Маркетинг в социалните медии за B2B компании

Маркетинг в социалните медии за B2B компании

Социалните медии се превърнаха в непрекъснато нарастваща платформа за B2B компании за популяризиране на техните продукти и достигане до потенциални клиенти. Все повече хора използват ежедневно някакъв вид социални медии, поради което е важно да се разработи маркетингова стратегия за социални медии, независимо дали става въпрос за кампания, която се разпространява чрез Facebook, Twitter, Instagram или дори Snapchat или Tik Ток.

Но защо на някои компании е трудно да използват социалните медии като маркетингова платформа? Ще ви покажем какво трябва да направите като B2B компания, за да изведете маркетинга си в социалните медии на следващото ниво!

Останете активни в социалните си медии

Много B2B компании вярват, че могат да публикуват съдържание в социалните си медии и това е достатъчно, за да предизвика интерес към тяхното съдържание . Това обаче не е реалността, в която живеем. След като една компания публикува публикации в социалните медии, тя трябва да е готова да общува с всеки, който взаимодейства с нейната публикация. Активното присъствие във вашите социални медии е важно за изграждането на взаимоотношенията с клиентите чрез социалните медии, от които вашата B2B компания се нуждае за ефективен маркетинг в социалните медии.

Свържете се на емоционално ниво

Като имате активно присъствие в социалните медии на вашата B2B компания, ще можете да поддържате по -голяма връзка с клиентите си и да отговаряте на всички въпроси, които те могат да имат. Приближавайки се лично към клиентите си, вие им давате сигурност, че вие ​​като компания искате да се свържете с клиентите си. B2B компаниите, които се ангажират с купувачите на емоционално ниво, виждат двойно по -голямо въздействие от тези, които все още се опитват да продават въз основа на бизнес или функционални ценности.

Компаниите, които са най -свързани с аудиторията си, са склонни да наблюдават по -висок ръст на продажбите . Клиентите оценяват, когато компаниите се връщат към тях бързо, когато имат въпрос, на който искат отговор.

Повечето купувачи, които изпитват "висока лоялност към марката", са по -склонни да купуват от тези марки, дори на по -висока цена от конкуренцията. Това гарантира лоялност на марката към клиентите, към които се насочвате и с които взаимодействате чрез вашите акаунти в социалните медии.

Изборът на правилната платформа за социални медии

Има много платформи за избор, като Facebook, Twitter, Instagram и LinkedIn . Първо, има няколко въпроса, които трябва да разгледате, преди да решите с коя платформа да работите.

Целта на Facebook например е да изгради лоялност и репутация към марката чрез интересно съдържание и информация. Целта на Twitter, от друга страна, е да доставя бързи актуализации и да популяризира нови продукти с незабавна обратна връзка от вашата аудитория. След като отговорите на тези въпроси с помощта на социалната медийна платформа, която имате предвид, можете да изберете коя да използвате. Най -популярните платформи за социални медии са Twitter, Facebook, Instagram, YouTube и LinkedIn. Всъщност повечето компании използват поне един от сайтовете за социални медии „Големите 5“(LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook и YouTube) за разпространение на съдържание. След като вече имате желаната платформа, следващата стъпка е да разберете как да използвате тази платформа с пълния й потенциал.

Използвайте смислени изображения, за да получите повече ангажираност

Buzzsumo установи, че когато някой публикува във Facebook, публикация със снимки получава около 2,3 пъти повече ангажименти, отколкото без. Това означава, че за всеки като вас, който попадне на публикация без снимка, биха били възможни поне още две със снимка. Съвсем естествено е да се чувствате по -привлечени от картина, отколкото от дълъг текст. Хората са по -склонни да учат визуално и ако им дадете снимки вместо текст, те могат да разберат информацията много по -добре.

Единственото нещо е, че не можете просто да публикувате снимка и да чакате хората да дойдат. Трябва да публикувате снимка, подходяща за това, което докладвате . По -голямата част от B2B маркетолозите генерират потенциални клиенти чрез стратегии за социални медии. Публикация със завладяващи снимки и графики може да помогне за увеличаване на този брой за вашия бизнес още повече.

Поставете платени реклами

Ако хората не намират вашия B2B уебсайт за органичен, може да се наложи да проучите предимствата на платените реклами, за да привлечете хора към вашия уебсайт. Има два вида рекламни бизнеси, които могат да се показват в социалните медии: спонсорирани публикации и реклами. Спонсорираните реклами са реклами, които се пускат от компанията за увеличаване на обхвата на съдържанието им, което вече е публикувано в социалните им медии. Спонсорираните туитове показват средни нива на ангажираност от 1 до 3 процента - много по -високи от традиционните банерни реклами (източник: Hoot Suite).

Практически съвети за вашия B2B маркетинг в социалните медии

Изглежда, че много B2B компании просто нямат същата страст към социалните медии като тези в B2C, които в по -голямата си част се възползват от възможностите, които социалните медии предлагат. Това може да се дължи на факта, че B2B компаниите смятат, че тяхната индустрия не е достатъчно вълнуваща за тези канали, или защото се фокусират върху по -традиционни тактики, за да получат потенциални клиенти - като имейл маркетинг или мрежови събития. Но маркетингът в социалните медии на B2B е нещо повече от просто увеличаване на продажбите, това е развитие на личността на компанията.

Ето няколко съвета, които да помогнат на вашия бизнес да блесне в социалните медии:

  • Съдържанието в социалната мрежа трябва да е интересно и да предлага нещо полезно. Няма да привлечете вниманието на аудиторията си, просто като публикувате за услугите, които предлагате - публикация, която предлага свежи мнения за актуални новини от индустрията, е далеч по -привлекателна.
  • Отидете зад кулисите и покажете на вашия екип и задкулисното съдържание за вашата компания. Това засилва вярата ви в вашите служители към потенциални партньори и също така е чудесен начин за привличане на нови таланти.
  • Отговаряйте на коментари и взаимодействия, получени във вашите социални медии. Защото никой не обича да бъде игнориран!
  • Следете тенденциите - винаги трябва да сте нащрек за теми, където можете да се включите и да предоставите информация. Проследяването на съответните хаштагове е чудесен начин да следите нещата!
  • Публикациите ви трябва да се открояват в пакетите с новини. Имате само част от секундата, за да привлечете вниманието на някого, така че изображенията, инфографиките и видеосъдържанието са задължителни. Събудете любопитство, за да получите клик на потребителя. Докато дългите публикации в блога в крайна сметка са по -полезни за вашата целева аудитория, дългите парчета текст не са подходящи за емисии в социалните медии.

Заключение

И накрая , не се страхувайте да се забавлявате в социалните си медии! В крайна сметка хората използват социалните медии за забавление. Така че бомбардирането им с информация за продукта, колкото и добре да е написано, няма да привлече вниманието им. За това е вашият уебсайт.

Идеята на B2B маркетинга в социалните медии е да създаде присъствие и да представи вашата марка. Генерирането на заявки не трябва да бъде единствената ви цел в социалните медии. Водещи страни възникват, когато успеете да привлечете внимание, да се свържете с публиката и да изградите честни взаимоотношения с клиентите.

Социални медии

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu