Най-добри практики за навигация в уебсайтове

Най-добри практики за навигация в уебсайтове

Днешният свят носи много промени и ние трябва да се приспособим и адаптираме възможно най-бързо. Светът на технологиите сам по себе си непрекъснато въвежда нови решения, които могат да бъдат приложени към предизвикателствата, които продължават да възникват.

Това се отнася и за уебсайтовете, не само по отношение на дизайна, както обсъдихме в предишната ни публикация в блога, но и по отношение на навигацията в уебсайта. Навигацията в уебсайта ви трябва да бъде не само за SEO, но и лесна за използване, лесна за намиране и може би дори забавна.

За да бъдете на ниво и да имате функционалност на уебсайт, която отговаря на стандартите от на новото време, силно препоръчваме да продължите да четете тази публикация в блога, за да научите повече за най-добрите практики за вашия нов и подобрен уебсайт през останалата част от годината .

Планирайте и изберете стратегически подреждането на менюто

 

Редът на менюто за навигация трябва да бъде точен и конкретно базиран на целите на вашия уебсайт. Търсите ли някой, който да направи поръчка? Търсите ли някой, който да се свърже с вас?  В зависимост от това, което търсите, ще искате да промените навигацията си и да насочите хората от вашия сайт към тези конкретни дестинации.

Тази стъпка трябва да бъде предприета преди да започнете да изграждате уебсайта си и дори преди да започнете да пишете съдържанието си. Статистиката показва, че хората ще запомнят информацията, която идва в началото и в края на цялата друга информация. В допълнение, това позволява възможно най-добрата организация и структура, преди да се влезе в процеса на проектиране и разработване.

Използвайте позната структура и лесен за разбиране език

Най-добрият ни съвет е да използвате меню за навигация, което е ново, но също подобно на други. Искате посетителите на уебсайта да могат да намерят и използват вашия уебсайт, както и за езика. Искате посетителите на уебсайта ви да могат да разберат какво се опитвате да изобразите и какво се опитвате да ги накарате да направят.

Използвайте лексика и термини, които са лесни за разбиране за вашата конкретна аудитория. Вашият автор на съдържание трябва да направи съдържанието лесно за разбиране и смилане, както и лесно за проследяване на връзки и бутони в целия уебсайт. Това ще улесни посетителите на уебсайта да навигират през вашия уебсайт.

Приемете девиза „По-малкото е повече“.

Както вече споменахме, посетителите на вашия уебсайт трябва да могат да намерят това, което търсят, и това, което се опитвате да ги накарате да направят. Те не трябва да търсят в уебсайта ви, за да намерят вашата информация за контакт, тъй като те вероятно ще напуснат страницата и ще ви оставят с висока степен на отпадане.

Сведете опциите на падащото меню до минимум, защото подобрява потребителското изживяване. Често много елементи от менюто ще объркат посетителите на уебсайта ви. Като цяло, имайте предвид, че потребителите са по-склонни да останат на вашия уебсайт, ако целта е лесна за намиране и използване.

Бъдете конкретни

Улеснете посетителите да разберат къде се намират на вашия уебсайт. Това не само прави наистина страхотна навигация на страницата на уебсайта, но също така позволява на потребителите да намерят това, което търсят, и да продължават да се връщат за още.

Освен това контекстът е от решаващо значение. Ако имате бутони, икони, изображения или текстово съдържание, което води към други страници, уверете се, че предоставяте техните описания. Това затвърждава, че посетителите на вашия уебсайт ще имат указания в менютата и ще знаят какво да очакват на различните страници на уебсайта.

Връзка към началната страница с вашето лого 

Нещо, което много хора пренебрегват, е простият акт на свързване на вашето лого на сайта с началната ви страница в горната част на страницата. Това е стандартна функция, която позволява на потребителите винаги да имат достъп до началната си точка. Това изисква лого, нещо, което целевата аудитория ще асоциира с вашата марка.

Направете основната навигация да се откроява 

Това изглежда очевидно, но не крийте основната си навигация. Тя трябва да бъде видима за посетителите на вашия уебсайт, за да привлече вниманието им почти веднага. Обикновено навигацията в уебсайта се намира в горната част на страницата или понякога е подравнена или към ляв или десен горен ъгъл. Така или иначе, направете го да се откроява от останалата част на страницата

Ограничете опциите на заглавката до минимум

Трябва не само да сведете вашите падащи опции до минимум, но също така трябва да направите основното си меню кратко, до седем елемента. Това е оптималното количество информация, която човешката краткосрочна памет може да съдържа едновременно. Освен това, по-малко елементи в основната ви навигация ще позволят на посетителите на уебсайта ви бързо да намерят това, което търсят.

Добавете лента за търсене

Може би имате много информация на уебсайта си и се нуждаете от лента за търсене. Това може да улесни посетителя на уебсайта да намери страницата, от която се нуждаят, без да се налага да превърта вашия уебсайт. Можете да използвате лепкава лента за търсене, която винаги е видима за потребителите или бутон за търсене, който е само икона, ако нямате хиляди страници.

Добавете дебел долен колонтитул - Футър 

Както на уебсайта на Изработканасайт , горещо препоръчваме голям долен колонтитул. Колонтитулите, наричани още Футър, се използват за показване на връзки и контакти на собствениците на уебсайтове. Те могат да се използват и за показване на имейл регистрация, социални връзки, както и адресна информация към компанията. Ако вашият уебсайт има много информация, може да е полезно хората да използват долния колонтитул, за да намерят важни връзки.

Използвайте адаптивна навигация

Въпреки че в днешно време изглежда обяснимо, използването на респонзив уебсайт ще гарантира, че вашият сайт ще изглежда добре на всяко устройство, което посетителят може да използва. Менюто за хамбургер е полезно за осигуряване на мрежи

Нашите сайтове са удобни както за мобилни, така и за настолни устройства. използваме меню с компактен размер, който се вписва добре на мобилни устройства, без да причинява изкривявания на други бутони.

Добавете препоръчано съдържание, за да рециркулирате трафика

Ако вашият уебсайт съдържа много съдържание, препоръчваме съдържание, което може да рециркулира трафика. Това гарантира, че посетителите ще могат да навигират през вашия уебсайт въз основа на свързано съдържание. В допълнение, той също така гарантира, че потребителите ще останат на уебсайт, тъй като срещат информация, която може да ги интересува.

Използвайте навигация за превъртане на една страница 

На уебсайтовете има много информация, а навигационната навигация с една страница дава възможност на посетителите на уебсайта да останат ангажирани, докато обработват много информация, и вместо да имат опции за намиране на най-значимата информация, която се побира на същата страница. Вашият дизайнер или разработчик на сайтове ще може лесно да създаде уебсайт с една страница с меню отгоре, което ще отведе потребителите до раздела на страницата, който ги интересува най-много. Може да използвате и целева страница.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu