Най-добра практика за SEO за алтернативен текст

Най-добра практика за SEO за алтернативен текст

Джон Мюлер от Google отговори на въпрос за това как да се използва алтернативен текст за SEO. По пътя той разсея идеята, че има ограничение от 16 думи за алтернативния текст и предложи начини за използване на алтернативния текст, които биха били добри за SEO.

Алтернативен текст

Алтернативният текст е препратка към алтернативен текст за изображения. Целта на алтернативния текст на изображението е да опише какво има в изображението за хора, които имат достъп до уеб страница с екранен четец.

Екранният четец е помощно устройство, което помага на хората със зрителни увреждания да получат достъп до уеб документи, наред с други неща.

Екранният четец чете компютърни документи на глас, така че лицето, което има достъп до документите, да може да слуша написаното.

Google чете ли повече от 16 думи в алтернативен текст на изображение?

Джон обобщи въпрос, който му беше изпратен.

Той каза, че е от хранителен блогър:

„Google каза, че има максимум 16 думи, които можете да използвате във вашия алтернативен текст.

И въпросът е дали Google чете останалата част от моя алтернативен текст и какво означава това за използваемостта?“

Мюлер отговори на въпроса:

„И мисля, че важната част тук е, че нямаме насоки по отношение на това колко дълъг може да бъде вашият алтернативен текст.

Така че от гледна точка на Google Търсене, можете да поставите много неща в алтернативния текст за изображение, ако това е уместно за това конкретно изображение.“

16 думи за Алт Текст?

Човекът, който задава въпроса, се позовава на това, което смята, че е ограничение на Google от 16 думи, които могат да се използват в алтернативен текст.

Източникът на тази идея може да е от SEO тест, който се стреми да идентифицира текст в изображението, за да може да се търси алтернативен текст в Google Images.

Тестът използва несъществуващи думи (по същество глупости) и откри, че Google не може да намери изображения, като използва повече от 16 думи, за да ги търси.

Използването на глупости за тестване на Google обикновено води до погрешни резултати от „SEO теста“.

Причината, че използването е погрешна методология, е, че Google е създаден да класира действителните думи, а не е предназначен да класира безсмислието.

Така че за безсмислието може да се окаже, че Google ще изтегли обикновения алгоритъм (тъй като той не е приложим) и просто ще се опита да направи директно съвпадение от заявка към уеб страница, което не е начина, по който търсенето с Google обикновено работи.

Дали тази грешка е оказала влияние върху SEO теста е открит въпрос.

Въпросът е, че ограничението от 16 думи не е наложено от Google, а е установено от резултатите от SEO тест.

Мюлер обяснява как се използва алтернативен текст на изображението

След това Мюлер предложи обяснение как Google използва алтернативен текст в изображенията и какво означава това как да използва алтернативен текст за SEO цели.

Мюлер продължи отговора си:

„Когато става въпрос за алтернативния текст, ние основно го използваме, за да разберем по-добре изображението.

Така че, ако някой търси ... в Google Images за нещо, което съвпада с алтернативния текст, тогава можем да го използваме, за да разберем, че вашето изображение е подходящо за този алтернативен текст на тази конкретна страница.

Това е вид основният случай на използване на алтернативния текст.

Ние също използваме алтернативния текст като част от страницата. Но за мен това обикновено е нещо, което така или иначе вече се вижда на страницата.

Така че това е по-малко нещо, което е от решаващо значение за самата страница.

Така че наистина бих го използвал като нещо, което се отнася за изображението, и бих го използвал за използваемост и за Google Images, за да разбера по-добре това конкретно изображение."

 

Какви думи да използвате в алтернативния текст

След това Мюлер започна да обяснява как да избере най-добрите думи за алтернативния текст на изображението.

Мюлер продължи:

„И мисля, че това, което също може да си струва да се спомене, е, че когато става въпрос за изображения в Google, не е задължително да описвате какво точно има на изображението.

Но по-скоро нещо подобно какво означава това изображение за вашата конкретна страница.

Така че, ако имате снимка на плаж, можете да използвате алтернативен текст и да кажете: О, това е плаж.

Но можете също да кажете, че това е плажът пред нашия хотел или това е плажът, който направихме снимка, когато правехме химическо почистване.

И вид тези намерения са много различни и хората ще търсят по различни начини в Google Images, за да намерят повече информация там. И даването на този допълнителен контекст винаги има смисъл, според мен."

Използвайте алтернативен текст, за да предоставите контекст

Джон Мюлер по същество насърчи оптимизаторите и издателите да използват думи, които предоставят контекст на изображението в уеб страницата, така че когато някой с екранен четец попадне на изображението, контекстът на това как това изображение се вписва в съдържанието на уеб страницата ще стане по-ясен.

Така че, ако имате съмнения какво да поставите в алтернативния текст на изображението, добра практика е да помислите как да опишете изображението за някой със зрително увреждане и след това да използвате това описание в алтернативния текст.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu