Общи езици за уеб дизайн, какво правят и защо имате нужда от тях

Общи езици за уеб дизайн, какво правят и защо имате нужда от тях

За хора, които не са специалисти в технологиите, работата с уеб дизайнер или разработчик може да бъде трудна. Те използват фрази като CSS, HTML и Java, което може да означава малко за вас като собственик на бизнес.

Тези фрази се отнасят до езиците, които уеб разработчиците използват за писане на код и създаване на привлекателен дизайн. Повечето собственици на бизнес не трябва да разбират детайлите на уеб дизайна, но може да помогне да се запознаят с основите, преди да започне разговор за промяна на вашия уеб дизайн или имплантиране на нов.

Защо е важно основното разбиране?

 

Не е нужно да знаете как да кодирате, за да знаете, че вашият уебсайт е ключов компонент на вашия бизнес и маркетингови стратегии.

Разбирайки няколко неща, обаче, може да се почувствате така, че вие ​​и вашият дизайнер можете да проведете последователен разговор - и можете по-ясно да изразите вашите нужди.

Може да повярвате, че можете просто да кажете на дизайнер, че той иска, и пуф - като магия - това се случва. Понякога това е така, но когато нещата не вървят толкова гладко, може да помогне да се разбере защо.

Технологиите продължават да маршируват - докато се променят, помага да се разбере защо може да се наложи разработчиците да променят сайта ви, за да го поддържа актуален.

Бизнесът и уеб разработчиците винаги преосмислят своя дизайн и правят промени, за да бъдат в крак с актуализациите на Google, тенденциите в дизайна и други.

Най-често използваните езици

 

Съществуват различни езици за кодиране, от които разработчиците избират, и повечето използват езика, с който са най-удобни. Предпочитанията им се формират във времето въз основа на техния опит с използването на различни езици.

Ето най-често срещаните езици и как се използват:

1. HTML

HTML съставя оформлението и структурата на вашия уебсайт. Този език е динамичен и ви позволява да създадете красив уебсайт, като използвате по-малко код. HTML се използва за създаване на отправна точка за уебсайта и е това, от което започват повечето от статичните Ви страници. По-добрият начин да разберете този език е да го разглеждате като скелет, който държи вашия уеб сайт заедно.

2. CSS

CSS е езикът, който разработчиците могат да използват, за да оформят уебсайт. Езикът на таблицата със стилове описва как е представен вашият уебсайт и неговото оформление. CSS се използва ръка за ръка с HTML за добавяне на цветове, фонове, оформления, размери на шрифта и др. Този език е основна технология, която уеб разработчиците използват за проектиране и изграждане на уебсайтове.

3. Java

Java е най-популярният език за уеб програмиране. Използва се за разработване на съдържание на уебсайт, игри, приложения и софтуер. Java се използва в производството на повечето приложения за Android. Проучванията показват, че над 15 милиарда устройства използват Java под някаква форма. Java езикът е преносим и може да се изпълнява на множество софтуерни платформи.

4. JavaScript

JavaScript се използва в много аспекти на уеб разработката. Уеб разработчиците използват този език, за да добавят интерактивни елементи към своите уебсайтове. Ангажираността на потребителя е важна за вашия бизнес и вашият уеб разработчик трябва да включва елементи на JavaScript във вашия дизайн.

5. Python

Python е един от най-лесните езици за използване и работа с него. Python може да създаде рамка за почти всички нужди на уебсайта. Този език използва прост и ясен синтаксис, което улеснява уеб разработчиците да работят и да обясняват на своите потребители. Някои познати сайтове, които използват този език, са Pinterest и Instagram.

6. SQL

SQL е език за заявки към база данни, който се използва, когато уебсайтът Ви изчислява големи количества данни. Използването на SQL ви позволява да събирате данни от различни бази данни и да ги използвате, за да обслужвате уебсайта си до вашата целева аудитория. Този език не се използва самостоятелно; Вместо това, той е сдвоен с други, за да извлечете максимума от вашата клиентска база данни и разработка на уебсайт.

7. PHP

PHP често се използва на уебсайтове с голямо количество данни или за разработване на приложения. Това е език с отворен код, който може лесно да бъде модифициран, за да отговори на нуждите на вашия бизнес или уебсайт. Големите уебсайтове като WordPress и Facebook използват PHP за управление и обработка на данните си.

8. .NET

.NET (изразена точка мрежа) е рамка, която предоставя насоки за програмиране, които могат да се използват за разработване на широк спектър от приложения от мрежата до мобилни приложения, базирани на Windows. Рамката .NET може да работи с няколко езика за уеб програмиране като C #, VB.NET, C ++ и F #. В Grand Circus използваме C #, както и MVC. .NET има огромна колекция от предварително дефинирани библиотеки на класове (предварително написан код), която има поддръжка за прости и сложни структури от данни.

9. Angular 

Angular е базирана на TypeScript платформа за front end приложения с отворен код, ръководена от Angular Team в Google и от общност от лица и корпорации. Angular е пълно пренаписан от същия екип, който е създал AngularJS. Angular е платформа, която улеснява изграждането на приложения в мрежата. Angular съчетава декларативни шаблони, инжектиране на зависимост, инструментариум от край до край и интегрирани най-добри практики за решаване на предизвикателствата за развитие. Angular дава възможност на разработчиците да създават приложения, мобилните устройства или работния плот.

Защо някои езици работят по-добре от други?

 

Никой език по своята същност не е по-добър от друг, той просто се представя по-добре с различни задачи. Има някои ключови фактори, които уеб разработчиците вземат предвид, когато решават какъв език или метод на кодиране да използват, докато работят по проект. Ето някои от тези фактори:

  • Експресивност:  Експресивността се отнася до това колко лесно е даден език да се разбира, използва и пише. Производителността на даден език говори много за това колко изразителен ще бъде вашият уебсайт. Колкото по-лесно е да се пише език, толкова повече време може да се отдели за добавяне на дизайнерски елементи към сайта. Изразителността е свързана с това колко лесно е да се добави към съществуващия код. Разработчикът ще използва език, при който не му се налага да отделя много време за мислене как да разшири кода, за да разшири или актуализира уебсайта.
  • Надеждност:  Надеждността на езика и кода е важна. Функционалността на вашия уеб сайт разчита на това колко надежден е езикът. Кодът е въведен и за защита на вашия уебсайт и клиенти. Надеждният код ще бъде лесен за тестване и поддръжка. Когато разработчикът преглежда кода, той или тя трябва да може да го сканира и да разбере колко надежден ще бъде уебсайтът.
  • Ефективност:  Това е важен фактор, който разработчиците трябва да вземат предвид, когато работят върху бизнес уебсайт. Те трябва да вземат предвид количеството трафик, който ще получи вашият сайт и какви видове дейности ще извършват потребителите, докато посещават вашия уебсайт. Те ще търсят лесна оптимизация за различни сървъри и браузъри и ще искат да се уверят, че кодът ще работи последователно през цялото време на посетителя, прекарано на уебсайта.

Познайте основите и оставете дизайнера си да свърши работата.
Има няколко онлайн ресурси, които могат да помогнат на начинаещите да научат основите на кода и да разберат по-добре уеб разработката. Като собственик на бизнес или някой, който просто има общ интерес от разбирането на езиците за кодиране, основното разбиране на горните примери може да продължи много.

Уеб дизайнерите и разработчиците може да изглеждат като фокусници на повечето от нас, но освен това те са художници - и за разлика от другите форми на изкуство, формата и функцията трябва да работят заедно безпроблемно. Кодерите искат сайтовете да се представят добре и да изглеждат добре за бизнеса и клиентите. Когато работи добре за вас, това работи добре и за тях.

 
 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu