Можете ли да класирате високо в Google с малък уебсайт?

Можете ли да класирате високо в Google с малък уебсайт?

Възможно ли е да се класира малък уебсайт в търсачките? Да, но трябва да мислите и действате стратегически. Разберете какво можете да направите тук.

Днешният въпрос в Рубриката „Задайте SEO въпрос“ идва от Брайън в Охайо. Брайън пита:

„Имам уебсайт от шест страници. Възможно ли е да се класирам много високо в Google? “

Здравей Брайън, това е страхотен въпрос.

Да, можете да класирате малък уебсайт (дори уебсайт само с няколко страници) високо в Google.

Най-голямата пречка при по-малките уебсайтове е, че нямате толкова голяма възможност да създадете вътрешна структура за свързване и ако никоя от страниците не е достойна за връзки, няма да можете да предадете тази сила.

Това не означава, че не можете да го направите - просто трябва да действате стратегически.

Нека разбием какво можете да направите, за да постигнете високо класиране при търсене на малък сайт.

Съвети за класиране на малки уебсайтове в търсенето

Начертайте групи ключови думи и теми за всяка страница, за която искате да се показват страниците. Сега създайте копие, което да е от полза за търсещия човек, като му предоставите решение.

Може да помислите за добавяне на подходящи често задавани въпроси и сравнителни таблици към страниците, ако са необходими.

Добавете поддържащи изображения, диаграми, видеоклипове и други елементи от данни, които подобряват потребителското изживяване и подобряват копието, когато е уместно. Просто се уверете, че те не забавят твърде много страницата ви.

Отложете всичко, което блокира страницата да може да изобразява и коригира всякакви промени в CLS . Не забравяйте да проверите:

  • Пиксели.
  • Анализ.
  • Приставки.

Компресирайте всички изображения и файлове възможно най-добре.

Премахнете излишния код, включително:

  • Шрифтове.
  • Javascripts.
  • Изображения.
  • Фонове.
  • Приставки и приложения.

Добавете библиотеки на схеми, за да дефинирате всяка страница и елементите, които съществуват в страницата.

Изградете обратни връзки към началната си страница чрез споменавания на марки като начин за изграждане на авторитет. Предайте тази сила от началната страница с вътрешни връзки към другите си пет страници.

Опитайте се да намерите някои PR сайтове, които са пряко свързани с вашия бизнес и ще „споменат“ сайта ви (не да ви дадат връзка, само споменаване).

Пропуснете трикове като награди за guest posting. Искате качествени връзки.

Ако сте местен бизнес или уебсайт, регистрирайте бизнеса си в Google My Business и го поддържайте актуализиран.

Разрастването на вашия уеб сайт може да е по-добро решение

Горните съвети са чудесни, ако искате да запазите уебсайта си малък.

Но трябва да попитам, това единствената ви възможност ли е?

Малките уебсайтове могат да бъдат добри, ако искате да раздавате само визитка, но няма реална причина да го държите малък, освен скоростта на зареждане и малкия размер.

Можете да добавите блог и да споделите подходящи теми и информация. Може да е разумно да добавите повече ориентирани към услуги нишови страници и по-добри отговори на често срещани въпроси, като разширите страниците в категория.

Ако сте доставчик на услуги или пространство за събития, воденето на записи и споделянето на това, как изглежда пространството, сезон след сезон и година след година може да помогне да покажете, че все още сте „там“ и да изградите доверие на потребителите.

Това също така разширява възможностите ви за класиране за „места за сватби в XY град“ или „места за събития в XY град“.

Всъщност не виждам причина да планирам да поддържам малък уебсайт, ако целта е растеж на компанията чрез дигитален маркетинг.

Ако можете да се разширите, направете го. Има много предимства за класиране в търсенето на Гугъл и за клиентския опит при разрастването на вашия сайт заедно с вашия бизнес.

Надявам се това да отговори на въпроса ви и благодаря за четенето! Оригиналът на страницата е публикуван тук.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu