директно от Google My Business Help .

  • Регулираните часове на работа, например, ако затворите по -рано
  • Добавете „Още часове“, които описват други бизнес операции, като доставка, доставка на храна и преминаване през автомобил
  • Изберете атрибут, за да покажете, че предлагате онлайн услуги, като класове, срещи или прогнози
  • Забавяне на конкретни бизнес услуги
  • Допълнителни услуги, които предоставяте на общността
  • Ако вашият бизнес е „временно затворен“

СЪВЕТИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЛОКАЛНА SEO СТРАТЕГИЯ

Сега, когато разбрахте малко повече за местното SEO и какво представлява той, ще разбия някои съвети за изграждане на ефективна местна SEO стратегия.

СЪВЕТ 1: ЗАЯВЕТЕ СВОЯ GOOGLE MY BUSINESS & BING МЕСТА ЗА БИЗНЕС ОБЯВИ

Ако все още не сте заявили своите обяви в Google My Business, това е първото място, от което трябва да започнете.

Заявяването и потвърждаването на вашия бизнес в Google My Business е първата стъпка, която трябва да направите, за да сте сигурни, че показвате в Google Map Pack. Заявяването и потвърждаването е лесно да се направи. 

След като заявите своя списък с Google My Business, продължете да заявявате своя списък с Bing Places for Business. Може би се чудите „защо Bing?“ Bing е важен, защото има няколко гласови търсения, които използват мрежата Bing за извличане на резултати. Също така можете да синхронизирате профилите си в Google и Bing, така че улеснява в дългосрочен план управлението и на двата.

СЪВЕТ 2: ПЛАНИРАЙТЕ ДА АКТУАЛИЗИРАТЕ ИНФОРМАЦИЯТА СИ

Мислете за вашия Google My Business като за нова социална мрежа за управление. Той не е толкова интензивен, колкото Facebook или Instagram, но имате възможност да публикувате съдържание в него, за да покажете, че сте активен. Google обикновено предпочита списъци, които публикуват редовно.

Също така не забравяйте да актуализирате работното си време. Работното ви време може да е „задайте го и го забравете“, но също така се уверете, че актуализирате и ваканционните си часове.

СЪВЕТ 3: УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ ВАШЕТО ИМЕ, АДРЕС И ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР СА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ

Всеки експерт по SEO, с който говорите, ще покаже вашия „NAP“, когато обсъждате местното SEO. NAP се отнася до вашето име, адрес и телефонен номер.

Искате да се уверите, че тази информация е съвместима във вашата малка обява в Google My Business, вашия уебсайт, вашата Bing Places for Business обява и други онлайн директории.

СЪВЕТ 4: ПОИСКАЙТЕ ОТЗИВИ!

Отзиви, ревюта, ревюта. Значението на прегледите във вашата местна SEO стратегия е от решаващо значение за мисията. Прегледите на вашите обяви ви помагат да се утвърдите като надежден ресурс за всякакви стоки или услуги, които предоставяте.

Също така, не се обезкуражавайте от отрицателен отзив тук и там. Отрицателните отзиви и мнения са естествена част от бизнес процеса и най -важното нещо, което можете да направите, е да отговорите на неговите/нейните притеснения и да предоставите информация за контакт, ако искат да се свържат с вас с допълнителни оплаквания.

НАЕМЕТЕ МЕСТНА SEO КОМПАНИЯ

Изработканасайт е агенция за интернет маркетинг, която работи от 2019 г. Ние разбираме местното SEO и всичко, което то включва, което ни прави идеално подходящи да свършим чудесна работа с вашите местни SEO усилия.

Ние предлагаме маркетингови услуги под формата на SEO пакети, а също така предлагаме:

Надявам се тази статия да ви е била полезна! Не се колебайте да се свържете с нас, за да научите повече за нашите локални SEO услуги.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu