Най-добрите CMS без глава (Headless) с отворен код

Най-добрите CMS без глава (Headless) с отворен код

CMS без глава, която може да бъде разработена бързо, съдържа много функции, от които се нуждаете, и ви помага да произвеждате продукти много бързо в сравнение с традиционните системи.

Какво е (Headless) CMS без глава?

Headless CMS са основно системи, които разпространяват съдържание с база данни и пълен API. Няма предна система, откъдето идва и името „без глава“.

Позволява ви да създавате, съхранявате, управлявате и променяте вашето съдържание. Дори и да нямате никакво кодиране или технически опит, можете да създадете уебсайт и да започнете да публикувате съдържание веднага, като използвате добър CMS като WordPress, Wix, Joomla.

Въпреки това, с развиващите се технологии и променящите се нужди, традиционните системи се превърнаха в тромави, трудни за разработване системи.

В тази статия ще говоря за безглави cms с отворен код, които можете да обмислите да използвате в следващия си проект.

Strapi

Това е водещата CMS без глава с отворен код за вашите приложения след Strapi . Той е персонализиран и 100% JavaScript, което го прави лесно и лесно да се изгради ефективен, персонализиран и самостоятелно хостван API за съдържание.

Strapi е платформа с отворен код и има много сътрудници. Лесно е да персонализирате API и административния панел. Стана по-мощен с плъгини. Той има усъвършенстван и ориентиран към разработчиците SDK.

Безплатна услуга с ограничени функции. Получете повече ползи с платения план, започващ от $9/месец.

Directus

Това е една от най-добрите платформи за отворени данни за превръщане на SQL бази данни в красиви приложения без код и API с Directus . Подсилва вашия проект с иновативни решения.

Можете да използвате Directus безплатно на собствения си сървър. С облачното решение можете да го използвате без усилие, като плащате $25/месец.

AppWrite

Appwrite е бекенд сървър от край до край, който има за цел да абстрахира сложността на често срещаните, сложни и повтарящи се задачи, необходими за изграждането на модерно приложение.

Appwrite ви предоставя набор от API, инструменти и потребителски интерфейс на конзолата за управление, за да ви помогне да изградите приложенията си много по-бързо и по много по-сигурен начин. Между различните услуги на Appwrite можете да намерите удостоверяване на потребители и управление на акаунти, потребителски предпочитания, устойчивост на база данни и съхранение, облачни функции, локализация, манипулиране на изображения и др.

Netlify CMS

Създавайте гъвкави и по-бързи уеб проекти, използвайки Netlify CMS в комбинация със статичен конструктор на сайтове. Netlify CMS съхранява вашето съдържание в Git хранилище за по-лесно и опростено управление на версиите. Той също така помага при многонишковост и обработка на актуализации на съдържанието в Git.

Той е проектиран като приложение React с една страница; така че можете да добавяте UI джаджи, редакторски плъгини и бекендове, за да поддържате различни API на платформата Git.

Ghost

Започнете своето безглаво CMS пътуване с Ghost и научете как да създавате красиви самостоятелни публикации. От локална среда до разработване на продукти, следвайте ръководството за инсталиране и инсталирайте софтуера лесно. Можете да проектирате свои собствени шаблони, като използвате това ръководство. Като разберете конфигурацията и архитектурата на Ghost, можете да създавате нови уебсайтове, приложения и т.н., които можете да създавате.

Keystone

Създайте по-бързо съдържание с Keystone . Просто опишете вашата схема и получете страхотен интерфейс за управление и GraphQL API за данни и съдържание.

Изпратете кода с API, без да жертвате гъвкавостта на бекенда. Той предлага множество видове полета, управление на сесии, персонализирана схема, контрол на достъпа, миграции на бази данни, мощни филтри, релационни данни, куки за събития, автоматизиран CRUD и др.

Refine

Ако търсите рамка, която ще осигури изключителна възможност за персонализиране на вашето приложение, refin ще бъде много добра алтернатива. Refine все още няма никаква бекенд поддръжка, но ако имате пълен API или GraphQL API, това ви позволява да създавате много гъвкави приложения.

Refine идва с Ant Design и може да се използва и без глава, ако предпочитате.

Заключение

Headless CMS системите предлагат модерен и ефективен подход за създаване и разпространение на съдържание в множество канали с висока производителност, гъвкавост, мащабируемост и множество полезни функции.

Така че, ако търсите CMS без глава с отворен код, разгледайте горните опции въз основа на вашите нужди.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu