Пет стъпки към създаването на карта на сайта

Пет стъпки към създаването на карта на сайта

Какво представлява Sitemap за уебсайт?

Преди да ви покажем стъпките за създаване на карта на сайта, от съществено значение е да знаете какво е и защо е необходимо. Може би сте чували, че картите на сайта се считат за технически компонент на SEO. В действителност не е нужно да сте технологичен гуру, за да създадете карта на сайта. Всъщност това изобщо не е трудна задача.

Картата на уебсайта е стъпката в проекта за уебсайт, която ще зададе тон за целия ви уебсайт. Това е йерархичен списък на страниците на уебсайта, който включва подробности относно намерението, съдържанието и функционалността на страницата.

Това ще ви помогне да изградите сайт с цел, което ще позволи на останалите парчета да се напаснат по правилния начин. Освен това ще помогне за цялостната архитектура на сайта и ще осигури присъствието на всички необходими елементи.

Независимо дали изграждате нов сайт или обновявате стар сайт, картата на сайта ще действа като ваше ръководство за останалата част от вашия проект. Следвайте петте стъпки по-долу, за да осигурите успешно и продуктивно изпълнение на вашия сайт.

Пет стъпки за създаване на карта на сайта на уебсайта

Проверете съществуващата си карта на сайта

Първата стъпка при създаването на карта на сайта е да извършите одит на съществуващия си сайт. Ако нямате съществуващ сайт, това не се отнася за вас. Ако все пак имате съществуващ сайт, одитът му ще ви позволи да разберете по-добре какво работи добре и кое не работи добре.

В допълнение, одитът на вашия съществуващ уебсайт ще ви помогне да определите стойността на страниците и как те са изградени. Това ще ви позволи да анализирате как се използва всяка страница и колко критична е всяка страница.

И накрая, одитът на вашия съществуващ уебсайт ще ви покаже къде точно се свързват страниците, кои страници насочват най-много трафик и как насочените ключови думи могат да подобрят класирането ви при търсене. Това ще ви накара да вземете информирани решения, когато става въпрос за изграждането на вашия нов уебсайт.

Определете целите си

След това трябва да определите намерението за това какъв ще бъде вашият уебсайт и какво ще постигне. Това е важна стъпка, защото вашият сайт е актив за цялостния ви бизнес и трябва да се вписва в общите ви бизнес цели.

Помислете каква информация искате да намерят посетителите ви и какви действия искате да предприемат. Как вашите посетители ще постигнат целта си, като използват уебсайта ви? Това трябва да се има предвид, след като си поставите целта и докато продължавате да проектирате и разработвате цялостта на новия си сайт.

Прочетете още: Най-добри практики за навигация в уебсайтове

Помислете за потребителския опит

Не забравяйте за посетителите и цялостното потребителско изживяване. Това е критична стъпка в процеса, защото създаването на ефективно пътуване на купувача ще определи дали ще постигнете целта си или не. Идентифицирайте вашите първични и вторични клиенти.

Какви са техните нужди? Защо да са на вашия уебсайт? Какво ще ги накара да конвертират?

Може би имате няколко потребители на вашия уебсайт. Създайте път за всеки посетител и дефинирайте поток, който предотвратява излишните страници.

Вземете решение за архитектурата на вашия сайт

След като вече знаете кои са вашите клиенти, е време да започнете да разглеждате архитектурата на вашия уебсайт. Това ще определи структурата и връзката между всички области и страници на сайта. Това също така ще вземе под внимание как посетителите на вашия сайт ще се ориентират по пътя си от страница на страница.

Въз основа на целта, която сте си поставили по-рано, решете кой е най-ефективният и ефикасен начин посетителят да постигне тази цел. Поставете се на мястото на посетителите си и придобийте пълна перспектива за това, което е най-смислено, докато те си проправят път през сайта ви.

Определете връзките между страниците и съдържанието

Последната стъпка е също толкова важна, колкото всяка стъпка, която беше посочена по-рано. Потокът от една страница към друга определя страницата и съдържанието, което трябва да бъде включено във вашия уебсайт.

Прочетете още: Грешки в уеб дизайна, които да избягвате

Ще се класирате добре с търсачки като Google и Bing, ако сайтът ви е добре организиран и не съдържа дублирано съдържание.

Както потребителският опит, така и достъпността на търсачките играят решаваща роля за изработването на успешен сайт. Когато създавате карта на сайта, това е същото като да имате архитектурни планове, преди да построите дом. Трябва да знаете как всичко ще се побере на мястото си.

 

Уеб дизайн

Izrabotkanasait.eu е специализиран сайт и предлага следните услуги: изработка на сайт, изработка на фирмен сайт, Уеб дизайн, , изработка на сайт с Джумла (Joomla), Изработка на сайт с Уърдпрес (Wordpress), изработка на малък сайт - визитка, изработка на целева страница (Landing Page), изработка на онлайн магазин, изработка на онлайн магазин с Опенкарт, Shopify магазин, онлайн магазин с Клаудкарт, онлайн магазин под наем, поддръжка на сайт, изработка на лого, SEO оптимизация, Копирайтинг услуги, Бранг маркетинг, Фейсбук реклама, реклама в Гугъл и реклама в Тик Ток. Izrabotkanasait.eu - всичко за Вашия успешен онлайн бизнес!

Форма за обратно обаждане

© Izrabotkanasait.eu