Мониторинг на сайт: Защо това е важно за вашия бизнес и как работи

Мониторинг на сайт: Защо това е важно за вашия бизнес и как работи

Една от най -важните работи, които вършим, е да поддържаме сайтовете на нашите клиенти да работят безпроблемно, като ги предпазва от срив и забелязване на грешки. Мониторингът на уебсайтове помага да се видят тези невидими проблеми.

Въпреки че предотвратяването на сривове на сайтове може да изглежда очевидно, има стотици други потенциални проблеми, които е невъзможно да бъдат забелязани, но също така могат да имат тежко въздействие върху бизнеса, когато се объркат.
Мониторингът на уебсайтове не само прави тези проблеми видими, но също така ви помага да разберете как ключови събития като маркетингови кампании или - както в случая с нашия клиент, труда - големи новинарски събития, влияят върху вашата организация и вашия сайт.
В тази статия ще говоря как работи мониторингът и инструментите, които препоръчваме за обхващане на всички бази.

Различни видове мониторинг

Има три основни типа мониторинг: Мониторинг на приложения, Мониторинг на производителността (APM) и Мониторинг на реални потребители (RUM).

Мониторинг на приложения

Мониторингът на приложения измерва фундаментални показатели. Не се опитва да диагностицира никакви проблеми; той просто докладва за грешки, така че ще бъдете предупредени, ако нещо се срине.

Мониторинг на ефективността

Мониторингът на производителността ви показва как се представят различните системи и приложения. Изчерпват ли им паметта? Има ли атаки? Тъй като тези сигнали са по -подробни, те позволяват бърза диагностика на проблеми.

Реално наблюдение на потребителите (RUM)

RUM е наистина полезна форма за наблюдение, защото показва какво всъщност виждат потребителите от момента, в който посетят страницата, до момента на обслужване на последния байт.
Така че в някои случаи вашият сайт може да бъде засегнат с голям трафик, но все пак да работи достатъчно добре, за да не задейства предупреждение. И все пак бавното време на зареждане ще даде на потребителя ви ужасно изживяване.
Той ви помага да идентифицирате:
  • Предпочитани потребителски среди: устройство, операционна система и версия, браузър и версия и местоположение
  • Проблеми с латентността
  • Потребителски концентрации
  • Изпълнение по местоположение
  • Време на зареждане, както и продължителност на мрежата, интерфейса и бекенда
Всичко това ви помага да оптимизирате представянето си и ви дава представа, която можете да използвате, за да подобрите онлайн практическата работа.
Използваме инструмент, наречен 24x7, за наблюдение и PagerDuty за 24/7 известия за поддръжка.

Най -добрите инструменти за мониторинг на уебсайтове

Всеки сайт е различен и трябва да работите с най -добрите инструменти за мониторинг за вашата среда.
Въпреки това, това са инструментите, които използваме всеки ден за почти всеки клиент, с който работим:

Прометей

Прометей е добре известен в света на наблюдението и има основателна причина. Той не е просто страхотен в това, което прави, той е безплатен и с отворен код.
Предупреждението е, че трябва да наемете разработчик, който разбира инфраструктурата на вашите системи, за да работи с нея правилно.
Единствената му цел е да обединява данни в широк набор от сървъри, системи и приложения.
Това обаче е всичко, което прави.
За да бъде полезна за висшето ръководство и заинтересованите страни, ние използваме Grafana като инструмент за отчитане, за да извадим данните и да ги представим в лесно разбираеми табла за управление.
Помага ни да визуализираме данни в графики, показващи тенденции, като например високото използване на приложения между определени часове през деня или съответстващи на ключови събития, които искате да наблюдавате.

Nagios 

Nagios е друг инструмент, който използваме, за да се грижим за основните сигнали.
Това изпълнява прости проверки и ни уведомява дали системата е нагоре или надолу.
Това, което обичаме в Nagios, е, че ни позволява да пишем плъгини, за да установим дали трудно достъпните (известни като затъмнени) аспекти на системата функционират правилно.
Докато Prometheus и Nagios са много сходни, ние намерихме място и за двете технологии в различните сайтове, които управляваме.

Sentry 

Sentry е друг важен инструмент, който използваме ежедневно в множество клиентски сайтове, за да ни даде допълнително ниво на детайлност.
Той регистрира и обобщава грешки, което ни позволява да влезем, да диагностицираме и след това да поправим конкретни проблеми.
Това е единственият инструмент, който прилагаме във всяка среда.

Облачно базирани решения за мониторинг

Cloud-базирани решения за наблюдение, като на Amazon Cloudwatch , Google Операции и Microsoft Azure Монитор оферта управлявани услуги за наблюдение на инфраструктура.
Всичко това са страхотни инструменти, особено ако вече използвате определена облачна платформа. Недостатъкът е, че те са скъпи, докато Прометей е безплатен.

Няма един инструмент, който да ги управлява всички

Няма правилен или грешен отговор кой инструмент използвате. Всичко е в това, което най -добре отговаря на вашето решение.
Стражата е задължителна за нас. След това избираме между Nagios, Prometheus или облачно решение за мониторинг, в зависимост от платформата и предпочитанията на клиентите. Или понякога използваме всички тези инструменти за мониторинг от край до край.

Спете по-добре през нощта

Случват се грешки, например времето, когато Amazon Web Services „разби интернет“ благодарение на печатна грешка.
Мониторингът може да предотврати най -лошото от тях; минимизиране на рисковете и ви помага да забележите потенциални заплахи, когато те възникнат.
Ефективността на уебсайта е твърде важна, за да се правят компромиси .
Знаейки, че имате 24/7 приложения на работното място, проверявайки хиляди задачи, означава, че всеки може да спи през нощта.
 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu