Най-добрите тенденции за дигитален маркетинг в здравната индустрия

Най-добрите тенденции за дигитален маркетинг в здравната индустрия

Маркетингът в здравната индустрия е предизвикателство. Със стриктните разпоредби относно здравните продукти и услуги и непрекъснато нарастващия пазар, много B2B здравни компании се борят да привлекат нов трафик.

Тази статия ще ви преведе през някои от най-добрите тенденции в дигиталния маркетинг за здравни компании. Научете какво работи за други компании, защо се нуждаете от дигитален маркетинг и как можете да се възползвате от тези тенденции, за да привлечете повече трафик и да помогнете на вашия бизнес да расте.

Защо дигиталният маркетинг за здравни компании е толкова важен?

Що се отнася до маркетинговите тенденции, здравната индустрия има тенденция да изостава. Това е главно поради строгите ограничения на държавните регулатори, които ограничават начина на рекламиране на определени продукти и услуги.

На всичкото отгоре светът на здравеопазването непрекъснато се променя и развива. Предизвикателно е да се възползвате от „вечнозелените“ маркетингови стратегии, на които разчитат други фирми. Нещо повече, това е особено вярно по време на настоящата пандемия, докато здравните предприятия се борят да се справят с променящите се нужди и нужди на клиентите.

Ето защо дигиталният маркетинг за здравни компании е по-важен от всякога. Страхотен уебсайт, SEO съдържание и присъствие в социалните медии ще ви помогнат да развиете бизнеса си онлайн . Дигиталният маркетинг се движи бързо и ви позволява да следите променящите се тенденции.

Независимо дали представлявате доставчик на здравни услуги, застраховател, застъпническа група или друга B2B здравна компания, трябва да инвестирате в дигитален маркетинг, ако искате да сте в крак с конкуренцията.

Водещи тенденции в дигиталния маркетинг за здравни компании

Здравната индустрия процъфтява. Експертите прогнозират, че пазарът ще нарасне до 11,9 милиарда долара през 2023 година . Това е много бърз растеж - и малко смущаващо, ако бизнесът ви изостава.

Ако искате да сте в крак с тази експанзия, имате нужда от страхотен дигитален маркетинг. Ето няколко от най-добрите тенденции, стратегии и тактики, използвани в маркетинга на здравеопазването, за да ви помогнат да останете по-напред в играта.

1. Уебсайт, отзивчив за мобилни устройства

Първото нещо първо: ако нямате отличен уебсайт, представляващ вашия бизнес, ще се борите да привлечете нов трафик и да се ангажирате с посетителите на уебсайта.

Независимо дали ни харесва или не, повечето бизнес, провеждан днес, се случва онлайн - особено с допълнителния натиск на пандемията COVID-19. Вашите клиенти очакват да използват уебсайта ви, за да намерят информация, да се свържат с вас и да определят дали отговаряте на техните нужди.

Като се вземе предвид всичко това, добре проектираният уебсайт за здравеопазване е от решаващо значение за растежа на вашия бизнес. Помислете за наемането на професионален дизайнер на сайтове, който да продължи да подобрява вашата цифрова стойност. Инвестицията ще се изплати за нула време! 

Уверете се, че сайтът ви отговаря на мобилни устройства, така че посетителите да могат да го използват на всяко устройство. С други думи, текстът, изображенията и формулярите на уебсайта трябва автоматично да се адаптират към екрана на телефона или таблета. Отзивчивият, лесен за използване уебсайт е от решаващо значение за по-висок процент на конверсия на възможни клиенти.

Казано по-просто, колкото по-приятен и удобен е вашият уебсайт, толкова по-вероятно е да превърне посетителите в клиенти.

Свързани: Какво е дигитално присъствие? | 5 начина да увеличите цифровото си присъствие

2. Фокусирано SEO съдържание

SEO (оптимизация за търсачки) е процесът, който ще доведе вашия уебсайт до върха на резултатите от търсачката, без да плащате за реклами.

Когато вашите потенциални клиенти търсят „най-добрата [вашата услуга] във [вашия град]“, вие искате да открият вашия уебсайт, блог или акаунт в социалните медии. За да се случи това, трябва да създадете оптимизирано съдържание, което търсещите машини като Google ще използват.

Има много важни фактори, които влизат в съдържанието на SEO: изображения, имена на градове и области, връзки към вашия уебсайт и др. Най-добрият начин да се възползвате от тази стратегия е да наемете SEO експерт или да говорите с вашия маркетинг екип за прилагане на най-добрите практики за SEO.

3. Увеличено видео съдържание

Видео маркетингът е друг отличен начин за здравните компании да увеличат своята онлайн репутация и да спечелят доверие.

Блоговете и статиите са чудесни за SEO маркетинг, но могат да бъдат и безлични и - нека си признаем - скучни. Видеоклиповете, от друга страна, позволяват на вашите клиенти да се ангажират с вашата марка и да научат повече за това, което предлагате, без да четете.

Стартирането на канал в YouTube е достъпен и лесен начин да инвестирате във вашия дигитален маркетинг. Можете да публикувате ежедневни видеоклипове за вашите продукти, съвети за други медицински специалисти, съвети за пациенти или други полезни знания, които вашият бизнес може да предостави. 

Не забравяйте, че YouTube е търсачка, точно като Google или Bing. Публикувайки съдържание в канала си в YouTube, ще можете да достигнете до повече клиенти и да увеличите конверсията си на възможни клиенти.

Свързани: 5 бързи съвета за използване на видео за маркетинг

4. Уелнес базирано брандиране

През последните няколко години една популярна тенденция в здравеопазването се фокусира върху уелнеса, а не върху здравето.

Каква е разликата? Уелнесът, като маркетингов инструмент, насърчава образа на цялостното благосъстояние и щастие. Не става дума само за лечение на пациент, а за подобряване на техния живот. Освен това това е тенденция, която се харесва както на пациентите, така и на здравните компании. 

Като B2B здравна компания можете да включите уелнес тенденцията във вашата марка. Положителните, вдъхновяващи образи и фокусът върху изцелението и възстановяването (вместо просто лечение) ще направят вашия уебсайт и онлайн съдържание по-привлекателни.

Казано по друг начин, марка, която изглежда износена или изостанала от времето, няма да спечели толкова много сцепление. Възползвайте се от уелнес тенденцията, за да ребрандирате вашата компания и да подобрите имиджа си.

Най-добрият дигитален маркетинг прави разлика

Не може да се отрече - светът се промени и най-добрите маркетингови практики се промениха с него. Дигиталният маркетинг е единственият ефективен начин да спечелите повече възможни клиенти и да разширите бизнеса си. B2B здравните компании не правят изключение.

Свързани: 8 стъпки за създаване на удобен за клиентите B2B онлайн магазин

Ако искате да останете актуални в една променяща се, силно регулирана индустрия, трябва да се възползвате от най-добрите тенденции в дигиталния маркетинг за здравните компании. Говорете с вашия маркетингов екип за най-добрия начин да изведете марката си и да направите въздействие!

 

Маркетинг

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu