Основна актуализация на Google от юни 2021 г

Основна актуализация на Google от юни 2021 г

Но предстоят още неща, част втора от основната актуализация предстои следващия месец - тя ще се нарича юли 2021 г. Основна актуализация.

Нова широкообхватна актуализация започна да се пуска в сряда 9.6, наречена Core Update от юни 2021 г., обяви Danny Sullivan, добавяйки, че следващия месец също трябва да очакваме Core Update от юли 2021 г.

В исторически план Google пуска основна  актуализация на алгоритъма на Google на  всеки няколко месеца или така. Изминаха само около шест месеца от последната основна актуализация, основната актуализация от декември 2020 г. Преди това бяха седем месеца от основната актуализация от май 2020 г. , която се проведе на 4 май 2020 г. Така че тази отне много по-дълго от предишните актуализации, но очакваме нова актуализация след около месец.

Две основни актуализации. Защо Google прави две различни основни актуализации един месец след следващата. Google ни каза, че някои от планираните от компанията подобрения за актуализацията от юни 2021 г. просто не са напълно готови да бъдат пуснати този месец. Така че Google реши да продължи с частите, които са готови днес, а останалите ще бъдат отложени за следващия месец в основната актуализация от юли 2021 г. Google ще ни държи в течение, когато бъде пусната основната актуализация от юли 2021 г.

„Разбира се, всяка основна актуализация може да доведе до спад или печалба за някакво съдържание. Поради естеството на това издание от две части е възможно много малка част от съдържанието да види промени през юни, които да се обърнат през юли “, каза Google.

Какво да очаквам. Както при всяка актуализация на алгоритъма на Google, класирането ви може да се повиши, да се понижи или да остане стабилно. Но ако сте засегнати от актуализацията на ядрото от юни 2021 г., възможно е въздействието да се промени обратно с актуализацията на ядрото от юли 2021 г. Google ни каза, че обикновено повечето сайтове няма да забележат актуализациите, но SEO оптимизатори, които управляват много сайтове, вероятно ще видят много промени в резултатите от търсенето с Google. Освен това, поради естеството на тази версия от две части, е възможно някои съдържания и сайтове да видят промени през юни 2021 г., които да се обърнат през юли 2021 г.

Тази актуализация ще бъде за глобално разпространение, засягащо всички езици и ще отнеме около две седмици. Google ще потвърди, когато разпространението приключи, което трябва да е преди актуализацията на страницата, която е планирана за средата на юни .

Съобщението. Ето туитъра на Google, който го обявява, където Google каза „по-късно днес, ние пускаме широка актуализация, както правим няколко пъти годишно. Нарича се Кор (Или основна) актуализация от юни 2021 г. .. ”

Въвеждането започна по-късно днес. Google ни информира, че ще започне да пуска тази основна актуализация от юни 2021 г. по-късно днес, на 2 юни. С всяка основна актуализация Google казва, че тези актуализации обикновено отнемат около една до две седмици, за да бъдат напълно пуснати.

Разпространението започна в 18:40 ч. ET:

Предишни актуализации. Най-новата актуализация предишното ядро беше декември 201 ядро актуализацията , че актуализацията е още по-голям, отколкото ядрото актуализацията на май 2020 . Тогава имахме основната актуализация от   май 2020 г. Тази актуализация беше  голяма и широка  и отне  няколко седмици, за да бъде напълно пусната . Преди това беше основната актуализация от  януари 2020 г. и имахме анализ на тази актуализация  тук . Единственото Преди това бе  Септември 2019 ядро актуализацията . Тази актуализация се  чувстваше по-слаба  за много SEO и уеб администратори, тъй като мнозина казаха, че не е имала толкова голямо въздействие, колкото предишните основни актуализации. Google също пусна актуализация през ноември , но тази беше специфична за местните класации. Можете да прочетете повече за минали  актуализации на Google тук .

Какво да направите, ако сте засегнати негативно. Google даде съвет какво да обмислите, ако в миналото сте били повлияни от основната актуализация. Няма конкретни действия, които да предприемете, за да се възстановите и всъщност отрицателното въздействие върху класирането може да не означава, че нещо не е наред с вашите страници. Google обаче предложи списък с  въпроси, които да разгледате дали сайтът ви е засегнат от основна актуализация . Google каза, че можете да видите малко  възстановяване между основните актуализации,  но най-голямата промяна, която ще видите, ще бъде след друга актуализация на ядрото.

Защо Google пуска тези актуализации. Google също написа публикация в блог, за да съвпадне с тази основна актуализация от юни 2021 г., за да обясни как и защо прави тези промени за търсене. Google заяви, че „получава милиарди заявки всеки ден от страни по света на 150 езика“. Той трябва да се подобри, за да остане конкурентоспособен и да обслужва потребителската си база. „Осигуряването на страхотни резултати в този мащаб и сложност изисква много различни системи и ние винаги търсим начини за подобряване на тези системи, за да можем да покажем възможно най-полезните резултати“, добави Google.

Мрежата се разраства, сайтовете се променят, съдържанието се публикува постоянно. Google заяви, че „с появата на нови сайтове и промяната в мрежата непрекъснатите актуализации са ключови за гарантиране, че подкрепяме широк кръг издатели, създатели и фирми, като същевременно предоставяме на търсачите най-добрата налична информация.“

С това Google винаги изтласква актуализации. Всъщност Google заяви, че през дадена седмица може да „внедри десетки актуализации, които имат за цел да подобрят търсенето постепенно“. Ето защо компанията не може да „споделя подробности за всички“ актуализации. Но с широкообхватни актуализации като тези, Google заяви, че се опитва да обяви тези актуализации.

Защо ни е грижа. Всеки път, когато Google актуализира своите алгоритми за класиране при търсене, това означава, че вашият сайт може да се справи по-добре или по-лошо в резултатите от търсенето. Знаейки кога Google прави тези актуализации, ни дава нещо, към което да посочим, за да разберем дали това е нещо, което сте променили на вашия уеб сайт или нещо, което Google е променило с алгоритъма си за класиране. Днес знаем, че Google ще публикува основна актуализация на класирането, така че следете анализа си и класирането.

SEO оптимизация

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu