Magento срещу Opencart - Коя система да изберем?

Magento срещу Opencart - Коя система да изберем?

Предприемачите, които стоят на крачка от стартирането на новото си начинание за електронна търговия, имат един и същ въпрос, с който трябва да се справят в даден момент:

Коя платформа за електронна търговия да избера, за да започна моя онлайн бизнес? Очевидно е, че що се отнася до електронната търговия, няма универсално решение.


Съществуват различни методи и инструменти, които могат да доведат до задоволителни резултати, но в крайна сметка това зависи от няколко основни решения, които трябва да бъдат взети предварително, като размера на вашия онлайн магазин, вашите предпочитания за дизайн, SEO и откриваемост , и разбира се, вашата бюджет.

В тази статия ще се съсредоточим върху два от основните конкуренти на пазара за електронна търговия: Magento срещу Opencart. Проучвайки техните функции и опции, ще помогне да решите кой от тях (ако има такъв) е подходящ за вас.

Преди да започнем със сравнявнението между двете, трябва да се отбележи, че има и много други решения за електронна търговия, включително популярната платформа WooCommerce за WordPress, Shopify, Zen Cart и много други.

Всяка от тези платформи предоставя решения за различни набори от нужди, така че, за да направите правилния избор за вашия бизнес, някои основни въпроси, които ще ви помогнат да разберете вашите нужди в краткосрочен и дългосрочен план.
 

13 Неща, Които Трябва Да Имате Предвид, Когато Стартирате Бизнес За Електронна Търговия

 

1. Кой ще изгради вашата платформа за електронна търговия и какви са техните възможности и умения?
2. Ще ви трябват ли услуги за дългосрочна поддръжка и кой ще ги предоставя? Колко лесно или трудно е да намерите програмисти или агенции за избраната от вас платформа?
3. Колко трудно е да се промени основният шаблон на платформата (например страницата за плащане и блога)
4. Колко поддръжка е достъпна онлайн за вашата желана платформа? Колко голяма е общността около нея по отношение на решения и разширения?
5. Търсите ли гъвкаво персонализирано решение или по-скоро бихте избрали по-стандартизирани настройки?
6. Какви допълнителни функции ще искате да интегрирате във вашия онлайн магазин, наред с очевидните по подразбиране?
7. Кои платформи за електронна търговия най-добре поддържат функциите, които се нуждаете?
8. Има ли известни проблеми с производителността на платформата / решението?
9. Искате ли да продавате извън вашата страна?
10. Как планирате да се справите със SEO ефективността и способността за социално споделяне и те ли са основен приоритет за вашия бизнес?
11. Ще управлявате ли няколко магазина?
12. Каква е вашата стратегия за съдържание за електронна търговия? Трябва ли да интегрирате магазина си за електронна търговия с блог?
13. Колко ще трябва да похарчите за лицензиране, хостинг, разширения и т.н. и съответства ли на вашия бюджет?
 

Magento Срещу Opencart - Прилики

 

Като цяло Magento и OpenCart всъщност имат много общо. И двете са платформи с отворен код, които в крайна сметка са предназначени да улеснят дейността на електронната търговия.

И двете са разработени на PHP и използват шаблони за качване на продукти, така че могат да бъдат поддържани от непрограмисти. Те също така са богати на ресурси като разширения, добавки и добавки, които лесно могат да бъдат добавени към тях, за да поддържат нови функции.

Едно от най-големите предимства, на които се радват както потребителите на Magento, така и OpenCart, е способността им да поддържат множество езици и валути, което ги прави глобално решение, което може да задоволи бизнеса от цял свят.
 

Опции И Планове За Хостинг

 

Освен избора на платформата за електронна търговия, качеството на услугата за уеб хостинг, която купувате, също ще направи голяма разлика в работата на вашия онлайн магазин. Имайте предвид обаче, че Magento има тенденция да консумира много ресурси, което означава, че ще ви е необходим по-силен хостинг план, за да поддържате ефективността на вашия магазин. Забравете за споделения хостинг план.

Opencart в този случай ще бъде по-евтин за поддръжка, благодарение на лекия си код и ще работи по-добре за малки и средни магазини. Magento се представя по-добре при хостинг на средни и големи онлайн магазини.
 
 

Употреба И Характеристики

 

Основната разлика между Magento и Opencart се корени в тяхната употреба и функции. Magento печели световно признание за способността си да прави почти всичко, което ви харесва, за да изградите магазина на мечтите си. Той предлага изключително персонализирано пазаруване, неограничени възможности за дизайн, мощни SEO ресурси и неограничени приставки и интеграции.

Всяка функция, за която можете да се сетите, вероятно вече е създадена и е достъпна в MagentoCommerce. Ако не е там, тогава със сигурност талантлив и сертифициран разработчик на Magento може да създаде това решение за вас.

С неговата гъвкавост идва и нейната сложност, което вероятно не е проблем, ако сте разработчик на Magento и знаете какво правите. Ако не сте разработчик на Magento или ако не познавате PHP, вероятно Magento ще ви се стори твърде сложен, особено когато става въпрос за възползване от неговата гъвкавост и персонализирани функции.

От друга страна, OpenCart е много по-лесен за програмиране, но има по-малка общност от програмисти и разработчици.

Опенкарт е прекрасен за стартиращи фирми, които просто трябва да доставят продукти бързо, без много интеграции. Той предлага мощна количка за пазаруване и някои страхотни инструменти, които са много по-интуитивни от Магенто. Това е малко като сравнение между WordPress и Wix или Microsoft Office Picture Manager и Adobe Photoshop. Вижте повече за изработка на онлайн магазин с опънкарт
 
 

Подкрепа От Общността

 

Както Magento, така и OpenCart имат утвърдени общности за разработчици, които предлагат подкрепа и съвети, но общността на Magento е далеч по-стабилна. Magento също така сертифицира и препоръчва на разработчиците да им предоставят сертификати, което улеснява филтрирането на съветите, които получавате, и знаете към кого трябва да се обърнете, когато имате нужда от помощ.
 

Заключение

 

Magento е чудесно решение за по-големи магазини с по-голям бюджет. Той има възможност за мащабиране, за да поддържа растежа на вашия бизнес за години напред и да поддържа всякакви нужди, които може да имате в бъдеще. 

Opencart е по-подходящ, ако се опитвате да изградите своя магазин самостоятелно, защото е по-интуитивен и (почти) безплатен за използване.

Създаване, персонализиране и поддръжка на онлайн магазин с Магенто може да ви струва десетки хиляди, докато с Опънкарт е около 1000-2000 лв с включени най-добрите разширения и теми.

Който и да изберете - пожелаваме ви късмет с новия ви бизнес!

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu