OpenCart срещу WooCommerce

OpenCart срещу WooCommerce: Основни разлики, които трябва да се имат предвид

И двете са платформи за електронна търговия с отворен код. И да, съобщава се, че са достатъчно прости, за да бъдат използвани от стандартните потребители, както и достатъчно програмируеми, за да бъдат преработени екстензивно от кодерите. Но най-важното е, че няма да ви струва и стотинка, за да придобиете и двете от тях.

Въпреки че WooCommerce е значително по-доминиращ, OpenCart не показва никакви признаци на отстъпване от битката. И двамата се състезават агресивно за управление на все по-обширното пространство с отворен код.

И всичко се свежда до това - кое от двете гарантира по-добри услуги за онлайн магазини?

Е, нека да разберем ...

OpenCart - Опенкарт

Историята на OpenCart започва през 2008 г., когато е представена на пазара като платформа за отворен код за електронна търговия. Вече повече от десетилетие тя се стреми да опрости управлението на магазините за всички видове онлайн бизнес - начинаещи, малки предприятия, средни магазини и големи предприятия.

Едно нещо, което се откроява при OpenCart, е цялостната лекота на ползване. В допълнение към безплатното сваляне, тази платформа предоставя множество ясни функционалности за създаване и управление на бизнес за електронна търговия, особено ако търсите решение всичко в едно.

Доста потребители започват от нулата, като се възползват от OpenCart за създаване на сайтове за електронна търговия, пълни с всички основни функции. И в случай, че искате да добавите повече функционалности, платформата предлага широка гама от разширения и теми.

Говорейки за това, вашите персонализации няма да бъдат ограничени до един магазин. Можете да продължите да се разширявате динамично, като създавате множество магазини, като всички те могат да се управляват колективно на един интерфейс.
 

WooCommerce

WooCommerce е по-млад от OpenCart с три години, тъй като е стартиран 2011 г. Интересното е, че той използва различен подход. Вместо да бъде изграден като независима платформа за електронна търговия - WooThemes, нейният разработчик - се възползва като WordPress плъгин с отворен код, който трансформира стандартен сайт на WordPress в напълно функционален онлайн магазин с подобна база данни с безплатни и платени предложения за теми (точно като WordPress изпозва теми и пазара на плъгини).

Това означава, че трябва да настроите WordPress сайт, преди да можете да инсталирате WooCommerce.

Но WordPress се радва на все по-голям брой последователи през годините. Това, в комбинация със стабилните функционалности за електронна търговия на WooCommerce, го направи единм от лидерите в индустрията.

2015 г. беше особено феноменална за платформата. Придобити са от Automattic, което всъщност е същата компания, която притежава WordPress. Оттогава тя се разраства изключително, като за това допринасят нейната универсална простота и гъвкавост. Вижте повече за изработка на магазин с опънкарт
Гъвкавостта на WooCommerce всъщност идва от богатия набор от интеграции, които предлага. Можете лесно да оптимизирате възможностите си за електронна търговия, като се възползвате от различни инструменти и плъгини. И тя обслужва цялата бизнес екосистема - от стартиращи компании до големи предприятия.

Управление На Магазин С Опънкарт

 

Освен че ви дава бърза представа за общата производителност на вашия магазин, основното табло на OpenCart дава достъп до основните му функции за електронна търговия.

Ако например трябва да управлявате инвентара си, ще се зарадвате, че платформата ви позволява да въведете неограничен брой елементи. Това се допълва с безкрайни категории, продукти и съответните им описания.

Може да продавате почти всичко, тъй като OpenCart поддържа както физически, така и цифрови продукти. Следователно, ако доставката на продукти се окаже предизвикателство за вас, винаги можете да преминете към продукти за изтегляне, като музика или софтуер.

И като говорим за софтуер, може да искате да внедрите модел, базиран на абонамент, за разлика от системата за еднократно плащане. Е, хубавото при OpenCart е, че идва с „Повтарящ се профил“. Това е мястото, където можете да управлявате информацията за купувача и последващите периодични плащания за вашите абонаментни продукти.

Докато се опитвате да увеличите процента на конверсия, ще забележите, че OpenCart също е прекрасно гъвкав, когато става въпрос за действителния процес на покупка. Можете например да комбинирате две или повече от над 36 опции за плащане, за да поберете множество режими на плащане.

След това в допълнение получавате множество вътрешни и международни опции за доставка. Ще можете да изпълните поръчката си чрез компании като USPS, FedEx, Еконт, Спиди и др.

И това едва покрива основните услуги. Можете да разширите своя магазин допълнително чрез интегриране на множество разширения OpenCart, както и конфигуриране на основния изходен код.
Дали ще предпочетете Опънкарт или Воокомерс е личен избор. При всички случай ще Ви трябват допълнения и разширения и за двете системи, ако искате да направите привлекателен онлайн магазин.

Управление На Магазин С Воокомерс

 

WooCommerce идва с почти същата структура за управление на електронната търговия, която е в OpenCart. Той се стреми да предостави рамка с пълен набор за управление на инвентара на вашия сайт, потребителските профили, продажбите, изпълнението на поръчките и плащанията.

Самата функция за управление на каталога е приятно гъвкава, за да поддържа всички видове бизнес. Продавачите могат да добавят физически, виртуални и цифрови продукти. Или още по-добре, комбинирайте ги, за да образувате динамичен онлайн магазин.

Ако мислите за такъв модел на електронна търговия, със сигурност ще ви хареса фактът, че WooCommerce не поставя ограничения върху своите продуктови вариации. Имате право да дефинирате различни категории продукти, докато редактирате инвентарни снимки и цени.

Интересното е, че дори не е нужно да продавате собствени продукти. WooCommerce поддържа интеграцията на свързани продукти от уебсайтове на трети страни. 

И за да подобри възможностите ви за генериране на приходи, WooCommerce предоставя множество функции за маркетинг и ангажиране на клиентите. Вградената му система за блогове, например, трябва да е полезна за маркетинг на съдържание.

Може да помислите за ускоряване на последващия процес на продажба чрез вграждане на продукти или шорткодове на почти всяка уеб страница. Това ви позволява да продавате, без непременно да пренасочвате посетителите на вашия сайт към основната страница за продажба на продукти.

За да ви помогне да увеличите продажбите си, WooCommerce допълва всичко това с различни функции за промоция. Освен купони за отстъпки, можете да се възползвате от възможностите на платформата за продажба и кръстосани продажби, за да стимулирате продажбите.

Говорейки за това, ще можете да хармонизирате инвентара, да проследявате целия процес на изпълнение и доставка, да предоставяте множество опции за плащане, да коригирате данъците, да преглеждате потребителските профили, да генерирате съответни отчети и т.н.

И да. Също като OpenCart, опциите ви са винаги отворени. WooCommerce ви позволява да подобрите функциите си за управление на магазина чрез неговите разширения или евентуално чрез персонализиране на изходния код.
 

Ценообразуване На Opencart И WooCommerce

 

Opencart
 
OpenCart е безплатна платформа за електронна търговия с отворен код за изграждане на онлайн магазин

Звучи добре. Но не позволявайте това да ви заблуди. След като изтеглите и инсталирате OpenCart безплатно, подгответе се за възможни последващи плащания.

Най-малкото трябва да осигурите бюджет за хостинг на магазина. Добрият доставчик на хостинг услуги струва около 8 лв на месец за типичен онлайн магазин.

Следва изграждането и персонализирането на магазина. Въпреки че OpenCart се възползва от разнообразен набор от безплатни теми и разширения, истината е, че най-добрите се заплащат допълнително. Трябва да очаквате да платите около 40 до 200 лева за добра тема на сайта, както и 20 до 1000 лв за всеки качествен плъгин.
 
WooCommerce
Придобиването на WooCommerce също няма да ви струва нищо. Но сметките започват да текат веднага щом започнете да създавате и персонализирате магазина си.

Регистрирането на вашия домейн, например, може да се нуждае от около 20 лв годишно. Хостингът, от друга страна, струва между 8 и 5000 лв на месец.

Но това е само първата част. Очаквайте да понесете допълнителни разходи, докато продължавате да купувате теми за стилизиране на вашия сайт, плюс разширения за различните процеси за електронна търговия.
 

Заключение

WooCommerce и OpenCart са по същество платформи за електронна търговия с отворен код, които се предлагат безплатно. Въпреки това, създаването и управлението на магазин на всеки от тях има своя цена. Освен хостинг, евентуално ще платите за теми и разширения, както и услуги за програмиране, в случай че наемете разработчик. Някои от разходите могат да бъдат еднократни, докато други могат да се повтарят периодично през целия период на поддръжка.

Тъй като цялостната ценова структура е една и съща, можем да заключим, че нито една от тези платформи не е по-евтина от другата. Това, което в крайна сметка плащате, зависи значително от вашата съответна рамка и цели за електронна търговия.

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu