Оптимизиране на клиентското изживяване - основни фактори

На динамичен и конкурентен пазар осигуряването на възможно най-доброто клиентско изживяване е задължително за диференцирането на марката. (Ключът към безпроблемното потребителско изживяване е редовното усъвършенстване на изживяването на клиентите с новите прозрения, събрани от вашата компания.) С отдаденост на фокуса върху клиентите, вашата компания може да се открои от другите и да привлече клиенти, които остават верни и се връщат.

„ Напредналата дигитализация поставя компании от всякакъв размер пред нови предизвикателства. Ние си поставяме за цел да подкрепим нашите клиенти в този процес в дългосрочни партньорства. Нашият подход е холистичен. Ние включваме всички корпоративни подразделения и отдели в консултацията.

Какво е оптимизация на клиентското изживяване?

Изживяването на клиента е възприятието за това как клиентът реагира на всяко взаимодействие, както и общите взаимодействия, които той или тя има с компания.

Клиентското изживяване не е само преживяването, което потребителят има, когато прави покупка или взаимодейства директно с търговец на дребно, но е и преживяването от срещата с марката, от рекламите през страниците в социалните медии до сайта и др. При всеки един от каналите има място за подобрение и/или оптимизация. Представете си клиентското изживяване като съвкупността от всички взаимодействия, преживяване, което определя възприятието и мнението на клиентите ви за вашата марка.

Какви са ползите от оптимизирането на клиентското изживяване ?

Положителното клиентско изживяване е важен фактор за продажбите. Предимствата от оптимизирането на клиентското изживяване включват увеличени продажби и, разбира се, по-щастливи клиенти.

По-високите нива на ангажираност и конверсия са най-важните за оптимизиране на клиентското изживяване. Второто най-голямо предимство е по-добрата осведоменост за марката, докато връщащите се клиенти, кръстосаните продажби и надпродажбата са трети.

 • Фаза на откриване

Ще прегледаме вашите инструменти за тестване и анализ, за ​​да сме сигурни, че разполагаме с надеждни данни. Ние също така научаваме повече за вашата компания.

 • Начало на CX стратегия

Обединяваме цялата ви компания, споделяме знания за програмата и привеждаме в съответствие целите на CXO с по-широките корпоративни цели.

 • CXO-Одит

Ние оценяваме вашата компания от гледна точка на

  • Стратегия и култура
  • Хора и умения
  • Процеси и методология
  • Дата и инструменти

На тази основа ние предоставяме съвети за това къде и как можете да подобрите своя CX експеримент. 

 • Обучение на вашия екип
 • Приоритизиране на хипотезите
 • Изследвания
 • Генериране на идеи и приоритизиране

Защо оптимизирането на клиентското изживяване е толкова важно?

Целите са качество и последователност при всяко взаимодействие с марката. Проучванията на потребителския опит показват, че клиентите са по-склонни да купуват от компания, която предлага положително клиентско изживяване, в сравнение с такава, която не го прави.

Компаниите, които искат да се възползват от оптимизиране на клиентското изживяване, могат да използват маркетингови технологии и анализ на данни, за да позволят персонализирани, по-мощни и по-стабилни взаимодействия. Ако вашият бизнес се стреми към подобрение в дигиталната ера, това е критичен момент да се съсредоточите върху оптимизиране на вашето клиентско изживяване. 

Изживяването на клиентите не само формира интереса на клиентите към вашата марка, но също така влияе върху техните решения за покупка и лоялност.

Как CX оптимизацията влияе на производителността?

Лошото изживяване на клиентите влияе върху продажбите на вашата компания. По същия начин положителното клиентско изживяване може да увеличи продажбите. В допълнение към продажбите, вашият CX може да повлияе на редица показатели като възприемане на марката, лоялност, проценти на възвръщаемост, нетен резултат на промоутъра (NPS), платена медийна ефективност и средна стойност на поръчката.

Какви са най-добрите практики за оптимизиране на клиентското изживяване?

 • Внедряване на правилните методи за систематично валидиране на идеите въз основа на проучвания и данни на клиентите. 
 • Създаване на стратегия, която се фокусира не само върху това какво и как подобрявате опита, но и върху фирмената култура и вътрешните процеси. 
 • Създаване на механизми за измерване и комуникационни планове за споделяне на прозренията и въздействието на работата на CXO.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu