Най-добри практики за SEO за хотели за 2022 г. и след това

Пътуването и туризмът са изключително конкурентни през последните години, като хотели и вериги се конкурират с онлайн туристически агенции (OTA) и сайтове за резервации във все по-богати резултати от търсенето.

Сега индустрията също е значително засегната от пандемията COVID-19 и все още изпитва тежки последици.

Има признаци на живот, тъй като хората започват да пътуват отново с отшумяване на пандемията в страни.

Но поведението на потребителите въпреки това се промени драстично, така че хотелските марки трябва да изместят своите стратегии за SEO, за да стимулират допълнителни резервации, трафик и приходи, ако се надяват да привлекат пътници сега и в близко бъдеще.

Ето списък със стратегии, тактики и инструменти, които да помогнат за постигането на тази цел с най-добрите SEO практики за гостоприемство през 2022 г. и след това.

Дайте приоритет на дестинациите чрез данни

За да приоритизирате местоположенията и да се уверите, че хотелът ви се класира на челни позиции, не търсете повече от Destination Insights с Google.

В туристическата индустрия къде отиват хората е особено важно. Нека данните ви кажат това, за да можете да сравнявате тенденциите и да се съсредоточите върху това да сте сигурни, че имате страхотна видимост за тези дестинации.

Например, топ дестинация в САЩ от 09/03 до 11/19 е бил Лас Вегас.

Ако работех с хотел като Bellagio, щях да се уверя, че се класирам на първа страница за хотели в Лас Вегас, марка + географски ключови думи, ресторанти, предпазни мерки за COVID и други свързани ключови думи.

Друг страхотен инструмент за предоставяне на информация за вашата SEO стратегия е Hotel Insights от Google . Той ви дава данни за това кой търси да остане във вашия район, в допълнение към инструменти и съвети, за да откроите вашия бизнес от конкуренцията.

Разглеждайки данните по-долу от района на Ню Йорк, където потребителите, които искат да резервират пътуване, са нараснали с 50% до 75% на годишна база.

Ако сте марка за пътувания в района, това е добра информация, която да ви помогне да се съсредоточите върху страниците с дестинация. Прегледайте съществуващото съдържание и ключовите си думи за поразително разстояние за възможности за създаване или преназначение на съдържание с неща за правене наблизо и събития в града.

Друга отлична характеристика на този инструмент е, че можете да видите дали потребителите търсят тази информация от САЩ или отвъд океана. Това може да ви помогне да планирате вашата стратегия за съдържание и PPC кампании, за да се насочите към международни пътници и да достигнете до още повече потенциални гости.

Задоволете нуждите на пътниците със стратегия за бранд консиерж

Също така винаги трябва да имате съдържание, което отговаря на намерението на пътника и удовлетворява собственото ви желание да демонстрирате експертност, авторитетност и надеждност ( EAT ).


Сравнете вашите резултати от търсене и пазаруване в Google Сравнете вашите CPC, CTR и други с вашата индустрия. Вижте как се подреждат вашите CVR, AOV, степен на отпадане и други KPI. Сравнете ефективността за всеки канал.

Първи стъпки

Пътят до резервирането на хотелска стая не е линеен процес. Преди пътник да резервира пътуване и да стигне до сайт на хотел, има много съображения, които влизат в действие:

 • Привлича ли ме дестинацията?
 • Какво има да се прави?
 • Какво има наблизо?
 • Как са ресторантите?
 • Сервират ли веган храна?

Това са само примери, разбира се. Има потенциално хиляди комбинации от предпочитания.

Пътуващите провеждат изследвания понякога месеци предварително. Деветдесет и един процента от пътуващите се обръщат към търсачките, когато търсят място за престой, а мнозинството (81%) предпочитат да използват Google като източник на вдъхновение за пътуване.

Ето защо хотелите се нуждаят от стратегия на марката за SEO, за да се свързват с пътниците през цялото пътуване на потребителя.

Това включва цялостна стратегия за съдържание и задълбочено разбиране на профилите на гостите, които трябва да включват сегменти от поколения като Millennials и Boomers, както и базирани на интереси сегменти като Adventurers и Foodies.

Всеки от тези сегменти изисква съдържание, което говори за отделните пътници и това съдържание трябва да бъде поставено над конкретната хотелска дестинация, както и вътре.

За да може уебсайт на хотелска марка да се класира добре за „Дестинации за хранене“ или „Заведения за хранене по целия свят“, например, той се нуждае от съдържание, което курира видовете преживявания, които илюстрират целта на портиер.

Тези преживявания не могат да бъдат само за това, което предлага хотелската марка. Помислете за това: Как бихте оценили преживяването си с портиер, ако те препоръчаха само ресторанта във фоайето?

Консиерж стратегията на марката изисква преосмисляне на уебсайтовете на хотелските марки и ролята, която те играят при свързването с пътниците чрез идентифициране на личността, картографиране на пътуването и съдържание.

Този тип стратегия изисква разбиране на търсенето , връзките между темите и етапите на намерение на заявките, които се правят по време на пътуването на пътника.

Оптимизирайте вашите GMB и местни обяви

Чрез оптимизиране на вашия бизнес профил в Google , вашите обяви за хотели могат да се показват в пакета с карти в допълнение към редовните органични обяви на страницата за гео-модифицирани ключови думи.

Това може да доведе до допълнителни приходи, резервации и органичен трафик.

Напълно оптимизираните обяви помагат да приоритизирате бизнеса си, за да гарантирате, че обявите ви за хотели се показват в горната част на местните търсения и осигуряват последователно изживяване на клиентите, за да стимулират резервациите и задържането.

Ето моите най-добри съвети как да направите точно това:

 • Оптимизирайте обявите си в ключови директории на търсачките. Създайте публикации в Google и оптимизирайте снимките, за да могат пътниците да виждат хотела.
 • Управлявайте и отговаряйте на отзиви . Местните отзиви се считат за най-полезното съдържание, което потенциалните гости използват, когато вземат своите решения. Отговорете на отзиви, за да покажете, че цените клиентите си и обратната връзка, която оставят за вашия бизнес. Това е от решаващо значение, защото Google възнаграждава фирмите, които отговарят на техните отзиви, с по-високо класиране.
 • Отговорете на въпроси и отговори и създайте раздел с често задавани въпроси, така че марката на хотела ви да може да контролира разговора за вашия бизнес.
 • Уверете се, че вашият щифт в Google Карти е на правилното място, за да могат потребителите да намерят хотела ви.
 • Покажете хубави снимки и видеоклипове на хотела, стаите и удобствата като ресторанта(ите).
 • Използвайте атрибути, за да разграничите местоположението си и да предоставите допълнителни подробности, подходящи за пътниците относно предпазните мерки за здраве и безопасност, Wi-Fi, достъпност и т.н.
 • Винаги поддържайте хотел, ресторант, спа център и други часове актуални, така че потребителят да знае кога ще бъдат отворени и затворени.

Работете с вашия екип за социални медии

Споделяйте съдържание за най-популярните дестинации, съвети за пътуване, предложения за хотели, събития и близки атракции.

Това може да помогне за увеличаване на видимостта, изграждане на по-голяма експозиция на марката и генериране на повече връзки и шум за вашия хотел, което може да има положително въздействие върху вашата видимост, трафик и приходи.

Вижте Преназначаване на съдържанието за туристически марки: Пълно ръководство за още съвети и трикове, за да извлечете най-голям пробег от съдържанието си в различните платформи.

Оптимизиране за основни уеб жизнени показатели

В конкурентна индустрия като пътуванията и туризма е важно да оптимизирате сайта си за Core Web Vitals .

Тези три комбинирани показателя се използват за измерване на уебсайт в серия от ключови показатели за ефективност, които се превърнаха в сигнал за класиране през май 2021 г. Те включват:

 1. Колко време отнема зареждането на основната част от уеб страницата (LCP).
 2. Колко време отнема на уеб страницата да стане интерактивна (FID).
 3. Колко се движи оформлението на уеб страницата при зареждане (CLS).

За да се подобрят CWV, хотелските сайтове трябва да имат чист код, да използват CDN за тежки изображения, да екстернализират JS и CSS и да бъдат удобни за мобилни устройства и сигурни и т.н.

Няма наказание, ако не оптимизирате към CWV, но това може да бъде факторът, който ще ви даде тласък, който ви премества над силните конкуренти.

Използвайте често задавани въпроси и бъдете готови за гласово търсене

Вашите потенциални гости задават въпроси и вашият хотелски бранд трябва да има отговорите. Поставете често задавани въпроси на сайта си, за да помогнете на настоящите и бъдещите гости да намерят необходимата им информация, което също може да помогне за минимизиране на обажданията до хотела.

Често задаваните въпроси трябва да бъдат маркирани със структурирани данни, за да могат да се показват в богати резултати и да увеличат максимално потенциала за органично търсене.

С потребителите, които използват гласово търсене, вашето съдържание трябва да бъде оптимизирано и за гласово търсене:

Хей Google, Хилтън в Бостън има ли плувен басейн?

Ако вашата марка се появи като отговор на заявка за гласово търсене като тази, това може да помогне да повлияе дали потребителят реши да резервира с вашия хотел.

Мониторинг на видимостта и представянето на конкурентите

Начинът, по който потребителите търсят хотели, се промени. Ето защо е важно винаги да следите класирането на вашите конкуренти и да виждате:

 • Какво съдържание изграждат.
 • Какъв пазарен дял притежават.
 • Какви нови SEO стратегии опитват.
 • Как получават връзки .
 • И колко бързо им се зареждат страниците и т.н.

Оттам разберете какви тактики и стратегии можете да извлечете, които може да си струва да изпробвате.

Понякога марките не обичат да добавят съдържание към своите сайтове, защото не искат да пречат на потребителското изживяване. Но шансовете са доста добри, че вашите конкуренти добавят съдържание.

И ако откриете, че един от най-големите ви конкуренти е добавил съдържание към ключова целева страница и съдържанието има често задавани въпроси и е маркирано със структурирани данни и сега се класират на първата страница за ключов термин за дестинация, те потенциално стават нарастващи резервации, подобряване на информираността за марката и др.

Ето защо може да си струва да създадете и популяризирате съдържание, за да бъдете в крак и дори да превъзхождате конкуренцията.

Обобщавайки

Пандемията засегна всеки аспект от живота, включително индустрията за пътуване и туризъм. Да се ​​надяваме, че нещата скоро ще се подобрят и пътуванията ще се върнат към нивата отпреди пандемията.

Засега хотелските марки трябва да бъдат гъвкави и да изпробват нови идеи за съдържание и SEO стратегии, както и да наблюдават конкурентите и да разбират своите гости.

Като знаят кои са пътниците, какво искат и как да ги ангажират със съдържание, което удовлетворява нуждата им от информация, туристическите марки могат да стимулират допълнителни резервации, трафик и приходи.

Ако се нуждаете то СЕО оптимизация за вашия хотел или къща за гости, не се колебайте да се свържете с нас.

 

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu