Новите технологии в Joomla 4

Новите технологии в Joomla 4 и техните предимства

Joomla 4 ще бъде еволюция в серията Joomla с големи подобрения. В Joomla 4 се използват различни нови технологии като PHP 7, интеграция на Bootstrap 4, sass, MVC слой, структура на ортогонални компоненти, която му дава ново изживяване. В този пост в блога ще обсъдим новите технологии, използвани в Joomla и техните предимства.

 

1. PHP7

PHP7 се използва широко от доставчиците на хостинг поради своите предимства пред по-ниската версия на PHP, Joomla 4 също ще използва PHP 7 и това ще бъде минималното изискване за стартиране на сайт на Joomla 4. Уебсайтовете, които използват PHP 7 са бързи и използват половината от потреблението на памет на сървъра и са по-сигурни. Декларациите за връщане на типа също се поддържат от PHP 7, което помага много на разработчиците.

2. Bootstrap 4

 

Bootstrap е най-популярната HTML, CSS и JS рамка за изграждане на мобилни уебсайтове. Bootstrap е основно подобрение в Joomla 4, което го прави още по-мощен. Досега Joomla използваше версията Bootstrap 2, която също е популярна и широко използвана, но с течение на времето промените в Joomla 4 и нейните по-късни версии ще останат актуални с последната версия на Bootstrap, за да се предотвратят конфликти и проблеми със обратната съвместимост.

3. SASS

Saas файловете не са били използвани преди в Joomla, внедряването на SAAS в Joomla 4 ще му даде по-голяма гъвкавост с по-малко количество стилови кодове.

 

4. NO Mootools

В Joomla 4 ще бъдат премахнати MooTools, които намаляват конфликтните проблеми и правят работата на системата по-гъвкава.

5. Подобряване на MVC слоя

Тъй като Joomla 4 идва с по-малко количество кодове, което подобрява работата и стабилността на системата. Подобрението в MVC слоя в Joomla 4 ще му даде ново бъдеще. Сега разширението, компонентите ще се използват само за изпълнение на собствените му основни функции, а останалите ще се използват от системата. „Командната шина“ ще се използва от разработчиците за опростяване на функционалността.

6. Ортогонална компонентна структура

Какво представлява ортогоналната система в Joomla? Ортогонална структура е, когато два различни типа компоненти ще различават. Това ще бъде разделено на два типа: вертикално и хоризонтално. Вертикалният компонент има потребители, съдържание и контакти, от друга страна хоризонталната система има Версия, тагове, Превод.

7. Joomla 2.0 фреймуърк

Joomla 4 представя framework 2.0 с някои страхотни функции като:

  • Рефакторирани пакети за рутери и сесии.
  • Инжекционен пакет за зависимост.
  • Кеш пакет с поддръжка за PSR-6 и PSD-16.
  • Кеш интерфейс.
  • Нов конзолен пакет за изграждане на командно приложение.
  • Поддръжка за визуализиране на шаблони с популярни PHP библиотеки.

Ние от Изработка на сайт редовно тестваме нашите продукти, за да ги подготвим за Joomla 4 с новите му функции. Постоянно актуализираме нашите шаблони на всички наши клиенти. 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu