Най-добрите OpenCart SEO стратегии за начинаещи

Според Datanyze OpenCart се използва от близо 30 000 уебсайта за електронна търговия .

 

Сред тези 30 000 уебсайта има безброй продукти, които чакат да бъдат открити от купувачите в интернет. И сега, когато близо 40% от трафика на електронната търговия идва от търсачките, собствениците на магазини на OpenCart все повече се обръщат към една от най-ефективните маркетингови стратегии за привличане на трафик, потенциални клиенти и продажби: OpenCart SEO.

Какво е OpenCart SEO?

OpenCart SEO, известен още като оптимизация на търсачките на OpenCart, е дигитална маркетингова стратегия, използвана за подобряване на видимостта в търсачките на уебсайтовете на OpenCart. Това включва използване на тактики като проучване на ключови думи, маркетинг на съдържание, изграждане на връзки и други, за да накара тези сайтове да се показват по-високо на страниците с резултати от търсачките (SERP). По-долу е даден пример за SERP за търсенето „какво е маркетинг на съдържанието“.

 

По-високите позиции в SERP са свързани с повече органичен трафик от търсачки като Google, Bing и Yahoo, което води до повече потенциални клиенти на вашия сайт за електронна търговия.

Освен това, SEO е органична тактика за дигитален маркетинг и като такава изисква по-малко бюджетен ангажимент от платените рекламни тактики като PPC (плащане на щракване) и всъщност може да увеличи възвръщаемостта на инвестициите с течение на времето с относително малко текуща поддръжка.

OpenCart SEO удобен ли е?

Когато става въпрос за нестандартни SEO функции, не всички платформи за електронна търговия са създадени еднакви. WooCommerce, BigCommerce, Shopify и Magento идват с SEO плюсове и минуси. OpenCart не е по-различен. Ето какво трябва да знаете за SEO-удобството на OpenCart предварително:

Според един опитен потребител на OpenCart , на платформата липсват някои разширени възможности за SEO:

  • Няма микроданни на продуктовите страници, което означава по-малко ангажиращи обяви за търсене и страници, които са по-трудни за обхождане от търсачките.
  • Ограничени опции за персонализиране на SEO URL адреси, което означава по-малко удобни за SEO URL адреси за търсачките и потребителите.
  • Без автоматично генериране на мета, което означава загубено време при писане на ръчни мета заглавия и описания.
  • Няма мащабируеми инструменти за управление на SEO, което означава загуба на време за досадни оптимизации.

Още един изброява по-сериозни проблеми , които идват с вградените SEO възможности на OpenCart:

  • Редовно се създава дублирано съдържание от пагинация и неефективното използване на галета.
  • H1 и мета заглавията се третират като взаимозаменяеми.
  • Каноничните връзки са объркващи.
  • Липсва редактор за .htaccess.
  • Редактор на robots.txt не е наличен.

Въпреки че OpenCart идва с някои основни SEO функции от кутията, основният консенсус сред потребителите изглежда е, че е доста ограничен за тези, които искат да подобрят видимостта на сайта си в търсачките.

За щастие това, което има в кутията, не е всичко. Въпреки че не се предлага с разширени възможности, удобни за SEO, има ръчни тактики и SEO разширения, които да направят вашия OpenCart сайт по-добър за SEO.

 

Превърнете класирането в приходи

Izrabotkanasait.eu може да увеличи приходите от трафик от търсене със 700%. Колко приходи пропускате?

Най-добрите OpenCart SEO тактики за вашия онлайн магазин

Изборът на подходяща за SEO платформа за вашия магазин за електронна търговия ще ви помогне по пътя ви към повече трафик, потенциални клиенти и продажби от търсачките. В по-голямата си част обаче успехът ви в SEO ще се свежда до стратегиите, които използвате, за да направите сайта си по-удобен за потребителя. Ето най-ефективните SEO стратегии за вашия OpenCart сайт.

Висококачествен маркетинг на съдържание

Маркетингът със съдържание е крайъгълният камък на доброто SEO на страницата. SEO на страницата се занимава с подобряване на физическото съдържание на вашия уебсайт. То включва:

Задълбочено проучване на ключови думи

Изследването на ключови думи ви помага да откриете термините, които посетителите използват, за да намерят вашите продукти. Когато ги знаете, можете да ги използвате (и свързани термини за търсене) в съдържанието си, за да привлечете трафик, когато някой ги търси в Google.

Оптимизация на намеренията за търсене

Не всички търсения са еднакви. Някои хора търсят информация, други търсят продукти, а трети се опитват да стигнат до конкретен сайт или страница. За да знаете какъв вид съдържание да създадете за конкретна дума за търсене, трябва да разберете целта на търсенето – например вида (продуктова страница или публикация в блог?) и ъгъла (списък или новинарска статия?), които търсят търсещите. Можете да направите това, като потърсите заявка и видите какво предоставя Google като най-добри резултати. Чрез тестване това са резултатите, за които Google установи, че са най-подходящи за потребителите и трябва да ги използвате, за да ръководите създаването на съдържание.

Алтернативен текст на описателно изображение

Изображенията са лесни за оптимизиране по начин, който може да повиши вашето SEO. Всичко, което трябва да направите, е да напишете ефективен алтернативен текст на изображението и имена на файлове. Алтернативният текст е кратко изречение, описващо вашето изображение, което помага на хората със зрителни увреждания да разберат съдържанието ви. Предназначен е за софтуер за четене на екрана за четене на глас и също така помага на търсачките да разберат и класират вашата страница.

 

Писането на ефективни имена на файлове с изображения също може да помогне при SEO. Когато наименувате вашите графични файлове, използвайте няколко думи, за да озаглавите изображението си и поставете тирета между всяка дума. И с имената на файловете, и с алтернативния текст е полезно, ако можете да включите ключовата си дума за фокус, но не я насилвайте. В противен случай Google може да го маркира като спам.

Оптимизиране на мета тагове

Мета заглавията и мета описанията са текстът, който съставя списъците на търсачките. Въпреки че това не са официални фактори за класиране, те допринасят за честотата на кликване на SERP (CTR), която SEO експертите смятат за мощен фактор за класиране.

Ефективна структура на сайта и йерархия на съдържанието

За да бъде вашето съдържание лесно за консумация, то трябва да бъде организирано с ефективна структура и вътрешни връзки. Страниците трябва да следват логическа организационна структура , от широко съдържание до по-конкретно, така че посетителите ви да могат да намерят пътя си към конкретни продукти от широки идеи. Например: начална страница > страница с категория на продукта > страница с подкатегория на продукта > страница на продукта > страница с вариант на продукта и т.н.

 

По подобен начин вашето съдържание трябва да бъде организирано с едно заглавие на HTML страница и H1 заглавка на всяка страница, които описват общата тема на страницата. След това H2s, H3s, H4s и т.н. образуват йерархия в зависимост от връзката на съдържанието от широко към конкретно.

 

Ефективно изграждане на връзки

Един от най-мощните фактори за класиране, които Google използва, за да определи SEO авторитета на вашия уебсайт, са обратните връзки. Обратните връзки са връзки от други сайтове към вашите, които Google възприема като малко като гласове за одобрение.

Когато друг сайт направи връзка към вас, все едно те гарантират за вашето съдържание, казвайки „Ние се доверяваме на тези момчета достатъчно, за да изпратим посетителите си до техния уебсайт“. Колкото повече висококачествени обратни връзки имате, толкова по-добре ще гледате на Google. Няколко популярни начина за генерирането им са:

Маркетинг в социалните медии

Според проучване, колкото повече социални връзки генерирате чрез платформи като Facebook, Twitter и LinkedIn, толкова повече обратни връзки обикновено имате. Има поне връзка между тези два фактора .

Въпреки че връзките в социалните медии не се считат за препратки, те осигуряват усилване на съдържанието. И колкото повече се чете и споделя вашето съдържание, толкова по-вероятно е то да генерира връзка обратно към вашия уебсайт.

 

Вземете персонализирани OpenCart SEO стратегии

Искате SEO стратегии, съобразени с вашия магазин за електронна търговия? Нека поговорим.

Стратегическо партньорство

Марките за електронна търговия са в уникална позиция, каквато другите в B2B пространството не са: има толкова много възможности за популяризиране на вашия продукт. Влиятелни лица, блогъри, свързани марки, издатели, доставчици, агрегатори на продукти и т.н., всички имат интерес да споделят вашето съдържание. Партньорството с фирми в която и да е от тези категории ще ви даде добър шанс за генериране на обратни връзки.

Изграждане на технически връзки

Въпреки че горните стратегии могат да доведат до обратни връзки, други се изпълняват стриктно с цел генерирането им. За уебсайтове на OpenCart те включват съживяване на мъртви връзки, намиране на невръзки споменавания на вашата марка, създаване на цифрови купони и др.

Най-високо техническо изпълнение

Ценното съдържание и изобилието от висококачествени препратки могат да поставят вашия сайт в доброто на Google, но те не са достатъчни, за да ви накарат да се класирате на върха на SERPs. За да направите това, трябва да имате сайт, който работи толкова добре, колкото изглежда. Тук идва техническото SEO. За да успеят сайтовете на OpenCart в тази област, те ще се нуждаят от...

Към XML карта на сайта

XML картата на сайта е карта на всички ваши страници за роботите на Google. Обикновено Google намира всичките ви страници чрез вътрешни връзки, но понякога може да ги пропусне, което завършва с изключване на страниците ви от резултатите на търсачките. Когато изпратите XML карта на сайта на Google, вие гарантирате, че търсачката може да ги намери лесно и ефективно.

Използвайте файл robots.txt

Файл robots.txt ви позволява да кажете на Google как конкретно да обхожда определени страници или дори да оставите някои извън търсачките – като страници за администратор и страници за плащане, например.

 

Използвайте каноничния маркер за дублирано съдържание

За сайтовете на OpenCart може да се създаде дублирано съдържание чрез пагинация, а също и когато едно и също съдържание на продукта е в две различни части на сайта. Няма да бъдете наказани за създаване на дублирано съдържание, но Google ще индексира само една от тези страници. Ако е грешен, това може да повлияе негативно на класирането ви . Когато използвате каноничния маркер, Google ще индексира вашия каноничен URL (въпреки че Google си запазва правото да индексира страницата, която счита за най-подходяща).

Организирайте данните си с маркиране на схемата

Схемата е вид език за етикетиране, който помага на търсачките да обработват по-добре вашия сайт. За вас това може да доведе до богати фрагменти на SERP, които са по-стабилни обяви за търсене, които могат да включват неща като рецензии, изображения и други.

Направете сайта си да се зарежда бързо

Скоростта на зареждане на страницата е официален фактор за класиране на Google от известно време. Въпреки това, зареждането на много сайтове отнема няколко секунди, което значително увеличава степента на отпадане. Ускорете своето чрез компресиране на големи изображения или премахване на такива, които не са необходими, създаване на страници с AMP, минимизиране на JavaScript, заедно с тези други тактики.

Напишете удобни за SEO URL адреси

Най-добрите URL адреси са тези, които са лесни за разбиране за Google и вашите потребители. Те са прости, кратки, описателни, безопасни (използвайте SSL) и съдържат вашата ключова дума. Посетителите трябва да знаят за какво е страницата въз основа на URL адреса.

Дайте приоритет на мобилните устройства

Алгоритъмът на Google класира съдържанието до голяма степен въз основа на неговата мобилност. А за по-новите сайтове ще класира мобилната версия пред настолната. Вашият сайт трябва да побира потребители на няколко типа устройства и размери на екрана, в противен случай очаквайте мобилното ви изживяване да навреди на класирането ви при търсене.

Вземете безплатен SEO одит на OpenCart

Предимството на използването на OpenCart е неговата здравина. Извън кутията, платформата OpenCart по подразбиране е в състояние да поддържа хиляди продукти в много категории, заедно с процесите, необходими за поддържането им. Други платформи изискват много плъгини, за да направят същото.

За съжаление, той не е толкова мощен за SEO, колкото платформа като WooCommerce, която получава всички предимства на SEO, които прави WordPress. Но това не означава, че доброто класиране е невъзможно с OpenCart. Стратегиите по-горе ще ви дадат основата, от която се нуждаете, за да започнете пътуването си до страница 1 днес.

Искате ли да видите как се справяте с OpenCart SEO? Вземете незабавен SEO одит по-долу. Или насрочете безплатна консултация , за да видите как намереното SEO може да увеличи приходите от трафик от търсене със 700%.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu